http://www.6yka.com/novost/104275/na-ba ... -besplatno

Moderator: anex
Tražio 60.000 KM ušteđevine iz Ljubljanske banke
OKONČANA DRAMA U SARAJEVU Vatrogasci skinuli Redžepa Bajramovića sa krova zgrade Ambasade Slovenije
11:53 Nakon što je Bajramović spušten na tlo, inspektori su na licu mjesta sa njim obavili kraći razgovor, nakon čega je, vozilom Hitne pomoći pod pratnjom policije, prevezen na UKC Sarajevo.
11:35 Vatrogasci su uspjeli savladati Redžepa Bajramovića, tako što su ga povukli sa ivice krova zgrade Ambasade Slovenije. On se još nalazi na krovu zgrade, a na tlo će ga spustiti vatrogasnim kranom.
11:31 Kako saznaje "Avazov" reporter sa lica mjesta, na krov zgrade Ambasade Slovenije popeo se Redžep Bajramović, koji traži da mu se odmah isplatio 60.000 KM usteđevine iz Ljubljanske banke. Vatrogasci su ispod zgrade napuhali dušek, u slučaju da se Bajramović baci.
Na mjestu se okupilo oko 50-ak građana Sarajeva.
11:19 Na krov zgrade Ambasade Slovenije popeo se nepoznati muškarac koji prijeti da će skočiti.
Muškarac je na zgradi od nešto prije deset sati, a prijeti da će se ubiti jer ima problema sa deviznom štednjom u Ljubljanskoj banci.
Sa sobom ima transparent na kojem piše: "Hoćemo našu deviznu štednju odmah i sad. Slovenija nas je pokrala, a sud je to potvrdio".
Muškarcu su na krov prišle televizijske kamere kako bi ispričao razloge ovog očajničkog poteza.
Hrvate moraju, a Bosancima zazdli podatke koje im je nasa vlada nelegalno proslijedila.limeni wrote:Slovenci isplacuju Hrvate vec znaci namjera postoji da se ljudima vrate pare jer je to EU naredila inace ne bi nikad vratili.
Dali su od 1.12.2015-31.12.2017 rok za predaju zahtjeva znaci otprilike ce 3 godine isplacivati novce to je planirano od pocetka. Ove godine ce vratit pare Hrvatskim stedisama a iduce ce krenuti tek za bh stedise to je moje misljenje, ovo da nemaju podatke je suplja. Slovenija je zemlja sa 2 miliona stanovnika, oni da moraju za godinu dana isplatit 390 miliona eura pocrkali bi znaci zato sire ovo na 3 godine.
Mislim da gđa Omersoftić ne po prvi put, izjavljuje nebuloze a novinari koji ne poznaju materiju nekritički prenose sve što ona kaže. O kakvom se to ugrožavanju sigurnosti građana radi i kakvoj zaštititi ličnih informacija. Pa građani su u samom zahtjevu za isplatu morali poslati tovar ličnih informacija od iskopiranih knjižica sa brojevima, do kopija ličnih karti, brojeva telefona, adrese i sl. I poslali su to dobrovoljno. Sad kad Slovenci traže od države te iste podatke da bi se provjerilo je li nekome već plaćeno sad ispada da je to vrhunska tajna. Je li se to pokušava sakriti one kojima je već plaćeno da mogu duplo naplatiti? Ova dreka hđe Ometsogtić mi je vrlo sumnjiva. I šta je to navodno uništeno? Mislim da nije ništa i da se opet šire dezinformacije i poluinformacije samo ne znam zašto i u čijem interesu. I ja sam jedan od štediša ali mislim da za ovo sad nisu krivi Slovenci već naši.Edin H. wrote:Hrvate moraju, a Bosancima zazdli podatke koje im je nasa vlada nelegalno proslijedila.limeni wrote:Slovenci isplacuju Hrvate vec znaci namjera postoji da se ljudima vrate pare jer je to EU naredila inace ne bi nikad vratili.
Dali su od 1.12.2015-31.12.2017 rok za predaju zahtjeva znaci otprilike ce 3 godine isplacivati novce to je planirano od pocetka. Ove godine ce vratit pare Hrvatskim stedisama a iduce ce krenuti tek za bh stedise to je moje misljenje, ovo da nemaju podatke je suplja. Slovenija je zemlja sa 2 miliona stanovnika, oni da moraju za godinu dana isplatit 390 miliona eura pocrkali bi znaci zato sire ovo na 3 godine.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/omersoft ... /160604020
A vi narode kupujte Gorendzi, sto rekli Englezi.
Koliki je bio iznos stare stednje?Last December wrote:Dobio sam ja, ima već dva mjeseca. U ugovoru piše da u roku od 30 dana treba biti isplaćen iznos, međutim još ništa. Radi se vrlo malom iznosu. Kamata je sramotna, tj. minimalna. Smatram da je narod prevaren i da se mene pita ovo ne bih prihvatio ali izgleda da je većina već odustala od borbe jer im se bliži smrt pa kontaju ajde bar da imam za sanduka. Tako je kako je. Narod BIH je ovu bitku izgubio uz velike žrtve...
Kada je poslan zahtjev u Sloveniju?Last December wrote:Dobio sam ja, ima već dva mjeseca.
Hvala na odgovoru.Last December wrote:Mislim da ima oko godinu dana kako sam poslao zahtjev.
Isto kod mene. Poslala zahtjev prije NG, nista jos dobili nismo.didzej1602 wrote:Je li iko dobio obračun? Moji su poslali možda u prvoj polovini decembra '15 i nikad ništa nisu dobili.
U međuvremenu dobiše i moji pismo.. Ako se ne uloži žalba, pare se mogu očekivati za dva mjeseca, tako piše. Moji su bili zadovoljni tako da sad očekuju uplatuBJB wrote:Isto kod mene. Poslala zahtjev prije NG, nista jos dobili nismo.didzej1602 wrote:Je li iko dobio obračun? Moji su poslali možda u prvoj polovini decembra '15 i nikad ništa nisu dobili.
Jedino sto me tjesi je sto je jedan covjek iz mahale dobio sve.
i ja prije dva mjeseca dobio to pismo i evo dočekah početk novog mjeseca, kad svota legladidzej1602 wrote:U međuvremenu dobiše i moji pismo.. Ako se ne uloži žalba, pare se mogu očekivati za dva mjeseca, tako piše. Moji su bili zadovoljni tako da sad očekuju uplatuBJB wrote:Isto kod mene. Poslala zahtjev prije NG, nista jos dobili nismo.didzej1602 wrote:Je li iko dobio obračun? Moji su poslali možda u prvoj polovini decembra '15 i nikad ništa nisu dobili.
Jedino sto me tjesi je sto je jedan covjek iz mahale dobio sve.Možeš poslati mail, ja sam pisala da vidim dokle je, odgovorili mi sutradan.