SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

JThomas

#76 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by JThomas »

Fudo Bosna wrote:
JThomas wrote:kako i od čega? pa od SDA i porodice izetbegović, kako drukčije?

Ako je tako, ako je dobio od rukovodeće stranke tolika sredstva da postane možda najbogatiji čovjek u BiH i jedan od najbogatijih u regiji to je katastrofa, kakav je to moralni patuljak koji može pljuvati ljude koji su mu dali sve u životu, kakvo je to moralno dno dna?

Ako nije tako jer i da je djelimično tačno nije mu mogla SDA dati desetine miliona, pa nisu Berluskoni da ga tako, na lijepe oči isfinansiraju, a nisu , pogotovu 1992 moglo posjedovati toliko bogastvo, odakle mu ostatak od nekoliko desetina miliona, ako je, što ne znamo, inicijalni kapital uložila SDA,kako je mogao od anonimusa „novinarčića“ , postati jedan od najbogatijih ljudi u regiji ???

Mislim, boli me briga za Šćepu, ali zaista ne mogu vjerovati da ljudi, koji sa pravom kritikuju SDA i SDP, da im je pojedincima, kao Šćepo –„uzor“ morala i poštenja. Pa to je stranka sastavljena od „otpada“ upravo iz tih stranaka, od ljudi kojima se „izmaklo“ pa sada pljuju po bivšim stranačkim kolegama . Fuuj!
Kažu da je gosp Hadžibajrić sadašnji SBB kadar, bio direktor muzeja Alija Izetbegović i kada je, zahvaljujući SDA došao na vlast prebjegao u SBB. Jesu li to moralni uzori ? Ili Ismeta Dervoz koja je bila najostrašćeniji skojevac i Titov omladinac itd , itd...
A sada ne valjaju ni „crveni“ -SDP ni „zeleni“-SDA, tačno ne valjaju, ali ako nam je SBB budućnost, omladino , bježite iz BIH !!!
naravno da je uložila SDA i porodica izetbegović, da napravi svoju, bošnjačku, pravovjernu dnevnu novinu spram "crvenog" oslobođenja. ko je drugi mogao u ta doba i u toj situaciji? sami ste napravili čudovište, sad se hvatajte za glavu, ko vas jebe. hoće to kad praviš frankenštajna i da se okrene protiv tebe.
nikad_vise

#77 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by nikad_vise »

Tvoj Fahro ko „cvjećka“ :D . Veliš nemaju mu ništa osim što je bio kosovac? Molim te, nađi mi jednog čovjeka u BiH koji je imao ono što je tvoj ljubimac imao 1992 i koji ima ono što on posjeduje sada.
Nisam rekao da mu nemaju nista osim sto je kosovac,nego mu ne mogu ni za to nista reci jer je dobio masu tuzbi za klevetu.I totalno si mi nejasan,cuj google ti nije relevantan kao izvor.Pa izbaci ti masu clanaka a takodje mozes vidjeti i u par njegovih intervjua gdje navodi to.
Druga stvar,ti pises u totalno drugom vremenu.Fahro nije imao 92 godine 200 miliona nego ima 20 godina poslije.
Ono sto meni izgleda logicno sa njegovom imovinom je ta da je dobio zadatak da napravi Bosnjacki list koji ce biti oponent Oslobodjenju,i na pocetku je poguran kesom od vladajuce stranke.I vjerujem da on nije jedini u kojeg su vladajuci ulozili.
Isto tako ako se ne varam i neke drzavne i federalne institucije su bile preplacene na Avaz pa je i samim tim dobio jedan dobar broj tiraza.Sve mu je to u konacnici donijelo ovo bogatstvo.Naravno zato sto je sposoban.Jedna obicna reklamica u Avazu ti je 50-100 maraka a ti uzmi recimo ovih 22 godine puta 365 dana puta x listova u avazu puta skoro toliko i reklama.
Ljudi koji se razumiju u to lakse ti to mogu objasniti.Osim toga i prodajom same novine bez marketinga za to vrijeme je mogao uzeti ogromne pare.
Znači , napiši nam, šta je Fahro imao na početku rata a šta ima sada i objasni nam kako neko od
"golje", porijeklom iz Gusinja, može postati boss i jedan od najbogatijih Bosanaca? Bakir ima daleko manje , a on j bio neki grebeni arhitekta i rukovodilac i prije rata i imao suprugu ljekara specijalistu, sin je presjednika države, ne opravdavam ga, nije „cvjećka“ ali šta misliš šta imaju drugi sinovi presjednika države , ali u svakom slučaju imao je daleko jaču startnu poziciju 1992 od tvoga Fahre! Zlatko je pr.dr. , međunarodno poznat profesor/intelektualac, roditelji prijeratni funkcioneri bili, molim te , znam, nije ni Zlaja, „cvječka“, ali je li se uopšte može porediti imovinski karton Fahre, anonimusa novinara, ili šta je več bio 1992 , i Zlatkova imovina?
Kod ove dvojice imaš rast u kartonima 5-10 puta, kod Fahre 10000 puta, kako i od čega , molim te ???
Ne vidim zasto bi recimo pravio razliku izmedju jednog Fahre,Ganica il Sefera ili nasih domacih ovdje.Ti ljudi su dosli u BiH svi sa kesama i ostavili su nesto iza sebe.Dosli su tu dok je rat bio a ne poslije rata da je kupio firmu za marku kao sto su kupili selimovici i slicni njima.

I ne kritikuje samo SDA ili SDP Fahru? Najmanje oni pišu o njemu. Raspitaj se malo o njemu preko poznanika, raspitaj se u Srbiji i Crnoj Gori, poslušaj mišljenje našeg svijeta u dijaspori, vidi šta pišu razni portali i štampa koji nemaju blage veze sa SDA !!!
Skoro sam se raspitao kod covjeka koji je radio na njegovim objektima i covjek ima samo rijeci hvale.
Isto to misljenje ima i 190 000 gradjana koji su izasli na izbore i dali mu glas.
razonoda

#78 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by razonoda »

Fudo Bosna wrote:
nikad_vise wrote:
Dr. Kuca wrote:Treba ga otjerat. Toliko siri depresiju na svim zivotnim poljima. Ako on ikad nedaj Boze postane bilo kakva vlast, mogu mislit kako bi avaz izgledo. Poplave bi bile prirodna jezera koje fahro pravi, zemljotres bi bio zbog fahre, jer je fahro proso tu i zemlja drhti pod njim, sudar na ulici bi bio zbog fahre, jer je rok zvjezda presla ulicu i vozaci se okrenuli za nji i poginuli. Ljudi s eubijaju zbog fahre itd.
Treba ga otjerati?Covjek koji je bio najbolji ministar i koji je jedino radio u ovoj prosloj cetverogodisnjoj vladi.
Covjek koji jedino otvara pitanja politickih ubistava,pitanja poreznih duznika i slicno.
Covjek iz cije su stranke kandidati radili solidan posao u federalnom parlamentu.
Covjek koji je jedini podrzao opravdane gradjanske proteste dok su ih isti vlastodrsci nazvali drzavnim udarom a protestante narkomanima.
Tom istom Fahrudinu su nastojali poturiti da je organizator protesta i Lukac mrtav hladan govori kako ima mnogo elemenata i kako ce se u narednim danima sve znati a na kraju nikakve veze nije imalo sa njim.Samo oblatili covjeka i sjebali proteste.
Najveci razlozi njegovog osporavanja su gluposti tipa Keljmendi(koji je uhapsen za njegovo vrijeme,a nije za sve vrijeme SDA u vlasti),il njegovo porijeklo sto je iz Sandzaka(ja Sandzacke Bosnjake gledam isto kao i nas/rodjen u RS,zivim u Gracanici)

Toliko price o njegovom kriminalu,a godinama na vlasti SDA i SDP i nikad nije procesuiran.Zasto?Drze sudstvo pod palicom godinama..Ako iko nema zastitu vlasti onda nema on!

Jedini ima muda se se bez kompleksa suprostvavi ljudima iz SDA i SDP.

Sve u svemu sasvim na mjestu covjek.Da ima aferima..vjerovatno ima..Al kad SDA u kampanji navodi da je njegov najveci problem sto nije usao u dzamiju ili otisao u Srebrenicu onda vidis koliko je sati.Fahro u Bakiru objavljuje snimke vreca zlata,a sta objavljuje SDA o njemu..Da je kosovac?Pa lik je dobio masu tuzbi protiv te gluposti i klevete.

Sve u svemu na dobrom su putu,ima tu jako kvalitetnih ljudi,posebno u Sarajevskoj regiji..Od mene je dobio ove godine glas,dobit ce vjerovatno i naredne izbore ako ostanu na istom kursu.

Tvoj Fahro ko „cvjećka“ :D . Veliš nemaju mu ništa osim što je bio kosovac? Molim te, nađi mi jednog čovjeka u BiH koji je imao ono što je tvoj ljubimac imao 1992 i koji ima ono što on posjeduje sada.

Znači , napiši nam, šta je Fahro imao na početku rata a šta ima sada i objasni nam kako neko od
"golje", porijeklom iz Gusinja, može postati boss i jedan od najbogatijih Bosanaca? Bakir ima daleko manje , a on j bio neki grebeni arhitekta i rukovodilac i prije rata i imao suprugu ljekara specijalistu, sin je presjednika države, ne opravdavam ga, nije „cvjećka“ ali šta misliš šta imaju drugi sinovi presjednika države , ali u svakom slučaju imao je daleko jaču startnu poziciju 1992 od tvoga Fahre! Zlatko je pr.dr. , međunarodno poznat profesor/intelektualac, roditelji prijeratni funkcioneri bili, molim te , znam, nije ni Zlaja, „cvječka“, ali je li se uopšte može porediti imovinski karton Fahre, anonimusa novinara, ili šta je več bio 1992 , i Zlatkova imovina?
Kod ove dvojice imaš rast u kartonima 5-10 puta, kod Fahre 10000 puta, kako i od čega , molim te ???

I ne kritikuje samo SDA ili SDP Fahru? Najmanje oni pišu o njemu. Raspitaj se malo o njemu preko poznanika, raspitaj se u Srbiji i Crnoj Gori, poslušaj mišljenje našeg svijeta u dijaspori, vidi šta pišu razni portali i štampa koji nemaju blage veze sa SDA !!!
AKO NEKO NEZNA STA ZNACI RIJEC 'MALI MAHALAC' neka procita ovo iznad. :lol: :lol: :lol:
Innovation

#79 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by Innovation »

Porediti Ganica sa Fahrom i Seferom i kesama. :-)
nikad_vise

#80 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by nikad_vise »

Innovation wrote:Porediti Ganica sa Fahrom i Seferom i kesama. :-)
Poredjenje je napravljeno na osnovu njihovog porijekla.
Cisto za pojedine koji zaboravljaju da za neke ljude sa prostora Sandzaka sute al za neke ne sute i smeta im njihovo porijeklo.
Bosnjak je Bosnjak pa bio on iz Sandzaka,Austrije,Makedonije il iz Turske.Prosto ko pasulj.
Fudo Bosna

#81 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by Fudo Bosna »

nikad_vise wrote:
Nisam rekao da mu nemaju nista osim sto je kosovac,nego mu ne mogu ni za to nista reci jer je dobio masu tuzbi za klevetu.I totalno si mi nejasan,cuj google ti nije relevantan kao izvor.Pa izbaci ti masu clanaka a takodje mozes vidjeti i u par njegovih intervjua gdje navodi to.
Druga stvar,ti pises u totalno drugom vremenu.Fahro nije imao 92 godine 200 miliona nego ima 20 godina poslije.
Ono sto meni izgleda logicno sa njegovom imovinom je ta da je dobio zadatak da napravi Bosnjacki list koji ce biti oponent Oslobodjenju,i na pocetku je poguran kesom od vladajuce stranke.I vjerujem da on nije jedini u kojeg su vladajuci ulozili.
Isto tako ako se ne varam i neke drzavne i federalne institucije su bile preplacene na Avaz pa je i samim tim dobio jedan dobar broj tiraza.Sve mu je to u konacnici donijelo ovo bogatstvo.Naravno zato sto je sposoban.Jedna obicna reklamica u Avazu ti je 50-100 maraka a ti uzmi recimo ovih 22 godine puta 365 dana puta x listova u avazu puta skoro toliko i reklama.
Ljudi koji se razumiju u to lakse ti to mogu objasniti.Osim toga i prodajom same novine bez marketinga za to vrijeme je mogao uzeti ogromne pare.
Ne vidim zasto bi recimo pravio razliku izmedju jednog Fahre,Ganica il Sefera ili nasih domacih ovdje.Ti ljudi su dosli u BiH svi sa kesama i ostavili su nesto iza sebe.Dosli su tu dok je rat bio a ne poslije rata da je kupio firmu za marku kao sto su kupili selimovici i slicni njima.

Skoro sam se raspitao kod covjeka koji je radio na njegovim objektima i covjek ima samo rijeci hvale.
Isto to misljenje ima i 190 000 gradjana koji su izasli na izbore i dali mu glas.

Nisi mi odgovorio na ključno pitanje, šta je Šćepo imao 1992, a šta ima sada?

Ne vidim logike upoređivati Šćepa sa Ganićem i Seferom, jer oni su bili poznatije , bogatije i obrazovanije osobe na početku rata od Šćepe, a sada je Šćepo bogatiji barem 100- njak puta od njih?

Pa su u odnosu na tvoga Šćepa, naročito Sefer, „sirotinja“! A haloo, Ganić je akademik i ugledan profesor čak i u USA, a ko je tvoj Fahro ?

Kako može bolan neko ko je 1992 bio „goljo" biti danas jedan od najbogatijih ljudi u regiji, to nema ni u naučnofantastičnim filmovima, mislim kako na pošten način?

Taj tvoj SBB je pokupio „mulj“ od SDA i SDP kadrova i sada bi da se bore protiv korupcije, da zapošljavaju, da grade Bosnu, jes , ali „malo morgen“!

Fuuj !!!

P.S.
Ako je tačno da je "poguran", što ne znamo da li je istina, ali onda je gori i od SDA i SDP, jer pljuje po onima što su ga uhljebili, i ti bi takvom dopustio da ti vodi državu, ako je "izdao", po tebi ruku koja ga je hranila, za pare če i nas izdati?
I sam tvrdiš da su i drugi "pogurani", kako je on postao tajkun a svi drugi su male mace za njega ?
Kako možeš "pljuvati"po SDA kada je tvoj ljubimac bio njihov igrač, kako kažeš i njihovim se parama bogatio, nešto sa tobom nije u redu?(Ja bih bio dosljedan do kraja i birao neku treću ili četvrtu opciju, jer ako su jedni loši , SDA, a drugi se od njih obogatio , kako taj drugi, Šćepo, može valjati ??? ) :run:
razonoda

#82 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by razonoda »

Innovation wrote:Porediti Ganica sa Fahrom i Seferom i kesama. :-)
Vjerovo ili ne njih ce trojica sjediti za istim stolom i ravnopravno raspravljati o novoj im dragoj drzavi bosnai herc. Vezu ih interes i pare. A sta su prije bili , ko se jos sa time zamara.
sebija

#83 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by sebija »

Nastavlja se politička šizofrenija Šćepe i narandžastog.

Image
bosančica-sunčica

#84 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by bosančica-sunčica »

Nikako mi nije jasno zašto je narod dao Radončiću toliko glasova ?
Što je Zlatko bio u SDP-u, to je Radončić u SBB. Obojica autokrati ,narcisi i egomegalomani.
Uz sve to Radončić istinski radi na "kultu ličnosti" i stvara sebi mjesto u "novoj historiji", kao "utemeljitelj, neimar"....najuspješniji Bošnjak od Gazi Husrev-bega. I sve je to narod progutao.

A pogledajte samo njegove "kadrovike" koji istupaju u medijima.Svi vrte "njegovu" priču. Ne smiju ni milimetar da odstupe.
Svi sa stavom da umanje izbornu pobjedu SDA i da se Radončić i SBB stavi u poziciju najznačajnijeg političkog faktora u Federaciji, od čije volje zavisi i formiranje vlade. A ako bude koalicije SDA-SBB, SBB je upravo stranka koja će ucjenjivati SDA kao Radeljaš KS. I podjelu "plijena... Baš briga Radončića i SBB za "narod", bitno je da on kontroliše " što više toga". Radončić je svjestan da su ili SBB ili DF,potrebni SDA-u za formiranje stabilne političke vlasti i već je počeo sa "niskim udarcima ".
I iz tog razloga biram DF....pa nek bude što biti ne može. A BiH jeste zemlja apsurda. Bolje i to nego da sa SBB-om grmi i sijeva i da se BiH cijepa.

A nestade i Ustamujić. Tražio ili uslovio jedničak da bude nosilac liste...ali,avaj! Nema kod Radončica "uslovljavanja"...i ode perspektivni kadar. Taman po mjeri Radončića...ne trebaju njemu konkurenti i budući buntovnici.
mirzet87sa

#85 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by mirzet87sa »

bosančica-sunčica wrote:Nikako mi nije jasno zašto je narod dao Radončiću toliko glasova ?
Što je Zlatko bio u SDP-u, to je Radončić u SBB. Obojica autokrati ,narcisi i egomegalomani.
Uz sve to Radončić istinski radi na "kultu ličnosti" i stvara sebi mjesto u "novoj historiji", kao "utemeljitelj, neimar"....najuspješniji Bošnjak od Gazi Husrev-bega. I sve je to narod progutao.

A pogledajte samo njegove "kadrovike" koji istupaju u medijima.Svi vrte "njegovu" priču. Ne smiju ni milimetar da odstupe.
Svi sa stavom da umanje izbornu pobjedu SDA i da se Radončić i SBB stavi u poziciju najznačajnijeg političkog faktora u Federaciji, od čije volje zavisi i formiranje vlade. A ako bude koalicije SDA-SBB, SBB je upravo stranka koja će ucjenjivati SDA kao Radeljaš KS. I podjelu "plijena... Baš briga Radončića i SBB za "narod", bitno je da on kontroliše " što više toga". Radončić je svjestan da su ili SBB ili DF,potrebni SDA-u za formiranje stabilne političke vlasti i već je počeo sa "niskim udarcima ".
I iz tog razloga biram DF....pa nek bude što biti ne može. A BiH jeste zemlja apsurda. Bolje i to nego da sa SBB-om grmi i sijeva i da se BiH cijepa.

A nestade i Ustamujić. Tražio ili uslovio jedničak da bude nosilac liste...ali,avaj! Nema kod Radončica "uslovljavanja"...i ode perspektivni kadar. Taman po mjeri Radončića...ne trebaju njemu konkurenti i budući buntovnici.
A kome da dam glas, bakiru koji me direktno krade vec desetine godina? Narod se vise dohaviz'o pameti, vrijeme je za promjene! Gore biti ne moze, samo bolje, ko god da dodje na vlast. Ne razumijem sta to fali SBB kadru? Hoces da kazes da jedan Jusko Ismir ne zasluzuje glas ? Sbb/df su relativno mlade stranke i kao takve, logicno je, da ce iz godine u godinu dobijati sve vise glasova. Sve u svemu, bolje sbb/df nego sda!
mirsek

#86 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by mirsek »

mirzet87sa wrote:
bosančica-sunčica wrote:Nikako mi nije jasno zašto je narod dao Radončiću toliko glasova ?

A kome da dam glas, bakiru koji me direktno krade vec desetine godina? Narod se vise dohaviz'o pameti, vrijeme je za promjene! Gore biti ne moze, samo bolje, ko god da dodje na vlast. Ne razumijem sta to fali SBB kadru? Hoces da kazes da jedan Jusko Ismir ne zasluzuje glas ? Sbb/df su relativno mlade stranke i kao takve, logicno je, da ce iz godine u godinu dobijati sve vise glasova. Sve u svemu, bolje sbb/df nego sda!
Jusko da, ali fahro tajkun sigurno ne.
Znaci da su lokalni izbori pa eto nakupilo se kadra sto ga narod voli al da mi o drzavi i visim nivoima od opstine politiku vodu fahraon, neka hvala.
Mada se slazem da je izbor generalno ocajan, pa se ne moze posebno osudjivati neko ko je glasao za bilo koju promjenu nadajuci se da nece biti gora od prethodne vlasti.
mirzet87sa

#87 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by mirzet87sa »

mirsek wrote: Jusko da, ali fahro tajkun sigurno ne.
Znaci da su lokalni izbori pa eto nakupilo se kadra sto ga narod voli al da mi o drzavi i visim nivoima od opstine politiku vodu fahraon, neka hvala.
Mada se slazem da je izbor generalno ocajan, pa se ne moze posebno osudjivati neko ko je glasao za bilo koju promjenu nadajuci se da nece biti gora od prethodne vlasti.
Da karadzic napravi stranku, a pomenuti je njegov kandidat, on ima moj glas! Za takvog covjeka, zdrav razum, ne moze a da ne glasa.
homega

#88 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by homega »

Alfons Kauders wrote:herlavi toranj vec nekoliko sedmica prica o izbornoj kradji koja nas ocekuje veceras...

tornjak nece prihvatiti poraz, to je sasvim sigurno, nije ni prosli put... a pobijediti nece, ni blizu... :D mozda ce biti neka druga ili jos vjerovatnije treca stranka u koaliciji, privjesak... a i to nije sigurno - jer to moze samo preko DF-a... ako DF ne dobije preko 200,000 glasova, dzaba sve... :D

pitanje je dokle ce ici? upozoravao je na nove nemire i slicne pizdarije u svojim nastupima... sta mislite hoce li pokusati reprizu 7. februara? :D sta ce spaliti ovaj put? :D

Radončić jeste izgubio poziciju člana Predsjedništva BiH, ali SBB nije izgubila pozicije u političkom vrhu u FBiH. I dalje ima moć i prostor za političko djelovanje i uticaj svojih interesa.

Bilo je puno priče i sumnji u Radončićevu umiješanost u paljevinu na Skenderiji. Povod su bile njegove izjave o političkoj i ekonomskoj situaciji u državi. Njegova umiješanost nije dokazana, ali i dalje postoji.

Međutim, znajući kako djeluju službe, specijalizirane za "specijalna dejstva", ne bih se iznenadio da je inicijator i da u pozadini paljevina zgrade Predsjedništva i Vlade KS na Skenderiji nije neko od političkih rivala Radončićeve politike i SBB, u cilju negove osobne diskreditacije i njegove SBB, koja je zaprijetila političkom scenom BiH.

Ne zaboravimo da SDA u svojim redovima okuplja mnoge školovane i sposobne stručnjake iz oblasti specijalnih djelovanja :oops:
It_is_a_Leclerc

#89 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by It_is_a_Leclerc »

ova sličica samo pokazuje koliko su SDA-ovi mladi kadrovi :

A) loši u paintu
B) nehumoristični
C) dosadni
sebija

#90 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by sebija »

It_is_a_Leclerc wrote:ova sličica samo pokazuje koliko su SDA-ovi mladi kadrovi :

A) loši u paintu
B) nehumoristični
C) dosadni
Ne znam koja sličica je u pitanju ali si pogodio sve njihove karakteristike. :D
crno_sa_zlatnim

#91 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by crno_sa_zlatnim »

homega wrote:
Alfons Kauders wrote:herlavi toranj vec nekoliko sedmica prica o izbornoj kradji koja nas ocekuje veceras...

tornjak nece prihvatiti poraz, to je sasvim sigurno, nije ni prosli put... a pobijediti nece, ni blizu... :D mozda ce biti neka druga ili jos vjerovatnije treca stranka u koaliciji, privjesak... a i to nije sigurno - jer to moze samo preko DF-a... ako DF ne dobije preko 200,000 glasova, dzaba sve... :D

pitanje je dokle ce ici? upozoravao je na nove nemire i slicne pizdarije u svojim nastupima... sta mislite hoce li pokusati reprizu 7. februara? :D sta ce spaliti ovaj put? :D

Radončić jeste izgubio poziciju člana Predsjedništva BiH, ali SBB nije izgubila pozicije u političkom vrhu u FBiH. I dalje ima moć i prostor za političko djelovanje i uticaj svojih interesa.

Bilo je puno priče i sumnji u Radončićevu umiješanost u paljevinu na Skenderiji. Povod su bile njegove izjave o političkoj i ekonomskoj situaciji u državi. Njegova umiješanost nije dokazana, ali i dalje postoji.

Međutim, znajući kako djeluju službe, specijalizirane za "specijalna dejstva", ne bih se iznenadio da je inicijator i da u pozadini paljevina zgrade Predsjedništva i Vlade KS na Skenderiji nije neko od političkih rivala Radončićeve politike i SBB, u cilju negove osobne diskreditacije i njegove SBB, koja je zaprijetila političkom scenom BiH.

Ne zaboravimo da SDA u svojim redovima okuplja mnoge školovane i sposobne stručnjake iz oblasti specijalnih djelovanja :oops:
Organizatore paljevine treba traziti u onim strukturama koje su u decembru osigurale zgradu Kantona tako da je kompletna rekonstrukcija pokrivena parama od osiguranja. Znaci, ko je imo tala u osiguranju i firmama koje su radile rekonstrukciju taj je i "zapalio žito". Fahro je možda kasnije davao podršku demonstratnima ispred Predsjedništva ali nije palio.
I nek odgovori Lukač gdje mu je bila specijalna jedinica poslijepodnekad je gorilo - na Poljinama ili u bazi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#92 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by _BataZiv_0809 »

Fakat ste dosadni sa pricom da je Fahro palio Predsjednistvo :D

Jasno je ko dan da ministar sigurnosti nema operativnih nadleznosti, te samim tim ni mogucnost da ucini bilo sta na terenu. Zbog toga i on ispada smijesan kada kaze "da nije dao da vlast tuce narod". Znaci ili si mogao regaovati ili nisi, odluci se.

Za reakciju su bili odgovorni Vahid Cosic, Nermin Pecanac, Dragan Lukac i Predrag Kurtes.

Sto se tice para od SDA, dobili su ih mnogi (HIFA, Robot..nastavi niz). Samo se ovaj sa njima zakacio iz nekih javnosti nepoznatih razloga, a ostali su i dalje vjerni. To je sva sustina price.
RahatHurmašica

#93 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by RahatHurmašica »

_BataZiv_0809 wrote:Fakat ste dosadni sa pricom da je Fahro palio Predsjednistvo :D

Jasno je ko dan da ministar sigurnosti nema operativnih nadleznosti, te samim tim ni mogucnost da ucini bilo sta na terenu. Zbog toga i on ispada smijesan kada kaze "da nije dao da vlast tuce narod". Znaci ili si mogao regaovati ili nisi, odluci se.

Za reakciju su bili odgovorni Vahid Cosic, Nermin Pecanac, Dragan Lukac i Predrag Kurtes.

Sto se tice para od SDA, dobili su ih mnogi (HIFA, Robot..nastavi niz). Samo se ovaj sa njima zakacio iz nekih javnosti nepoznatih razloga, a ostali su i dalje vjerni. To je sva sustina price.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:17, edited 1 time in total.
Drinski

#94 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by Drinski »

ma i pticama na grani je jasno da je Fahro pokusao da se time okoristi, ne bi me cudilo da se nađe kakav svjedok i izričite instrukcije, u Tuzli se članovi SBB javno slikali sa molotov.koktelima i sl. spravama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#95 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by _BataZiv_0809 »

RahatHurmašica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Fakat ste dosadni sa pricom da je Fahro palio Predsjednistvo :D

nije baš tako. ima dosta palioca i plenumaša na njegovim listama. slučajnost?
Da, ali jesu li prvo postali SBB-ovci pa "plenumasi i palioci" ili obratno?
sarajlija_11

#96 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by sarajlija_11 »

SDA uzvraca udarac xD
Aaa iskreno ni meni nije jasno kako je narod dao ovoliko glasova SDA :D
Fudo Bosna

#97 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by Fudo Bosna »

_BataZiv_0809 wrote:
RahatHurmašica wrote:

nije baš tako. ima dosta palioca i plenumaša na njegovim listama. slučajnost?
Da, ali jesu li prvo postali SBB-ovci pa "plenumasi i palioci" ili obratno?

Imaju državni organi da to istraže, neprimjereno je i glupo da forumaši daju ocjene o nečemu, šo je stvar policije/tužiteljstva . Zato se ni za jednu stranku ili pojedince ne može tvrditi da su odgovorni, pogotovu ne na jednom forumu !!!

Međutim da su mnogi, poznati članovi SBB, pod krinkom „nezadovoljnih“ demonstranata, a već pooodobro učestvuju u vlasti, učestvovalo u prosvjedima, to su činjenice, tako da ta priča jesu li prije ili poslije postali članovi SBB-a , „ne pije vode“!

Naravno, svaki građanin BiH ima pravo da na kulturan način prosvjeduje, bez napada na policiju ili uništavanja javne imovine, , (vjerujemo da su i SBB članovi bili oni koji su to radili/prosjedovali na legalan način i bez paljevina), ali da li je moralno biti parlamentarac i živjeti „iznad“standarda tog istog naroda,preko , SBB-a, a praviti se: „gladan“, „nezadovoljan“, „nezaštičen od vlasti“, „nezaposlen“ i slično,e to je već „drugi par cipelica“, zar ne?
Pa evo malo o poznatim, „gladnim“ i „ nazaposlenim“ demonstrantima, (osim ako ovi novinari iznose neistine i ako su ovo fotomontaže i novinarske "patke"?): :roll:

http://www.sutra.ba/novost/101889/Zastu ... stracijama

http://www.inmedia.ba/koji-se-to-sve-sb ... i-gradani/

http://www.sutra.ba/novost/101948/Amra- ... k-gradjana
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#98 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by _BataZiv_0809 »

Ok, jasno je svakome normalnom da je opravdani bijes gradjana zloupotrebljen. Ali su ga zloupotrijebili i predstavnici vlasti, spinom da su na djelu placenici, narkomani, ljudi iz Srbije, kao i opozicija koja je gradila preizbornu pricu o nereakciji na bijes gradjana, iako njihov covjek nije imao nadleznost da reaguje, sve i da je htio.

I na kraju se opravdano nezadovoljstvo gradjana pretvorilo u nesto deseto, prica se razvodnila, propagandna masinerija je ucinila svoje, i sve se svodi na pricu kako je Predsjednistvo gorjelo 2014, a nije za vrijeme agresije, kako su narkomani i navijaci Slavije protestvovali, itd.. itd... A sustina price je ostala u zapecku.

Sustina je u cinjenici da u ovoj drzavi ima armija nezadovoljnih ljudi i da se sedmi februar nije desio iz cista mira.
astala_vistala

#99 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by astala_vistala »

Ovaj sto je otvorio temu neka prvi sebi spali mozak,ne mogu da vjerujem da jos ima ljudi koji misle da je svima dobro i da ovde nema nezaposlenih posebno gladnih,i mladi bez buducnosti i perspektive,kako se drugacije boriti protiv sistema nego prosvjedima?? u istambulu svako mjesec dana portesti sukobi ali ljudi se bore za svoje ideje..i na kraju svega ne kontam taj mentalni sklop koji jos uvijek vjeruje u pricu o tome da je faraon ono sve organizovao..ja sam bio na skenderiji taj dan i niko me nije platio ili lobirao da dodjem gore doso sam sa prijateljima i rusio sam sve pred sobom a vi idioti koji sjedite kuci i palamudite kako lafo cetnici nisu zapalili one zgrade ne smijemo ni mi...smijemo ovo je moja zemlja radicu sa njom sta hocu a vi svi ostali dabogda pocrkali od gladi,jer ja zelim buducnost ovde necu da se zenim za papire hocu ovde da ostanem i da imam nadu za normalan zivot,ako treba opet cu otici gore i sam cu licno politi benzinom i predsednistvo pa onda redom BH telecom,Elektroprivredu sve..marvo bolesna mislite na buducnost a ne samo na svoju guzicu!
Bosnjak333

#100 Re: SBB optuzbe za izbornu kradju - sta spaliti ovaj put?

Post by Bosnjak333 »

Ali stvarno svaki put kad neko spomene Fahru u negativnom kontekstu javi se neki SBB-ovac i kaze nesto u smislu sto ba na Fahru pored ovih lopova i kriminalaca,a eto Fahro ko biva malo neduzno mace. :D

Jeste podli i zli,napadate naseg Gazi Husrev-bega. :D
Post Reply