Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
madner

#76 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by madner »

Jos Peddy je donio odluku da GRAS mora opsluzivati granice bivseg Grada Sarajeva. Jahorina spada u iste.
Darkstorm

#77 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Ljudi... ovo se mora srusiti.Ne znam ko je ovako providno pokusao to uraditi nocas, ali ozbiljnijih akcija ce sigurno biti.
Nije uopste nikakvo iznenadjenje da su iz RS poslali obezbjedjenje gore i vjerovatno ce ga i pojacati, ako vec nije dovoljno jako.

Ne moze se bas tek tako upasti gore i cupati ovu banderu iz zemlje.
RahatHurmašica

#78 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

jahorina-sarajevo je linija komercijalnog tipa, otvorio je uzoriti alija behmen, sdp, gle čuda.
poslije ovog očekivao sam liniju bjelašnica-pale recimo, ali gle opet čuda.....

http://www.sport-granzov-jahorina.com/s ... o-jahorina
siponja

#79 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

Dr. Kuca wrote:
GAU8 wrote:
Dr. Kuca wrote:Bosnje se samo smiju i pjevaju hej slaveni.
Aj ne seri, kladim se da Bakir "bošnjački zaštitinik" svršava od sreće.
Dobio je besplatno sabijanje stada
Ebo te bakir i jebali vas izbori! Ovo je vece od izbora!
kad bi se kakvi četaljski smradovi našli sad da sa šajkačama i sa čarapama i pod oružjem zaustavljaju vozila koja se kreću u tom pravcu, pretresaju auta provociraju i terorišu Bošnjake recimo tražeći im pasoš ''jer ulaze u srpsku zemlju'', neki bi opet rekli: ''pusti to, šuplja pred izbore, Dodik loži svoju raju, odvraća priču od stvarnih problema itd''.
nasa

#80 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by nasa »

JoseMujica wrote:znate šta čete sad ...glasajte za Slućajnog Prolaznika :evil:

evo jedan tekst....javnosti nepoznat i skriven...objavljen tek na jednoj kakanjskoj web stranici, a čoek fino iznio sve činjenice i anamnezu how-yes-no smo počeli i došli do krsta.

i kada god u budućnosti dignete glavu i vidite krst sjetite se druga, profesora, dotura, PreCednika, Slućajnog Prolaznika, ministra i Zlatka Lagumdžije i sve mu bliže i dalje familije u prošlom, sadašnjem i budućem vremenu....zaslužio je :zaraza: što jes jes za ovo :gooza: :izet: na suho
Složna braća crkvu grade
Selmnan Rustempasic

Sada već bivši direktor Geodetske Uprave RS Tihomir Gligorić,uputio je zahtjev komisiji za državnu imovinu za dodjelu djela zemljišta na Zlatištu iznad Sarajeva.

Svima koji su znali za to,bio je smiješan i zahtjev i njegov podnosilac. Ne vjerujem da je bilo ko u Bosni i pomislio da bi se takav zahtjev mogao pozitivno riješiti. Sjećam se koliko smo se smijali jednom novinaru koji je ustvrdio da će SDP to Dodiku dati i koliko su mu dugo objašnjavali način glasanja u komisiji za državnu imovinu. Nedugo poslije toga,kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je komisija za državnu imovinu dodijelila Republici Srpskoj parcelu na Zlatištu (k.č.278/149) površine oko 11 Ha ili 110 dunuma. Ja tebi-ti meni. Ja tebi ministarsku fotelju,ti meni Zlatište. Ne može čovjek da se ne zapita,kako su to uspjeli izvesti. Naime zakonodavac je predvidio da u komisiji ne može biti preglasavanja.Za takvu odluku da bi bila validna mora glasati po jedan Srbin,Bošnjak i Hrvat sa Federalnog nivoa i isto tako sa državnog nivoa plus glas predstavnika iz Distrikta Brčko. Znaći,bez Bošnjačkih glasova je nemoguće donijeti takvu odluku. Osim toga postoji i zabrana visokog predstavnika o raspolaganju državnom imovinom. Kada je postalo jasno da je vijest tačna,mnogi su se zapitali:ko je sve član te komisije,kako ona radi,koliko su plaćeni i ko je glasao za takvu odluku od Bošnjaka?Pa da vidimo. Članovi komisije su:

1.Zvonimir Kutleša(sekretar vijeća ministara)
2.Dragica Miletić (zamjenik pravobranioca BiH)
3.August Jančik (federalni pravobranilac)
4.Dragan Spasojević (pravobranilac RS )
5.Meliha Jahjaefendić (šefica službe za zajedničke poslove )
6.Adnan Delić (direktor agencije za rad i zapošljavanje BiH )
7.Fazila Musić (pomoćnik ministra pravde BiH )
8.Ediba Tafro (Federalno ministarstvo pravde )
9.Nikola Kovačević (Ministarstvo pravde RS )
10.Tihomir Čurak (Ministarstvo finansija F BiH )
11.Željko Čulum (Ministarstvo finansija RS )
12.Ilinka Gavrić (ured gradonačelnika Distrikta Brčko )
13.Jasminka Suša(Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove )
14.Zoran Stjepanović (Ministarstvo za ekonomske odnose i koordinaciju RS )

Image

Bošnjakinje koje su glasale za ovu sramnu odluku su :Fazila Musić i Jasminka Suša. Obje drugarice su članovi SDP-a pa je veza sa šefom očigledna. Trebalo bi napomenuti da su Adnan Delić i Ediba Tafro glasali protiv ali njihovi glasovi nisu bili važni jer se zakonska forma već ispoštovala. Kao što se vidi sa spiska,svi članovi komisije su redovno zaposleni sa prilično visokim primanjima. Rad u komisiji im se plača paušalno 40 KM po predmetu. Obzirom da se na sjednici raspravlja o minimum pedeset predmeta,svaki član za svoj trud dobije 2000,00 KM za jednu sjednicu. Pošto se broj aplikanata tj. Predmeta u zadnje vrijeme enormno povećao,čak je i visoki predstavnik reagovao na visinu primanja ove komisije. Naime na sto im dolaze i predmeti koji su u nadležnosti općine i kantona,dal’ slučajno ili namjerno?Bez obzira što se proglase nenadležnim za te predmete i njih ubrajaju kod isplate paušala.

Srbi na Zlatištu dižu križ prkosa Bošnjacima

Al’ da se mi vratimo Zlatištu. Na toj istoj sjednici se raspravljalo i o zahtjevu udruženja „Kalinovik 92″za dodjelu samo sto kvadrata državne zemlje,za postavljanje spomen ploče ubijenim Bošnjacima Kalinovika. Naravno odbijeni su ko s’ nokta. Njima nisu dali sto kvadrata a udruženju bivših logoraša RS 110 dunuma na Zlatištu dadoše. Predsjednik bivših logoraša RS Branislav Dukić nam je nedavno slavodobitno najavio izgradnju pomen crkve i krsta visine dvadeset šest metara. Na pitanje novinara zbog čega crkva na Zlatištu i zašto krst od dvadeset šest metara Dukić odgovara:”Ni Hrvati nisu gradili križ iznad Mostara zbog vjere,nego da prkose Bošnjacima sa kojima su ratovali.Ovo će biti krst prkosa. Osim toga tu će biti imena svih srba poginulih od Mostara do Goražda.To će biti svojevrstan pandam Srebrenici.” Zbog svog „ručnog rada” sa Zlatišta.Stanislav Galić je osuđen na doživotnu robiju. Godinama je sa tog mjesta sijana smrt po Sarajevu. Sad će izgleda nastaviti da siju mržnju. Aferim.

kakanj-x/ Selman Rustempašić
Ne moze se covjek ni naljutiti posteno na Srbe, nekako ovi nasi uvijek uspiju da budu gori....
RahatHurmašica

#81 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

fakat sdp je za bošnjake gori od sds
madner

#82 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by madner »

Cuj Bjelasnica Pale :roll:
Linija za Bjelasnicu, komercionalnog sezonskog tipa :D , tj. sa naplacivanjem karte postoji malo duze.

Inace, ideja je bila da gosti na Jahorinu ostave pare na Holiday Marketu.

Sizofrenija, ljudi traze da se ponasaju prema RSu kao da nije dio BiH. :roll:
moa

#83 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by moa »

odo ja u politiku, tamo je sigurica. Hebo ovo.
siponja

#84 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

RahatHurmašica wrote:jahorina-sarajevo je linija komercijalnog tipa, otvorio je uzoriti alija behmen, sdp, gle čuda.
poslije ovog očekivao sam liniju bjelašnica-pale recimo, ali gle opet čuda.....

http://www.sport-granzov-jahorina.com/s ... o-jahorina
bolje bi i korisnije bilo da su bar kakve krševe od buseva poslali gdje u Podrinje da bošnjačka djeca ne moraju pješačiti kilometrima do škole. ali bitno je povezati neku četaljsku vukojebinu, i imati redovnu liniju par vikendica sa glavnim gradom.
res publica

#85 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by res publica »

Kako niko nije primjetio da i Srbi negoduju zbog krsta? :?

RahatHurmašica

#86 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

glupost je gora od šizofrenije. nositi četnicima pare i smatrati da se tako gradi cjelovita bih svojstveno je poklonicima lika i djela slučajnog prolaznika.
Dr. Kuca

#87 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dr. Kuca »

siponja wrote:
Ebo te bakir i jebali vas izbori! Ovo je vece od izbora![/quote]

kad bi se kakvi četaljski smradovi našli sad da sa šajkačama i sa čarapama i pod oružjem zaustavljaju vozila koja se kreću u tom pravcu, pretresaju auta provociraju i terorišu Bošnjake recimo tražeći im pasoš ''jer ulaze u srpsku zemlju'', neki bi opet rekli: ''pusti to, šuplja pred izbore, Dodik loži svoju raju, odvraća priču od stvarnih problema itd''.[/quote]

Opet bi se ufatili u kolonu sa titinim slikama i pjevali slavene. Mikad pameti.

@res republika jeste protestvuju jer nije odradjen na pravi nacin da se proslavi POBJEDA nad Sarajevom!?!?!?!
exliberal-ex

#88 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

Ako gledamo sa pravne strane, zemljiste je na teritorij RS, koliko se meni cini izdata im je dozvola da prave znaci nema neke price da je nelegalno. Sad sto mnogima taj krst predstavlja nesto negativno u Sarajevu je druga stvar.
Sto se mene tice ja ( ko sto mnogi ovdje kazu vlasina sa dna kace) kad sam video kako je napravljen bilo me sramota , pa I ako je sklepan nabrzinu sto je ocito I uradjeno mogli su barem da ociste oko njega ne da se one kese serene , trava zarasla...mislim sramota za svakog vjernika.
Sad ovi junaci sto pozivaju da se taj krst skloni....to isto kao kad bi srbi trazili da se skloni nesto u Sarajevu sto njima "smeta", moralno imaju pravo ali legalno nemaju nikakvog uporista. Rusenje tog sklepanog krsta ce samo podic tenzije. Ovo je tipicno predizborno podjebavanje I sve politicke partije ce pokusat nabacit sebi neki poen zbog toga.
The 51st State

#89 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by The 51st State »

res publica wrote:Kako niko nije primjetio da i Srbi negoduju zbog krsta? :?

koga ti jebes u mozak cetalju? vidis li zbog cega negoduju?
madner

#90 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by madner »

Ja skijam samo na Bjelasnici, no sizofrenija je najblaza rijec za ovo stanje. Hoce da se prave da je RS druga drzava, nisu spremni da poduzmu bilo kakvu akciju za rusenje iste i nadaju se da ce nestati sama od sebe.
siponja

#91 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

madner wrote:Cuj Bjelasnica Pale :roll:
Linija za Bjelasnicu, komercionalnog sezonskog tipa :D , tj. sa naplacivanjem karte postoji malo duze.

Inace, ideja je bila da gosti na Jahorinu ostave pare na Holiday Marketu.

Sizofrenija, ljudi traze da se ponasaju prema RSu kao da nije dio BiH. :roll:
a zar jeste? pa hajd neka neko komunalno preduzeće iz Sarajeva ode i ukloni krst, šta misliš hoće li im uspjeti ?
Darkstorm

#92 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

@res publika

Jah, negoduju, jasta. :lol:

Neki bi da im bude jos veci, neki bi ga u I.Sarajevo, neki bi odobrenje Pravoslavne crkve, a neki kazu da je beskoristan jer ne mogu mu prici, ubit ce ih muslimani kad dodju 'vamo.Kamo srece, patovski lazovi, kamo srece, mater vam jebem.
RahatHurmašica

#93 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

ja koliko sam skonto oni negoduju što je to tako urađeno, tj preko noći i što je u pitanju bandera. a svakako su za krstinu na tom mjestu.
Dr. Kuca

#94 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Dr. Kuca »

Gdje su ovi mangupi sto su palili Sarajevo do prije par mjeseci? :oops:
RahatHurmašica

#95 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

Dr. Kuca wrote:Gdje su ovi mangupi sto su palili Sarajevo do prije par mjeseci? :oops:
lijepe fahrine plakate
Darkstorm

#96 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Dr. Kuca wrote:Gdje su ovi mangupi sto su palili Sarajevo do prije par mjeseci? :oops:

Cekaj dok Fahro uplati dnevnice.
nasa

#97 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by nasa »

a svi pricate o lozioni pred izbore....da je samo to....ovo je prije svega pokazatelj da ovdje normalnog zivota nema niti ce biti uskoro....tek ako Srbi ovo sami skinu onda ce biti samo loziona i za zbijanje sala...vidjecemo
Area_51

#98 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Area_51 »

Pogledajte ovo dno dna od pobjegulja

http://www.klix.ba/vijesti/bih/forum-ml ... /140921036
siponja

#99 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

exliberal-ex wrote:Ako gledamo sa pravne strane, zemljiste je na teritorij RS, koliko se meni cini izdata im je dozvola da prave znaci nema neke price da je nelegalno. Sad sto mnogima taj krst predstavlja nesto negativno u Sarajevu je druga stvar.
Sto se mene tice ja ( ko sto mnogi ovdje kazu vlasina sa dna kace) kad sam video kako je napravljen bilo me sramota , pa I ako je sklepan nabrzinu sto je ocito I uradjeno mogli su barem da ociste oko njega ne da se one kese serene , trava zarasla...mislim sramota za svakog vjernika.
Sad ovi junaci sto pozivaju da se taj krst skloni....to isto kao kad bi srbi trazili da se skloni nesto u Sarajevu sto njima "smeta", moralno imaju pravo ali legalno nemaju nikakvog uporista. Rusenje tog sklepanog krsta ce samo podic tenzije. Ovo je tipicno predizborno podjebavanje I sve politicke partije ce pokusat nabacit sebi neki poen zbog toga.
pretpostavljam neku džamiju? i zašto pod navodnike? sigurno da im smeta, pa nisu valjda sve one džamije srušili po RS-u jer im je bilo samo dosadno ??
dakle, analogno zahtjevu da se ukloni ovaj krst koji su postavili Srbi na Zlatištu odakle su ubijani Bošnjaci ali i drugi građani Sarajeva, s ciljem da provociraju, analogno tome i pravedno bi bilo da Srbi zahtijevaju uklanjanje recimo džamija po Sarajevu ? :-) :lol:
Last edited by siponja on 22/09/2014 10:17, edited 1 time in total.
Capsicum

#100 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Capsicum »

Treba sacekat da zavrse izbori, pa dici u sred Sarajeva jedan veliki spomen krst srbima ubijenim od strane cetnickog agresora...
Locked