Kako spasiti Balkan?

area51

#76 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by area51 »

[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.[/quote][/quote][/quote]
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina
area51

#77 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by area51 »

Stjui wrote:
area51 wrote: 1945 godine u UN-u je bilo oko 50-tak nezavisnih, suverenih, cijelovitih ...država
2014 ih je negdje oko 215
Znači to je nekih 70-tak godina i 65 novih država,otprilike približno jedna država na godinu niče.
Ništa na ovoj zemaljskoj kugli nije vječno niti riješeno.
...i to treba da zna svaki republikosrpščanin na okupiranom dijelu bosne.
I to je tačno,niti je RS vječna a ni BiH.Ništa nije vječno
haos1

#78 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by haos1 »

CSKA wrote:RS nije drzava.

Nekada imam utisak da bosnjaci vise od srba RS smatraju drzavom.

Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.

Ostaje mnogo zeznutiji problem,ekonomija.
ne znam na sta mislis, ali balkan je opcenit pojam, a to sto nisu svi zadovoljni nije isto sto i nezadovoljni gradjani BiH. to je jedno, a drugo bosna je problem bh. građana ne znam sta tu ima iko biti nezadovljan ili zadovoljan osim građana BiH? drugih se to ne tice. dok se to ne rijesi ekonomija nece nikad biti bolja. granice unutar bosne nisu prirodne i silom su stvorene.. i kao takve ne mogu opostati. moze opstati samo jedinstva i cijelovita Bosna i Hercegovina.. korektno.
haos1

#79 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by haos1 »

Stoner wrote:Slobodno tržište.

To je prvi i osnovni preduslov za svako uspješno društvo.
To je idealan pojam, takvo što ne postoji ni u SAD-u. Postoje samo mega koorporacije i... Ništa izvan.
area51

#80 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by area51 »

haos1 wrote:
CSKA wrote:RS nije drzava.

Nekada imam utisak da bosnjaci vise od srba RS smatraju drzavom.

Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.

ne znam na sta mislis, ali balkan je opcenit pojam, a to sto nisu svi zadovoljni nije isto sto i nezadovoljni gradjani BiH. to je jedno, a drugo bosna je problem bh. građana ne znam sta tu ima iko biti nezadovljan ili zadovoljan osim građana BiH? drugih se to ne tice. dok se to ne rijesi ekonomija nece nikad biti bolja. granice unutar bosne nisu prirodne i silom su stvorene.. i kao takve ne mogu opostati. moze opstati samo jedinstva i cijelovita Bosna i Hercegovina.. korektno.
...sa bošnjacima kao većinskim narodom i po mogućnosti sa "jedan čovjek jedan glas" :roll:
Ovakva BiH kakva je sad (etnički podijeljena) i nekako funkcioniše za razliku od recimo HNK koji je multietnički koji ne funkcioniše gotovo pa nikako
Tvoj problem je što u ovoj državi dva od tri konstitutivna naroda ne žele takvo ustrojstvo BiH.
SaraFina

#81 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by SaraFina »

Bitno je da je sadašnjim ustrojstvom drzave zadovoljno preko 50% njenih gradjana.

A jeste :D
CSKA

#82 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by CSKA »

Stjui wrote:
CSKA wrote: Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.

nisu...kako će ekonomija biti zeznutiji problem od okupacije pola republike bosne?
Pa ako je okupirana,onda oslobadjaj.Ko ti brani.Dodik,Majkovicka,Vucic ili neko drugi ?
haos1 wrote:
Ne volim to logiku ili sve ili nista.

To u BiH ne moze proci.
radostan dan

#83 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by radostan dan »

ljevoruki wrote:Radosni dan, Martinez i jos par njih. Uvijek ista prica, mi fini, nismo nista krivi, ko nas bre zavadi da mu jebem majku. :evil:
.... te martinez i još par njih, šta laskaš sebi...kad si ti to došao u priliku da diskutuješ sa mnom? taman ću sa takvima kao ti pričati...
Martinez_

#84 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

area51 wrote:[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.
[/quote][/quote]
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina[/quote]

Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.

Ali zadnje strane su samo dokaz ispravnosti stava da je ovaj kraj sveta u žestokoj banani. Može li veliki svet i najveći igrači u njemu upregnuti ove silne usijane glave da za njihov iinteres ginu na svom kućnom pragu, kao što ginu Sirijci i Ukrajinci u 2014.godini?
Alfons Kauders

#85 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Alfons Kauders »

Martinez_ wrote: Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.

Ali zadnje strane su samo dokaz ispravnosti stava da je ovaj kraj sveta u žestokoj banani. Može li veliki svet i najveći igrači u njemu upregnuti ove silne usijane glave da za njihov iinteres ginu na svom kućnom pragu, kao što ginu Sirijci i Ukrajinci u 2014.godini?
Saveznike ne biramo, kao ni sredstva, sve da se zapadna kultura odbrani od najezde s istoka.
Martinez_

#86 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Mnogo si zaeban, još malo pa će te Papa proglasiti za Antemurale Christianitatis.
area51

#87 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by area51 »

Alfons Kauders wrote:
Martinez_ wrote: Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.

Saveznike ne biramo, kao ni sredstva, sve da se zapadna kultura odbrani od najezde s istoka.
Misliš na Islam ?
Gojeni H

#88 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Gojeni H »

Srbija prizna agresiju na BiH 1992-1995,
Srbija sa Bosnom potpise sporazum o nemijesanju u unutrasnje stvari jedne i druge drzave,
Srbija prizna nezavisnost Kosova,
Srbija ukine SANU,
Srbija donese odluku o sistematskoj de-nacifikaciji drustva.

Problem rijesen. Prelazimo na ekonomiju gdje svi imamo iste ili slicne boljke, a jedni pored drugih mozemo nastupiti jaci prema EU.
Danguba

#89 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

area51 wrote:[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina
nije valjda da ste turke zaboravili... :D

onda nam stvarno nema lijeka izuzev da pocnemo zidove dizati... :roll:
Martinez_

#90 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:

Jes pa da Dodik ostane sa tvoje strane zida, šta onda?
Danguba

#91 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:
Danguba wrote:

Jes pa da Dodik ostane sa tvoje strane zida, šta onda?
pas koji laje ne ujeda. :D

''ni dva dana ne bi izdrzali...'' :D
ljevoruki

#92 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by ljevoruki »

radostan dan wrote:
ljevoruki wrote:Radosni dan, Martinez i jos par njih. Uvijek ista prica, mi fini, nismo nista krivi, ko nas bre zavadi da mu jebem majku. :evil:
.... te martinez i još par njih, šta laskaš sebi...kad si ti to došao u priliku da diskutuješ sa mnom? taman ću sa takvima kao ti pričati...
Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku. :oops:
Vjerovatno smo se gledali preko nisana, sad preko tastature nastavljamo neprijateljstva.
Diskutovati nemam namjeru, stojimo na dva razlicita, nepomirljiva, kraja i stava.
Tacke na pocetku tvoje recenice govore vise od hiljadu rijeci, reci slobodno ne krij se. :D
Martinez_

#93 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

ljevoruki wrote: Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku. :oops:
Vjerovatno smo se gledali preko nisana, sad preko tastature nastavljamo neprijateljstva.
Diskutovati nemam namjeru, stojimo na dva razlicita, nepomirljiva, kraja i stava.
Tacke na pocetku tvoje recenice govore vise od hiljadu rijeci, reci slobodno ne krij se. :D

Ne ne najdraži su lovci na salonce, ispunjeni idejom osvete što i ne kriju ali važno da kod drugih nepogrešivo prepoznaju skrivene motive.

''Priznaj radosni da si genocidaš, PRIZNAAJ''
YVOD

#94 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by YVOD »

Gojeni H wrote:Srbija prizna agresiju na BiH 1992-1995,
Srbija sa Bosnom potpise sporazum o nemijesanju u unutrasnje stvari jedne i druge drzave,
Srbija prizna nezavisnost Kosova,
Srbija ukine SANU,
Srbija donese odluku o sistematskoj de-nacifikaciji drustva.

Problem rijesen. Prelazimo na ekonomiju gdje svi imamo iste ili slicne boljke, a jedni pored drugih mozemo nastupiti jaci prema EU.
:lol: :lol: :lol:
radostan dan

#95 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by radostan dan »

ljevoruki wrote: Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku. :oops:
vidi...

a) nismo se gledali preko nišana
b) ne možemo preko tastature nastaviti neprijateljstvo, jer jednostavno ti i takvi kao ti ne postojite, ne primjećujem te. prvi put sam te sad skužio, kad si me pomenuo u postu...
c) kako to konstatuješ-Diskutovati nemam namjeru...nije nemaš namjeru, nego nemaš priliku.
d) nastavi onaniju, ponekad promjeni ruku, zdravo je...
NeenaSa

#96 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by NeenaSa »

Upad.
Chitam: "Kako spaliti Balkan" :evil:
Izvin'te na off-u. :svijeca: :oops: :D
Blek Stena

#97 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Blek Stena »

u neoosmanizmu je spas za balkan
area51

#98 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by area51 »

radostan dan wrote:
vidi...

a) nismo se gledali preko nišana
b) ne možemo preko tastature nastaviti neprijateljstvo, jer jednostavno ti i takvi kao ti ne postojite, ne primjećujem te. prvi put sam te sad skužio, kad si me pomenuo u postu...
c) kako to konstatuješ-Diskutovati nemam namjeru...nije nemaš namjeru, nego nemaš priliku.
d) nastavi onaniju, ponekad promjeni ruku, zdravo je...
:lol:
Bodkin

#99 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Bodkin »

rjesenje je poravnati sve ovo i napraviti parking za zapadnu evropu
Martinez_

#100 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Blek Stena wrote:u neoosmanizmu je spas za balkan
Najkonstruktivniji post na ovoj strani (bez zezanja)

Možeš li obrazložiti tu ideju, šta i koga obuhvata, šta nosi?
Post Reply