Pazarci zaustavili četnike

Post Reply
papesusica-

#76 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by papesusica- »

It_is_a_Leclerc wrote:Njemački predsjednik više nije svećenik. Kapiš ?! Dakle, odrekao se mantije u korist politike, dok je muftiji DBukorliću ahmedija i Islam samo sredstvo stjecanja političke moći i insttument kojim, po nalogu Beograda, od Sandžaka pravi zaostali prototip Bošnjaka koji su nepismeni, primitivni i kojima Srbija s pravom ne daje ništa.
nediraj u sandzak salonac jedan majmunski fukaro i din dusmanine
It_is_a_Leclerc

#77 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by It_is_a_Leclerc »

papesusica- wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Njemački predsjednik više nije svećenik. Kapiš ?! Dakle, odrekao se mantije u korist politike, dok je muftiji DBukorliću ahmedija i Islam samo sredstvo stjecanja političke moći i insttument kojim, po nalogu Beograda, od Sandžaka pravi zaostali prototip Bošnjaka koji su nepismeni, primitivni i kojima Srbija s pravom ne daje ništa.
nediraj u sandzak salonac jedan majmunski fukaro i din dusmanine
A evo i prvog uspjeha iz laboratorije DB-ovog saradnika, Muamera Zukorlića.
Cijeli post, a ni jednog znaka interpunkcije. Tugo moja.
Havatar

#78 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Havatar »

Sasvim suprotni procesi se dogadjaju u Sandzaku zahvaljujući osnivanju univerziteta a to je baš zasluga islamske zajednice.
Država

#79 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Država »

Ratovao sam protiv četnika. Imali smo sjajnu foru: Svi pucamo na jednog od njih. Kad ga pogodimo, njih 288 osjeti potrebu da ga nosi i izvuče sa fronta. Toliko o njihovoj hrabrosti...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SaraFina

#80 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by SaraFina »

Lokman wrote:Očigledno da je Muftija pokretačka snaga pokreta otpora cjelokupnog bošnjačkog naroda kako u Sandžaku tako u Bosni. Centar narodne vitalnosti preseljen je u Pazar. Na žalost Sarajevo je introvertno, paralisano sitnosićarskim interesima i srbofilskom petom kolonom maskiranom u europejstvo i građansku opciju kojoj je jedini cilj da otupi reflekse i instikte opstanka. Ma nemoj da se naviknemo na krst i da se
"evropski" naguzimo, dok velikosrbi prave rusvaj zbog albanske zastave i to rasističkim divljanjem i paljenjem džamija...

Već ti je pojašnjeno u vezi Sarajeva.

A ta paranoičnost koju ispoljavaš dizući tenzije svakodnevno kojekakvim generalizacijama moze biti štetna po sandzački narod.
Prvo nazivajući Sarajlije petokolonšima koji ne dijele tvoju " senzibilnost" naspram sunarodnjaka dovešće do još veče nezainteresiranosti.
Ako je Sarajevo zbilja takvo, čemu tvoje lobiranje? Otvorićes oči nekome?

Ne upravo suprotan efekt postizeš .. Da jednostavno dijeliš narod koji navodno smatraš jednom cjelinom.

Na kraju nesportsko ponašanje Srba je neupitno, no dobiše kaznu kao i Albanci. I zamalo vidi ironije da im se registrira 3:0 jer su Albanski reprezentativci odbili izaći i daju bodove pa odzmu radi loše organizacije.

Eh to je nepravda. No tukli su Srbi i BHF. Marakani .. Pa mene jedino zanima da li bi opet došlo do sličnog propusta. Valjda ih isključe iz svih sportskih natjecanja ako se Albanija ponovi.

Kod njih se tuku navijači partizanski i zvjezdaši.

Krvnički..

No to nije razlog da bilo ko trpi divljaštvo. I kazna Srbiji je blaga od 100000€.
Cybernetic

#81 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 11:48, edited 1 time in total.
forel

#82 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by forel »

BadAss14 wrote:
homega wrote:
Lokman wrote:Dekadentno i moralno posrnulo Sarajevo kojim upravljaju jugonostalgičari, srbofili i infantilni anacionalni hibridi nije sposobno prepoznati značaj herojske borbe sandžačkog naroda za opstanak. Najgori su tipovi iz SDA koji su uzrok svake nesreće našeg naroda, oportunisti i ljigavci bez karaktera koji osim pljačke sopstvenog naroda nemaju drugog motiva. Da nam s vremena na vrijeme velikosrbi ne pošalju poruku šta nam zaista misle mi bi bili u gorem stanju hipnoze nego što je to bilo u vremenu nosanja Titove štafete.
Pa koji češ kur.c onda u takvom Sarajevu, zašto se ne držiš svojih granica :-)

A kojih se to vi Saralije granica drzite? Ne znate ni dokle dozes nasa drzava, a kamoli neke istorijske granice. svim normalnim narodima je neshvatljivo da je vas mentalni sklop takav da vas je ogromna vecina jedva docekala dejtonski mir da bi se odmah poceli uvlaciti Srbima. To pokazuje mentalitet, kulturni i javni zivot Sarajeva. Pa samo kad pogledam serije i filmove poslijeratne, jedva su sarajevski "umjetnici" docekali prave nekkave regionalne serije, sa glumcima iz Beograda, kao da nema nasih, to je samo jedan prmjer.
U Pazaru ne dozvolise da im se cetnici seru na cast, a vama udarise krst na mjestu zlocina, koji stoji li stoji a prosli izbori,
a vas poal milona nije u stanju ukloniti ono cetnicko "umjetno djelo".
E upravo iz takvih gluposti, Sanđaklije su u Sarajevu dobrodosle ko krme u Teheran.Takvim razmisljanjem ''samo naši'' i uokviri se u tor nam gadite sam pojam Sanđaka.Dok vi od Sanđaka pravite geto u kojem je Muftija vrhovni vladar a svi koji se sa tim ne slazu mete za batine.To sto ste vi zaostali i sto sve gledate svojim zatupljenim neskolovanim ocima to je vas problem.Sarajevo za razliku od vecine gradova iz Sanđaka je grad koji je izmjesan etnicki.92 godine nasi oni dobri Srbi koji su 4 godine sa svojim sunarodnjacima bosnjacima hrvatima su krvarili jer su mnogi od njih bili pripadnici Armije BiH.Sto se ti bolan brines o Sarajevu, krstu, i tim stvarima?Helo decko gdje ti zivis?U Sanđaku - Republika Srbija, brini se bolan o svojoj drzavi, popusti nas da mi na miru razracunamo nase stvari.Tebi nema krsta?Super bravo za tebe, sto se mene licno tice, sve porusite po Sanđaku nista da ne ostane i to me zaboli.Ali moju drzavu, moj grad, ostavite na miru.Moj grad su radi takvih ograđenih ko balkon likova poput tebe, sa brda su bombardovali 4 godine, pobili 11 000 ljudi.I svi su razmisljali kao ti.Sta ce nama muslimani, to su divljaci, barbari bla bla i hajmo ih pobit.Mogu dat ruku, da vi u Sanđaku imate tu mogucnost pobili bi sve sto je druge vjere osim vase.Svi ste vi slicnog razmisljanja, vi hocete na silu da pripadate Bosni a to niste, niti cete ikad biti, jedino sto nas realno veze je vjera.Vi se mozete izjasnjavat ko Kinezi al mislite da to znaci da zivite u Kini?Bas ko sto se ovi nasi mogu izjasnjavat ko Srbi i Hrvati, i opet je to sve na silu postajanje nesto sto nikad neces bit.Zato vi i jeste toliko extremni, Srbin iz Beograda ni pola nije nacionalno nabijen kao ovaj kvazi Srbin iz Banja Luke.Na Ravnu Goru vise dodje ovih iz RS-a nego pravi Srbijanaca.Kad slusam tvoje gluposti prosto pomislim moj Boze ko je bio u ratu ovdje?Ja, il ti?Ja kojem je otac prvoborac, koji je cetniku mogao prebrojat trepavice na ocima, i kojeg je otac ucio da ne postoje zli narodi nego zle kriticne mase spremne na zlo.Covjek koji je za moju domovinu primio metak tako prica, i sta ti sad hoces?Nama eto bosnjama da otvoris oci kako su nam svi srbi vjecni neprijatelji bla bla bla.A to sto je mog oca na prvu crtu predvodio srbin i sa njim rame uz rame radovao protiv bradonja hoces izjednacit sa bolesnicima koji su ubijali moj narod?''Adano'' da ti neces mozda da nam glumis?Jos niste tu prosli pa vam ko krivo kako vas ne prihvatamo?U Sarajevu niste prihvaceni jer ste ograniceni i bez ikakvih rezona vidite crno i bijelo i nikako drugacije.A nas su stoljeca zivota zajedno naucila da u zivotu ima vise nijansi.Sta mi po tvom treba sad masovno da se odreknemo svih nasih pisaca i nobelovaca jer nisu bosnjaci?A da prihvatimo vase kvazi gluposti i ''hrabrosti''?Kome ti bolan ispiras ovdje mozak i prodajes pricu?Budite sta hocete, radite sta god hocete al u svom Sanđaku.Melvid Jasarevic rodom iz Sanđaka došao u moju zemlju, u moj grad da puca po ambasadi SAD-a radi svojih uvjerenja?S kojim pravom?Jel to Sanđak i bosnjastvo koje nam servirate?Jel bosnjastvo Mirze Ganica koji kolje i stoji nad lesom mrtvog covjeka i prijeti nozem i sabljama svim neistomisljenicima koje nam zelite plasirat?Neka hvala, mi smo vidjeli krvi, smrti i klanja za citave naredne generacije, vasi nam extremi ne trebaju.Ovaj grad su branili ljudi razni nacija, od roma do stranaca koji su se zadesili tu.Mi nismo dopustili da budemo roblje i nikad i nikome to necemo dopustit.Ti pricas o mojoj zemlji, ko ti je donedavno bio predsjednik opcine?Srbin?Koju si historiju unazad 4 godine ucila tvoja djeca po skolama u Sanđaku?Srpsku?I ti meni predajes price o mojoj drzavi - kakva je takva je moja je i slobodna, a djete ti svaku drugu breka bolje nego rođeni Beograđanin?I vi nama prodajete price o tome kako mi treba da srusimo krst na Zlatistu, koji budi Bog s nama su prvi isti ti srbi koje ti nazivas nase komsije osudile i nazvali ruglom!Drzavljanin si druge zemlje, i u svojoj zemlji se pobrini da tvoja etnicka pitanja budu rijesena, a nas, pusti na miru da na miru pokopavamo svoje mrtve, da sami sa drugim narodima u ovoj zemlji razbijamo tu netrpeljivost.Njemackoj je trebalo 50 godina vladanja celicnom rukom, i 50 godina podjeljenosti da se izbrisu tragovi fasizma, sta vi ocekujete da u BiH koja je tako porozno tlo i ekonomski slabo vrijeme to se desi za 20 godina?Prestani pricati o mojoj zemlji, o mom gradu, ti ne zivis u njoj, nisi rodjen, nisi odrastao, i nisi djelio sa svojim komsijom po pola konzerve.Ova zemlja je natopljena krvlju da bi se od nje moglo napraviti more, i opet i u takvim uslovima ova zemlja je izrodila najbolje sinove koji nam i dan danas obraz svjetlaju.Vasu ogranicenost zadrzite za sebe, mene sto se tice dignite 2 m ogradu oko Sanđaka nek niko ne uđe, a nama pustite da sa normalnim likovima iz regiona pruzamo jedni drugima ruku pomirenja.Ja ne bi mogao zivljeti u drustvu kojem sve drugacije je neprijatelj.Vi se drzite Muftije, ogradite svoj Sanđak i zivite ako mozete, a moj grad i moju zemlju PUSTITE NA MIRU!
Bradafilozof

#83 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Bradafilozof »

Svaki Bošnjak je dobodošao u BiH. iz sandžaka, sjevernog pola, tanzanije...
Stjui

#84 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Stjui »

forel wrote:I vi nama prodajete price o tome kako mi treba da srusimo krst na Zlatistu, koji budi Bog s nama su prvi isti ti srbi koje ti nazivas nase komsije osudile i nazvali ruglom!
e moj ti :lol: :lol: :lol:
Last edited by Stjui on 24/10/2014 14:11, edited 1 time in total.
Država

#85 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Država »

Bradafilozof wrote:Svaki Bošnjak je dobodošao u BiH. iz sandžaka, sjevernog pola, tanzanije...
Ja zastupam tezu da je svaki dobronamjeran, obrazovan, civiliziran, vrijedan... čovjek dobrodošao u BiH. To što je neko Bošnjak, ne mora nužno da znači da će BiH imati neke koristi od njega...

:sax:
forel

#86 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by forel »

Stjui wrote:
forel wrote:I vi nama prodajete price o tome kako mi treba da srusimo krst na Zlatistu, koji budi Bog s nama su prvi isti ti srbi koje ti nazivas nase komsije osudile i nazvali ruglom!
https://www.youtube.com/watch?v=4KEhSVfaTO8

E MOJ TI!

U ovu zemlju je dobrodosao SVAKI normalan, dobronamjeran, i prijateljski nastrojen insan, taman da je budist!
Bradafilozof

#87 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Bradafilozof »

Država wrote:
Bradafilozof wrote:Svaki Bošnjak je dobodošao u BiH. iz sandžaka, sjevernog pola, tanzanije...
Ja zastupam tezu da je svaki dobronamjeran, obrazovan, civiliziran, vrijedan... čovjek dobrodošao u BiH. To što je neko Bošnjak, ne mora nužno da znači da će BiH imati neke koristi od njega...

barem znam da Bošnjak neće zaposjesti brda oko Sarajeva, ma kakav on bio. klošari su i odbranili Bih na početku agresije, nisu ovi dobronamjerni i civilizirani. da nije bilo klošara Bosna bi bezbeli šutke pala.
forel

#88 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by forel »

Bradafilozof wrote:
Država wrote:

barem znam da Bošnjak neće zaposjesti brda oko Sarajeva, ma kakav on bio. klošari su i odbranili Bih na početku agresije, nisu ovi dobronamjerni i civilizirani. da nije bilo klošara Bosna bi bezbeli šutke pala.
Jes i odlicno naplatili tu odbranu tako sto su popljackali sve sto je bilo unutar grada, Sarajevsko ratiste 92 godine i grad kao grad, je bilo paradoksalno.Najveci prijeratni kriminalci i mafijasi su u toku rata imali svoje policije i hapsili svakog ko im nije ''odgovarao u njihovim svercerskim talovima''.Na odbrani na pocetku - svaka cast, na onome sto su radili poslije odbrane me stid!Hapsili su prave zdrave ljude koji im nisu odgovarali u talovima, popljackali su sve zlatare, i poslije rata su isti ti klosari danas na vlasti i dalje nas kradu i uzimaju lopatom dok jado koji je sa tanđarom i izranjavam kopa po kontenjerima.Bosnjaci koji brukaju moj obraz mi ne trebaju itekako je vazno kakvi su a ne da'l su Bosnjaci ili nisu!
Bradafilozof

#89 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Bradafilozof »

forel wrote:[
Jes i odlicno naplatili tu odbranu tako sto su popljackali sve sto je bilo unutar grada, Sarajevsko ratiste 92 godine i grad kao grad, je bilo paradoksalno.Najveci prijeratni kriminalci i mafijasi su u toku rata imali svoje policije i hapsili svakog ko im nije ''odgovarao u njihovim svercerskim talovima''.Na odbrani na pocetku - svaka cast, na onome sto su radili poslije odbrane me stid!Hapsili su prave zdrave ljude koji im nisu odgovarali u talovima, popljackali su sve zlatare, i poslije rata su isti ti klosari danas na vlasti i dalje nas kradu i uzimaju lopatom dok jado koji je sa tanđarom i izranjavam kopa po kontenjerima.Bosnjaci koji brukaju moj obraz mi ne trebaju itekako je vazno kakvi su a ne da'l su Bosnjaci ili nisu!
sve je to tačno, al ipak da nije bilo tog na početku te iste zlatare bi pljačkali četnici. da ne govorim šta bi sa nama bilo. prema tome, neka i klošara, samo ih držati pod kontrolom. e drugi je par opanaka što su ovdje van kontrole.
It_is_a_Leclerc

#90 Re: Pazarci zaustavili četnike

Mevlid i njemu slični koji dolaze našu djecu da ubijaju i straše nisu dobro došli.. Neka se gone u planine ispod kojih su izgmizali.
goodbar

#91 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by goodbar »

Stjui wrote:
Pusti,ba,Stjui,kad nemaju damu,onda se vade na multi-kulti.I sta kaze,"reko komsija da je to ruglo"ahahahaha,koji je postotak tvoj komso -0,00001 posto.Da su Izraelci tako razmisljali,nikad Izraela ne bi bilo,mozda bi ga i bilo,ali samo donekle.I dok drugi prave drzave ili ih odrzavaju,multi-kulti Bosnje i ovaj postotak od 25,hoce da utope.Ako je ovaj bio u ratu,ja sam bio na Marsu(odnosi se na "forela"),nisi ti jarane bio u ratu,ti si bio u podrumu,kahvenis'o si i pric'o.k'o i drugi-"Sta hoce ove Beretke,sto 'voliko pucaju?Da nejma njih,mi bi se davno predali".Nisu opasnost za nestanak Bosne cetnici,vec carsijski jugonostalgicari i kaficki(rogobatan naziv,znam)"ljevicari".Odista ne znam,kako Bosnjaci prezivjese ovoliko genocida?Neprijatelji spolja,defetisti i titoisti iznutra.
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Pazarci zaustavili četnike

Ima li koja država nastala raspadom Bivše Jugoslavije da joj neprijatelji nisu "anamo oni" već jugonostalgičari, ljevičari i peta kolona ?! :zzzz:
Država

#93 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Država »

Rat se vodi i sada, samo drugim sredstvima. Mi moramo shvatiti da prvi put u historiji imamo šansu da se nešto pitamo. Borba za BiH počinje od toga da li ćeš baciti opušak na ulicu, pa do toga da li ćeš sipati gorivo u Lukavici ili na HIFA-i. Svaki dan možemo mnogo uraditi za nas same. Pitanje je samo da li to želimo...

:bih:
forel

#94 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by forel »

It_is_a_Leclerc wrote:Ima li koja država nastala raspadom Bivše Jugoslavije da joj neprijatelji nisu "anamo oni" već jugonostalgičari, ljevičari i peta kolona ?! :zzzz:
Nema, a gle cuda svi su fino i posteno uzimali jugo dinare, nisu se 40 godina zalili na taj sistem i 40 godina im fino bilo.I onda nakon 40 godina se moreS mislit osvijestili pa udarila braca sve bosnjo do bosnje, kad ih insan pogleda reko bi pa kako rat potraja 4 godine.Danas ima toliko bosnjaka i toliko patriota i nacionalno osvijestenih, da je bilo tolko takih 92 rat ne bi trajao ni 4 mjeseca a ne 4 godine.I sad fol oni nacionalno osvijesteni a ljudi koji razmisljaju pamecu i razmisljaju o građanskom sistemu, taki su im jugonostalgicari, titoisti, peta kolona itd.Na primjeru Sanđaka se upravo vidi kako zavrsi jedan narod koji hoce na silu pripadat onom sto nemoze, narod koji se vise brine o sredini u kojoj ne zivi i sredini u kojoj ne pripada.Takav narod ostaje nepismen, zatucan i siromasan.Cijeli svijet je MULTI KULTI samo ovi papčine koje su se nakotile po ovom gradu pa se prave ''ultra bosnjama'' i najdalje sto su maknuli je izlaz iz sela u kojem su skinuli kaljace a navukli cipele pa ne znaju da cijeli svijet je multieticna sredina, i multikonfesionalno drustvo.Al nema gore neg kad se opanak popapuci, koliki god postotak da je 0.00000000000000000001 taj postotak je jako vazan.Taj mali postotak kojem je doticnom gore nebitan, razlikuje cetnike od srba, bolesnike od zdravih, normalne od nenormalnih ljudi.Al to papak ne zna, jer je naucio da u njegovom selu oni anamoni su nenormalni, a i ista se prica pricala i u onom drugom selu, pa sad oni hoce tu stecenu lekciju sa sela da nametnu u gradu u koji su šljegli.I onda su svi koji se protive takvom trpanju u torove, peta kolona, jugonostalgicari, a 90% prisutnih na forumu najvise sto su od Jugoslavije dogurali je pionirski nivo.Ovdje se pojedinci postavljaju ko da na ovom forumu dolaze ljudi sa 60 godina pa nam pricaju o UDBI.To je smjesno kako ljudi imaju plitko razmisljanje.Njemcima, Spancima, Portugalcima i cijelim razvijenim europskim zemljama valja ''europeizacija'' al zato naprednom nepismenom bosnji je europeizacija korak nazad.Zato nam i jeste vako kako jest, kakvi smo mi ovi na vlasti su jos i odlicni.Svaki u svom toru prica istu pricu, kako anamooni su vaki, naki, i svak u svoj tor ne do Bog da koju prozbore medjuse.A prije rata im nisu bas se gadili pa cak 40 godina tako proveli.Proveli bi jos 40 samo da je ''kapalo''.I sad ti i takvi nama pricaju price o jugonostalgiji, titoistima.Zato i mladi odlaze iz ove zemlje, sto bi i ostali kad im ovakav jedan gore papak kaze da je vazno bit bosnjak, i da sto veci bosnjo to ces bolje proc, pa nam tako pod pokroviteljstvom ''bosnja'' ulazni lobi iz sanđaka uvodi nova mjerila zivota.Al prc.. ;)
shibonja

#95 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by shibonja »

Zakasnili Pazarci 22 i kusur godine,kako ono kazu generali poslije pichke materine........ :D :bih: hik
cyprus

#96 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by cyprus »

Kad to Kraljevčani postadoše Pazarci? :mrgreen:
cindrlimindrli

#97 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by cindrlimindrli »

Dobre Sandze, svaka cast...razligu i paradiraj materi svojoj. Pametna i murija, da se mi ne bi zajebavali i trosili
mrtvacke vrece na vas, hajte vi kuci. :D
goodbar

#98 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by goodbar »

Nema pajdo,nema vise druga "Tite",predstava zavrsena,nema vise ni SFRJ,utonula u g...samo "Bosnje"i dalje kmece za njima.Bosnjaka u BiH ima preko 50.posto,a u vecini su samo na 25.posto.Molio bih,ako neko zna,da li postoji,igdje i jedan narod,koji je u drzavi vecina,a zivi na cetvrtini teritorije?Ja mislim da ne postoji,ni jedan narod to ne bi mogao "izdurat".Bilo je,kako da nije,crnci u Juznoj Africi,Jugozapadnoj Africi(Namibiji),Rodeziji(Zimbabve),ali su,sto politickom borbom,sto oruzanom,dosli na svoje.Od "Bosnja"(pezorativno),mada ne mislim da je doticni "odozgore"Bosnjak,mozda Bosnjak pravoslavac,bas mi je drago,ali,(h)eto,neka mu bude,ovaj narod nikad nece doci do pameti.Tamo gdje su u manjini,recimo u RS-u,maltretirani su,prebijani pri odlasku u dzamiju,na Bajram namaz,svako malo,razbijani su prozori na dzamijama,manji su od makovog zrna,a tamo gdje su "oni"manjina,onda su multi-kulti i gle cuda,gomila Bosnjaka,isto tako multi-kulti,krece za njima.Dokle jarane...?pa do prve okuke,a na prvoj okuci...Omarska...Potocari...(muka mi je da nabrajam).Zasto imam osjecaj,da bi ti multi-kulti,prije primili svog dzelata,koji ih je sa brda gadjao,neko nekog Bosnjaka,iz recimo,istocne Bosne,Sandzaka?Ja zivim hiljadama milja daleko od takvih multi-kulturnjaka,fizicki i duhovno i drago mi je zbog toga,a vidio sam svijeta,vise nego oni za 10.zivota.Nihovih...multi-kulti.A njima zelim dug i sretan zivot u njihovom getu.
Romanista 101%

#99 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by Romanista 101% »

goodbar wrote:Nema pajdo,nema vise druga "Tite",predstava zavrsena,nema vise ni SFRJ,utonula u g...samo "Bosnje"i dalje kmece za njima.Bosnjaka u BiH ima preko 50.posto,a u vecini su samo na 25.posto.Molio bih,ako neko zna,da li postoji,igdje i jedan narod,koji je u drzavi vecina,a zivi na cetvrtini teritorije?Ja mislim da ne postoji,ni jedan narod to ne bi mogao "izdurat".Bilo je,kako da nije,crnci u Juznoj Africi,Jugozapadnoj Africi(Namibiji),Rodeziji(Zimbabve),ali su,sto politickom borbom,sto oruzanom,dosli na svoje.Od "Bosnja"(pezorativno),mada ne mislim da je doticni "odozgore"Bosnjak,mozda Bosnjak pravoslavac,bas mi je drago,ali,(h)eto,neka mu bude,ovaj narod nikad nece doci do pameti.Tamo gdje su u manjini,recimo u RS-u,maltretirani su,prebijani pri odlasku u dzamiju,na Bajram namaz,svako malo,razbijani su prozori na dzamijama,manji su od makovog zrna,a tamo gdje su "oni"manjina,onda su multi-kulti i gle cuda,gomila Bosnjaka,isto tako multi-kulti,krece za njima.Dokle jarane...?pa do prve okuke,a na prvoj okuci...Omarska...Potocari...(muka mi je da nabrajam).Zasto imam osjecaj,da bi ti multi-kulti,prije primili svog dzelata,koji ih je sa brda gadjao,neko nekog Bosnjaka,iz recimo,istocne Bosne,Sandzaka?Ja zivim hiljadama milja daleko od takvih multi-kulturnjaka,fizicki i duhovno i drago mi je zbog toga,a vidio sam svijeta,vise nego oni za 10.zivota.Nihovih...multi-kulti.A njima zelim dug i sretan zivot u njihovom getu.

:thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: Pazarci zaustavili četnike

Post by O'zone »

Šta kažu četnici: 'Danas i nikada Srbin na Srbina ne sme udariti zarad muslimana'
24. oktobar 2014. u 17:08

Grupa pripadnika četničkog pokreta u četiri do pet vozila, pokušala je jučer da dođe na najavljeni parastos u Petrovu crkvu i šetnju Novim Pazarom.

U toj nakani ih je zaustavila policija, a u centru Novog Pazara se okupila nekoliko desetina navijača koji su bili spremni da "brane grad od četnika".

Na kraju je sve završilo mirno. Četnički pokret danas je na svojoj stranici Cetnici.rs. objavio saopćenje pod naslovom "Okupirana Srbija - Novi Pazar", povodom jučerašnjih dešavanja.

"Četnički pokret, dosledan u svim svojim akcijama do sada, pošao je u Novi Pazar na obeležavanje godišnjice oslobođenja ovog grada od turskog ropstva 23. oktobra 1912. Godine.

Uredno najavljen parastos i inicijativa podizanja spomenika đeneralu Mihailu Živkoviću, legendarnom srpskom komnadantu odbrane Beograda dve godine kasnije nismo prijavljivali miliciji. Zbog čega bi prijavili jedan parastos i zbog čega bi policiju zanimala građanska inicijativa postavljanja spomenika đeneralu oslobodiocu Novog Pazara.

Četnički pokret je poslao poziv svim, ali svim nacionalnim organizacijama i pokretima i udruženjima (za koje ste čuli i niste), da se priključe našoj inicijativi i da svi zajedno, složno, bratski pokažemo da samo sloga srbina spasava. No na žalost, svi su odgovorili na poruke ali ni jedan lider, vođa, vojvoda, nacionalista, svih tih udruženja, stranaka i pokreta nije odobrio da se krene “tamo gde će da nas pobiju”. Strah za život je nadvladao ljubav prema otadžbini. Neki bezobrazniji su čak i krenuli sa izjavama kako smo mi, pripadnici Četničkog pokreta “ljudi netolerancije i oni koji ne misle dobro Srbiji…” i još niz glupavih optužbi, a sve u prikrivanju svog straha i nesposobnosti.

Razočaravajuće “junaštvo i ljubav prema Srbiji” koje se pokazuje samo u Beogradu na nekakvim glupavim protestima i mitinzima gde su ti šetači sigurni, navelo je komandanta Bratislava Živkovića da izda naređenje i formira udarnu grupu koju je nazvao “Odred Mihailo Živković”. Plan je bio da se ta udarna grupa probije do Novog Pazara a ostale koje nisu znale plan da idu po protokolu i služile su da zavaraju trag. Na žalost auto iz Crne Gore je zaustavljena na samom polasku, kombi iz Republike Srpske je držana na graničnom prelazu do 10.00 časova ujutru, zamenik komandanta Zoran Anrejić i “beogradska grupa” je držan u SUP-u na informativnom razgovoru, “severna grupa” (severno Kosovo i Metohija) i “kopaonička grupa” su presretnute i vraćene. Udarna grupa kojom je komandovao Bratislav Živković je uspela da dođe do manastira Žiče na raškom putu gde su zastali da upale sveće i pomole se. Po izlasku iz manastira, policija, predstavnici BIA-e i vrh policijske uprave sa Terzićem na čelu je sačekala našu grupu.
U razgovoru sa predstavnicima policije, o čemu postoji snimljen kompletan video zapis, predočene su nam sledeće stavke:

1- četnici nisu načinili ni jedan prekršaj do sada

2- imamo sva prava da držimo parastos u Novom Pazaru

3- imamo prava da se po Srbiji šetamo i vozimo gde god poželimo ako ne pravimo nerede

4- danas mi ne možemo da nastavimo prema Novom Pazaru i oni će nas fizički sprečiti u tome ako treba.

Komandant je povukao svoje ljude na dogovor, gde smo svi zaključili da danas i nikada Srbin na Srbina ne sme udariti zarad muslimana, šiptara i ostalih srpskih neprijatelja. Komandant Bratislav Živković je predočio da je ovo sramota za državu Srbiju, da mi znamo da su Zukorlić i Vučić napravili kompromis oko ovoga. Vučić Zukorlića promoviše kao čoveka mira a ovaj njemu “se stavlja na raspolaganje”, kako sam kaže u gostovanju na TV Hepi. Bruka i sramota državnog vrha Srbije.

Od Žiče do naših kuća u Trsteniku, Kruševcu, Nišu i Kuršumliji policija je obezbedila pratnju pod rotacijama, a posle toga i stražu ispred naših kuća “za svaki slučaj”. No Kruševačkim četnicima se to nije svidelo pa je došlo i do fizičkog obračuna sa pripadnicima policije te su tri člana privedena u SUP. Protiv njih će biti podnete prijave za napad na službena lica.

Mi, pripadnici Četničkog pokreta smo sve učinili da održimo datu reč. Pošli smo sami bez oružja, u šta se i policija uverila i nije mogla da veruje da smo toliko “hrabri ili ludi”, ali da smo ljudi od reči. Ovim putem pozivamo policiju da skine ploču šiptarskom zlikovcu Aćifu Bljuti (Efendiji) u Novom Pazaru što pre jer ćemo je mi skinuti sami, ali ovog puta ne javno, već četničkom akcijom, za dva, tri ili šest meseci, ali ona će biti skinuta.

Logističko odeljenje

Četničkog pokreta"
Post Reply