Sex u braku/vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

bang and blame

#76 Re: Sex u braku/vezi

Post by bang and blame »

Naravno, da treba imati mjeru. Previse otezanja i ja bih tumacila kao necije poigravanje
Ali, ono iscekivanje, pogledi, upuceni osmjesi, igra rijeci ( u okvirima pristojnosti), maleni znaci paznje, slucajni ili namjerni susreti ..
Sve je to lijepo :) . To je čar :)
Ramzess Veliki

#77 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

bang and blame wrote:Naravno, da treba imati mjeru. Previse otezanja i ja bih tumacila kao necije poigravanje
Ali, ono iscekivanje, pogledi, upuceni osmjesi, igra rijeci ( u okvirima pristojnosti), maleni znaci paznje, slucajni ili namjerni susreti ..
Sve je to lijepo :) . To je čar :)
Da ... ta igra ... ako je znaš igrati i ako igraš sa nekim ko to zna ... da te strese jedan dodir ili pogled pa da ne spavaš cijelu noć, da te želja budi u noći ... :thumbup:
annoy

#78 Re: Sex u braku/vezi

Post by annoy »

"Običan" seks mi je uvijek dosadan, bez obzira na kontekst
Ramzess Veliki

#79 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

annoy wrote:"Običan" seks mi je uvijek dosadan, bez obzira na kontekst
Ti si u tom slučaju vrlo bogata osoba ... ako uzmemo u obzir da je mnogima i loš seks - dobar seks. :thumbup:
bang and blame

#80 Re: Sex u braku/vezi

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
annoy wrote:"Običan" seks mi je uvijek dosadan, bez obzira na kontekst
Ti si u tom slučaju vrlo bogata osoba ... ako uzmemo u obzir da je mnogima i loš seks - dobar seks. :thumbup:
"Najgori je onaj (sex) kojeg NEMA" :mrgreen:
Jel' to? :lol:
annoy

#81 Re: Sex u braku/vezi

Post by annoy »

Ramzess Veliki wrote: Ti si u tom slučaju vrlo bogata osoba ... ako uzmemo u obzir da je mnogima i loš seks - dobar seks. :thumbup:
A mnogi se zadovoljavaju s "daj šta daš". Ja bez seksa mogu jako dugo, ukoliko u životu trenutno nemam osobu koja mi odgovara po tom pitanju, ne treba mi seks. Nekakav vanilla seks s nekim tek toliko - ne hvala.
Zajebano je kad u dugogodišnjoj vezi skontaš nakon dugo vremena da s partnerom uopće nisi kompatibilan za seks...da se on zadovoljava običnim seksom, a sve što je radio suprotno od toga nije bilo zato što on želi, nego zbog tebe, jer ti to želiš...seks mi je posebno psiho-fizičko iskustvo, i nije lako naći kompatibilnu osobu koja dijeli iste preferencije, ali ne želim se zadovolji s ničim što je manje od toga
nightvision

#82 Re: Sex u braku/vezi

Post by nightvision »

bang and blame wrote: "Najgori je onaj (sex) kojeg NEMA" :mrgreen:
Jel' to? :lol:
:thumbup:
Ramzess Veliki

#83 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

annoy wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ti si u tom slučaju vrlo bogata osoba ... ako uzmemo u obzir da je mnogima i loš seks - dobar seks. :thumbup:
A mnogi se zadovoljavaju s "daj šta daš". Ja bez seksa mogu jako dugo, ukoliko u životu trenutno nemam osobu koja mi odgovara po tom pitanju, ne treba mi seks. Nekakav vanilla seks s nekim tek toliko - ne hvala.
Zajebano je kad u dugogodišnjoj vezi skontaš nakon dugo vremena da s partnerom uopće nisi kompatibilan za seks...da se on zadovoljava običnim seksom, a sve što je radio suprotno od toga nije bilo zato što on želi, nego zbog tebe, jer ti to želiš...seks mi je posebno psiho-fizičko iskustvo, i nije lako naći kompatibilnu osobu koja dijeli iste preferencije, ali ne želim se zadovolji s ničim što je manje od toga
:thumbup:
Koliko sam puta spomenuo da je osnova dobre veze po Kamasutri jednaka životna energija i jednake želje. Ono da se suprotnosti privlače je najveća glupost ...
annoy

#84 Re: Sex u braku/vezi

Post by annoy »

Ramzess Veliki wrote: :thumbup:
Koliko sam puta spomenuo da je osnova dobre veze po Kamasutri jednaka životna energija i jednake želje. Ono da se suprotnosti privlače je najveća glupost ...
Suprotnosti možda mogu funkcionirati, ali u nekim drugim sferama čovjekove ličnosti...u seksu sigurno ne.
A ne treba se čudit kad veliki broj ljudi seksom smatra promjenu nekoliko poza. Doživjela sam osude od nekih muškaraca zbog svojih preferencija, a uopće nisam nekakav ekstrem :lol: Njima je seks unutra-van i to je to.
Radije ću sama obavit poso :D
Volim kad se ljudi usude razmisliti izvan nekih nametnutih okvira i vide da je seks puno više od mehaničkog trljanja.
Ramzess Veliki

#85 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

annoy wrote:
Suprotnosti možda mogu funkcionirati, ali u nekim drugim sferama čovjekove ličnosti...u seksu sigurno ne.
A ne treba se čudit kad veliki broj ljudi seksom smatra promjenu nekoliko poza. Doživjela sam osude od nekih muškaraca zbog svojih preferencija, a uopće nisam nekakav ekstrem :lol: Njima je seks unutra-van i to je to.
Volim kad se ljudi usude razmisliti izvan nekih nametnutih okvira i vide da je seks puno više od mehaničkog trljanja.
Čini mi se da sam pronašao sugovornicu ... :thumbup:
Sunny-7

#86 Re: Sex u braku/vezi

Post by Sunny-7 »

Ramzess Veliki wrote:
graue_maus wrote:bas me interesuje ko na ovoj temi , ima vise od 10 godina bracnog staza .......:saveta:
Im'o ... :oops:
Ma da kažem nešto i na ovu temu ... istina je da te redovan seks oslobađa stresa i to ... ali j... ti to ... kao kad se na vrh planine svaki dan popneš sa helikopterom. Bolje je ono urijetko ali sa dobrim starim osvajanjem, romantikom, pa pripremaš teren, neizvjesnost, pa namještaš atmosferu, svijeće vino mirisni štapići ... :thumbup:
Haha, "Im'o." :lol:
Da muskarac ovako pise (misli, radi), za pohvalu. :thumbup:
berenice

#87 Re: Sex u braku/vezi

Post by berenice »

Ramzess Veliki wrote:
annoy wrote:
I ja. Kad se samo sjetim kakvu paljbu osuse po meni kad sam spomenula lizanje anusa... Ccc

Nego, slabo ja nesto imam toga seksa otkad sam u braku, odnosno otkad je bejbi tu: znaci zadnjih 20 mjeseci je pravo tanko... Valjda ce biti bolje kad malac odseli u svoj stan.
Ramzess Veliki

#88 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

berenice wrote: Nego, slabo ja nesto imam toga seksa otkad sam u braku, odnosno otkad je bejbi tu: znaci zadnjih 20 mjeseci je pravo tanko... Valjda ce biti bolje kad malac odseli u svoj stan.
:lol: :lol: :lol: Ah, poznato, nekad sam imao te brige, sad mi je briga što malena neće nikad da ode nani ili tetki na dan-dva. Ne da tate ... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#89 Re: Sex u braku/vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Ramzess Veliki wrote: Im'o ... :oops:
Ma da kažem nešto i na ovu temu ... istina je da te redovan seks oslobađa stresa i to ... ali j... ti to ... kao kad se na vrh planine svaki dan popneš sa helikopterom. Bolje je ono urijetko ali sa dobrim starim osvajanjem, romantikom, pa pripremaš teren, neizvjesnost, pa namještaš atmosferu, svijeće vino mirisni štapići ... :thumbup:

Kakav majstor zanata Tita mi velikoga :izet:
Ramzess Veliki

#90 Re: Sex u braku/vezi

Post by Ramzess Veliki »

annoy wrote:[......... Doživjela sam osude od nekih muškaraca zbog svojih preferencija, a uopće nisam nekakav ekstrem :lol: Njima je seks unutra-van i to je to.
Da ... mučno je to ... dvostruki standardi u ocjenjivanju.
Uz pivo se hvale ako im se desi usputna ljubavnica koja je bila odlična u krevetu, i to bude samo za priču. Kukaju da su im žene slabe u krevetu. Ako se pokaže boljom počnu da sumnjaju.
Ne znam ... ja to ne razumijem.
Moja percepcija je da ako sam joj poželjan i želi me - trebala bi to tako i pokazati, a ne sustezati se sva vlažna i odbijati misleći da ću je zbog toga više cijeniti. Vraga ... misliću da je - neiskrena manipulatorka. Ne želiš zadovoljiti svog partnera - tu nešto nije u redu.
spreca

#91 Re: Sex u braku/vezi

Post by spreca »

svoju zenu :izet: i tudje pare brojiti,to ti dodje isto.....nemas nista od toga
golman

#92 Re: Sex u braku/vezi

Post by golman »

bang and blame wrote:
Ramzess Veliki wrote:
graue_maus wrote:bas me interesuje ko na ovoj temi , ima vise od 10 godina bracnog staza .......:saveta:
Im'o ... :oops:

E, kad ja to govoraše, moj Ramo, tamo na nekoj temi. Jos me ti i te " nestrpljivi/e" ismijase, napadose.. Nemaju vremena da cekaju.
Ne znaju da "sreća je lepa, samo dok se čeka" :)

...."ne...nemoj mi prići...želim da izdaleka milujem i ljubim tvoja oka dva....jer ljubav je lepa samo kad se čeka....kada od sebe samo nagoveštaj da..."

ako se ne varam...Desanka Maksimović...nekad davno...baš daavno
berenice

#93 Re: Sex u braku/vezi

Post by berenice »

Mora da joj je Venera u Ribama - zaljubljena u ljubav, vise nego u osobu koja joj je predmet zanimanja.

Ista sam ti.
bang and blame

#94 Re: Sex u braku/vezi

Post by bang and blame »

@golman
Da, Desanka M. :)
Desanka Maksimović

Strepnja

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da.
Ne, nemoj mi prići! Ima više draži
ova slatka strepnja, čekanje i stra'.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži,
o čemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prići! Našto to, i čemu?
Izdaleka samo sve k'o zvezda sja;
izdaleka samo divimo se svemu.
Ne, nek' mi ne priđu oka tvoja dva.
broj dva

#95 Re: Sex u braku/vezi

Post by broj dva »

AidaSel wrote:Pitanje se odnosi na žene i muškarce u vezi /braku. Koliko često se trudite da sex bude nešto posebno ili se sve nakon nekog vremena svodi na rutinu. Koliko često je u igri sexy rublje, pomagala, neobične lokacije i sl. Je li važno da to bude skoro uvijek nešto posebno ili samo u nekim posebnim prigodama? Možete li se zadovoljiti sa sasvim običnim sexom?
U slučaju da tražite više a ne dobijate to od partnera da li bi tražili to van braka/veze?
-----------
Staz 6 godina, od toga 4 braka.'
Generalno sex sve bolji i bolji (mada je trebalo poradit da dodjemo do toga) i ima svega, od tihi brzinaca od 5 minuta (da se djete ne probudi) do sexi rublja i igrackica. Ne treba (makar nama) da uvjek bude nesto posebno, ipak je to jedna od osnovni ljudski potreba. Ni svaki rucak ne treba biti nesto posebno, nekad je vazno samo da se nesto pojede. Ali ponekad, ponekad se treba posebno potruditi jer jednostavno receno jaca vezu i daje ekstra ceif. Normalno vazno je da ste manje-vise na istoj talasnoj duzini i (vjerovatno najbitnije) da ste otvoreni oko toga sta volite i zelite da radite ili da vam se radi ;-)
fatamorgana

#96 Re: Sex u braku/vezi

Post by fatamorgana »

Ramzess Veliki wrote:
annoy wrote:
Za trljanje! :lol:
suspect_zero

#97 Re: Sex u braku/vezi

Post by suspect_zero »

sex u braku je k'o incest :D :D :mrgreen:
berenice

#98 Re: Sex u braku/vezi

Post by berenice »

suspect_zero wrote:sex u braku je k'o incest :D :D :mrgreen:
Prijavicu ti ovaj post, majkemimoje! Na prvu mi bi smijesan, ali onda sam se rastuzila... Ovo je mobing vec svakako napacenih vjencanih dusa..
South Blue Mama

#99 Re: Sex u braku/vezi

Post by South Blue Mama »

berenice wrote:
Prijavicu ti ovaj post, majkemimoje! Na prvu mi bi smijesan, ali onda sam se rastuzila... Ovo je mobing vec svakako napacenih vjencanih dusa..
Same ste si krive :D
p206

#100 Re: Sex u braku/vezi

Post by p206 »

berenice wrote:
a crkli bi da se niste vjenčali....nemate pravo glasa
Post Reply