Bingo preuzima Interex centre?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
neki

#76 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by neki »

saiks wrote:
neki wrote:
saiks wrote:Znaci,otvara farmu jaja,svoja jaja ce u bingu prodavati,a ovi sto su do sada prodavali u njegovim objektima,evo vam kurcina,i kaze najbolji je bingo,jest al malo sutra. I onda kazu misli na radnike,a on misli samo na profit
oj, 'bemti logiku :-)
Logika tebi nije jaca strana,igrom slucaja znam firmu,tj gazdu koji radi jaja za konzum,a znam i druge firme koje rade za druge trgovine,i sta bi bilo da mu konzum da nogu,pa gdje bi on sa 50000 jaja dnevno?
ooooooooojjjj...nemoj vise ziv bio :-)
saiks

#77 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by saiks »

Zamolio bih te ako nemas sta drugo reci da sutis,uletis na pola teme sa glupim izjavama. :roll:
Raigor Stonehoof

#78 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Raigor Stonehoof »

saiks wrote:Zamolio bih te ako nemas sta drugo reci da sutis,uletis na pola teme sa glupim izjavama. :roll:
a ti si kao izvalio nesto inteligentno? :izet:

hajd procitaj jos koji put kakve gluposti pises. mozda ti sine.
StupskaBitanga

#79 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by StupskaBitanga »

detroit-mercy wrote:
StupskaBitanga wrote:Zadnje navedeno recimo u Bingo bihac imas kino butike kuglanu drogerie i kojekakva cuda
Ali to je samo Bingo Bihac, sta je sa 99% ostali prodavnica, u koju kategoriju njih svrstavas. Isto tako, lanci stalno probaju nove koncepte. Ne bi me cudilo da su i oni iznajmili prostore da bi jednostavno povecali foot traffic u trznom centru. Jer u principu, svakom trznom lancu je bitno da potencijalnog kupca dovedu unutra jer u velikoj vecini slucajeva ce se osoba uhvatiti za nesto :mrgreen: .
Možda im je to koncept koji ako se pokaze dobrim budu implementirali i u Sarajevu i Tuzli
neki

#80 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by neki »

saiks wrote:Zamolio bih te ako nemas sta drugo reci da sutis,uletis na pola teme sa glupim izjavama. :roll:
izvini ali ti si uletio sa glupom izjavom, a ja na nju glupim odgovorom, kontam taj nivo razumijes..
saiks

#81 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by saiks »

Raigor Stonehoof wrote:
a ti si kao izvalio nesto inteligentno? :izet:

hajd procitaj jos koji put kakve gluposti pises. mozda ti sine.
Bas zato sto ti logika nije jaca strana ni neznas sta pisem. Ni na koga se moj post odnosi,zato ne ulijeci na temu ko s neba u rebra
:kiss:
Raigor Stonehoof

#82 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Tvoja logika je da trzni centar treba odustati od zarade nastale prodavanjem svojih proizvoda, tako sto ce prodavati tudje proizvode. I do tog si zakljucka dosao zato sto je neko napisao da u Bingu ima vise domace nego strane robe.

Znači, Bože :D
neki

#83 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by neki »

StupskaBitanga wrote:
detroit-mercy wrote:
StupskaBitanga wrote:Zadnje navedeno recimo u Bingo bihac imas kino butike kuglanu drogerie i kojekakva cuda
Ali to je samo Bingo Bihac, sta je sa 99% ostali prodavnica, u koju kategoriju njih svrstavas. Isto tako, lanci stalno probaju nove koncepte. Ne bi me cudilo da su i oni iznajmili prostore da bi jednostavno povecali foot traffic u trznom centru. Jer u principu, svakom trznom lancu je bitno da potencijalnog kupca dovedu unutra jer u velikoj vecini slucajeva ce se osoba uhvatiti za nesto :mrgreen: .
Možda im je to koncept koji ako se pokaze dobrim budu implementirali i u Sarajevu i Tuzli
Koliko mi je poznato i u Bihacu su preuzeli Lorin market koji je vec sadrzavao multiplex, kulganu i ostalo
Država

#84 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Država »

[quote="Drinski"]dok god se Bingo bude rukovodio primarno ekonomskim motivom i ja cu isto tako raditi.[quote]

... pa moj ekonomski interes i jeste da kupujem u Bingu jer tako para ostaju nama...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Država on 19/08/2014 15:45, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#85 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by StupskaBitanga »

Ne izgradili su svoj vlastiti
Jedino lorino sto su preuzeli je Ciglane
saiks

#86 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by saiks »

Raigor Stonehoof wrote:Tvoja logika je da trzni centar treba odustati od zarade nastale prodavanjem svojih proizvoda, tako sto ce prodavati tudje proizvode. I do tog si zakljucka dosao zato sto je neko napisao da u Bingu ima vise domace nego strane robe.

I tebe jebe logika,znaci po tvome i jaja uvozimo,pa gdje ovaj svijet ide. Iskljucivam se iz rasprave
amortizer

#87 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by amortizer »

saiks wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Tvoja logika je da trzni centar treba odustati od zarade nastale prodavanjem svojih proizvoda, tako sto ce prodavati tudje proizvode. I do tog si zakljucka dosao zato sto je neko napisao da u Bingu ima vise domace nego strane robe.

I tebe jebe logika,znaci po tvome i jaja uvozimo,pa gdje ovaj svijet ide. Iskljucivam se iz rasprave
Sorry, sta se...?
Raigor Stonehoof

#88 Re: Bingo preuzima Interex centre?

saiks wrote:

:lol: Jeste, jer govorimo o Bingovim jajima nastalim u pogonima u Nepalu :lol:

neka te, ne iskljuCIVAj se, da se malo smijemo :D
Drinski

#89 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Drinski »

Država wrote:
Drinski wrote:
dok god se Bingo bude rukovodio primarno ekonomskim motivom i ja cu isto tako raditi.

... pa moj ekonomski interes i jeste da kupujem u Bingu jer tako para ostaju nama...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moj interes jeste da kupujem tamo gdje se meni lično najvise isplati. Tada pare ostaju kod mene. Tako rade i bh. trzni centri...
Raigor Stonehoof

#90 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Drinski wrote: Moj interes jeste da kupujem tamo gdje se meni lično najvise isplati. Tada pare ostaju kod mene. Tako rade i bh. trzni centri...
Image
detroit-mercy

#91 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by detroit-mercy »

StupskaBitanga wrote:
detroit-mercy wrote:
Cost/Benefit Analysis :mrgreen: jako jednostavno za iskalkulisati. Ako se pokaze kao nesto sto donosi dodatne kupce u centar ja ako se pokaze da kapital ulozen ne moze biti pokriven dodatnom prodajom od kupaca koje ce ove stvari privuci, onda ne.
Isto ka sa jajima u ovoj prici, ako se pokazu da su njihova jaja jeftinija od jaja koja dobijaju od farmera onda se ide sa farmo ako ne, onda ostavi jaja da se farmeri jebu sa njima :mrgreen: .
saiks

#92 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by saiks »

Sva jaja u bingu su domaca,nastala na tlu bosne i hercegovine,ja ti pricam sta ce se desiti sa sadasnjim proizvodjacima jaja koja se prodaju u bingu,ako ovaj stavi svoja u prodaju,tu se ne radi o 100 jaja vec hiljadama jaja,i sta ce biti sa firmama koja sada rade jaja za bingo. A ako mislite da ce ovom farmom zaposliti ljude,varate se,jer ce tu ici najnovija tehnologija,tako da ce covjek imati minimalno rada,eventualno radnik da jaja utovari u kamion,ostalo sve automatski.
Drinski

#93 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Drinski »

Raigor Stonehoof wrote: ...
Kada mi neki trzni centar bude davao platu, možda i razmislim drugacije.
E sada kako istu ja zarađujem, ja ću je trošiti gdje smatram da je to najpovoljnije po mene.
detroit-mercy

#94 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by detroit-mercy »

saiks wrote:Sva jaja u bingu su domaca,nastala na tlu bosne i hercegovine,ja ti pricam sta ce se desiti sa sadasnjim proizvodjacima jaja koja se prodaju u bingu,ako ovaj stavi svoja u prodaju,tu se ne radi o 100 jaja vec hiljadama jaja,i sta ce biti sa firmama koja sada rade jaja za bingo. A ako mislite da ce ovom farmom zaposliti ljude,varate se,jer ce tu ici najnovija tehnologija,tako da ce covjek imati minimalno rada,eventualno radnik da jaja utovari u kamion,ostalo sve automatski.
Sorry, ali ti farmeri ili ce morati da si pronadju drugo trziste ili da se presaltaju na prozivodnju necega drugog sto trziste trazi. Tako funkcionise trziste.
neki

#95 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by neki »

Drinski wrote:
Država wrote: ... pa moj ekonomski interes i jeste da kupujem u Bingu jer tako para ostaju nama...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moj interes jeste da kupujem tamo gdje se meni lično najvise isplati. Tada pare ostaju kod mene. Tako rade i bh. trzni centri...
To je kratkorocno razmisljanje. Nazalost vecina naroda kod nas tako misli...
Last edited by neki on 19/08/2014 15:58, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#96 Re: Bingo preuzima Interex centre?

saiks wrote:Sva jaja u bingu su domaca,nastala na tlu bosne i hercegovine,ja ti pricam sta ce se desiti sa sadasnjim proizvodjacima jaja koja se prodaju u bingu,ako ovaj stavi svoja u prodaju,tu se ne radi o 100 jaja vec hiljadama jaja,i sta ce biti sa firmama koja sada rade jaja za bingo. A ako mislite da ce ovom farmom zaposliti ljude,varate se,jer ce tu ici najnovija tehnologija,tako da ce covjek imati minimalno rada,eventualno radnik da jaja utovari u kamion,ostalo sve automatski.
Pa nije ni Bingo niti bilo koji drugi trg. centar humanitarna organizacija, njih interesuje samo profit. To niko ni ne tvrdi ovdje. Hajmo onda skrsit sve traktore i poljoprivredne masine i zaposlit ljude da kopaju njive motikom, nece bit niko nezaposlen u citavoj drzavi :-)

Ono sto se tvrdi je da je na policama puno vise domacih proizvoda nego kod konkurencije, sto automatski znaci da je domacim proizvodjacima lakse "uci" u TC.
Drinski

#97 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Drinski »

detroit-mercy wrote:
Sorry, ali ti farmeri ili ce morati da si pronadju drugo trziste ili da se presaltaju na prozivodnju necega drugog sto trziste trazi. Tako funkcionise trziste.
Znaci, kada Bingo treba da trosi lovu, onda nema veze da li je proizvođač domaći ili nije? To ti covjek hoce da objasni.
Last edited by Drinski on 19/08/2014 15:59, edited 1 time in total.
Umalo popisivac

#98 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Umalo popisivac »

drugtito2011 wrote: A za ove što pričaju protiv Binga. Ma kako bilo on je domači brand. Osim trgovine pokrenuo je VLASTITU proizvodnju jaja, mlijeka, corn flipsa, i pokreće proizvodnju povrća u plastenicima. I za razliku od Todorića, BINGO novac ostavlja u BiH.
Cuj to? A gdje novac ostavlja Todoric? Bilo Bingo ili Konzum, i jedan i drugi placaju porez u BiH, i jedan i drugi zaposljavaju radnike iz BiH i jedan i drugi prodaju proizvode koje kupci vole kupovati.
Drinski

#99 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Drinski »

neki wrote: To je kratkorocno razmisljanje. Nazalost vecina naroda kod nas tako misli...
OK.
Neka Bingo počne dugoročno da razmislja, pa prodaje domaću robu bez ulaznih naknada za dobavljače ili meni kao domaćem kupcu daje veći popust.
Umalo popisivac

#100 Re: Bingo preuzima Interex centre?

Post by Umalo popisivac »

neki wrote:
Drinski wrote:
Država wrote: ... pa moj ekonomski interes i jeste da kupujem u Bingu jer tako para ostaju nama...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
To je kratkorocno razmisljanje. Nazalost vecina naroda kod nas tako misli...
Koja je to razlika za drzavu kupio ti milku u Bingu ili Konzumu?
Post Reply