Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosne"

Nomo

#76 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Nomo »

dzoker sa klupe wrote:
Asta wrote:Ta hercegbosna, je li to neka mahala u Jajcu ili sta? Pise li se to velikim slovom?
Jašta, bosancima pred nosom u srcu bosne godinama bosanskoj djeci
potiho genocidni grb smije se u lice sa školske diplome :lol: :lol: :lol: :lol:
hoces li pricati po sirokom issa ti , da si bio jedan dan na bosanskom forumu i da si rasturo . Umjesto sto glumis budalu bolje bi ti bilo da pitas dijete ,, U kojoj se drzavi nalazi siroki brijeg ? :?
Nomo

#77 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Nomo »

dzoker sa klupe wrote:
FMDzem wrote:Mjeseci u godini i njihovi nazivi na bosanskom jeziku:
1. Kokuznjak
2. Manjak
3. Žumanjak
4. Zelenik
5. Broznik
6. Žegava
7. Žerava
8. Zvizdanj
9. Žrvanj
10. Cener
11. Smrzanj
12. Ledarnik

Svaka iole normalna osoba može da napravi sebi godišnju hijerarhiju i dati nazive mjesecima u istom. Naravno, gore navedeno je sarkastični prikaz bh naziva, ali mora se priznati da imaju podjednako, ako ne i više logike i logičkog značenja od cro jezika. Inače, cro jezik je za mene blago rečeno nakaradni jezik. Jezik nalik na one dječije igre i pokušavanje sakrivanja problema od roditelja ( nisam ja, samo se pokvarilo).
Kao što sam već naveo na jednoj od ovdašnjih tema, dosta riječi je preuzeto id izvornog bosanskog jezika. Jedan od primjera je i potenciranje upitne rječice tko, dok je izvorno bos. kto (srednji vijek).
Srbijanski, odnosno srpski jezik i ekavica koju u sebi posjeduje za mene je odraz njihove nepismenosti.
Žegava, žerava :lol: :lol: boli me stomak od bosanskog humora :lol:
lijepo je znati da dobijete čireve kad čujete hrvatski jezik,
još ćete ga dugo slušati :lol: :lol: :lol:
meni ne smeta bosanski jezik sa hrvatskim rijecima . Medjutim ima jedna druga stvar . Kako ti tvoji cirevi kada znas da ces jos hiljadu godina zivjeti i umirati u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina i kojoj je glavni grad Sarajevo . To je tek za cira i za mnogih drugih bolesti . zivjeti i umirati u zemlji koju mrzis . Hodati po zemlji koju mrzis . Jesti hljeb i kruh od zemlje koju mrzis . Gledati ljude koje mrzis . Gledati Most koji mrzis , gledati grad koji mrzis . Znati da si Bosanac koji je pred ogledalom hrvat . Samo te sal i majica sa kockicama cine hrvatom . Sve drugo je bosansko . I majka bosanka te rodila u zemlju bosansku se kopas . A sve to prezires . Kako to izgleda mrziti sebe . I tako stotinama godina . e to je gadno da gadnije ne moze biti .
Last edited by Nomo on 17/07/2014 11:00, edited 1 time in total.
dulekrele

#78 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by dulekrele »

Hafis wrote:
Bosnjak333 wrote:Meni je samo interesantno kako su se ovi nasi tzv. Hrvati 91. lako prilagodili novokomponovanom hrvatskom jeziku.Svi odjednom prestase govoriti hiljada,a pocese tisuca.Prilagodljiva nacija,mora im se priznati.
Iskreno, bilo je doista smiješnih situacija i o tome je bezbroj viceva ispričano.
Ja nisam imao problema jer mi se otac stvarno služio književnim hrvatskim jezikom.

Međutim, stasala je jedna nova generacija, koja ga je kroz obrazovanje prihvatila u potpunosti kao nešto sasvim normalno, tako da hrvatski jezik ima budućnost u BiH.
nije problem u rvackom vec u ne zakonitom fasistickom grbu na svjedodzbi
energy star

#79 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by energy star »

Nomo wrote:
meni ne smeta bosanski jezik sa hrvatskim rijecima . Medjutim ima jedna druga stvar . Kako ti tvoji cirevi kada znas da ces jos hiljadu godina zivjeti i umirati u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina i kojoj je glavni grad Sarajevo . To je tek za cira i za mnogih drugih bolesti . zivjeti i umirati u zemlji koju mrzis . Hodati po zemlji koju mrzis . Jesti hljeb i kruh od zemlje koju mrzis . Gledati ljude koje mrzis . Gledati Most koji mrzis , gledati grad koji mrzis . Znati da si Bosanac koji je pred ogledalom hrvat . Samo te sal i majica sa kockicama cine hrvatom . Sve drugo je bosansko . I majka bosanka te rodila u zemlju bosansku se kopas . A sve to prezires . Kako to izgleda mrziti sebe . I tako stotinama godina . e to je gadno da gadnije ne moze biti .

Elem kad je tako
tko ono zapali kantonalne i državne zgrade,
tko ono zapali državni arhiv u Sarajevu ,
tko zapali Predsjedništvo,
tko svojim odlukama neda da se postigne sporazum približavanju EU-u,
tko hoće etnonacionalne općine u Mostaru,
tko izaziva i stalno održava međunacionalne napetosti u BiH.
Last edited by energy star on 17/07/2014 11:21, edited 1 time in total.
Hafis

#80 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Hafis »

Nomo wrote:
dzoker sa klupe wrote: Žegava, žerava :lol: :lol: boli me stomak od bosanskog humora :lol:
Ma nema, rasturio si ga argumentima.
Sad se napij vode i sjedi u hlad :)
stiv33

#81 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by stiv33 »

dulekrele wrote: nije problem u rvackom vec u ne zakonitom fasistickom grbu na svjedodzbi
tako je heraldički majstore, šahovnica je fašistički grb, ti znaš najbolje a ne oni neuki komunisti koji su 45 godina trpili hrvate pod ovim grbom. :D

Image
reis1

#82 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by reis1 »

Dal je iko skont'o U u hrvatskom grbu?

Image

Image

Koja su to mucka ......!

:lol:
energy star

#83 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by energy star »

Hafis wrote: Ma nema, rasturio si ga argumentima.
Sve u jotu argumenti kao slobinim nacistima 1989-1990-1991 protiv Hrvata.

Samo s jednom malom malom razlikom: Nemaju JNA
stiv33

#84 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by stiv33 »

reis1 wrote:Dal je iko skont'o U u hrvatskom grbu?

Image

Koja su to mucka ......!

Poznato je iz psihologije kad netko nešto intenzivno zamišlja da mu se onda pričinja da takva stvar zaista postoji.
Sjećam se sada već davne 1987. godine kad je bila Univerzijada u zagrebu, da se nije smijelo pisati da se održava univerzijada nego Yniverzijada. Toliki je bio strah od slova U, i nitko nije ni pomišljao da traži psihijatrijsku pomoć. Zanimljivo, nitko se zbog toga nije bunio, ipak je to bilo doba tzv. hrvatske šutnje koje je prošlo i neće se više vratiti.
Nego, pustimo sad prošlost, bilo je što je bilo, okrenimo se budućnosti. :D

Image

:kiss: :bih:
sanjin_1

#85 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:Imaš objašnjenja na wikipediji.Veoma interesantno koga zanima.
Procitah...krvi ti Is'sove ko vam je ono sastavio tamo? :lol:
Vidiš kako je to teško djeci u školi.
A ne bosanski. Volja ti doktor, ljekar, liječnik, hećim...sve pika i sve može i sve je po standardu. Čak i projekAt.
Zar upravo ti nisi drvio o tome kako je "hravatski jezik lijepo standardiziran" ili treba postavljat orginalan citat !? :lol:
Ako treba, nije ni to problem ( i vako vam je sve..uvjek skocite sami sebi u stomak pa onda kmecite o "ugrozbni")

Vego krvi ti iz nosa uvjek su me interesovali principi standardizacije toga sto vi danas zovete "hrvatski jezik"..
Evo da ti docaram moje nedoumice..
npr.:
Ako je pekar = pekarna
ili
ljekar = ljekarna
sta je onda
postar = ?????? valjda postarna ????
:-)
sanjin_1

#86 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Pa i ova dva lika iz mog primjera - BiH muslimana ne moraju biti Bošnjaci. Recimo natulizirani Jordanci.
Pa eto i sam vidis...kad vi mozete biti Hrvati mogu i Jordanci Bosnjaci..jednostavno ..ha ja... :kiss:
sanjin_1

#87 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
chupar_meu_pau wrote:
Nego reci mi sta cemo sa ovima koji i dalje mastaju o fasistickoj tvorevini zvanoj "Herceg-Bosna" ciji su kreatori osudjeni za zlocin?

Je li ovakvo ponasanje ide u prilog "majorizaciji" ili protiv nje?

Vi tesko da cete opstati dugorocno u Srednjoj Bosni ako nastavite ovako da se glupirate I vrijedjate Bosnjake i nase zrtve.
Ne znam. Samo kako je krenulo teško da će itko ostati u Srednjoj Bosni. Ne samo, kako ti reče - ''mi'', već možda i ''vi''.
Zvanicna statistika nama dobro izgleda dok vama bogami ne lezi najbolje.. :izet: ahhhh a tolike pare ulozene u "ekonomsku dominaciju"...kurca graha jaHrane..tako ti je svugdje...ti prdi o "ekonomskoj dominaciji" a nek ti se ljudi pakuju i pravac "lijep vasa"..e to je rezultat vase retardirane politike i cmizdrenja o "ugrozbi" ... i tako vec dvadeset godina...ali ne dajte se "omesti u naumu" ..samo naprijed jer trokutic Listica - Medjugorje - Posusje svakako je zagarnatovan
sanjin_1

#88 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Bosnjak333 wrote:Meni je samo interesantno kako su se ovi nasi tzv. Hrvati 91. lako prilagodili novokomponovanom hrvatskom jeziku.Svi odjednom prestase govoriti hiljada,a pocese tisuca.Prilagodljiva nacija,mora im se priznati.

Otprilike isto onako kako su se neki 1991 na popisu izjašnjavali 'Muslimani' a danas 'Bošnjaci'
I na taj nacin sacuvali moc odlucivanja koja im je pripadala po tadasnjem Ustavu RBiH...a sta je vase objasnjenje? Valjda ste od "stoljeca sedmog" do 91-ve mogli nauciti "hrvatski jezik" ? Izvini jaHrane ali totalno je retardiratno da 1 200 godina ucis jezik i jos ga nisi naucio...to ti se jaHrane na Bosanskom kaze "glup ko *urac"
sanjin_1

#89 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Nomo wrote:

Elem kad je tako
tko ono zapali kantonalne i državne zgrade,
tko ono zapali državni arhiv u Sarajevu ,
tko zapali Predsjedništvo,
tko svojim odlukama neda da se postigne sporazum približavanju EU-u,
tko hoće etnonacionalne općine u Mostaru,
tko izaziva i stalno održava međunacionalne napetosti u BiH.
Pa "Hrvati tvojeg svjetonazora"...zar treba i to crtat?
sanjin_1

#90 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Nomo wrote:
dzoker sa klupe wrote: Žegava, žerava :lol: :lol: boli me stomak od bosanskog humora :lol:
Ma nema, rasturio si ga argumentima.
Eh da se i ja napokon slozim sa "uljudbenikom puckih svjetonazora"... :lol: :lol: :lol:
Necu vise ...tako mi ofarbane gospe Medjugorske...
sanjin_1

#91 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Hafis wrote: Ma nema, rasturio si ga argumentima.
Sve u jotu argumenti kao slobinim nacistima 1989-1990-1991 protiv Hrvata.

Samo s jednom malom malom razlikom: Nemaju JNA
Sad jos samo dodaj tome koncentracione logore tipa Dretelj, Heliodrom, Gabela itd.. i masovna pokolje tipa Ahmici, Stupni Do...itd.. i na kraju podvikni "ugrozeni smo"...i onda se zapitaj ko je u bobu isti kao Slobin nacista... :izet:
reis1

#92 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by reis1 »

stiv33 wrote: Poznato je iz psihologije kad netko nešto intenzivno zamišlja da mu se onda pričinja da takva stvar zaista postoji.
Sjećam se sada već davne 1987. godine kad je bila Univerzijada u zagrebu, da se nije smijelo pisati da se održava univerzijada nego Yniverzijada. Toliki je bio strah od slova U, i nitko nije ni pomišljao da traži psihijatrijsku pomoć. Zanimljivo, nitko se zbog toga nije bunio, ipak je to bilo doba tzv. hrvatske šutnje koje je prošlo i neće se više vratiti.
Nego, pustimo sad prošlost, bilo je što je bilo, okrenimo se budućnosti. :D

Image

:kiss: :bih:
Vozdra psiholog, nisam te prepozno! :lol:

Evo pjesma jedna za tebe - psiholoska:

Hadzi Lojo

#93 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Hadzi Lojo »

Zna se sta je zvanicni grb BiH i sta treba da bude na diplomama, ja bi volio da je grb sa ljiljanima ali za sada nije moguce!
Zato na sljedecim izborima dobro razmislite za koje smradove glasate, ovi do sada bazde jako da su za mene vec odavno otpisani.
Hafis

#94 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Hafis »

Image

Mašala, sedam komaTa, i to rafalno :D
Drugovi, štedite municiju...pucajte samo kad im beloočnice vidite :fazlija:

Duša moja, k'o da gledam laje na mene na ovom zvizdanu 8)
energy star

#95 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by energy star »

sanjin_1 wrote:
energy star wrote:

Otprilike isto onako kako su se neki 1991 na popisu izjašnjavali 'Muslimani' a danas 'Bošnjaci'
I na taj nacin sacuvali moc odlucivanja koja im je pripadala po tadasnjem Ustavu RBiH...a sta je vase objasnjenje? Valjda ste od "stoljeca sedmog" do 91-ve mogli nauciti "hrvatski jezik" ? Izvini jaHrane ali totalno je retardiratno da 1 200 godina ucis jezik i jos ga nisi naucio...to ti se jaHrane na Bosanskom kaze "glup ko *urac"
Samo da mlađem svijetu objasnim jednu informaciju:
DO 1992 u Jugoslaviji nije bilo službenog pojma 'bosanski jezik'.
Bio je samo pojam 'srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik.

Dakle uzmite diplome svojih očeva/majki/baka/djedova/ i pročitajte šta na njima piše.
Pa nam recite onda ovdje šta ste pročitali!
reis1

#96 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by reis1 »

energy star wrote: Samo da mlađem svijetu objasnim jednu informaciju:
DO 1992 u Jugoslaviji nije bilo službenog pojma 'bosanski jezik'.
Bio je samo pojam 'srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik.

Dakle uzmite diplome svojih očeva/majki/baka/djedova/ i pročitajte šta na njima piše.
Pa nam recite onda ovdje šta ste pročitali!

Cuj ovog srbohrvata, srpskohrvatski, koji piiishshsh :D
Fact

#97 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Fact »

Kako se lako ovom omladinom manipulira. :-) :thumbup:
stiv33

#98 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by stiv33 »

reis1 wrote:
Mi u Hrvatskoj smo uvijek učili hrvatski jezik, a u ostatsku bivše države se učio srpskohrvatski. :-D

Mislim da je deklaracija o hrvatskom jeziku donešena 1967.ili 68. i zahvaljući Krleži i njegovom ugledu i prijateljstvu s titom nitko se nije usudio pobuniti.

Jedna od rijetkih stvari u kojima smo uspjeli nadjebati srbohrvate do 1990. ;-)
reis1

#99 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by reis1 »

stiv33 wrote:
reis1 wrote:
Mi u Hrvatskoj smo uvijek učili hrvatski jezik, a u ostatsku bivše države se učio srpskohrvatski. :-D

Mislim da je deklaracija o hrvatskom jeziku donešena 1967.ili 68. i zahvaljući Krleži i njegovom ugledu i prijateljstvu s titom nitko se nije usudio pobuniti.

A koji je to vas "hrvatski" jezik, ona slovenshtina po centru Hrvashke, Zagorju sto se govori, ili pak ona ikavica po Dalmejshi sto se ika??? :lol:
stiv33

#100 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by stiv33 »

reis1 wrote:
stiv33 wrote:
reis1 wrote:

A koji je to vas "hrvatski" jezik, ona slovenshtina po centru Hrvashke, Zagorju sto se govori, ili pak ona ikavica po Dalmejshi sto se ika??? :lol:
To su narječja, a hrvatski jezik je onaj koji smo učili u školi. :D

Štaš hrvatski jezik je jako bogat i raznolik, a kad ga naučiš garantirano možeš razumijeti i srpski i bosanski, pa čak i crnogorski jezik. :izet:
Post Reply