Škotski referendum
- Steph
#76 Re: Škotski referendum
Kakvi smo paćenici, mi bi odabrali "ne". 
- amoninan
#77 Re: Škotski referendum
poraženi uvijek pričaju o muljaži 
-
Nomo
#78 Re: Škotski referendum
bas sam se pitao ko ce prvi i kada skrenuti s teme i uvesti nam rs u temu .cyprus wrote:Naravno, i ja bih da pozdravim civiliziranost u cijeloj ovoj pričii to je valjda najvažnije od svega - sigurno je da neće pasti niti jedna mrtva glava kakav god ishod referenduma bio...
.. Ako pogledamo objektivno, Škotima realno ne treba avantura zvana nezavisnost... Ne smatram ja da bi Škoti začas bankrotirali kad se otcjepe, ali ne vidim ni kako bi se usrećili... Uostalom, odavno već imaju fudbalsku reprezentaciju, ne znam zašto bi nekome trebao još neki znak nezavisnosti
A podržavam logičnoo opciju NO... Prvenstveno zato što smatram da će to biti fin udarac svim nacionalnim romatičarima širom Evrope i pobjeda razuma nad nacionalnim zanosom.
- cyprus
#79 Re: Škotski referendum
I nisi mogao dočekat, pa je ti uvede?Nomo wrote:bas sam se pitao ko ce prvi i kada skrenuti s teme i uvesti nam rs u temu .cyprus wrote:Naravno, i ja bih da pozdravim civiliziranost u cijeloj ovoj pričii to je valjda najvažnije od svega - sigurno je da neće pasti niti jedna mrtva glava kakav god ishod referenduma bio...
.. Ako pogledamo objektivno, Škotima realno ne treba avantura zvana nezavisnost... Ne smatram ja da bi Škoti začas bankrotirali kad se otcjepe, ali ne vidim ni kako bi se usrećili... Uostalom, odavno već imaju fudbalsku reprezentaciju, ne znam zašto bi nekome trebao još neki znak nezavisnosti
A podržavam logičnoo opciju NO... Prvenstveno zato što smatram da će to biti fin udarac svim nacionalnim romatičarima širom Evrope i pobjeda razuma nad nacionalnim zanosom.
-
Nomo
#80 Re: Škotski referendum
amoninan wrote:Pa reče Dodo, RS ej sljedeća
evo ga , samo je bilo pitanje minute kada kada ce dodikovi i tudjamnovi pitbulterijeri da pokazu svoje polomljene i krnjave zube iz krvavih usta .
- amoninan
#81 Re: Škotski referendum
aman - čest usklik u sevdalinkamaNomo wrote:amoninan wrote:Pa reče Dodo, RS ej sljedeća
evo ga , samo je bilo pitanje minute kada kada ce dodikovi i tudjamnovi pitbulterijeri da pokazu svoje polomljene i krnjave zube iz krvavih usta .
sarkazam
-
bull21
#82 Re: Škotski referendum
'oćel više preliminarni rezultati? Oni rekoše u 2... bem ti CNN!
- skenderija04
#83 Re: Škotski referendum
Izgleda da se istrazuju neki lazni listici. Nismo jedini gdje se ovakve stvari desvajuamoninan wrote:poraženi uvijek pričaju o muljaži

- It_is_a_Leclerc
#84 Re: Škotski referendum
Yes strana pokušala varati u Glasgowu. No promatrači digli buku, došla policija.
Kažu na Sky News.
Kažu na Sky News.
- amoninan
#85 Re: Škotski referendum
ko biva da se utješimo.skenderija04 wrote:Izgleda da se istrazuju neki lazni listici. Nismo jedini gdje se ovakve stvari desvajuamoninan wrote:poraženi uvijek pričaju o muljaži![]()
eh, još da imamo Scotland Yard
- Butmiran
#86 Re: Škotski referendum
Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
-
jefferson
#87 Re: Škotski referendum
Hocel biti rata?It_is_a_Leclerc wrote:Yes strana pokušala varati u Glasgowu. No promatrači digli buku, došla policija.![]()
Kažu na Sky News.
- rajv0sa
#88 Re: Škotski referendum
Samo Bošnjo može povezat hiljadugodišnju tradiciju škotske i nakaradne 49 % tvorevine , i ono što primjećujem da se svaki pokret za nezavisnost u Europi ne podržava, jer odmah ide ona "bil' ti da ti se rs odcjepi" , glupi Bošnjo strikes again.
I da , YES!
I da , YES!
- cyprus
#89 Re: Škotski referendum
Kraljica je šef države i u Kanadi, Australiji i još tuce država, pa to nema puno veze sa njihovom nezavisnošću... Međutim, pitanje je dobro: šta Škoti dobivaju sa nezavisnošću? Samo ga treba izvaditi iz konteksta u koji si ga ti stavio...Butmiran wrote:Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
A šta dobivaju? Pretpostavljam da je glavni odgovor većine pristalica YES opcije: pare će umjesto u London ići u Edinburg... Ali onda je pitanje svih pitanja: koliko će tih para bit?
- Butmiran
#90 Re: Škotski referendum
E vidiš jesam glup, ovo sam i sam znao, ne znam što sam pit'o.cyprus wrote:Kraljica je šef države i u Kanadi, Australiji i još tuce država, pa to nema puno veze sa njihovom nezavisnošću... Međutim, pitanje je dobro: šta Škoti dobivaju sa nezavisnošću? Samo ga treba izvaditi iz konteksta u koji si ga ti stavio...Butmiran wrote:Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
A šta dobivaju? Pretpostavljam da je glavni odgovor većine pristalica YES opcije: pare će se umjesto u London ići u Edinburg... Ali onda je pitanje svih pitanja: koliko će tih para bit?
- Bosanski_kralj
#91 Re: Škotski referendum
Pa valjda zato što si glup.Butmiran wrote:
E vidiš jesam glup, ovo sam i sam znao, ne znam što sam pit'o.
Halali morao sam.
Hoće li napokon ti rezultati?
- Tvrtko II Kotromanić
#92 Re: Škotski referendum
http://www.bbc.com/news/events/scotland-decides/results
ovdje stavljaju rezultate cim ih dobiju
zasad 3 izborne jedinice dostavile rezultate, u njima je "no" dosta ubjediljivo izglasano, mada se radi o najmanjim jedinicama (shetland, orkney i jos neka cije ime nmg ni napisat)
cekaju se veliki gradovi Edinburgh i Glasgow
ovdje stavljaju rezultate cim ih dobiju
zasad 3 izborne jedinice dostavile rezultate, u njima je "no" dosta ubjediljivo izglasano, mada se radi o najmanjim jedinicama (shetland, orkney i jos neka cije ime nmg ni napisat)
cekaju se veliki gradovi Edinburgh i Glasgow
-
Cybernetic
-
hAZNADAR
#94 Re: Škotski referendum
Naravno, kamo srece da RS konacno dobije inspiraciju za odcjepljenje. Skotska se usudila i pocela proces - RS ce nazalost i dalje samo pricati o tome i lafo prijetiti.rajv0sa wrote:Samo Bošnjo može povezat hiljadugodišnju tradiciju škotske i nakaradne 49 % tvorevine , i ono što primjećujem da se svaki pokret za nezavisnost u Europi ne podržava, jer odmah ide ona "bil' ti da ti se rs odcjepi" , glupi Bošnjo strikes again.
I da , YES!
- Tesla10
#95 Re: Škotski referendum
Izgleda da se Škotska neće odvojiti.
- mayab
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#97 Re: Škotski referendum
Ovo je skotskim nacionalistima udarac i to ko maljem...jebte trebaju da se oCepe a vise od pola protiv...da je jedno 60-70% za nezavisnost pa hajde de...nego ovim su ga autogol zabili i to ko niko...
- strong69
#98 Re: Škotski referendum
Veoma zanimljiv clanak na koji sam naisao. Interesovali su me ekonomski aspekti odvajanja Skotske od UK. U ovom clanku govore o hrani.
What would a Scotish vote for independance mean for food?
I clanak Euromonitora koji obuhvata nesto siri aspekt
What would a Scotish vote for independance mean for food?
Code: Select all
http://www.foodnavigator.com/Legislation/Scottish-independence-impact-on-foodCode: Select all
http://blog.euromonitor.com/2014/09/the-potential-impact-of-scottish-independence-on-the-uks-business-and-consumer-landscape.htmlIndependence could give Scotland greater autonomy to tailor make its policies and direct government spending to where it is needed. This could make its economy more efficient;
Last edited by strong69 on 19/09/2014 07:17, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#99 Re: Škotski referendum
et i ovaj cirkus prodje, bolje da su novce dali za bolnice, skole, invalide, socijalne slucajeve itd itd nego sto su se pajacali po citavom svijetu...Škotska ostaje u Velikoj Britaniji!
Prema prvim rezultatima historijskog referenduma za odcjepljenje Škotske od Velike Britanije većina građana je odabrala ostanak u Velikoj Britaniji.
- bingov buraz
#100 Re: Škotski referendum
Hvalospjevke od bingovog buraza za Skote,razumno razumno