Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

arslanbey

#76 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Ma na kraju krajeva sve bude onako kako je sudjeno.
smack

#77 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

arslanbey wrote:Ma na kraju krajeva sve bude onako kako je sudjeno.
Sudija je odvalio cekicem i donio sljedecu odluku..40+ nije hot stuff, misleci na radnicki stalez. :mrgreen:
Brkooo

#78 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Brkooo »

javim vam za 20 godina
eluna

#79 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by eluna »

salter071 wrote:Suprug mi je umro, djece nismo imali, pa sam sada sama. Zivim preko bare. Necu se zaliti, ali nije lako sam prezivljavati bilo gdje, a posebno kada nema bliske familije u blizini. Preskocimo, ako je moguce, pricu o tome kako dijaspora samo kuka, jer to nije tema. Hvala!
Upoznala sam razne ljude, moje generacije - 44 godine i starije. Muskarci tih godina su vecinom ili ozenjeni sa 1-3 djece i traze samo avanturu i to kada i koliko dugo njima odgovara, ali takvi me ne zanimaju. Vidim i da ima i slobodnih, neozenjenih (sa i bez djece), koji su jednako nezainteresirani da imaju neku dublju relaciju i zele samo druzenje i seks, ali nista vise od toga.
Vecina onih koji su slobodni imali su veze, mijenjali li ih i posvetili se samo svojoj karijeri, te traze da i zena bude posvecena svojoj karijeri, a ako bi i ulazili u brak, nemaju nikakvo povjerenje u zene i zahtjevaju predbracni ugovor kojim partneri zadrzavaju sve sto je njihovo u slucaju razvoda i dijele samo ono sto je zajednicki steceno. Dobro, nemam nista protiv, ali nejasan mi je stav ulaska u brak ako osobi ne vjeruju, tim prije sto su slobodni i sami i nemaju nikakva losa iskustva.
Misle li da su sve zene "sponzoruse"?
No, to mi ionako nije bitno, jer se sama brinem o sebi u svakom smislu te rijeci, pa i financijski i ne bih si dopustila da mi bilo koja osoba moze ikada reci - "ja te uzdrzavam", jer ne mogu zamisliti vece ponizenje od toga.
Ali jednako ne mogu shvatiti muskarce koji su moja generacija ili starija, dakle 44+, da im je dovoljno druzenje i seks i nemaju potrebu da imaju u drugoj osobi vise od toga - prijatelja u zivotu i partnera na kojega se mogu osloniti.Da li je moguce da muskarci preko 40-tak godina koji nisu ozenjeni ili su razvedeni ne zele nikakve relacije osim vikend zabave i ne traze prijateljstvo i partnerstvo u zivotu?
Da li je moguce da muskarci 44+ ne vjeruju vise u ljubav, prijateljstvo i partnerstvo u zivotu ili je jako malo takvih koji bi zeljeli imati takav odnos sa zenom, a ne samo neobavezno druzenje i seks?
znam neke muškarce koji svoju ljubav života nađoše tek poslije 45-te ...dakle, nije da ne vjeruju, samo nailaziš na tipove koji imaju drugačije ciljeve u životu .... pokušaj da promjeniš strukturu osoba sa kojima se družiš i dolaziš u kontakt (tipa - ako živiš u velegradu, preseli u manje mjesto, ili otiđi u drugi, mirniji dio grada sa mlađom populacijom ili populacijom koja ne nosa aktn-tašne i po 3 mobitela - ovo parafraziram), ali mijenjaj nešto u svom okruženju, možda budeš pozitivno iznenađena :)

:kiss: i držim fige
jedinaprava

#80 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by jedinaprava »

treba vjerovat u ljubav do kraja zivota
Ramzess Veliki

#81 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

salter071 wrote:
arslanbey wrote:Koliko je proslo od smrti muza?
Ne bih o njemu, jer uvijek ce ostati ljubav za njega iako vise nije tu. Proveli smo zajedno i lijepih i teskih gotovo 25 godina. Taj se trag nece nikada zbrisati, ali ne nosim teret proslosti, ako me razumijes o cemu govorim?
Sada se osjecam spremnom da otvorim srce i pruzim ruku osobi koju cu prihvatiti kakva jeste. Ne trazim nikakvu zamjenu, niti zelim samo imati nekoga kraj sebe samo zato da ne budem sama, nego zelim da budem sve sto mogu biti onome koji je spreman na isto.
Mislis li da puno trazim?
I ja tražim isto ali nemam sreće.
Imam strašno seksi tijelo i svaka samo želi da me iskoristi.
Da li da se odam pivu i pustim trbušinu, da li će me tada žene početi gledati u oči? :sad:
... a da ... odao sam se pivu već, sad se sjetih ... samo nema rezultata ... :roll:
Ramzess Veliki

#82 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

hajjatt wrote:
plain vanilla wrote:
hajjatt wrote: Zar se moze i u 70-esetim zaljubiti.svasta bas! :-) :)
tad vise nema seksa, pa ostaje samo ljubav :D
Ili masiranje leđA jedno drugom :D
Ima li neko od 55 godina na forumu da nam javi moze li jos :lol:
Ne sekiraj se izmislili su tabletu. ;-)
edo_79

#83 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by edo_79 »

Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju

Ma oni ba u nju vjeruju ono pravoo :lol:
Ramzess Veliki

#84 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

edo_79 wrote:Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju

Ma oni ba u nju vjeruju ono pravoo :lol:
Više nego u ljubav. :lol: :lol: :lol:
Seoskivaralica

#86 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Seoskivaralica »

Slusaj vala ti je prica bzze....cuj do sexa im,.....pa naravno da je do sexa , to je prvo ne sa 40 nego inace.....
E da je samo do sexa mozda nije ni to tacno, svi mi imamo neki kufer iza sebe , naravski treba ga dobro preroviti da se vidi na cemu se, jal ono narodski pojest vrecu soli......
Tesko je za pićence dva nekog skontat , mene ni babo ne konta još a ove cu bit 40 kuka ...nego ti trazi srodnu dusu nekog ko te nasmijava , godine nisu bitne , bitan je šarm i dojam koji ostavlja na tebe , sex i tako to, pa zar su preko bare bitne godine i bitan je medjusobni odnos ko sta vidi ispred sebe.....

Pa ima u ovoj nasoj lijepoj zemlji ublehasa tog raspona godina bez papira a koji vjeruju u ljubav ,more jedno mrtvo puno....doduse ne bi oni karijeru ali ljubav bi sigurno ,....

Pa i ja i svi moji jarani, ispod sijena, pricamo ali izgleda ta roba se vise ne proizvodi , sve je interes i korist....
Ljubav je bol i patnja , kad se vise zrtvujes vise volis i tako u nedogled....najveci domet ljubavi izmedju muskarca i zene su romeo i julija.....voljeti i biti voljen to je to.
Uglavnom ima u ljubavi papan i njegova glupaca ili zmija i njezin slino.

Eto ljubavi ima kao i zivota u svemiru samo se vecina jos nije uvjerila u to....govorim to sa ove strane 40. A cujemo se i sa one.
bang and blame

#87 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Seoskivaralica wrote:Slusaj vala ti je prica bzze....cuj do sexa im,.....pa naravno da je do sexa , to je prvo ne sa 40 nego inace.....
E da je samo do sexa mozda nije ni to tacno, svi mi imamo neki kufer iza sebe , naravski treba ga dobro preroviti da se vidi na cemu se, jal ono narodski pojest vrecu soli......
Tesko je za pićence dva nekog skontat , mene ni babo ne konta još a ove cu bit 40 kuka ...nego ti trazi srodnu dusu nekog ko te nasmijava , godine nisu bitne , bitan je šarm i dojam koji ostavlja na tebe , sex i tako to, pa zar su preko bare bitne godine i bitan je medjusobni odnos ko sta vidi ispred sebe.....

Pa ima u ovoj nasoj lijepoj zemlji ublehasa tog raspona godina bez papira a koji vjeruju u ljubav ,more jedno mrtvo puno....doduse ne bi oni karijeru ali ljubav bi sigurno ,....

Pa i ja i svi moji jarani, ispod sijena, pricamo ali izgleda ta roba se vise ne proizvodi , sve je interes i korist....
Ljubav je bol i patnja , kad se vise zrtvujes vise volis i tako u nedogled....najveci domet ljubavi izmedju muskarca i zene su romeo i julija.....voljeti i biti voljen to je to.

Eto ljubavi ima kao i zivota u svemiru samo se vecina jos nije uvjerila u to....govorim to sa ove strane 40. A cujemo se i sa one.
:thumbup:
PurpleSky

#88 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by PurpleSky »

Teoretski je ostvariva ta ljubav 45+, i naravno da postoje takvi sretnici..
Međutim, treba imati i na umu da sa 45 nisi onaj isto kao ssa 25, te da su ti izbori suženi do bola. Nije baš da možeš birati kao sa 25.
A i ovi sa 25 su otišli u pm meščini. Sjećam se kad sam u 20toj mami govorila.. mama ne zanima me više ni kakvu muziku sluša, nit imal' nemal' kosu, nit šta na nogama nosi, nit jesul' mu oči plave il' smeđe, samo eto da je normalan više. :lol:
hajjatt

#89 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by hajjatt »

Seoskivaralica wrote:Slusaj vala ti je prica bzze....cuj do sexa im,.....pa naravno da je do sexa , to je prvo ne sa 40 nego inace.....

super post :thumbup:
I sto neko gore rece ljubav se ne trazi,ona se desi. :thumbup:
pirmin

#90 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by pirmin »

Ako sam imao par razocarenja znaci li to da ce ista imati moj brat, sestra, neko peti-deseti?

Ne.

Pa zasto onda smaram druge svojom patetikom i frustracijom kako nema ljubavi blablabla kmee...?

Ima je. Uvijek ce je biti.
Desi se. Dodje, prodje, ode, u 10-, 20-, 40, 60oj...Kod nekog ostane cijeli zivot. Nekoga rijetko ili nikad ne posjeti.
Takvi najmanje patetisu.

I najveci mi je fenomen generalizacija. Nema gdje je nema, ne moze je se covjek rijesiti nikako, lakse je trpati u ladice
i to u sto minimalniji broj njih. Pojednostavi, skrati razlomke, ko ce se bolan patiti sa individualnim pristupom.
Cuj "Traze li muskarci...(pa umetni)". Od nas 10 - 10 je razlicitih poimanja ljubavi ili bilo cega drugog.
Je li se to podrazumjeva da zene preko 44 traze ljubav?
p206

#91 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by p206 »

hajjatt wrote:

super post :thumbup:
I sto neko gore rece ljubav se ne trazi,ona se desi. :thumbup:
desiće se al u limburgu ako je ne tražiš
meni je smiješno kad čujem žene sa pričom, "on mi je prišao tu i tu, rekao to i to, i desilo se"... a što je prije toga momak prilazio curama koje su ga odjebale, pa je nešto naučio, to ništa... i što je ona ostavila sate i sate da se sredi, skonta koja joj šminka stoji, koja joj odjeća pristaje... to ništa...
thea

#92 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by thea »

ni zena sa 44 vise ne vjeruje u ljubav.
Zizi505

#93 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Zizi505 »

pirmin wrote:Ako sam imao par razocarenja znaci li to da ce ista imati moj brat, sestra, neko peti-deseti?

Ne.

Pa zasto onda smaram druge svojom patetikom i frustracijom kako nema ljubavi blablabla kmee...?

Desi se. Dodje, prodje, ode, u 10-, 20-, 40, 60oj...Kod nekog ostane cijeli zivot. Nekoga rijetko ili nikad ne posjeti.
Takvi najmanje patetisu.

I najveci mi je fenomen generalizacija. Nema gdje je nema, ne moze je se covjek rijesiti nikako, lakse je trpati u ladice
i to u sto minimalniji broj njih. Pojednostavi, skrati razlomke, ko ce se bolan patiti sa individualnim pristupom.
Cuj "Traze li muskarci...(pa umetni)". Od nas 10 - 10 je razlicitih poimanja ljubavi ili bilo cega drugog.
:thumbup:
Bluemore

#94 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Bluemore »

pirmin wrote:Ako sam imao par razocarenja znaci li to da ce ista imati moj brat, sestra, neko peti-deseti?

Ne.

Takvi najmanje patetisu.

svaka cast, pirmin !
post godine :thumbup:
smack

#95 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

thea wrote:ni zena sa 44 vise ne vjeruje u ljubav.
Ona vjeruje u jeftinu radnu snagu.
arslanbey

#96 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Ja se planiram zeniti kad budem 44 godine,s curom od 35
Bluemore

#97 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Bluemore »

arslanbey wrote:Ja se planiram zeniti kad budem 44 godine,s curom od 35
ko ti brani :?
arslanbey

#98 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Bluemore wrote:
ko ti brani :?
Pa niko :D
bang and blame

#99 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Sam' ti planiraj :) Ne zaboravi Bogu pokazati te svoje planove :)
graue_maus

#100 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by graue_maus »

thea wrote:ni zena sa 44 vise ne vjeruje u ljubav.
ko ne vjeruje sa 44 u ljubav nije vjerovao ni sa 20 u nju , niti je trazio .......u kasnim godinama se postaje sporiji, smireniji i kad je nova veza u pitanju ispita se sa vise strana ...........odnosno ne zalijece se kao sa 20........ :kakoste: :oops1:
Post Reply