Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Locked
LBVIEW

#76 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by LBVIEW »

Fact wrote:
LBVIEW wrote:[

Khm, kako vidim ne radi se o pripadnicima cetnickog pokreta , ciji clanovi,btw., sasvim slobodno djeluju, spartaju tik uz masovne grobnice u crnim odorama i zastavama, imaju godisnja okupljanja na Majaci npr. i sl, vec o ratnim zlocincima, tako da ti poredenje nije relevantno.
Ako su vehabosi sigurnosni problem, kako to da ravnogorci nisu? S obzirom na njihovu ulogu u pocinjenom genocidu 90-tih,svaka njihova aktivnost bi trebala biti pracena od strane SIPE-e.
Kako nisu četnici?Od kada to pripadnici VRS kojima su dokazani zločini ili postoji sumnja da su počinili iste nisu četnici?Neki novi momenti u bošnjačkim ekstremističkim krugovima.

Nisu niti blizu sigurnosni problem kao ovi bradati(doduše i jedni i drugi su bradati).Šta su to četnici u BiH uradili zadnjih godina,koji teroristički akt?Dok za ove druge je sve jasno od Bugojna do ambasade u Sarajevu.Evo i sada su im prilikom jučerašnjih hapšenja nađene veće količine oružija u kućama.

Premda slažem se,svaka ekstremna vjerska i nacionalistička skupina mora biti pod strogom prismotrom organa reda i mira.
Zapravo kako znaš da ti isti četnici nisu pod okom SIPE ili neke druge organizacije?Vjerojatno su poznata organima reda imena istaknutih članova.

Eto,stanje je tako da se počelo braniti i terorističke organizacije,jerbo su oni ipak naši.
Necemo se sad praviti blesavi,SIPA je uhapsila srpske ratne zlocince koji jesu cetnici, medutim akcija njije ciljno izvedena protiv clanova RCP-a koji slobodno djeluju,udruzuju se i okupljaju, a siguran sam da kompromitirajuceg materijala ima k'o u prici,samo nema politicke volje i to znamo zbog koga. Prije par godina je npr., na Manjaci je napadnuto auto biseg logorasa nakon obiljezavanja zatvaranja zloglasnog logora i taj teroristicki akt naravno nije nikad rasvijeteljen, a pocinioca se sasvim izvjesno moglo naci medu ravnogorcima koji se jednom godisnje okupljaju na ovoj planini.
Sto se tice vehbosa i njihove ideologije daleko od toga da ja iste podrzavam, ali ne mogu odsutjeti primjenu dvostrukih arsina i licemjerstvo po kojem je svaki vehabija terorista a pripadnik RCP nije, uprkos cinjenici kako je u nasoj zemlji puno vise ljudi stradalo od sljedbenika ideologije ovih potonjih. To naravno ne znaci kako SIPA ne treba provositi akcije protiv pripadnika vehabijskog pokreta ako postoji osnovana sumnja o planiranju teroristickih aktivnosti, medutim ako ce sama pripadnost tom pokretu biti dovoljna za hapsenje onda imamo lov na vjestice.Da sad ne spominjem, kako bi policija manjeg entiteta to mogla zloupotrijebiti.
lua

#77 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by lua »

goran_z wrote:
lua wrote:
goran_z wrote:ove godine djeca iz Vrbanjaca neće u školu, jer im, iako su konstitutivni kao narod u državi, ne daju da se skoluju na svom jeziku, brine li te....
brine ku...c....problem su samo vehabije, grugih problema u državi nema...ili misliš da ima? što ih onda nisi pomenuo???
Mene bi svojevremeno mama slala u školu sve i da je nastava bila na kineskom jeziku, kamo li na jeziku koji svi razumijemo, samo ga drukčije zovemo.
objasni to Mutabdžiji da mu se jezik zove bosanski, a ne srpski, pa vidi što će ti kazati.
Nisi shvatio poentu. Kažem razumijemo ga svi, meni je lično apsolutno nebitno kako se zove. A djeca trebaju ići u školu i roditelji trebaju naučiti da se na normalan način odupru sistemu, a ne da kontriraju i svoje bitke vode preko djece, koja će izrasti u još veće mrzitelje nego što su to mama i otac.

I kad smo već kod manjeg entiteta. Imam hrpu rodbine, raje, poznanika koji stanuju u Trebinju, Doboju, Banjaluci i sl. i ne žale se. Pusti medijske hajke, majke ti. I zapitaj se šta bi učinio da ti se vehabija pred kućom raznese da ostvari svoje pravo na 120438 djevica? Ubio bi ga k'o zeca, a djeca i nana Fata Orlović ti tad ne bi bili na kraj pameti.

Lako je srati kad se doživjelo nije.
Ripicipi

#78 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Ripicipi »

goran_z wrote:@Ripicipi
Jesi li ti uopste procitao naslov teme?
kao što sam i mislio, boli tte tuki za teror nad Bošnjacima po manjem bh entitetu.
Pravis se lud ili sta?? Pa te iste vehabije nisu prijetnja Srbima, oni su prijetnja Bosnjacima, kako se i vidi po Bugojnu, Sarajevu, Vitezu itd.

Ubistvo i ranjavanje Bosnjaka od tih istih ekstrema pravdas cetnicima :roll:
Pa vi fakat nista normalni.
ultima_palabra

#79 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by ultima_palabra »

Stjui wrote:
LBVIEW wrote: Khm, kako vidim ne radi se o pripadnicima cetnickog pokreta , ciji clanovi,btw., sasvim slobodno djeluju, spartaju tik uz masovne grobnice u crnim odorama i zastavama, imaju godisnja okupljanja na Majaci npr. i sl, vec o ratnim zlocincima, tako da ti poredenje nije relevantno.
Ako su vehabosi sigurnosni problem, kako to da ravnogorci nisu? S obzirom na njihovu ulogu u pocinjenom genocidu 90-tih,svaka njihova aktivnost bi trebala biti pracena od strane SIPE-e.
na početku se pravi greška kad se vehabije posmatraju kao bošnjački pandan srpskim i hrvatskim ekstremistima. bošnjaci nemaju ni slično ništa četnicima i ustašama. ove glavosječe nisu bošnjaci,to je internacionalna sekta.neka ih hapse,jer svako zatvoreno govno je jedno govno manje koje želi pit krv bošnjacima.
Upravo tako... i nikad nećeš vidjeti da vehabije aktiviraju bombe po Banja Luci i Širokom, nego po Sarajevu i Bugojnu.

A ove što su uhapšeni bi u svakoj državi posjetila bar porezna uprava... da ih priupita odakle onolike kuće, žene i djeca sa prihodima od 0 KM.
Alfons Kauders

#80 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Alfons Kauders »

Logika tipa "ubijaju nas cetnici, fer je da pustimo i vehabijama da nas dizu u zrak" :-)
sinuhe

#81 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by sinuhe »

Bosnjake nista ne kosta da priznaju postojanje ovog problema. Jos uvijek se nesto moze i uraditi.
I poslije zadnjeg hapsenja u Maoci bila je ista prica samo nakon toga desi se Mevlid, Bugojno, Sirija.
Fact

#82 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Fact »

Najsmješniji su mi ovi koji ne žele slati djecu u školu jer nastavni plan i program nije na njihovom maternjem jeziku.

Debilčine prve klase.

Posebno su mi simpatični Bošnjaci i Hrvati.Mogu donekle shvatiti rezonovanje Boš. i Hrv. kada je u pitanju srpski,jer ne žele da im klinci uče ekavicu(premda mislim da se u RS-u i ne uči ekavica,barem ja nisam nikoga iz RS-a čuo da priča ekavicom).

No nisu mi jasni kada ne žele svoju djecu slati u hrv. školu(Bošnjaci) ili u boš. školu(Hrvati).Premda su razlike mizerne.Tako da imamo slučaj,kao što je ovaj gdje ja živim,da djeca iako imaju školu na kilometar od svoje kuće,svaki dan putuju deset kilometar kako bi otišli u drugu školu koja je na njihovom jeziku. :roll:
Ripicipi

#83 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Ripicipi »

Alfons Kauders wrote:Logika tipa "ubijaju nas cetnici, fer je da pustimo i vehabijama da nas dizu u zrak" :-)
Sve sazeto u jednom :thumbup:
Zaista nevjerovatno tuzno i maloumno
Samo_nesto

#84 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Samo_nesto »

Hajd sve al sto goran?
ultima_palabra

#85 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by ultima_palabra »

goran_z wrote:pominjati poreznu upravu u državi kakva je BiH je smiješno
Najbolje da je rasformiramo, koji će nam kurac... ne trebaju nam ni škole, bolnice, putevi i tako te stvari. Svi ćemo živjeti od uzgoja voća i povrća (šta ima :D ) kao veh-bi-aj...
lua

#86 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by lua »

goran_z wrote:@lua
ti ne kontaš poentu, teror, represija i aparthejd nad Bpđnjacima u RS-u su gotovo svakodnevni i vrše se na razne načine.
djeca trebaju ići u školu ali im neki eto očigledno ne dozvoljavaju. umjesto da djeci omoguće školovanje na njihovom jeziku, podiže se čak i optužnica protiv roditelja koji samo traže svoja prava za svoju djecu. dakle kao što se i podizala i podiže optužnica protiv starice Fate Orlović umjesto da taj sud naloži uklanjanje srpskog pravoslavnog objekta iz njenog dvorišta. dakle ovdje se radi o teroru institucija, ne samo o teroru pojedinaca i izolovanih slučajeva pijanih bradatih četnika.

vehabija da mi se raznese pred kućom? e pa vidiš srce drago, nijedan vehabija mi se sigurno ne bi raznio pred kućom,u to sam siguran, kao prvo, a kao drugo kuće nemam jer su mi je zapalili srpski četnici u maju 1992. godine, isti oni koji danas vrše teror nad djecom u Vrbanjcima i koji terorišu bošnjačke povratnike. a isto tako sam siguran, da bi mi kuću, kad bih je imao, opet zapalili četnici i niko drugi. a i mene zaklali i bacili u neku novu masovnu grobnicu, da mi kosti kasnije traže po primarnim sekundarnimi tercijarnim masovnim grobnicama.
Kažem ti bolan, imam raje po RS-u na pretek. Niko mi se ne žali ni na kakve probleme. Rođak mi odrasta tamo i ide u školu u Banjaluci i niko mu ne jebe mater jer se zove Emir. Malo se previše SERE, a premalo se hoda i obilazi, premalo se priča s ljudima, a PREVIŠE se vjeruje ofucanim usmrđenim lažima novinarčića koji bi prodali svoju majku za lajkić.

Eto vidiš, i ja sam doživjela 1992.godinu, pogotovo moja familija i moji roditelji (ja sam bila i suviše mala) i vjeruj mi da se moj otac ne boji nikakvih četnika, ni ustaša. Moj otac shvata da je vehabizam problem i da može danas-sutra njegova kćerka nadrljati od nekog podivljalog vehbosa. I zato jer su vehabije DANAS problem, treba nam biti drago da ih hapse.

Što se četalja i te priče tiče, poštedi me Boga ti. Ja sam završila sa nacionalizmom kad mi je bilo 10 godina shvativši da je to gomila govana koju izmišljaju ljudi koje niko ne voli. To su bijednici, sirotinja u glavi, kojima je jedini ponos kokarda, il' što im je dedo bio u handžar diviziji i rokao židove. Znaš... Ja se na to ne palim i ne zanima me uopće, jer je za mene svaki nacionalista glup k'o kurac. I to je to. Zato ih se i ne bojim.
gepard_

#87 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by gepard_ »

lua wrote:
goran_z wrote:@lua
ti ne kontaš poentu, teror, represija i aparthejd nad Bpđnjacima u RS-u su gotovo svakodnevni i vrše se na razne načine.
djeca trebaju ići u školu ali im neki eto očigledno ne dozvoljavaju. umjesto da djeci omoguće školovanje na njihovom jeziku, podiže se čak i optužnica protiv roditelja koji samo traže svoja prava za svoju djecu. dakle kao što se i podizala i podiže optužnica protiv starice Fate Orlović umjesto da taj sud naloži uklanjanje srpskog pravoslavnog objekta iz njenog dvorišta. dakle ovdje se radi o teroru institucija, ne samo o teroru pojedinaca i izolovanih slučajeva pijanih bradatih četnika.

vehabija da mi se raznese pred kućom? e pa vidiš srce drago, nijedan vehabija mi se sigurno ne bi raznio pred kućom,u to sam siguran, kao prvo, a kao drugo kuće nemam jer su mi je zapalili srpski četnici u maju 1992. godine, isti oni koji danas vrše teror nad djecom u Vrbanjcima i koji terorišu bošnjačke povratnike. a isto tako sam siguran, da bi mi kuću, kad bih je imao, opet zapalili četnici i niko drugi. a i mene zaklali i bacili u neku novu masovnu grobnicu, da mi kosti kasnije traže po primarnim sekundarnimi tercijarnim masovnim grobnicama.
Kažem ti bolan, imam raje po RS-u na pretek. Niko mi se ne žali ni na kakve probleme. Rođak mi odrasta tamo i ide u školu u Banjaluci i niko mu ne jebe mater jer se zove Emir
. Malo se previše SERE, a premalo se hoda i obilazi, premalo se priča s ljudima, a PREVIŠE se vjeruje ofucanim usmrđenim lažima novinarčića koji bi prodali svoju majku za lajkić.

Eto vidiš, i ja sam doživjela 1992.godinu, pogotovo moja familija i moji roditelji (ja sam bila i suviše mala) i vjeruj mi da se moj otac ne boji nikakvih četnika, ni ustaša. Moj otac shvata da je vehabizam problem i da može danas-sutra njegova kćerka nadrljati od nekog podivljalog vehbosa. I zato jer su vehabije DANAS problem, treba nam biti drago da ih hapse.

Što se četalja i te priče tiče, poštedi me Boga ti. Ja sam završila sa nacionalizmom kad mi je bilo 10 godina shvativši da je to gomila govana koju izmišljaju ljudi koje niko ne voli. To su bijednici, sirotinja u glavi, kojima je jedini ponos kokarda, il' što im je dedo bio u handžar diviziji i rokao židove. Znaš... Ja se na to ne palim i ne zanima me uopće, jer je za mene svaki nacionalista glup k'o kurac. I to je to. Zato ih se i ne bojim.
:-) :-) :-) valjda nema mjesta u masovnim grobnicima , neka saceka emir dok se isprazne .
ps bas je lijepo zivjeti u rs moracu da se preselim i zamjenim norvesku za taj raj na zemlji gdje ti niko ne jebe mater :o
dalje

#88 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by dalje »

The Diaspora Strikes Back!

Tačno se po stilu pisanja poznaju ljudi koji Bosnu vide samo preko ekrana. Srećom.
summerwine

#89 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by summerwine »

Evo ja osuđujem ovoga selefiju što je "prijetio putem internet portala" :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-akciji ... /140903016

Da, i ovoga u bijeloj majici jer mi se ne sviđa njegova brada nekako je neuredna :run:
iz dna duše

#90 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by iz dna duše »

goran_z wrote:
Warped wrote:
goran_z wrote: ti ne kontaš poentu, teror, represija i aparthejd nad Bpđnjacima u RS-u su gotovo svakodnevni i vrše se na razne načine.
Aha, zanimljivo...Ajmo ovako, represija je to što djeca u školama u RSu ne mogu učiti na svom, bosanskom, jeziku.
Koliko djece, Hrvata, može učiti svoj materinji jezik u školama npr. kantona Sarajevo?
Hrvati treba da traže prava za svoju djecu, neću im ja valjda tražiti ? a ako bi im to bilo uskraćeno i to bi naravno bila represija.
Ne treba Hrvati da traže pravo za svoju djecu, to pravo treba da bude riješeno na jedinstven način, ne za jednog, ili drugog ili trećeg ili za ostale, jer su to oni tražili, nego za sve po istom modelu za svu djecu
Toffee karamela

#91 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Toffee karamela »

lua wrote:
Mene bi svojevremeno mama slala u školu sve i da je nastava bila na kineskom jeziku, kamo li na jeziku koji svi razumijemo, samo ga drukčije zovemo.
Je li ti ovo ozbiljno pišeš ili šta ?? :shock: Nije problem u jeziku dok učitelji predaju matematiku i engleski, problem nastaje kada se dođe do historije, prirode i društva i ostalih "muhanatih" predmeta koji zato idu u nekakvu specijalnu grupu predmeta.
Šta misliš kako se osjećaju ljudi koji su doživjeli pokušaj fizičkog istrebljenja kada kupe djeci udžbenik u kojem piše "da je Bosna vekovna srpska zemlja", da od sv.Save nije bilo humanijeg čovjeka od postanka svijeta, da su četnici bili oslobodilački pokret koji se borio protiv Nijemaca, a o periodu 1992-95 ili zjapi bijela rupa na hartiji ili se glorifikuje RS i njeni kreatori?

Ja sve do dolaska ljudi iz Konjević Polja pred OHR nisam ni znala da su oni prinuđeni učiti po tom nastavnom planu. Meni je to bio veći šok nego sve ostalo što se kasnije događalo.
Hajvan

#92 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Hajvan »

ako nisi dupeuvlakač licemjerni onda si ekstrem :lol:
sve na kvadrat

#93 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by sve na kvadrat »

Hajvan wrote:ako nisi dupeuvlakač licemjerni onda si ekstrem :lol:

Ne ekstrem,nego ENDEM. :)
Hajvan

#94 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Hajvan »

sve na kvadrat wrote:
Hajvan wrote:ako nisi dupeuvlakač licemjerni onda si ekstrem :lol:

Ne ekstrem,nego ENDEM. :)
a vidim to i u realnom životu.

upravu si.
LBVIEW

#95 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by LBVIEW »

Toffee karamela wrote:
lua wrote:
Je li ti ovo ozbiljno pišeš ili šta ?? :shock: Nije problem u jeziku dok učitelji predaju matematiku i engleski, problem nastaje kada se dođe do historije, prirode i društva i ostalih "muhanatih" predmeta koji zato idu u nekakvu specijalnu grupu predmeta.
Šta misliš kako se osjećaju ljudi koji su doživjeli pokušaj fizičkog istrebljenja kada kupe djeci udžbenik u kojem piše "da je Bosna vekovna srpska zemlja", da od sv.Save nije bilo humanijeg čovjeka od postanka svijeta, da su četnici bili oslobodilački pokret koji se borio protiv Nijemaca, a o periodu 1992-95 ili zjapi bijela rupa na hartiji ili se glorifikuje RS i njeni kreatori?

Ja sve do dolaska ljudi iz Konjević Polja pred OHR nisam ni znala da su oni prinuđeni učiti po tom nastavnom planu. Meni je to bio veći šok nego sve ostalo što se kasnije događalo.
Ma prave se blesavi i kao ne znaju da se roditelji i bune zbog toga sto je njihovoj djeci uskraceno pravo na nacionalnu grupu predmeta. Da postoji pandan slucaju Konjevic Polja u dijelu Federacije s bosnjackom vecinom i dovoljnim procentom daka srpske nacionalnosti kojima je ovo pravo uskraceno,dreka bi se do neba cula. Jednostavno primjena dvostrukih arsina, bas kao u slucaju bilo kakvog oblika bosnjackog radikalizma koji se preuvelicava dok se za
10 puta gore stvari kod susjeda i komsija uvijek pokusava naci neko opravdanje,videno na ovom forumu bezbroj puta.
Eto, sad su krivi roditelji djece kojima se uskracuju prava a ne oni koji ta parav uskracuju. :-)
dalje

#96 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by dalje »

Majstorsko skretanje s teme.
Fact

#97 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Fact »

Diverzantski odred.

Image
Hajvan

#98 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Hajvan »

naravno da čekamo!
Fact

#99 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by Fact »

Hajvan wrote:naravno da čekamo!
a do tada sjedite i smješkate se,no zlokobna je ta vaša šutnja,taj kiseli smiješak... :roll: :lol:

možeš komediju snimiti po ovome
Last edited by Fact on 04/09/2014 15:11, edited 1 time in total.
sinuhe

#100 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma

Post by sinuhe »

Cudno slovo I. Sigurno im nisu dali da uce bosanski u skoli.
Locked