Javni Nemoral

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#76 Re: Javni Nemoral

Post by broj dva »

Ja sam jedan od tih, samo me nemoj medju "glavne aktere" da ne budem na necijim listama :-D
Nikad nisam vidio neki otvoreni javni seks, recimo u centru grada, u sredstvu javnog prevoza, u skolskom dvoristu, na ulici, u shoping centru ili nesto tako. Ni u tom famoznom tamnom haustoru. Ipak ima ogromna vecina nas neki urodjeni osjecaj stida i privatnosti.
Naletio sam na seks na plazi, u parku, kraj rjeke, u parkiranom automobilu i slicno, i nije mi smetalo. Sto bi ?
Jednostavno se pravio da ne primjetim i idemo dalje, sto da ometam ljude...
Ista logika vrjedi za legalizaciju - pusti ljude da u svom ceifu uzivaju sve dok nije preko tvoji ledja.
Sloboda izbora, a dezurni moralisti neka kuci dezuraju...
The One and Only

#77 Re: Javni Nemoral

Post by The One and Only »

Ja sam samo konstatirao nešto, ne osuđujem nikoga. Imate pravo da živite svoj život kako želite sve dok ne kršite zakone i ne ugrožavate ljude oko sebe. :)
S4mpion

#78 Re: Javni Nemoral

Post by S4mpion »

mehoxy wrote:Postoji li u BIH zakon kojim se kaznjava javni nemoral? ne mogu na netu naci nista o ovome.Pod javnim nemoralom ovdje konkretno mislim na tucanje pored puta na setalistu kojim dnevno prodje gomila djece i starijih osoba.
Postoji i dobro je što postoji, jer životinjama je mjesto u džungli.
Henry Chinaski

#79 Re: Javni Nemoral

Post by Henry Chinaski »

Sama konstatacija da to ne smeta i ne šteti onome koji gleda je antologijski glupa. Gaženje njegovih uvjerenja je isto tako bolno za čovjeka kao i fizična povreda.
Ako srbi postave krst na zlatištu, niko iz Sarajeva neće biti fizički povrijeđen ali zamislite gledanje tog krsta svaki dan.
Pa im reci da idu kući i da morališu...
bombašica

#80 Re: Javni Nemoral

Post by bombašica »

Pitam se ima li istine u hipotezi da je s uvođenjem rasvjete na Vilsu došlo do pada nataliteta u gradu? :D
Priča se da je pola prijeratnog Sarajeva tamo začeto. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81 Re: Javni Nemoral

Post by Truba »

imam pristup starim novinama... da vidite frke u medijima u sarajevu 1924. :mrgreen: kada bi se reklamirao neki slobodniji film nekim čudnim posterom (žena u suknji)...ili kako su se obrušavali na neke sumnjive oglase ( feministkinje podučavaju kontracepciju)
onda kad dođu turisti sa kratkim hlačicama :D

komedija
AdoCka

#82 Re: Javni Nemoral

Post by AdoCka »

Black swan wrote:imam pristup starim novinama... da vidite frke u medijima u sarajevu 1924. :mrgreen: kada bi se reklamirao neki slobodniji film nekim čudnim posterom (žena u suknji)...ili kako su se obrušavali na neke sumnjive oglase ( feministkinje podučavaju kontracepciju)

komedija

Skandalozno :mrgreen:
dječak sa šibicama

#83 Re: Javni Nemoral

Post by dječak sa šibicama »

Iskljucivosti, ime ti je covjek.

Niti je to (sex na klupi) najveci problem naseg drustva, niti je zanemariva pojava koja se moze banalizirati izjavama "bolje i to nego da pucaju". Sta to znaci, bolje da lopovi obijaju auta, nego da kradu cijela?

Malo mi je licemjerno o tome raspravljati, u drustvu u kojem postoje puno veci problemi koji se sitematski zanemaruju. Meni je gore vidjeti nabildane debile sa jos nabildanijim dosjeima na slobodi, nego dvoje koji se tucaju na klupi, recimo.

Ova prica me podsjeca na onu pricu o nasilju i sexu na filmu/tv ekranima, niko djeci ne stavlja ruku na oci kad Svarceneger pobije 240 ljudi u filmu, ali kad sijevnu gole sise, pisu se peticije kao eto to je nemoralno i lose utice na djecu. Licemjerje.
Averus

#84 Re: Javni Nemoral

Post by Averus »

:D
escobar__

#85 Re: Javni Nemoral

Post by escobar__ »

macmoodan wrote:Prirodna i normalna stvar, dezurni moralisti opet vjetrenjace napadaju.
Prirodno i normalno je i srat, pa nećeš nuždu obavljat u parku, pored puta.
exliberal-ex

#86 Re: Javni Nemoral

Post by exliberal-ex »

pa treba imat muda pa to probat..a ja ga jebem ko kaze da nevalja :D ...doduse ovi sto kukaju I sami bi to uradili ali nesmiju pa onda udri po drugima :izet:
Drinski

#87 Re: Javni Nemoral

Post by Drinski »

Black swan wrote:imam pristup starim novinama... da vidite frke u medijima u sarajevu 1924. :mrgreen: kada bi se reklamirao neki slobodniji film nekim čudnim posterom (žena u suknji)...ili kako su se obrušavali na neke sumnjive oglase ( feministkinje podučavaju kontracepciju)

komedija
imas skenirano?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88 Re: Javni Nemoral

Post by Truba »

jok uslikam nekad
okačim ako naletim na nešto slično
ne da mi se tražiti baš određeni članak
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#89 Re: Javni Nemoral

Post by Matijevic_Vlado »

Image
Klitemnestraaa

#90 Re: Javni Nemoral

Post by Klitemnestraaa »

Ma ja nek vi hoćete sex prijaviti i po omladini, a kad vidite neku mafijozu da se pokefa, niko ne smije policiju zvati i prijaviti, sve pičke zabiju se u stan i vire s prozora da ih ne bi neko spazio pa dobili po njušci.

I nikad nisam vidjela sex na po ulice, ali uličnu tučnjavu pa i pucnjavu jesam.

Pa vi odlučite šta je bolje da vam djeca vide i koga ćete prijaviti.

Toliko.
FIDELCA

#91 Re: Javni Nemoral

Post by FIDELCA »

dje to ima da dodjem 8) :mrgreen:
S4mpion

#92 Re: Javni Nemoral

Post by S4mpion »

Klitemnestraaa wrote:Ma ja nek vi hoćete sex prijaviti i po omladini, a kad vidite neku mafijozu da se pokefa, niko ne smije policiju zvati i prijaviti, sve pičke zabiju se u stan i vire s prozora da ih ne bi neko spazio pa dobili po njušci.

I nikad nisam vidjela sex na po ulice, ali uličnu tučnjavu pa i pucnjavu jesam.

Pa vi odlučite šta je bolje da vam djeca vide i koga ćete prijaviti.

Toliko.
Čuj šta je bolje da djeca vide, jesi li to upravo rekla ŠTA JE BOLJE DA DJECA GLEDAJU!? -kao da je jedini izbor pucnjava ili sex na sred ulice, hajde, svega ti, pokrij se jorganom i na spavanje.
solidsnake

#93 Re: Javni Nemoral

Post by solidsnake »

Podrska za javni nemoral sve dok sam ja dio tog nemorala :izet:
_Gea_

#94 Re: Javni Nemoral

Post by _Gea_ »

broj dva wrote: Naletio sam na seks na plazi, u parku, kraj rjeke, u parkiranom automobilu i slicno, i nije mi smetalo. Sto bi ?
Ista logika vrjedi za legalizaciju - pusti ljude da u svom ceifu uzivaju sve dok nije preko tvoji ledja.
a imamo li mi prolaznici slobodu izbora? imaju li djeca koja prolaze tim setalistem slobodu izbora?
sutra kada budes imao svoju djecu, hoces li jebati zenu pred njima jer je to normalna stvar? ako neces, zasto onda podrzavas da tudja djeca gledaju? ako hoces, onda hitno na lijecenje.

stvarno vas ne razumijem ljudi..
voditi ljubav negdje van i ja podrzavam, tipa na nekoj osami, u prirodi. ali raditi to na javnom mjestu gdje prolaze ljudi..
nismo puno odmakli od majmuna
Ringhio

#95 Re: Javni Nemoral

Post by Ringhio »

dječak sa šibicama wrote:Iskljucivosti, ime ti je covjek.

Niti je to (sex na klupi) najveci problem naseg drustva, niti je zanemariva pojava koja se moze banalizirati izjavama "bolje i to nego da pucaju". Sta to znaci, bolje da lopovi obijaju auta, nego da kradu cijela?

Malo mi je licemjerno o tome raspravljati, u drustvu u kojem postoje puno veci problemi koji se sitematski zanemaruju. Meni je gore vidjeti nabildane debile sa jos nabildanijim dosjeima na slobodi, nego dvoje koji se tucaju na klupi, recimo.

Ova prica me podsjeca na onu pricu o nasilju i sexu na filmu/tv ekranima, niko djeci ne stavlja ruku na oci kad Svarceneger pobije 240 ljudi u filmu, ali kad sijevnu gole sise, pisu se peticije kao eto to je nemoralno i lose utice na djecu. Licemjerje.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mario979

#96 Re: Javni Nemoral

Post by Mario979 »

_Gea_ wrote:
broj dva wrote: Naletio sam na seks na plazi, u parku, kraj rjeke, u parkiranom automobilu i slicno, i nije mi smetalo. Sto bi ?
a imamo li mi prolaznici slobodu izbora? imaju li djeca koja prolaze tim setalistem slobodu izbora?
sutra kada budes imao svoju djecu, hoces li jeb!ati zenu pred njima jer je to normalna stvar? ako neces, zasto onda podrzavas da tudja djeca gledaju? ako hoces, onda hitno na lijecenje.

stvarno vas ne razumijem ljudi..
voditi ljubav negdje van i ja podrzavam, tipa na nekoj osami, u prirodi. ali raditi to na javnom mjestu gdje prolaze ljudi..
nismo puno odmakli od majmuna

Što bi tek rekao na JAVNI NEMORAL U JAVNIM INSTITUCIJAMA?

http://m.dnevnik.hr/clanak/vijesti/svij ... 87115.html :sax:
Drinski

#97 Re: Javni Nemoral

Post by Drinski »

Mario979 wrote:
Što bi tek rekao na JAVNI NEMORAL U JAVNIM INSTITUCIJAMA?

http://m.dnevnik.hr/clanak/vijesti/svij ... 87115.html :sax:
mozda je ona hvatala energiju sunca.
Mario979

#98 Re: Javni Nemoral

Post by Mario979 »

Ali su na kraju i sud i disciplinska komisija utvrdili da nije radila ništa nemoralno i vracena je na posao.
Drinski

#99 Re: Javni Nemoral

Post by Drinski »

Mario979 wrote:Ali su na kraju i sud i disciplinska komisija utvrdili da nije radila ništa nemoralno i vracena je na posao.
ne, utvrđeno je da je to uradila iz nehata. :mrgreen:
Mario979

#100 Re: Javni Nemoral

Post by Mario979 »

Drinski wrote:
Mario979 wrote:Ali su na kraju i sud i disciplinska komisija utvrdili da nije radila ništa nemoralno i vracena je na posao.
ne, utvrđeno je da je to uradila iz nehata. :mrgreen:

Aha u institucijama ga meću iz nehata

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/No ... 49634.html

Visoki funkcioner SIPA, utvrđeno je u internoj istrazi, jeste zaista ljubitelj mlađih žena. Na uticajnom je položaju u SIPA,
.......

Šta znači ovo ljubitelj mlađih žena?
Post Reply