Novi most na Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#76 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ma.Le.Na wrote:bosnjo u ovom slucaju nije nacionalna skupina
nego mentalitet
ono kao kad kazes seljak a mislis papak

jel sad jasnije?
Razumijem ja ali mi nije jasno šta si željela da pokažeš ovim člankom na linku??

Ni tamo ljudima nije jasno zašto nije prefarbano. Postoji čak mogučnost da državni organi utiču na to da se riješi slijevanje hrđe na trotoare i tuđu imovinu koja je oko samog centra. To što je to neko primjenio negjde u svijetu ne znači da je extra cool ideja.
Ma.Le.Na

#77 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

poenta je da postoji nesto pored inoxa i betona...novi nacini izgradnje...novi materijali...drugaciji...sto ne znaci da su pogresni

ja prodjoh skenderijom ne vidjeh da se sta cijedi, nisam doduse zagledala do u detalje

nervira da svi ospu paljbu da ne valja, da je pogresno, da koja je budala onako uradila a niko nije ni vidio ikakvo rjesenje planiranog mosta..jok najpametniji svi...fuuuuj vidi kako je ruznooooo...a stoji mu kuca bez fasade ima 30es godina i ono se naslo pljuvat po izvodjackim radovima...

i SVI redom poloze od pretpostavke da je greska u materijalu
a ne da je bas namjerno tako napravljeno
O'zone
Globalni moderator

#78 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ma.Le.Na wrote:poenta je da postoji nesto pored inoxa i betona...novi nacini izgradnje...novi materijali...drugaciji...sto ne znaci da su pogresni

ja prodjoh skenderijom ne vidjeh da se sta cijedi, nisam doduse zagledala do u detalje

nervira da svi ospu paljbu da ne valja, da je pogresno, da koja je budala onako uradila a niko nije ni vidio ikakvo rjesenje planiranog mosta..jok najpametniji svi...fuuuuj vidi kako je ruznooooo...a stoji mu kuca bez fasade ima 30es godina i ono se naslo pljuvat po izvodjackim radovima...

Niko ne polazi od predpostavke da li je greška u materijalu ili ne nego nas baš interesuje:

-Jel' projektovano onako da bude? ako jeste OK, super nekome će se dopasti nekome ne i to je to.
-Jel' se čeka neka specijalna emulzija kojom bi se ono premazalo i zaštitilo (ili je možda već primjenjena)
-Jesu li naši bajni stručnjaci opet zajebali.

Meni je iskreno svejedno. Ja onaj most koristim da pređem preko njega ja pješke ja vozilom, od estetike smo davno operisani tako da me ništa više ne čudi ali me interesuje odakle ideja hrđave ograde?
Ma.Le.Na

#79 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

Na projektu osim Direkcije za puteve KS rade i studenti, profesori i asistenti Arhitektonskog fakulteta iz Sarajeva.
O'zone
Globalni moderator

#80 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ma.Le.Na wrote:
Na projektu osim Direkcije za puteve KS rade i studenti, profesori i asistenti Arhitektonskog fakulteta iz Sarajeva.
Znam da su radili svi oni na tome i da je ideja da se ukomponuju dva različita izgleda ali sam se iskreno nadao da ne treba da izgleda ovako

Image

Image

Image
Cossack

#81 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Cossack »

[quote="Ma.Le.Na"]poenta je da postoji nesto pored inoxa i betona...novi nacini izgradnje...novi materijali...drugaciji...sto ne znaci da su pogresni

a ne da je bas namjerno tako napravljeno[/quote
:thumbup:
šatirana_ljubičica

#82 Re: Novi most na Skenderiji

Post by šatirana_ljubičica »

Ja sam se PRVA pitala je li to TAKO TREBALO BITI i šta je posrijedi (pogledajte prvi post), pitala sam DA LI NEKO ZNA ŠTA JE, jer meni se ne sviđa a ako je tako zamišljen OK, SAMO SAM PITALA ZABOGA.
zateznistub

#83 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:Ja sam se PRVA pitala je li to TAKO TREBALO BITI i šta je posrijedi (pogledajte prvi post), pitala sam DA LI NEKO ZNA ŠTA JE, jer meni se ne sviđa a ako je tako zamišljen OK, SAMO SAM PITALA ZABOGA.
E i ti svasta pitas... :skoljka:
P308

#84 Re: Novi most na Skenderiji

Post by P308 »

Ma.Le.Na wrote:poenta je da postoji nesto pored inoxa i betona...novi nacini izgradnje...novi materijali...drugaciji...sto ne znaci da su pogresni

:thumbup:
OldMayor

#85 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

Mislis da taj ne bi uradio fasadu da moze? To ga se nisi sjetila jelde?
Znas obican covjek nije kao nas kanton, pa da zagrabi u budzet i lupi koji milion, tako da ti je poredjenje nidje veze.

Sta su htjeli sa ovom hrdjom postic? Neki umjetnici, nesto?

Pa bolje da su onda furali neku eko varijantu, sta ce mi hrdja u sred grada...ko da je nemamo dovoljno. Meni totalno bezveze izgleda.

Naravno, ako ce ostati ovako... nadam se da nece. :-?
RahatHurmašica

#86 Re: Novi most na Skenderiji

Post by RahatHurmašica »

da, to je nova vrsta umjetnosti, tajkunizam i korupcionizam. Ovdje spada i grbav asfalt, ivičnjaci koji se raspadnu prve zime, ispucale ploče po ferhadiji...
muha_sa

#87 Re: Novi most na Skenderiji

Post by muha_sa »

šatirana_ljubičica wrote:
zateznistub wrote:
muha_sa wrote:imal išta što mi ne popljujemo :?

jebem ga, kao da je korozija pojela materijal :-) jedna mala flašica antirosta i sva korozija za par minuta spadne.
E moj komso. Ova danasnja mladez samo umije pljuvat i pametovat'. A da mu das nesto da napravi i kafez za papagaja bi mu bio poduhvat neslucenih razmjera...

Ja vas stvarno ne razumijem...kakvo vi imate rezonovanje i kako sebe ponižavate s tim niste svjesni... :(
:lol:

:kiss: :kiss:
muha_sa

#88 Re: Novi most na Skenderiji

Post by muha_sa »

O'zone wrote:
Ma.Le.Na wrote:
Znam da su radili svi oni na tome i da je ideja da se ukomponuju dva različita izgleda ali sam se iskreno nadao da ne treba da izgleda ovako

Image

Image

Image
da li ti smatraš da je projektant idiot koji nije predvidio da ce nezašticeno željezo korodirat :?
ako jest onda mu se popišam na diplomu.

valjda postoji neko ko je nadzorni organ pa ako ni on nije predvidio koroziju onda se i njemu popišam na diplomu.

zato i kažem/pišem--sacekajmo završetak pa onda komentirajmo :)

sad da li se nekom svidja ili ne to nije tema, o ukusima se ne raspravlja :-) da ponovim--za nas su traverzne i ništa drugo, pardon, mogu i kakve jeftine tarabe :D
O'zone
Globalni moderator

#89 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Malo svratio da slikam. Metal nije tretiran ničim jer se hrđa razmazuje na dodir prsta.

U onim rešetkastim kutijama su svjetla

Image

Hrđa se već slijeva sa metalni ploča na konstrukciju mosta

Image

Image

Image

Znam da nije kritično ali s vremenom će biti gore.

Sad sam 99% siguran da će most ostati u onome izdanju.
Hemera

#90 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Hemera »

OldMayor wrote:

Znas obican covjek nije kao nas kanton, pa da zagrabi u budzet i lupi koji milion, tako da ti je poredjenje nidje veze.

Pa bolje da su onda furali neku eko varijantu, sta ce mi hrdja u sred grada...ko da je nemamo dovoljno. Meni totalno bezveze izgleda.

ako ostave,nije problem,idemo se organizovat pa ofarbat da to izglea ljudski :mrgreen:
muha_sa

#91 Re: Novi most na Skenderiji

Post by muha_sa »

onda su svi diletanti i šalabajzeri--u što ne vjerujem--od arhitekte do izvodjaca :-)

ja sam metalac--zanatlija :) da sam ja ovo radio NIKAD ne bih dopustio da ovako ostane pa zato i komentiram na ovoj temi.
O'zone
Globalni moderator

#92 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

muha_sa wrote:onda su svi diletanti i šalabajzeri--u što ne vjerujem--od arhitekte do izvodjaca :-)

ja sam metalac--zanatlija :) da sam ja ovo radio NIKAD ne bih dopustio da ovako ostane pa zato i komentiram na ovoj temi.
Ti kao čovjek sa ihihihihihi :mrgreen: godišnjim iskustvom u metalnoj industriji mislim da možeš zaključiti da je ovo finalni proizvod.

Mislim da je projektom ovako predviđeno i da je to taj spoj dvije struje staro i novo.
muha_sa

#93 Re: Novi most na Skenderiji

Post by muha_sa »

O'zone wrote:
muha_sa wrote:onda su svi diletanti i šalabajzeri--u što ne vjerujem--od arhitekte do izvodjaca :-)

Ti kao čovjek sa ihihihihihi :mrgreen: godišnjim iskustvom u metalnoj industriji mislim da možeš zaključiti da je ovo finalni proizvod.

Mislim da je projektom ovako predviđeno i da je to taj spoj dvije struje staro i novo.
nema šanse da je ovo finalni proizvod :-) mada me ne bi iznenadilo i da jest ko sve i kako danas visoke škole završava :-)
O'zone
Globalni moderator

#94 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

muha_sa wrote:
O'zone wrote:

nema šanse da je ovo finalni proizvod :-) mada me ne bi iznenadilo i da jest ko sve i kako danas visoke škole završava :-)
Rekao sam i ranije: Sad sjedimo i čekamo :wink:
OldMayor

#95 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

Ma neciji sincic se igrao arhitekte. Isto kao i sa mostom kod akademije. I ja sam 99% siguran da ce ono ostati onako. Jer ne vidim svrhu da prvo nesto postavis pa ga onda farbas, pogotovo ove restekaste qrce.

Sta izmisljaju koji djavo, napravi most. Al jok to neka svjetla, nesta, ovako, onako i em to pregori za mjesec dana i mostovi u mraku...

Napravi obicni most, lupi ogradu, stavi rasvjetu kako bog zapovijeda, da vidim kuda hodam. Jok, oni naprave rasvjetu da je lijepa po danu.

Mislim ono jebeni centar grada i on mi ovo napravio... hoce bit to svjetlije, ali koliko moze svjetlo probiti kroz ovu koroziju, hrdju ili sta je vec zamislio sincic.

Image
O'zone
Globalni moderator

#96 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ne znam koliko s vidi na slici (mislim nikako) ali one rešetkaste kupole su iznutra obložene plexiglassom, tako da nema šanse da ih ofarbaš a da sve ne rasklapaš ili da zasereš plexiglass
zateznistub

#97 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

OldMayor wrote:Ma neciji sincic se igrao arhitekte. Isto kao i sa mostom kod akademije. I ja sam 99% siguran da ce ono ostati onako. Jer ne vidim svrhu da prvo nesto postavis pa ga onda farbas, pogotovo ove restekaste qrce.

Sta izmisljaju koji djavo, napravi most. Al jok to neka svjetla, nesta, ovako, onako i em to pregori za mjesec dana i mostovi u mraku...

Napravi obicni most, lupi ogradu, stavi rasvjetu kako bog zapovijeda, da vidim kuda hodam. Jok, oni naprave rasvjetu da je lijepa po danu.

Mislim ono jebeni centar grada i on mi ovo napravio... hoce bit to svjetlije, ali koliko moze svjetlo probiti kroz ovu koroziju, hrdju ili sta je vec zamislio sincic.

Image
Ovi su mi najdrazi!
U pravu si, treba li su razepeti dvije sajle, poredati daske i krehnuti par baklji i eto ti rjesenja. St se imaju arhitekti zajebavati sa centrom grada. A koliko se sjecam, most kod akademije je proglasen za jedan od najljepsih, al haj ti to objasni nasem puku...
neki

#98 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neki »

OldMayor wrote:

:lol: :lol:
jes eto nema para da uradi fasadu a ima da digne dva sprata za jos nerodjene sinove (ned'o Bog da budu kceri) :-)

inox je za bosnjaka krajnji domet, samo nek sljasti..
OldMayor

#99 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

neki wrote: :lol: :lol:
jes eto nema para da uradi fasadu a ima da digne dva sprata za jos nerodjene sinove (ned'o Bog da budu kceri) :-)

inox je za bosnjaka krajnji domet, samo nek sljasti..
Nebitno ba, nisi shvatio poentu.

Poredi kanton i nekog covjeka, koji je jedva skupio i za tu kucu. I nisu sve kuce kao te iz tvog opisa. Al ajd...
OldMayor

#100 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

zateznistub wrote:Ovi su mi najdrazi!
U pravu si, treba li su razepeti dvije sajle, poredati daske i krehnuti par baklji i eto ti rjesenja. St se imaju arhitekti zajebavati sa centrom grada. A koliko se sjecam, most kod akademije je proglasen za jedan od najljepsih, al haj ti to objasni nasem puku...
Dobro si napisao. Arhitekti se zajebaju, i ocito im fino ide.

Most kod akademije jeste lijep, ali se ondje uklapa ko krme u teheranu. Naravno, arhitekta nije razmisljao o tome sto je sjebo pogled na akademiju iz Radiceve i totalno unistio jednu cjelinu.

Tako da se poserem ja na takvog arhitektu, ako ja kao poprilican laik to primjetim, a on eto kao profesionalac to nije vidio. Ili je poenta bila da se zakloni jedna od najljepsih gradjevina u gradu?
Post Reply