Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da li ima neki konkretan razlog ili? u pitanju je 1,2 TSI (77 kw).
s obzirom da preferiras citroen, sta mi mozes reci o ovom modelu sto sam takodje postao par stranica ranije? C4 2012g 1,6 hdi 82 kw automatic, koji je u medjuvremenu prodat, ali se moze naci slican?
S obzirom da volim cuti druga i drugacija misljenja, trazim savjet i na forumu, vezano za kupovinu neke porodicne vozilice.
Uglavnom zbog komfora, ali i izbog cinjenice da bi s vremena na vrijeme vozila i supruga, odlucili smo se za automatksi mjenjac. Godisnje prelazim cca 15.000km (kombinovana voznja 60% grad - 40% otvorena), pa se razmisljam izmedju nekog novijeg turbobenzinca, koji su po potrosnji sve blize dizelima, ili neki savremeni dizel (nemam preferencija).
Napominjem da bih iskljucio sve modele Renaulta, kao i sve monovoleumene, te da nam je finansijski plafon 18.000 plus ostali inicijalni troskovi (servis, gume, registracija).
Cijenim svako misljenje.
Evo dobra prilika.
Tri godine star auto, urađeni veliki i mali servis, a i garancija od 12 mjeseci za polovnjaka je odlična stvar. Cijena za 3 godine star auto je više nego fer.
Paket opreme Color Edition nije čest, a super mu je to što mu prednji farovi imaju crnu podlogu, što ga dodatno "podiže", a i retrovizori su mu lakirani u crno. Renaultov dCi 110 KS je više nego provjeren motor (štedljiv i trajan, a živahan) a koriste ga čak i Mercedes.
vjerovao ili ne, gledao sam ovo auto, jer se uklapa skoro pa po svim kriterijima, osim jednog, a to je renault.
vozio sam dva megana i jednog clia skoro 12g, i nakon toga presao na skodu pa na vw.. jednostavno znam sta me ceka u renaultu preko 120.000 km, i nisam spreman da ga za 4-5 godina prodajem za 25-30% cijene koju ga platim. nude dosta opreme, vjerujem odlican motor, ali eto postoji jos proizvodjaca
za sada sam najblizi ovom golfu koji sam postao par stranica ranije.. raspitao sam se malo za ovaj tsi sa dsg-om i nisam cuo za neke posebne mane.
Polovni Megani ok drže cijenu, naravno ne kao VW ali su i bitno manja meta za lopove. Svoj Megane sam kupio kad je imao 150.000 km, a sada ima 250.000 i skoro nikakvih ulaganja mimo redovitih servisa nisam imao. To mi nije prvi Renault pa znam o čemu govorim iz prve ruke. Dobra je stvar što za njega ima dobar izbor zamjenskih djelova jer ih ima dosta na tržištu.
Ne misli čovjek na cijenu koju drže u gumim. Čovjek misli na realnu cijenu, za koju se može kupiti i prodati renault. Gumetina nije nikakav pokazatelj.
Je li se taj susret odigrao u ovlastenom servisu ili? Providni ste vi iz gume, ali providni samo tako. Platite ljudski reklamu, sta se sugate po forumu, ko da ste skutori...
direstraits0078 wrote:Je li se taj susret odigrao u ovlastenom servisu ili? Providni ste vi iz gume, ali providni samo tako. Platite ljudski reklamu, sta se sugate po forumu, ko da ste skutori...
Činjenice su činjenice, a sve nepisano su činjenice
Koliko vidim guma ima i više nego dovoljno reklama na svakom koraku.
da li ima neki konkretan razlog ili? u pitanju je 1,2 TSI (77 kw).
s obzirom da preferiras citroen, sta mi mozes reci o ovom modelu sto sam takodje postao par stranica ranije? C4 2012g 1,6 hdi 82 kw automatic, koji je u medjuvremenu prodat, ali se moze naci slican?
I ti TSI motori i DSG mjenjači imaju problem sa pouzdanošću i kvarovima vitalnih dijelova. Pročešljaj forume, ima toga kamara. Rijetko ko nije imao problem.
Što se tiče tog C4, auto je odlično, ali taj sa automatikom nisam nikada vozio, a ni čitao iskustva jer mi automatici ne predstavljaju predmet interesovanja. Zbog toga ti o mjenjaču ne mogu reći ništa.
citroen xm wrote:Zar nije ova Guma M ovlašteni trgovac i serviser Reno/Dačija programa u BiH. Dakle sigurnije je kod njih kupiti nego kod uvoznika.
To i ja razmišljam, jer isto gledam da uzmem Megane 1.5 dci 110.
Kontam da je ovlašteni uvoznik bolji nego neki trgovac sa pala ili neko ko će te za sekundu zajebati, prvo jer je ozbiljnija firma koju možeš i tužiti ako zatreba, a drugo jer uvijek im možeš prijetiti da ćeš pisati Renaultu i da mogu izgubiti licencu.
I mislim da je kilometraža na ovim autima (ne samo što ovi prodaju) dosta tačna i da su dobro održavana, jer su ti auta koja budu flotno iznajmljivana firmama koje plaćaju mjesečan iznos koji uključuje i servise i gume i sl, tako da se na tim autima svi servisi redovno rade.
I još nešto, svo polovnjaci kod njih nisu od strane njih uvezeni već su otkupljeni u zamjeni staro za novo ili su njihova službena auta. Možda neko auto u zamjenu i dođe, a bilo je nekada uvezeno od strane nekoga. Ne bih rekao da je to slučaj sa ovim Meganom jer nije niko uvezao auto i odmah mijenjao staro za novo. Dakle ja bih pogledao ovoga Megana da tražim takvo auto.
citroen xm wrote:I još nešto, svo polovnjaci kod njih nisu od strane njih uvezeni već su otkupljeni u zamjeni staro za novo ili su njihova službena auta. Možda neko auto u zamjenu i dođe, a bilo je nekada uvezeno od strane nekoga. Ne bih rekao da je to slučaj sa ovim Meganom jer nije niko uvezao auto i odmah mijenjao staro za novo. Dakle ja bih pogledao ovoga Megana da tražim takvo auto.
Jesu uvezeni njihovi auti, ja mislim velika većina, samo pogledaj auta na njihovoj stranici u rubrici u dolasku, i vidjet ćeš davno jednu sliku i informacije, to su sve auta koja su iz francuske, belgije, njemačke kupljena od leasinga ili ovih firmi što rade iznajmljivanje flota, tipa Arval, proguglaj njih.
citroen xm wrote:U to neću da ulazim jer se nisam susretao sa njima. Međutim, svi pričaju da ima izbora kod nekih poštenih, a ljudi nikako da dođu do tih poštenih.
Upravo, ko su ti pošteni? Ovo jeste malo skuplje ali je i sigurnije i ima se garancija. A kao što sam rekao, ovi mislim da ne mijenjaju kilometre i ne uvaljuju udarena auta.