Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post Reply
leo karan

#76 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by leo karan »

trcicu trceci wrote:Martin Raguz i od mene dobija glas :D
ako ce oni glumiti nacionalizam, mora se malo u kontru :thumbup:
Ako dozvolis, iznijet cu ti svoje misljenje :)
Umjesto što trošimo bošnjačke glasove na hrvatskog člana i povećavamo procentualnu vrijednost glasa Bakirovim glasačima, puno je efikasnije uraditi upravo suprotno...glasati protiv.

Na proslim izborima svi bošnjački kandidati su dobili ukupno 470 000 glasova od toga Bakir dobio 160 000 i pobijedio sa 34%

svi hrvatski kandidati su dobili ukupno 550 000 glasova

Tragična situacija po meni.

da je onih 300 000 Bošnjaka što su glasali za Komšića glasalo za nekog bošnjačkog člana ustvari, Bakirovih 160 000 glasova bi umjesto 34% vrijedilo 20% i ne bi pobijedio.
A plus bi dozvolili Hrvatima da izaberu sebi, koga oni smatraju da im je najbolji, pa kakav god da je.

Ovo je plastičan primjer kako ustvari ljudi u ovom sistemu dovedu na vlast one koje ne žele.
neglasanjem i pogrešnom logikom pri glasanju.

Peace brother :P
ultima_palabra

#77 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ultima_palabra »

leo karan wrote:
Umjesto što trošimo bošnjačke glasove na hrvatskog člana i povećavamo procentualnu vrijednost glasa Bakirovim glasačima, puno je efikasnije uraditi upravo suprotno...glasati protiv.

Na proslim izborima svi bošnjački kandidati su dobili ukupno 470 000 glasova od toga Bakir dobio 160 000 i pobijedio sa 34%

da je onih 300 000 Bošnjaka što su glasali za Komšića glasalo za nekog bošnjačkog člana ustvari, Bakirovih 160 000 glasova bi umjesto 34% vrijedilo 20% i ne bi pobijedio.
A plus bi dozvolili Hrvatima da izaberu sebi, koga oni smatraju da im je najbolji, pa kakav god da je.

Ovo je plastičan primjer kako ustvari ljudi u ovom sistemu dovedu na vlast one koje ne žele.

U pravu si, ali alternativa Bakiru su bili Haris i Fahro.

Ja sam dobio listić i na njemu zaokružio kandidata koji mi je bio najbolji. Simple as that.
Radio Sarajevo

#78 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Radio Sarajevo »

leo karan wrote:

Meni je potpuno svejedno hoće li pobijediti Bakir, Haris ili Fahro, kad ne znam koji je veće govno. Isti kurac.
zippoo87

#79 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

glasanje za clana predsjednistva je ustvari i nebitno,jer predsjednistvo i nema nikakve ovlasti i ne odlucuje ni o cemu...osim o nama nebitnim vanjskopolitickim pitanjima
ne razumijem zasto lomiti koplja i raspravljati o ovim kandidatima toliko...

puno je bitnije koga ubaciti u parlamente i skupstine i kako ce se to odraziti na realna pitanja i zivot svih nas
meni je potpuno nelogicno palamudjenje da u drzavi nista ne valja a onda na dan izbora se glasa upravo za te sto ne valjaju i ocekuje se napredak neki...pa kako,kada neko ne valja,moze samo biti jos gori...sigurno nece preko noci postati sposobniji
ja se stalno pitam da li ljudi u BiH ikako koriste mozak,da li nekada na trenutak razmisljaju
leo karan

#80 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by leo karan »

ultima_palabra wrote:
leo karan wrote:

U pravu si, ali alternativa Bakiru su bili Haris i Fahro.

Ja sam dobio listić i na njemu zaokružio kandidata koji mi je bio najbolji. Simple as that.
Pa dobro, to je to. Mora jedan bit "najbolji" kakvi god da su... :)
Tako bi svi trebali razmisljat
VjecitiStudent

#81 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

leo karan wrote:Pa dobro, to je to. Mora jedan bit "najbolji" kakvi god da su... :)
Izbor za člana Predsjedništva je jednostavan, jedan mora biti najmanje gadan. Uz to Predsjedništvo nema velikih ovlasti, šteta koju pogrešan izbor može napraviti je mala.

No kako ovakvim pristupom mislite birati članove parlamenata?
Banksy

#82 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Banksy »

leo karan wrote:
OT
+ 75 000 nevažećih.

Možda ih i ovaj put bude toliko.

Danas oko štimanja ''vodenim žigom'' cvile oni kojima je 2010. štimano. Biće da se štima nekom drugom. Dobre vijesti.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/St ... 61238.html
leo karan

#83 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by leo karan »

VjecitiStudent wrote:
leo karan wrote:Pa dobro, to je to. Mora jedan bit "najbolji" kakvi god da su... :)
Izbor za člana Predsjedništva je jednostavan, jedan mora biti najmanje gadan. Uz to Predsjedništvo nema velikih ovlasti, šteta koju pogrešan izbor može napraviti je mala.

No kako ovakvim pristupom mislite birati članove parlamenata?
Prvo treba promijeniti izborni zakon i da izlazak na izbore bude mandatoran za svo stanovnistvo s pravom glasa, ko ne izađe kazna 200 KM, pa ćeš da vidiš rezultata...al ne mozes ti promijeniti taj zakon, dok su ovi na vlasti...
ovo nije demokratija kod nas, vec višetranačka diktatura

Ne znam majke mi, glasat cu za DF vjerovatno, kakvi god da su
leo karan

#84 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by leo karan »

Banksy wrote:
leo karan wrote:
OT
+ 75 000 nevažećih.

Danas oko štimanja ''vodenim žigom'' cvile oni kojima je 2010. štimano. Biće da se štima nekom drugom. Dobre vijesti.

Bit ce sad i vise nevazecih i to svarnih jer ce debili pisat gluposti i crtat kerafeke na listicima, a onda slikat telefonima i dizat na fejsbuk ne bi li ispali duhoviti.
Radio Sarajevo

#85 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Radio Sarajevo »

leo karan wrote:
Banksy wrote:
leo karan wrote:
OT
+ 75 000 nevažećih.

Bit ce sad i vise nevazecih i to svarnih jer ce debili pisat gluposti i crtat kerafeke na listicima, a onda slikat telefonima i dizat na fejsbuk ne bi li ispali duhoviti.
Jednaki debili su i ovi koji glasaju i ovi koji ne glasaju. I jedni i drugi imaju razloge za to.
ime_kojeg_nema

#86 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ime_kojeg_nema »

Jedino Našu stranku vidim kao prihvatljivu opciju za glasanje. Prema njima sam makar ravnodušan dok mi se ostali gade.
Henry Chinaski

#87 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Henry Chinaski »

ime_kojeg_nema wrote:Jedino Našu stranku vidim kao prihvatljivu opciju za glasanje. Prema njima sam makar ravnodušan dok mi se ostali gade.
Nemaju neke šanse ali i ja glasam za njih. Nadam se da će izboriti bilo kakav cenzus za ulazak bilo gdje. Ko zna, možda negdje budu atraktivni za kakvu koaliciju ako budu imali bar jedan glas. Pa da pokažu kakvi su kad se pređe sa riječi na djela. Ostali su pali baš na ovom koraku.
MMM1977

#88 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by MMM1977 »

Mene već danima smaraju da glasam za ovog ili onog i svima sam obećao da ću glasati za njih. To ću i uraditi, boli me ona stvar što će mi listić biti nevažeći, makar neću nikom slagati
zippoo87

#89 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

MMM1977 wrote:Mene već danima smaraju da glasam za ovog ili onog i svima sam obećao da ću glasati za njih. To ću i uraditi, boli me ona stvar što će mi listić biti nevažeći, makar neću nikom slagati
meni ovakav stav polahko prelazi u djecije razmisljanje...
radije glasaj za koga mislis da treba i onda prati te sto si im dao glas,ako te iznevjere,na narednim podrzi neke druge
pravljenje nevazecih glasova je isto glupost,meni barem
kod nas ima toliko problema,da bi i angeli merkel trebalo par godina da popravi neku oblast a ovakav tvoj stav sigurno ne doprinosi razvitku
šatirana_ljubičica

#90 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by šatirana_ljubičica »

Molim vas izdvojite vrijeme i pročitajte moj politički govor :D

Moj politički govor

Dame i gospodo sadašnja struktura organizacije doprinosi u značajnoj mjeri stvaranju raznih oblika utjecaja. S druge strane novi model aktivnosti garantuje veliko učešće u razradi postojećih administrativnih i finansijskih uslova. Tako isto realizacija programa koje smo usvojili započinje proces koji za cilj ima usavršavanje jednog modela razvoja. Ipak, ne zaboravimo da konstantni rast kvalitete i kvantitete naših aktivnosti igra značajnu ulogu u utvrđivanju osnova progresističkog obrazovanja. Na taj način konsultovanje širokih slojeva aktivista nam omogućava bolju procjenu sistema obrazovanja kadrova koji je prilagođen potrebama. Svakodnevna praksa pokazuje da naša stalna briga oko informisanja i propagande primorava nas na realiziranje stavova u skladu sa zadacima koje je utvrdila organizacija.

Hvala :lol:
zippoo87

#91 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

šatirana_ljubičica wrote:Molim vas izdvojite vrijeme i pročitajte moj politički govor :D

Moj politički govor

Dame i gospodo sadašnja struktura organizacije doprinosi u značajnoj mjeri stvaranju raznih oblika utjecaja. S druge strane novi model aktivnosti garantuje veliko učešće u razradi postojećih administrativnih i finansijskih uslova. Tako isto realizacija programa koje smo usvojili započinje proces koji za cilj ima usavršavanje jednog modela razvoja. Ipak, ne zaboravimo da konstantni rast kvalitete i kvantitete naših aktivnosti igra značajnu ulogu u utvrđivanju osnova progresističkog obrazovanja. Na taj način konsultovanje širokih slojeva aktivista nam omogućava bolju procjenu sistema obrazovanja kadrova koji je prilagođen potrebama. Svakodnevna praksa pokazuje da naša stalna briga oko informisanja i propagande primorava nas na realiziranje stavova u skladu sa zadacima koje je utvrdila organizacija.

by KLIX :D
p.s. kada ovo Obama procita,zove se sebi u administraciju :D
šatirana_ljubičica

#92 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by šatirana_ljubičica »

zippoo87 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Molim vas izdvojite vrijeme i pročitajte moj politički govor :D

Moj politički govor

by KLIX :

p.s. kada ovo Obama procita,zove se sebi u administraciju :D

:lol: ma bilo kojem političaru bi se ovo svidjelo
daddy-kool

#93 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by daddy-kool »

Glasajte za mene.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#94 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Entropio »

Glasajte za mene da meni bude bolje. :D
daddy-kool

#95 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by daddy-kool »

Nisu ljudi naivni da očekuju da će im neki političar riješiti sve probleme, ali znaju ko ih može povesti u izvjesno bolju budućnost.
klaki

#96 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by klaki »

Ali ja ne znam kako da se uspjesno informisem. Ima toliko stranki i kandidata... Valja o svima istrazivati covjece
ime_kojeg_nema

#97 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ime_kojeg_nema »

klaki wrote:Ali ja ne znam kako da se uspjesno informisem. Ima toliko stranki i kandidata... Valja o svima istrazivati covjece
probaj s ovim http://glasometar.ba/
klaki

#98 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by klaki »

ime_kojeg_nema wrote:
klaki wrote:Ali ja ne znam kako da se uspjesno informisem. Ima toliko stranki i kandidata... Valja o svima istrazivati covjece
probaj s ovim http://glasometar.ba/

Hmmm

Ne znam sta bi reko evo mi rezultata: http://i.imgur.com/Tpy2HJc.png

Ove kretenske stranke su sve pri dnu :lol:

Ali sve je ovo teorija na kraju krajeva
ime_kojeg_nema

#99 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ime_kojeg_nema »

i kod mene posavska stranka jako dobro kotira :). glasajmo onda za njih, nisu se kompromitovali :). i kod mene je istih osam stranaka prvih samo su malo drugačije raspoređene, ali to je to.
Mister Yes

#100 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Mister Yes »

Za kanton: NS
Sve ostalo: HDZ90 :izet:
Post Reply