Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Moderator: anex
- drndalo
#76 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Nego sta bi s Kozacima? Tresla se gora, nista se ne desi...?
-
Umalo popisivac
#77 Re: Bojkot Sberbank?
OldMayor wrote:Stani, stani...
Znaci bojkotujmo Sberbank i Ruse.
Ali zato hladno kupujmo hrvatske i srbijanske proizvode. Proizvode koje pravi ljudi koji zive u drzavama koje su nas klale 4 godine.
Hmmm...zanimljivo.![]()
p.s. I nemojte mi molim vas samo s pricom ne kupujemo mi. Jok duhovi dodju i kupuju. Ne bise uvozilo i bilo na policama da se ne kupuje.
Evo ga, je li to opet Konzum?
Posteno bi ona bilo racimo kad dodju kanaderi iz RH da gase pozare, ti im fino reci, ne hvala, ja cu uzeti kantu i otici gasiti.
-
Lounge Act
#78 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Ja Sberbank bojkotujem, ali iz razloga sto u mom gradu radi najneljubaznije moguce osoblje ikad (ne znam kako su kod nas uopce i opstali ovoliko dugo jer nikad ni jedan pozitivan komentar nisam cula).
Drugo mjesto dijele Vakufska i Erste banka.
Treceg mjesta nema, ostali su fini
Drugo mjesto dijele Vakufska i Erste banka.
Treceg mjesta nema, ostali su fini
- bingov buraz
#79 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Koliko lud moras biti da povjeris rusima pare 
- Bosanac sa dna kace
#80 Re: Bojkot Sberbank?
Ko je vlasnik FDS???Rizvan wrote:Od nedavno, jeste....Bosanac sa dna kace wrote:Nije ti Vakufska banka bas domaca banka, jer fino him na starnici pise:sandra01 wrote:Vakufska banka, Moja banka ... nastavite red.
FDS preuzeo kontrolu nad Vakufskom bankom
(indikator.ba)Fabrika duhana Sarajevo preuzela je vlasničku kontrolu u Vakufskoj banci Sarajevo nakon što je kupila vlasnički udio od dosadašnjeg najvećeg pojedinačnog dioničara BFSE HOLDING BV, Amsterdam Holandija, saznaje Indikator.ba.
Fabrika duhana Sarajevo, koja je do sada bila drugi najveći dioničar Vakufske banke sa udjelom od 19,7 posto, kupila je 1. decembra 2014. godine 123.561 dionica ili 28,3 posto Vakufske banke koje su bile u vlasništvu
BFSE HOLDING BV, čime je vlasnički udio povećala na 48,0 posto.
Transakcija je koštala 2.224.098 KM.
Poslije FDS-a najveći pojedinačni dioničari Vakufske banke su Mahmal Investment Co Limited sa Britanskih ostrva sa 12,7% i HIFA Oil Tešanj sa 6,1 posto.
Vakufska banka završila je prvo polugodište sa gubitkom od 9,36 miliona KM, čime su ukupni gubici Banke narasli na 14,6 miliona KM.
- Drvosjeca iz Dejcica
#81 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Rusi opet po svom obicaju rade na razbijanju BiH.

Inzko svojim govorom u Vijeću sigurnosti UN-a izazvao oštre kritike Rusije
Drzava sa dva entiteta, distriktom i koliko ono Kantona je previše centralizovana. Mos si mislit.Sa druge strane, Rusija je optužila Inzka kako traži krivca, te branila stavove bosanskih Srba da je vlast u BiH previše centralizovana.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
imam nesto sice u ovoj banci
jer sam imao volksbank stednu...
banka ko banka...
mislim da je ruska kao što je kokakola u Hadžićima americka
opovrgnite me
jer sam imao volksbank stednu...
banka ko banka...
mislim da je ruska kao što je kokakola u Hadžićima americka
opovrgnite me
-
StupskaBitanga
#83 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
imaju finu kamatu za otvorenu štednju
- Drvosjeca iz Dejcica
#84 Re: Bojkot Sberbank?
Mislim da je Vlada F.BiH, ima nešto dioničara ali veći dio drži Vlada.Bosanac sa dna kace wrote: Vakufska banka završila je prvo polugodište sa gubitkom od 9,36 miliona KM, čime su ukupni gubici Banke narasli na 14,6 miliona KM.
Ko je vlasnik FDS???
Rusi i dalje nastavljaju antibosansku politiku.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /150701013Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH
Rusija je predala Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protutežu britanskom dokumentu koji se predlaže za usvajanje povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, prenosi Tanjug pisanje ruskih novinskih agencija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
sve je to super ali sberbank je registriran u austriji 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#86 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Nijedna banka nije nas prijatelj. Austrija nam izvlaci pare putem potpune kontrole bankarskog sektora, a mi se zabrinuli oko jedne banke sa ruskim kapitalom, takodjer sa sjedistem u Austriji 
-
triiksa
#87 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
The devil is in the detail...Black swan wrote:sve je to super ali sberbank je registriran u austriji
-
StupskaBitanga
#88 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Ne moze niko voditi štetniju antibosansku politiku od nas samih
- Drvosjeca iz Dejcica
#89 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
I kakve to veze ima gdje je registrovana?Black swan wrote:sve je to super ali sberbank je registriran u austriji
Problem je u antibosanskom djelovanju Ruske vlade i politike prema BiH. Sberbeank kao banka sa ruskim kapitalom je shodno toj analogiji vrijedna bojkota zr ne? Ne samo Sberbank, recimo i Gazprom... Slažem se da niti jedna banka nije prijatelj, oni prvo gledaju svoj interes što je i logično. Ako gledaju svoj interes i zarađuju na nama onda mogu da biram o će da me handri ali pritom barem da matična država te banke ne radi o glavi države u kojoj živim._BataZiv_0809 wrote:Nijedna banka nije nas prijatelj. Austrija nam izvlaci pare putem potpune kontrole bankarskog sektora, a mi se zabrinuli oko jedne banke sa ruskim kapitalom, takodjer sa sjedistem u Austriji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#90 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Ne vodi niko antibosansku politiku, nego samo politiku interesa. Mi smo sebi najveci neprijatelji.
Austrija ti izvlaci pare i odvodi mlad skolovan kadar i nije ti veci prijatelj od Rusije koja se malo zahebava sa zapadom preko nekih rezolucija.
Austrija ti izvlaci pare i odvodi mlad skolovan kadar i nije ti veci prijatelj od Rusije koja se malo zahebava sa zapadom preko nekih rezolucija.
- Drvosjeca iz Dejcica
#91 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Austrija ne drži stranu RS-u u suludim zahtjevima, ne brani da izvozimo naoružanje u Ukrajinu, ne lobira za interese RS-a i Srbije i još dosta stvari. Drugo ja mogu da razumjem da je to za tebe samo "neka rezolucija" ali isto tako ima ljudi kojima ta rezolucija oko Srebrenice nije samo "neka tamo" rezolucija. Poštujem tvoj stav da puštaš da ti pišaju po glavi pritom te uvjeravaju da to samo kiša pada međutm moraš dopustiti da drugi takve stvari nazovu pravim imenom._BataZiv_0809 wrote:Ne vodi niko antibosansku politiku, nego samo politiku interesa. Mi smo sebi najveci neprijatelji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#92 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Izvini ali to su politicka pitanja, ja gledam od cega cu zivjeti, a to sigurno nisu rezolucije.
- Drvosjeca iz Dejcica
#93 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Evo po ko zna koji put potvrdilo se ono o čemu "trubim" od postavljanja teme, pa i duže, Rusija radi otvoreno protiv BiH. Danas su uložili veto na rezoluciju o Srebrenicu i time otvoreno stali na stranu genocida. Nadam se da će nevjerne Tome makar na trenutak zastati i staviti prst na čelo, treba se pokrenuti pravi bojkot Sberbank, Gazproma i svih ostalih kompanija koje imaju veze sa Rusijom.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nacrt ... /150708119
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nacrt ... /150708119
Deset glasova ''za'', jedan glas ''protiv'' i četiri suzdržana glasa su konačni ishod glasanja. Protiv je glasala Rusija zbog čega Rezolucija nije mogla biti usvojena.
"Ruski veto slama srca žrtava genocida", rekla je nakon glasanja američki ambasador pri Vijeću sigurnosti UN-a Samantha Power.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#94 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Uposlenike ove banke su naučili da kažu da su austrijska banka
I Emir Spahić ih reklamira. Ruku na srce, uposlenici su im najobučeniji i najljubazniji od svih banaka.
U Turkiš Ziratu, ono je sramota kakvi su uposlenici, neobučeni i lijeni. Sad, da treba na ignore sve rusko, slažem se.
U Turkiš Ziratu, ono je sramota kakvi su uposlenici, neobučeni i lijeni. Sad, da treba na ignore sve rusko, slažem se.
- Drvosjeca iz Dejcica
#95 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Da me neko ne shvati pogrešno protiv uposlenika ne govorim ništa loše, naprotiv, ljudi samo rade svoj posao i bore se kao i svi ostali. Ali što je previše, previše je. Ja imam mrvu dostojanstva.KatarinaKosaca wrote:Uposlenike ove banke su naučili da kažu da su austrijska bankaI Emir Spahić ih reklamira. Ruku na srce, uposlenici su im najobučeniji i najljubazniji od svih banaka.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#96 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Slažem se, mada od tog neće biti ništa. Morala bi biti velika medijska akcija da se stave na ignore. Sa druge strane, Rusija dok je pod sankcijama, BIH ima šansu da tamo izvozi. A para nema ni oca ni majku, ni naciju ni vjeru. Neće Rusija ni osjetiti neki naš bojkot, a više sam pristalica političkog lobiranja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da me neko ne shvati pogrešno protiv uposlenika ne govorim ništa loše, naprotiv, ljudi samo rade svoj posao i bore se kao i svi ostali. Ali što je previše, previše je. Ja imam mrvu dostojanstva.
Vjeruj mi, da u toj banci završim uvijek, nakon što u Turkiš ziratu se spetljaju sa računarom ili im se ne radi, u NLB mi kažu hladno "Otiđite u drugu banku", a ovdje sa osmjehom i za minut završe posao. A nisam im klijent.
- Drvosjeca iz Dejcica
#97 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Vjerujem. Ja imam vrlo pozitivno iskustvo sa UniCredit i donekle sa Raiffeisen ali ne mogu protiv sebe, jebiga. Sberbank sa Gazpromom do danjeg kod mene na crnoj listi.KatarinaKosaca wrote:Slažem se, mada od tog neće biti ništa. Morala bi biti velika medijska akcija da se stave na ignore. Sa druge strane, Rusija dok je pod sankcijama, BIH ima šansu da tamo izvozi. A para nema ni oca ni majku, ni naciju ni vjeru. Neće Rusija ni osjetiti neki naš bojkot, a više sam pristalica političkog lobiranja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da me neko ne shvati pogrešno protiv uposlenika ne govorim ništa loše, naprotiv, ljudi samo rade svoj posao i bore se kao i svi ostali. Ali što je previše, previše je. Ja imam mrvu dostojanstva.
Vjeruj mi, da u toj banci završim uvijek, nakon što u Turkiš ziratu se spetljaju sa računarom ili im se ne radi, u NLB mi kažu hladno "Otiđite u drugu banku", a ovdje sa osmjehom i za minut završe posao. A nisam im klijent.
- pumica
#98 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
TemaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Da me neko ne shvati pogrešno protiv uposlenika ne govorim ništa loše, naprotiv, ljudi samo rade svoj posao i bore se kao i svi ostali. Ali što je previše, previše je. Ja imam mrvu dostojanstva.KatarinaKosaca wrote:Uposlenike ove banke su naučili da kažu da su austrijska bankaI Emir Spahić ih reklamira. Ruku na srce, uposlenici su im najobučeniji i najljubazniji od svih banaka.
Sve rusko na ignore!
Bez milosti.
-
StupskaBitanga
#99 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Nista nažalost se ne moze postići na ignore
Nikome to nece ni mrvu zasmetati samo je pitanje kako i sta ce sada biti jer nista dobro sigurno
Nikome to nece ni mrvu zasmetati samo je pitanje kako i sta ce sada biti jer nista dobro sigurno
- Drvosjeca iz Dejcica
#100 Re: Bojkot Sberbank - anti-bosanska politika Rusije
Malo smo mi tržište za neke specijalne efekte bojkota ali ovo je više pitanje moralnosti i dostojanstva. Da recimo promet Gazpromu padne za 30-40% da polozi kod Sberbanke padnu za približnpo isto toliko vidio bi reakcija.StupskaBitanga wrote:Nista nažalost se ne moze postići na ignore