Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
- jon_jovi
#76 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Izdajnik se zadnji put oglasio na FB stranici početkom aprila petljajući se u unutarnje stvari republike Turske.
https://www.facebook.com/pages/Sulejman ... 2430222782
- insomnia78
#77 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Ko Titu bezbeliRahatHurmašica wrote:rahmet mu duši. Nije bio loš čovjek, ali jeste nesposoban političar, nešto poput alije. Trebao se povući sa pozicije kad je obolio i prepustiti mlađim i sposobnijim, ali eto, morali su ga sa fotelje u tabutu iznjeti. Nisu to osobine pravih vođa.
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- Man of steel
#78 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Nikad više države nije bilo nego za vrijeme kada je Tihić držao kormilo.
Sve veće ustavne promjene i najveći pomaci su napravljeni upravo za vrijeme njegove vladavine koju je Silajdžić sa svojim maksimalističkim ciljevima gurnuo u rikverc.
Tihić je vodio mudru i strpljivu politiku koja nije bila popularna među narodnim masama ali iz današnje perspektive bi bila mnogo uspješnija nego od strane njegovih političkih rivala.
Tihić nikad nije nasjedao na Dodikovu retoriku i Dodik bi danas bio daleka prošlost da je tako ostalo.
Tihić se nikad nije slagao sa tim da Bošnjaci Hrvatima izabiraju političe predstavnike i danas bi pitanje Sejdić-Finci i ustavne promjene u Federaciji bile mnogo lakše provesti u djelo da je ostalo na tome.
Tihić je uistinu bio mudar i pametan čovjek kojeg je sigurno u dubini duše izjedalo što je za konkurenciju imao nesposobnu marvu koja nije shvatala da je njegov politički put najlakši, najednostavniji i jedini ispravan.
Sve veće ustavne promjene i najveći pomaci su napravljeni upravo za vrijeme njegove vladavine koju je Silajdžić sa svojim maksimalističkim ciljevima gurnuo u rikverc.
Tihić je vodio mudru i strpljivu politiku koja nije bila popularna među narodnim masama ali iz današnje perspektive bi bila mnogo uspješnija nego od strane njegovih političkih rivala.
Tihić nikad nije nasjedao na Dodikovu retoriku i Dodik bi danas bio daleka prošlost da je tako ostalo.
Tihić se nikad nije slagao sa tim da Bošnjaci Hrvatima izabiraju političe predstavnike i danas bi pitanje Sejdić-Finci i ustavne promjene u Federaciji bile mnogo lakše provesti u djelo da je ostalo na tome.
Tihić je uistinu bio mudar i pametan čovjek kojeg je sigurno u dubini duše izjedalo što je za konkurenciju imao nesposobnu marvu koja nije shvatala da je njegov politički put najlakši, najednostavniji i jedini ispravan.
-
arslanbey
#79 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
jon_jovi wrote:Izdajnik se zadnji put oglasio na FB stranici početkom aprila petljajući se u unutarnje stvari republike Turske.
sto je to izdjanicko bogati
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
- bingov buraz
#81 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
bolje on nego ja
u znak postovanja necu staviti zeleni smajli
u znak postovanja necu staviti zeleni smajli
- Man of steel
#82 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Tu vrstu jednakosti ni u jednoj državi na svijetu nećeš naći.vjesticanametli wrote:S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.lopova mi nije zao..... rest in hell a sve pokradeno sada ti ne vrijedi
Hose Muhiku mi nemojte postirati jer njega nije izjedao rak.
- art vandeley
#83 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Halal mu od mene, i kao politicaru i covjeku...
Nek mu Allah sudi, jedino tako nece za pravdu biti zakinut.
Suljo, jesil ponio sve sa sobom?
Nek mu Allah sudi, jedino tako nece za pravdu biti zakinut.
Suljo, jesil ponio sve sa sobom?
-
SA 071
#84 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Ma možemo se složiti samo da je Tihić bio nula od političara. Sve ostalo negativno.Better Man wrote:Ne da je Tihić bio nula od političara, već je to isto i sponzor svih mafioza Bakir Izetbegović. Kompletna SDA je nanijela za sve ove godine (24) nepopravljivu štetu BiH i ona je je najodgovornija što je zemlja opljačkana kao i njeni građani, oni su pravili vlast sa fašistima, koljačima i ubicama i zato trebaju da se sami unište i da se njihovim kadrovima zabrani da budu članovi drugih stranaka/partija. Kritikovati Tihića, a braniti mafioza Bakira i ublehu Silajdžića koji je 2006. godine zaustavio svaki napredak BiH svojim ne Aprilskom paketu može samo neko ko je lud ili se ddobro okoristio. Sva trojica su nule od ljudi, političara itd.SA 071 wrote:Da je umro prije 7-8 godina, danas bi i SDA bila jača stranka i BiH bi bila u boljoj situaciji. Svojim kurvanjem sa SDP-om i Lagumdžijom i zabijanjem noža u leđa Silajdžiću (samo da ga sruši), te unutarstranačkim sukobom sa Izetbegovićevom opcijom (zbog kojeg smo svi mi u FBiH bili žrtve tog sukoba) je doveo do situacije da SDA toliko oslabi da se stvorilo mnogo prostora za raznorazne Radončiće, Ceriće i sl. Doveo je SDP u mogućnost da pobijedi na izborima i da još jednom uvede BiH u ekonomski mrak u koji ju je SDP već bio doveo za vrijeme tzv. Alijanse.
Što se tiče odnosa u SDA, očito je da je Tihićeva frakcija već pometena što se vidi iz sastava izbornih lista (Osmanović, Budnjo, Ahmetović, Kebo i sl.) a "mlade" perjanice koje je on doveo u SDA (Kaplan, Sarajlić, Zukić i sl.) su promijenile tabor. Možda je Bakirova opcija konzervativnija, ali u njoj sigurno ima više i poštenja i ideologije i kompetencije (kako god ovočudno zvučalo) nego u ovoj Tihićevoj frakciji u kojoj nije nikad ni bilo nikakve ideologije već isključivo karijerizam i interes. Pa niko od "Bakirovih" nije prešao Tornjaku, već su isključivo Tihićevi kadrovi bili ti koji su zbog interesa prelazili u protivničke tabore.
Bio je faktor političkog slabljenja Bošnjaka i održavao je bolje odnose i sa Lagumdžijom i sa Dodikom i sa Čovićem, dok je javno ili potajno vodio sukob upravo sa onima sa kojima je bilo prirodno da gradi snažnu političku opciju (Izetbegovićem i Silajdžićem)...
P.S. Kakva je to osoba koja ne želi podnijeti ostavku ni pod koju cijenu, čak i kada fizički nije sposoban da radi posao za koji je odlično plaćen. Dok je davao zadnje znake života nije podnio ostavku ni na mjesto predsjednika SDA, ni u parlamentu BiH, ni u Domu naroda... Zato je morao biti opozvan...
Silajdžićeva najveća zasluga je upravo rušenje tog paketa kojeg su nam servirali da se i ustavno urušimo, sve po zakonu i ustavu. A ovi kupljeni Meklhenijevi političari ponavljali k'o papagaji o šteti koja je nastala neusvajanjem paketa. Ko god je pročitao amandmane a razumije se u pravo ili zna čitati zakonske odredbe i ima malo mozga i zdrave logike zna koliko je paket od 4 amandmana bio poguban za BiH. Pojedinačno, 2 amandmana su bila odlična i ona su trebala poslužiti kao mamac (dok te mamim šećerom te vabim), jedan je bio onako potencijalno opasan, a jedan je bio katastrofa i njime su bile poništene sve prednosti ova dva amandmana, a i postojeća loša rješenja je pravio još daleko gorim. Ali, amandmani su nuđeni isključivo "u paketu". Što li? Od 2006. do 2010. godine Tihićeva primarna preokupacija je bila da učestvovanjem u "združenom zločinačkom poduhvatu" sa Lagumdžijom, Radončićem i Cerićem a podržani od Dodika i Čovića sruše Silajdžića. Sve ostalo vidimo danas gdje nema mačke i miševi kolo vode i to upravo gledamo zadnje 3-4 godine.
Što se tiče SDA (niti sam im član niti simpatizer, što je očito iz svih mojih ranijih postova na temama o politici, a odavno se tu nisam javljao) činjenica je da kada god je SDA bila jaka i u FBiH je ekonomska situacija bila bolja. Najbolji period poslije rata u FBiH je bio upravo period 2002.-2006. kada se SDA nakon kratkotrajne vladavine SDP-a koji je vodio Alijansu vratila na vlast u FBiH. SDP je u dva navrata bio lider u vlasti (u prvom navratu sam ih na žalost i ja pomogao) i u oba ta perioda je BiH ekonomski bila u silaznoj putanji što se da provjeriti i uočiti i jednostavnom analizom makroekonomskih pokazatelja. Čak smo i u jeku krize koja je nastala u 2008. godini 2009. i 2010. godine ekonomski bolje stajali, nego nakon što je došao SDP i Nikšićeva SDP vlada. I to se da provjeriti, ako se želi.
Ima Izetbegović svojih "konja" za trku, ali je činjenica da su upravo Tihićevi kadrovi u SDA većinom bili ti koji su karijeriste, interesno vođeni skloni korupciji i kriminalu. Ali se i u medijima Tihića i njegove predstavljalo boljom strujom SDA, reformistima i sl. jer su ti koji su im na taj način "pomagali" (npr. SDP i 60 minuta) znali da ustvari na taj način slabe SDA. Naravno da je jedan dio njih sada "prešao" u Bakirov tabor te ga pojačao mufljozama, ali to je cijena koju je Bakir očito morao platiti kako bi ponovo preuzeo poluge "porodičnog biznisa"...
Last edited by SA 071 on 25/09/2014 22:33, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#85 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Kako to mislite - danas bi SDA bila jača, kao i BIH. Zar to dvoje nije u koliziji ?!SA 071 wrote:Da je umro prije 7-8 godina, danas bi i SDA bila jača stranka i BiH bi bila u boljoj situaciji. Svojim kurvanjem sa SDP-om i Lagumdžijom i zabijanjem noža u leđa Silajdžiću (samo da ga sruši), te unutarstranačkim sukobom sa Izetbegovićevom opcijom (zbog kojeg smo svi mi u FBiH bili žrtve tog sukoba) je doveo do situacije da SDA toliko oslabi da se stvorilo mnogo prostora za raznorazne Radončiće, Ceriće i sl. Doveo je SDP u mogućnost da pobijedi na izborima i da još jednom uvede BiH u ekonomski mrak u koji ju je SDP već bio doveo za vrijeme tzv. Alijanse.
Što se tiče odnosa u SDA, očito je da je Tihićeva frakcija već pometena što se vidi iz sastava izbornih lista (Osmanović, Budnjo, Ahmetović, Kebo i sl.) a "mlade" perjanice koje je on doveo u SDA (Kaplan, Sarajlić, Zukić i sl.) su promijenile tabor. Možda je Bakirova opcija konzervativnija, ali u njoj sigurno ima više i poštenja i ideologije i kompetencije (kako god ovočudno zvučalo) nego u ovoj Tihićevoj frakciji u kojoj nije nikad ni bilo nikakve ideologije već isključivo karijerizam i interes. Pa niko od "Bakirovih" nije prešao Tornjaku, već su isključivo Tihićevi kadrovi bili ti koji su zbog interesa prelazili u protivničke tabore.
Bio je faktor političkog slabljenja Bošnjaka i održavao je bolje odnose i sa Lagumdžijom i sa Dodikom i sa Čovićem, dok je javno ili potajno vodio sukob upravo sa onima sa kojima je bilo prirodno da gradi snažnu političku opciju (Izetbegovićem i Silajdžićem)...
P.S. Kakva je to osoba koja ne želi podnijeti ostavku ni pod koju cijenu, čak i kada fizički nije sposoban da radi posao za koji je odlično plaćen. Dok je davao zadnje znake života nije podnio ostavku ni na mjesto predsjednika SDA, ni u parlamentu BiH, ni u Domu naroda... Zato je morao biti opozvan...
SDA, kao društvo (bezuspješno) liječenih kleptomana koje ganja Karadžićev rekord u protjerivanju mladih i obrazovanih Bošnjaka iz BiH i uspjeh države kojoj su, od Dejtona, oduzeli sve ?! Pa o čemu govorimo ?!
SDA je stranka koja aktivno radi na tome da uništi BiH, da od Bošnjaka napravi turski kusur, da nas ogadi našim inostranim prijateljima koji nas i drže na životu svojom sadakom. To je stranka nevjerovatno netaktičnih, nepismenih, nacionalno onesviještenih Kaplana, Zukića, Sarajlića... Tihić je, kao prvi među jednako lošim, bar pokazivao da ga je sramota.
-
SA 071
#86 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
E vidiš, svi ti koje si nabrojao su bili Tihićevi kadrovi i uzdanice. Njima slobodno dodaj Mirsada Kebu, Ramiza Džaferovića, Aliju Budnju, Osmanovića, Ahmetovića, Radivojevića i sl.It_is_a_Leclerc wrote: Kako to mislite - danas bi SDA bila jača, kao i BIH. Zar to dvoje nije u koliziji ?!
SDA, kao društvo (bezuspješno) liječenih kleptomana koje ganja Karadžićev rekord u protjerivanju mladih i obrazovanih Bošnjaka iz BiH i uspjeh države kojoj su, od Dejtona, oduzeli sve ?! Pa o čemu govorimo ?!
SDA je stranka koja aktivno radi na tome da uništi BiH, da od Bošnjaka napravi turski kusur, da nas ogadi našim inostranim prijateljima koji nas i drže na životu svojom sadakom. To je stranka nevjerovatno netaktičnih, nepismenih, nacionalno onesviještenih Kaplana, Zukića, Sarajlića... Tihić je, kao prvi među jednako lošim, bar pokazivao da ga je sramota.
- Danguba
#87 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
El-FatihaRidjobrki je napisao/la:Najkonstruktivniji političar u BiH u zadnjih 20 godina.
Koliko god ga kritikovali ili mu zamjerali ovo ili ono, bh. politička scena je u njemu imala mudrog i konstruktivnog političara koji je znao gasiti vatre u svojoj stranci, sa drugim strankama praviti dobre i za BiH korisne kompromise, biti poželjan partner Europi a uz to sve sebe ne (naročito) iskompromitirati.
Sve sam prije nego simpatizer SDA ali sjetićemo se mi svi Sulje u idućim godinama...
Ako je istina da je umro, od mene mu halal, rahmet i el-Fatiha.
Rahmet ti dusi.
- mO k3
#88 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Rahmet mu dusi ,..... El Fatiha
- sarajlija80
#89 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
ultima_palabra wrote:SDA izgriza ovu državu i društvo kao rak, tako da na ovo možemo gledati kao poetsku pravdu.
Aposlutno slazem se
p206 wrote:amaaan patetike... ako vam je njega i njemu sličnih, koji će umrijeti, žao, onda se trebate preispitati
meni je žao običnog čovjeka, koji je prinuđen da bježi odavde i riba hale po Švabiji da bi živio koliko toliko pristojno, onaj koji jede paštetu na kamenjaru u Makarskoj jer nema za bolje...
što vam njih nije žao kad umru(ili se utope na moru kao onaj momak ljetos) i što ne otvarate temu?
fuj
momci potpis za sve sto ste napisali
mayab wrote:Niti jednog politicara mi nije zao!
![]()
Kako prolazi vrijeme, i posmatram sta sve (ne)rade, a mogli bi, jer su ipak u vlasti i imaju moć, u meni iz dana u dan raste otpor i mrznja prema njima.....vjesticanametli wrote:S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.lopova mi nije zao..... rest in hell a sve pokradeno sada ti ne vrijedi
- sarajlija80
#90 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
e pa vidis SDA stranaka njen utemeljitelj izmetbegovic ,njegov nasljednik sada pokojni tihi,i ostala bagra iz ove kriminalne org.nisu omogucili da bi se mogli lijeciti jer su sve pokrali i opuhali .S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.
-
muzicar_iz_parka
#91 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
RIP
Saučešće porodici.
Saučešće porodici.
- mO k3
#92 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Joj Sarajlija ba .... Jesi providan pokojni tihic ??? Srbi često vole reci Izemetbegovic ....sarajlija80 wrote:e pa vidis SDA stranaka njen utemeljitelj izmetbegovic ,njegov nasljednik sada pokojni tihi,i ostala bagra iz ove kriminalne org.nisu omogucili da bi se mogli lijeciti jer su sve pokrali i opuhali .S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.
- smasma
#93 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
znaci naplatio sve dok je lezao u postelji. jest dobro bit politicar, stare mi.. ovi rudari kopaju za siću, ovaj bolestan uzima kapom i šakom.. treba bježat iz ove zemlje !!!de balzac wrote:SA 071 wrote:
....
P.S. Kakva je to osoba koja ne želi podnijeti ostavku ni pod koju cijenu, čak i kada fizički nije sposoban da radi posao za koji je odlično plaćen. Dok je davao zadnje znake života nije podnio ostavku ni na mjesto predsjednika SDA, ni u parlamentu BiH, ni u Domu naroda... Zato je morao biti opozvan...![]()
E, ovo sam se sve vrijeme pitao...
- Man of steel
#94 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Priznajem da mnogo bolje vladaš materijom od mene ali ja ipak na osnovu meni dostupnih informacija imam malo drugačije mišljenje.SA 071 wrote: Ma možemo se složiti samo da je Tihić bio nula od političara. Sve ostalo negativno.
Silajdžićeva najveća zasluga je upravo rušenje tog paketa kojeg su nam servirali da se i ustavno urušimo, sve po zakonu i ustavu. A ovi kupljeni Meklhenijevi političari ponavljali k'o papagaji o šteti koja je nastala neusvajanjem paketa. Ko god je pročitao amandmane a razumije se u pravo ili zna čitati zakonske odredbe i ima malo mozga i zdrave logike zna koliko je paket od 4 amandmana bio poguban za BiH. Pojedinačno, 2 amandmana su bila odlična i ona su trebala poslužiti kao mamac (dok te mamim šećerom te vabim), jedan je bio onako potencijalno opasan, a jedan je bio katastrofa i njime su bile poništene sve prednosti ova dva amandmana, a i postojeća loša rješenja je pravio još daleko gorim. Ali, amandmani su nuđeni isključivo "u paketu". Što li? Od 2006. do 2010. godine Tihićeva primarna preokupacija je bila da učestvovanjem u "združenom zločinačkom poduhvatu" sa Lagumdžijom, Radončićem i Cerićem a podržani od Dodika i Čovića sruše Silajdžića. Sve ostalo vidimo danas gdje nema mačke i miševi kolo vode i to upravo gledamo zadnje 3-4 godine.
Što se tiče SDA (niti sam im član niti simpatizer, što je očito iz svih mojih ranijih postova na temama o politici, a odavno se tu nisam javljao) činjenica je da kada god je SDA bila jaka i u FBiH je ekonomska situacija bila bolja. Najbolji period poslije rata u FBiH je bio upravo period 2002.-2006. kada se SDA nakon kratkotrajne vladavine SDP-a koji je vodio Alijansu vratila na vlast u FBiH. SDP je u dva navrata bio lider u vlasti (u prvom navratu sam ih na žalost i ja pomogao) i u oba ta perioda je BiH ekonomski bila u silaznoj putanji što se da provjeriti i uočiti i jednostavnom analizom makroekonomskih pokazatelja. Čak smo i u jeku krize koja je nastala u 2008. godini 2009. i 2010. godine ekonomski bolje stajali, nego nakon što je došao SDP i Nikšićeva SDP vlada. I to se da provjeriti, ako se želi.
Ima Izetbegović svojih "konja" za trku, ali je činjenica da su upravo Tihićevi kadrovi u SDA većinom bili ti koji su karijeriste, interesno vođeni skloni korupciji i kriminalu. Ali se i u medijima Tihića i njegove predstavljalo boljom strujom SDA, reformistima i sl. jer su ti koji su im na taj način "pomagali" (npr. SDP i 60 minuta) znali da ustvari na taj način slabe SDA. Naravno da je jedan dio njih sada "prešao" u Bakirov tabor te ga pojačao mufljozama, ali to je cijena koju je Bakir očito morao platiti kako bi ponovo preuzeo poluge "porodičnog biznisa"...
Tihić i Silajdžić su imali isti cilj ali malo drugačije načine da dođu do njih. Silajdžić je želio sve i odmah dok je Tihić, što se na kraju ispostavilo tačnim, znao da tako ne može.
Sa ovim ostalim djelom kao što sam već napisao se u potpunosti slažem.
- sarajlija80
#95 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
svaka cast na postuBetter Man wrote:Nikom ne bi poželio patnje kakve je imao Tihić, ali treba kazati istinu u oči. Kaza jedan kandidat za člana predsjedništva da je smrt Tihića veliki gubitak za BiH, e ja se ni pod razno s tim ne bih složio. Smrt Tihića je isključivo gubitak za porodicu, prijatelje i njegovu stranku. Riječ je o jednom političaru koji je samo nanosio štetu BiH i koji je gledao kako da se okoristi i obogati na račun građana ove zemlje. Kao političar je bio obična nula i čovjek koji je bio spreman da potpiše podjelu BiH. Ono što je najgore je to. da će mafijaška organizacija SDA na ćelu sa Bakirom Izetbegovićem da smrt Tihića bez imalo stida i srama i poštovanja koristi u predizborne svrhe. Ono što bi moglo biti dobro je da će konačno krenuti urušavanje i kraj mafijaške organizacije SDA i da će Izetbegovič završiti na doživotnoj robiji zajedno sa 70% stranačkih mafioza.
-
zenit dozic
#96 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
izražavam najneiskrenije saučešće SDAu i simpatizerima istih.
Sve nas ovo čeka 2 x 1 da o tome misle ove naše velike vođe možda ne bi ovako uzimali šakom i kapom i bili oholi, ali na kraju svak dođe na svoje.
Sve nas ovo čeka 2 x 1 da o tome misle ove naše velike vođe možda ne bi ovako uzimali šakom i kapom i bili oholi, ali na kraju svak dođe na svoje.
-
stari grad Visegrad
#97 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
O mrtvima najbolje. Rahmet mu dusi.
Istorija ce reci svoje.
Istorija ce reci svoje.
- sarajlija80
#98 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
mO k3 wrote:Joj Sarajlija ba .... Jesi providan pokojni tihic ??? Srbi često vole reci Izemetbegovic ....sarajlija80 wrote:e pa vidis SDA stranaka njen utemeljitelj izmetbegovic ,njegov nasljednik sada pokojni tihi,i ostala bagra iz ove kriminalne org.nisu omogucili da bi se mogli lijeciti jer su sve pokrali i opuhali .S4mpion wrote:Iskreno se nadam da će u Bosni nekad doći vrijeme kada će bolesna djeca i bolesni odrasli ljudi moći priuštiti sebi da se liječe u Njemačkoj kao što je to mogao Sulejman.
namjerno sam rekao pokojni
SULEJMAN TIHIC
Bivsi komunisticki tuzilac i neuspjesni lokalni advokat i prije rata je napadao rahmetli Aliju Izetbegovica i njegove ideje. Nakon 42 dana provedena u srpskom logoru u Sremskoj Mitrovici, na vise nego sumnjiv nacin je razmijenjen za srpske zarobljenike iz Hrvatske. Tokom rata dao je veliki intervju za TV Novi Sad, u kojem je pljuvao po Bosnjacima i Armiji RBiH.
Odmah nakon razmjene dosao je u Rijeku, u Krizni stab koji je tada vodio Fikret Abdic. Potom je otisao u Njemacku i dao intervju za evropsko izdanje "Oslobodenja", u kojem je pokusao ucjenjivati rahmetli Aliju Izetbegovica zbog, navodno,problematicne razmjene njegovog rodaka Izeta Izetbegovica. Rat je proveo u Njemackoj, gdje radio kao maticar i bavio se prodajom nevazecih pasosa. Nakon rata, Tihic je u Haskom tribunalu svjedocio u korist Slobodana Milosevica.
- Ridjobrki
#99 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
Ja bih volio da mi neko objasni koncept po kojoj je SDA zabila nož u leđa Silajdžiću.
Čovjek vidio da ne može njegova u SDA biti iznad Alije, otišao, prepolovio stranku, osnovao djl od stranke koja se raspala nakon njega i sad za to krivi Tihić i SDA koji su se udružili sa svima na planeti da, eto, Silajdžiću dohakaju. De sjedite, ljudi.
Čovjek vidio da ne može njegova u SDA biti iznad Alije, otišao, prepolovio stranku, osnovao djl od stranke koja se raspala nakon njega i sad za to krivi Tihić i SDA koji su se udružili sa svima na planeti da, eto, Silajdžiću dohakaju. De sjedite, ljudi.
- vejza00
#100 Re: Preminuo Sulejman Tihić, predsjednik SDA
ovakve kao on treba ukopat bez imena na nišanu