DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Raigor Stonehoof

#76 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Raigor Stonehoof »

Joj promjena po timovima :-)
Poezija

#77 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Samo Dota jer imam lijepih uspomena na Warcraft 3.

Rusi tu i tamo, neki znaju i igrati ali Turci su :run:

Skupio sam skoro 200 pobjeda, onda sam se nasekirao pa podijelio sve iteme. Nisam igrao jedno četiri mjeseca da bi opet rekreacijski krenuo. Igram par mečeva u danu i to je to. Čekam da dignem level 13 na novom profilu pa da mogu igrati ranked mečeve kako treba. Najjače je kada svi uzmu carrya, ljudi ne znaju suportati, postaviti wardove, frustracija. Nekad mi dođe da se potpuno okanim Dote.

Gledam sam i International 2014, šteta za Mousesports, izgubili su dobijeni meč. Uživam gledajući E - Samu iz C9, a dobar e i Sing Sing, stream mu jako često gledam na twitchu.

Sve u svemu, ako imate viška 1 - 2 sata u danu, dota je odličan izbor ako imate četiri prijatelja u timu. Random = frustracije, suicidne misle, problemi sa spavanjem :lol:
Raigor Stonehoof

#78 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

SingSing napustio C9, danas objavljeno :cry:

ja sam na oko 1700 pobjeda :D

igram samo na us east, ping je 140-160, podnosljivo, ali PUNO manje frustracija nego sa ovim istocnjackim cobanima na eu serverima
Poezija

#79 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

U mene je Europe west, english.

Dobar si, koliki ti je mmr.

Sing i njegovi streams su odlični:

"There is one crazy bear that wants to kill me" (Ursa)
"O my God, a dragon" (Jakiro)
"Make space"
"Team" (izgovor)
"Lets go, team???" (izgovor)

Ima mnogo dobrih igrača, meni je rOtk jedan od dražih, ali niko kao http://wiki.teamliquid.net/dota2/EternaLEnVy :izet:

Da mi je samo znati razlog što je Sing otišao. Baš me zanima u koji će tim.

Jesi li upratio onog moonreader na twitchu. Igrao je drugu igru gdje je stekao reputaciju, a sada igra odlično dotu. Kako je frajer lud, rage mode uvijek on, vadi keš, pokazuje ljudima, baš crazy dude :lol:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#80 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Decerto »

Poezija wrote:U mene je Europe west, english.

Dobar si, koliki ti je mmr.

Sing i njegovi streams su odlični:

"There is one crazy bear that wants to kill me" (Ursa)
"O my God, a dragon" (Jakiro)
"Make space"
"Team" (izgovor)
"Lets go, team???" (izgovor)

Ima mnogo dobrih igrača, meni je rOtk jedan od dražih, ali niko kao http://wiki.teamliquid.net/dota2/EternaLEnVy :izet:

Da mi je samo znati razlog što je Sing otišao. Baš me zanima u koji će tim.

Jesi li upratio onog moonreader na twitchu. Igrao je drugu igru gdje je stekao reputaciju, a sada igra odlično dotu. Kako je frajer lud, rage mode uvijek on, vadi keš, pokazuje ljudima, baš crazy dude :lol:
moomeandera ?
Poezija

#81 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Da, kako sam tako fulio :lol:

http://www.twitch.tv/moonmeander

Najjače je kada svoje covere pušta, pa kaže nisu prepoznali ni Da Vincia na početku, usporedio je sebe sa Gandijem :lol:

Preslušajte:

https://www.youtube.com/watch?v=0RcrbFnji28

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Decerto

#82 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Decerto »

ne mogu ga >.< ja se patim,imam 9 followera :lol: :lol: ovaj bana ljude po chatu odma sam ga bloko :lol:
Poezija

#83 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

He's too salty :skoljka:
Poezija

#84 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

http://www.twitch.tv/sing_sing

Igrao je sa CW, pa Gayom, te sada sa Ogrom. Dominacija je neminovnost. Danas nisam odigrao niti jednu partiju, draže mi je pogledati neki dobar meč nego biti ljut radi tima koji neće da kupi couriera :run:
jahh

#85 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by jahh »

Meni na 5.5k budu solidni gejmovi, mada i dalje ima dosta nubova.
Poezija

#86 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Danas jedna partija, dosta dote neko vrijeme. U timu Shaman sa tranq boots i Daedalus :lol:
Legion feeder najveći, kažeš mu kako jest, on ti zadaje shut up, koji idiot.

Dosta dote neko vrijeme, ne mogu podnijeti da se minimalno nađe jedan žestoki noob u timu koji throw game. Ja ne igram ništa posebno, no znam koji itemi idu na heroje, kako igrati maksimalno support, a ne ovako, frajer nije kupio warda.

I da ti se ne zgadi neka igra, ah :run:
Poezija

#87 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Čitao sam malo i uvoda, nisam odmah tu bio aktivan na ovoj temi.

Kakvo finale, Brewmaster i Weaver su uništili VG. Iako je VG prilično lahko uzeo prvi meč, doživjeli su katastrofu u sljedeća tri.

Lycan, Ember, Weaver, Earthshaker, Natural Prophet, Anti Mage, Bat, Shaman, Veno su heroji koji uzimaju pro gamers.

Nobove ćete najlakše prepoznati tako što uzimaju Riki-a, Bounty-a, Drow-a (nekad se i on uzima u pro games), Wraith-a (iako ih mislim Alliance fura), Phantom-a.

Globalno je Lancer najjači hero, niko ga u pro games ne uzima jer se odmah svi rush na njega, tako da mu ne daju free farm.

Najjači duel na internationalu je bio poraz Mouz-a iako su dominirali cijelim mečem, Anti mage je imao 10k golda i farma u jungle :lol: Taktički poraz.

Također najveći comeback 2014. godine. Taman sam ugasio stram jer sam mislio da je over, kad 20 minuta kasnije na youtubeu izašao klip preokreta kojeg sam pregledao.

Skil jeste važan, ali važnije od toga je taktika.

SingSing igra u nekom novom timu na turneji po Kini, još se ne zna u kojem će timu nastaviti dota karijeru. Možda će osnovati i neki svoj tim.
Raigor Stonehoof

#88 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Koji to pro team uzima Maginu?

I Furion je so last year :P opao je strasno sa nerfom shadowbladea.

Kakav PL, Gyro ga pojede za dorucak ;) a drugi opet pojedu Gyra. Ne postoji "najjači" heroj jer se svaki moze counterati na razlicite nacine.

Wraith king je bio itekako popularan kao support neposredno prije TI, a i nije poput Rikija ili Gondara da se lako "kontrira" :D

Imas ti jos dosta pure jesti :-D

Gledao sam danas taj Team Tinker, poderase nekakve Legion 13, skor bio nesto kao 29-2 :lol:
Poezija

#89 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Ovdje govorim o idealnom farmu, Lancer je najjači heroj radi milion svojih duplikata. Uz to je jedini heroj koji solo može uzeti sve kada je farmed na najbrži način. Ovdje govorim o idealnom scenariju sa full itemse. Void je također odličan.

Mage-a uzima Mousesports. Derao ih redom sve, no onda je zakazao, tj. bat rider ga pojeo za doručak.

http://www.twitch.tv/arteezy
Raigor Stonehoof

#90 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Dobro, nadoces ;)

Evo Team Tinker upravo pocinje partiju, pa koga zanima ima na joindota :)
Poezija

#91 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

I ti ga pretjera, nisam znao da si pro. Nekad nije sve u praksi, nekad je bitnija i teorija. Ne igram toliko, 1 - 2 partije dnevno, da sam igrao kao na početku imao bi 1000+ pobjeda, no šta će mi to, imam i drugih stvari u životu raditi iako je dota odlična igra.

Mi smo cursed što živimo u BiH, tako da nikad ne možeš postati pro igrač, to je jednostavno tako i prestar sam da bi se potpuno unio u playing kao prije 10+ godina kada sam išao u srednju školu, stari čovjek, šta se tu može.

Ja sam ti samo iznio činjenice, a to tvoje :wink: prodaji nekom drugom :izet:
Raigor Stonehoof

#92 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

nisam pro, daleko od toga, ali imam haman 1700 pobjeda :D

i ja sam prestar za toga, mada mi zena probi glavu, kako toliko igram a ne mogu zaradjivat od toga a "vidi one djece kako uzimaju milione" :D

samo ti kazem da je ta prica o "najjacem" heroju smijesna, jer takav ne postoji.
Poezija

#93 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Nisam ništa loše mislio, vjeruj mi.

Možda bi mogao biti pro kada bi živio negdje drugo, pa možeš raditi neki lagani posao, a ostalo igrati. Taođer bi ti lakše bilo prijaviti se na turnire.

Nema najjačeg heroja da, ali govorim o idealnom heroju :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#94 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Idealni heroj je bio Chen iz jedne od prastarih verzija WC3 dote, dok je mogao kontrolisati 12 kripova :lol:
Smetnje

#95 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Smetnje »

ma ova dota 2 meni nigdje veze besmislena igrica , ne kontam sta je fazon sve se svede na to da molis boga da ne dobijes idiote u timu.
Dobra je jedino ako imas 4 druga da igraju pa se udruzite i rokate a ovako random sa idiotima bezveze
Poezija

#96 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

http://www.twitch.tv/freya_chan

Izrael, pitaju je koliko će igrati, kaže on depends bla bla bla, rekoh joj depends in the fact if a bomb will fall in my living room.

:evil:

Na lol-u ima mnogo više donations klix koji pokazuje onaj pokušaj od grudi za par donacija, a na Hearthstoneu ima jedna milf, so offensive, felt sorry for her bra :oops:
Decerto

#97 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Decerto »

Poezija wrote:http://www.twitch.tv/freya_chan

Izrael, pitaju je koliko će igrati, kaže on depends bla bla bla, rekoh joj depends in the fact if a bomb will fall in my living room.

:evil:

Na lol-u ima mnogo više donations klix koji pokazuje onaj pokušaj od grudi za par donacija, a na Hearthstoneu ima jedna milf, so offensive, felt sorry for her bra :oops:
koja milf ba daj twitch :lol: :lol:
Raigor Stonehoof

#98 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

KuroKy i Puppey otisli iz Na'vi :-?
Poezija

#99 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games

Post by Poezija »

Je li samo meni odvratam wagamama :evil:

Ako opet stream, postaviću lini da vidiš milf :skoljka:
Poezija

#100 Re: DOTA2, LoL, HoN...MOBA games