Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer

Locked
mirsek

#76 Re: Odg: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan

Post by mirsek »

Fact wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa sami su odlucili da nema kompromisa... kakav kompromis kada se trazi biolosko unistenje jedne grupe ljudi? da se pobije i protjera samo pola? trecina? da se pokloni samo pola zemlje, ili tri cetvrtine, ili vise?

ne kolega, kompromisa nema, jednostavno ga ne moze biti - tu su se malo zajebali u procjeni, mozda cak i malo vise, ostaje da se vidi...

a ti bujrum s hitlerom dijeli cehoslovacku, mislio sam da je to vec davno apsolvirana tema, ali sta je tu je
Dokaz da postoji kompromis je današnja BiH.Sam ustav je kompromis.Bosne i Hercegovine ima radi kompromisa.

Nisam ti ja za separatizam,namučilo me je i traženje definicije,a još sad da ga i sprovodim. :-) :thumbup:
E tu lezi caka. Danasnji sporazum je kompromis, ali ga srbi ne postuju u cjelini vec vade samo ono sto njima odgovara a sve drugo odbijaju pa cak i krse.Sa takvim ponasanjem se gubi vrijednost kompromisa u sporazumu i dolazimo do konfrotacije. Vidjecemo ko ce izvuci deblji kraj na kraju.Sta god da bude, sami su krivi za posljedice. A bosne je bilo i bice, al ne zbog kompromisa vec otpora bosanskog naroda velikosrpskoj i velikohrvatskoj agresiji.

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
limeni

#77 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by limeni »

Arata wrote:
Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....

Odmah se barata sa procentima i kroz izjavu Luke Dragicevica posmatraju svi Srbi. Likovi poput Luke upravo zele da ih se izjednaci sa svim Srbima, da se njihovo misljenje okarakterise kao 'srpsko misljenje'. On je tada pobjednik.

Ovakve medijske kampanje ce neminovno dovesti do novog rata i proizvesti nove monstrume. Djeca svih nas mogu doci u poziciju da budu ubijena, silovana i na drugi nacin zlostavljana. U ratnom stanju niko nije siguran.

Ja sam za to da se govori o imenima i prezimenima, da se cijeli dan pise kako je Luka Dragicevic nacista, fasista, sovinista, ljudski skart itd. To je pozeljno. Pozeljno je monstruma takvog kalibra etiketirati, suociti se sa njim, njegovim likom i djelom. Tako ga je moguce pobjediti.

Ako ga gurnes medju Srbe, on je 100% dobio sta je zelio. Tada ga je nemoguce pobjediti.

Ljudi, govorite o imenima i prezimenima, manite se generalizacije. To nikome ne moze koristiti. To jedino ide u korist zlocina i zlocinaca.
:thumbup: Svaka čast
ne slazem se nikako sa postom. problem nije na bosnjackoj nego na srpskoj strani koja iako je pocinila genocid ne osjeca ni zrno pokajanja. nula! kako ocekivati nesto pozitivno u buducnosti od njih?
vi mladji mozda imate neku nadu i vjerujete u bajke kao sto su pravda, ravnopravnost ili suzivot ali zivot nas uci da uvijek jaci uzme pravdu u svoje ruke. budimo jaci od njih, nedajmo vise nikome na nas.
mi smo trenutno u predzadnjoj fazi plana "velika srbija". prva dionica je bila protjerati osmanlije, druga faza je unistavanje "turaka" kao politickog faktora (1912) i otimanje imovine na ovim prostorima (1918), treca faza je bilo ciscenje u srbiji i crnoj gori (1912-1945), cetvri korak je bio prelazak preko drine (1992). ostao je zadnji korak, a to je jos ovo malo sto se skupilo oko rijeke bosne pobiti/protjerati (2031?).
zato nemojte da vas prevare jer su nam srbi vjekovni neprijatelji, u svakoj generaciji su pobili nekoga od nas ali dobit ce oni svoju kaznu ako budemo jaki i slozni.
ova recenica ovog dragicevica me ne cudi jer to je zvanicna politika srbije i rs-a.
Arata

#78 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Arata »

limeni wrote:ne slazem se nikako sa postom. problem nije na bosnjackoj nego na srpskoj strani koja iako je pocinila genocid ne osjeca ni zrno pokajanja. nula! kako ocekivati nesto pozitivno u buducnosti od njih?
vi mladji mozda imate neku nadu i vjerujete u bajke kao sto su pravda, ravnopravnost ili suzivot ali zivot nas uci da uvijek jaci uzme pravdu u svoje ruke. budimo jaci od njih, nedajmo vise nikome na nas.
mi smo trenutno u predzadnjoj fazi plana "velika srbija". prva dionica je bila protjerati osmanlije, druga faza je unistavanje "turaka" kao politickog faktora (1912) i otimanje imovine na ovim prostorima (1918), treca faza je bilo ciscenje u srbiji i crnoj gori (1912-1945), cetvri korak je bio prelazak preko drine (1992). ostao je zadnji korak, a to je jos ovo malo sto se skupilo oko rijeke bosne pobiti/protjerati (2031?).
zato nemojte da vas prevare jer su nam srbi vjekovni neprijatelji, u svakoj generaciji su pobili nekoga od nas ali dobit ce oni svoju kaznu ako budemo jaki i slozni.
ova recenica ovog dragicevica me ne cudi jer to je zvanicna politika srbije i rs-a.
Znači rješenje je pobiti cijeli jedan narod i onda će sve da bude ok? (eventualno 2 ako i Hrvati zasmetaju)
Isti način razmišljanja imali su Ratko Mladić i ovaj Luka Dragićević. Ko god misli tako kada se pogleda u ogledalo treba da vidi jednog od ove dvojice.
sarajvosa

#79 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by sarajvosa »

Dobrica Čosić je rekao da su Srbi dvadeseti vijek počeli pobjedničkim ratovima,a završili ga porazima.Također Srbi su dvadeseti vijek počeli genocidom i genocidom ga I završili.Nakon brojnih zločina I stradanja prije I za vrijeme Drugog svjetskog rata,nažalost zvanične srpske politike nisu radile na razvoju ljudskih I humanih principa I ideja u drugoj polovini dvadesetog stoljeća,već naprotiv njihove ideje su rezultirale stravičnim zločinima,a najveći od tih zločina I ujedno “kruna” srpskog fašizma je genocid u Srebrenici.Velika nacionalistička srpska politika još u 19.vijeku je počela sa rješavanjem “turskog pitanja” na ovim područjima,I to je trajalo kroz cijelo dvadeseto stoljeće,a bojim se da I danas te zloćudne ideje postoje kod velikog broja ljudi srpske nacionalnosti.I danas nakon svega,svjedoci smo poricanja ovih činjenica kod velikog broja Srba.Shvatanje da su Turci(Bošnjaci) uzrok svih nevolja na ovim prostorima je rezultiralo stravičnim zločinima I genocidima.Ovako razmišljanje se pod utjecajem jake srpske nacionalističke propagande ukornijenilo među građanima srpske nacionalnosti.Nažalost tokom cijelog prošlog vijeka kad god su se dešavali zločini na Bošnjacima,srpske I pravoslavne zvanične institucije nikad nisu osudile ova nedjela,već se to velikim dijelom radilo pod njihovim pokroviteljstvom.Naravno u cijelom ovom periodu postoji jedan broj časnih I poštenih Srba onih iskrenih Srba koji su se na ovakav ili onakav način ogradili od svojih sunarodnjaka I osuđivali zločine.Nažalost njihov glas se nije daleko čuo.Također jedan dio odgovornosti za genocid u BIH 92-95 godine snosi komunistička Jugoslavija jer nije riješila brojne zločine I genocid za vrijeme Drugog svjetskog rata.Pitanje je da li bi uopće 92-95 bila ovako krvava da je FNRJ-SFRJ smogla snage da do kraja prezentuje istinu I riješi 41-45 godinu.Što se to nije učinilo postoji više razloga,a jedan od ključnih razloga je I veliki broj prikrivenih četnika koji su bili dio tog sistema I učestvovali u njemu.Genocid u Srebrenici je jedan od najbolnijih događaja za Bošnjake,a svakako svaki iskreni Srbin će priznati da je to I jedan od najbolnijih događaja srpskog naroda.Ako se žele graditi bolji komšijski odnosi na ovim prostorima onda se mora reći istina ma koliko ona bolna bila za taj narod.Ne smatram da su Srbi genocidan narod,samo mislim da je veliki broj srpskog naroda slijedio genocidne politike.Srpski narod mora prepoznat srpsku politiku koja će priznati ove činjenice I koja će se obračunat sa raznim idejama koje dolaze od strane Beograda I Banja Luke,ako žele graditi bolje komšijske odnose.Nažalost preskupa je cijena bila da se Bošnjaci osvijeste.

DA SE NIKADA I NIKOME NE PONOVI SREBRENICA!
Objektivni navijac

#80 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Objektivni navijac »

Fact wrote:
Alfons Kauders wrote:
ah da, sahrana delica kao omiljeni argument ercegsrbskih foruma... :D prezvakano, mozes ti to bolje :D
Možeš i ti bolje.Oslabio si u nastojanju da svoja probošnjačka stajališta,prekriveno iskažeš kao probosanska. :thumbup:
nisu to probosnjacka stajalista,nego kleronacionalisticka.
Drvosjeca iz Dejcica

#81 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dragičević je samo odraz razmišljanja dobrog dijela Srba u BiH, a entitet RS je djelo (fizička manifestacija) takvog razmišljanja i takve politike sa početka 90-tih. Na žalost svako onaj ko misli da će "Dragičevići" stati na ovome se vara a dokaza ima bezbroj. BiH na žalost ide ka još jednom sukobu koji je po svojoj prilici neizbježan. Istorija nas ući da ljude kao Dragičević (politika Srba u BiH) ne možeš zaustaviti lijepim riječima, dogovorom i razgovorom već metodama pravne države, koje opet nema iz dobro znanih razloga, ili izravnom borbom. Treću metodu ja ne poznajem.

P.S (Za naivne Tome)
Predsjednik RS neki dan izjavi da se treba dostojanstveno odužiti Mladiću, Karadžiću i ostaloj plejadi ljudi iz te generacije koja je zaslužna za stvaranje RS pa će izgraditi neki spomenik, bla, bla, bla... Eto dirktne veze Dragičevića, odnašnje plejade ljudi koji "stvaraše RS" i današnje vlasti u RS-u. Dakle razlike nema, samo se čekaju neke povoljnije političke prilike.
Arata

#82 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Arata »

Ja tvrdim da je glup svako ko misli da bi novi rat nešto riješio. Na ovaj jad od sadašnjeg stanja dodaj desetine hiljada mrtvih, hiljade porušenih objekata, stotine hiljada raseljenih... I šta si dobio? Somaliju u Europi.
Umjesto da ganjate da se uđe u EU i NATO, vama je lakše uzet pušku i pucat.
BHCluster

#83 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by BHCluster »

Pa veliko srbima nesmetaju zlocini smeta im pricanje o istim spominjanje na iste opet bih oni sve to radili a ci im se ukaze sansa to ce i da urade!
Last edited by BHCluster on 10/07/2014 16:13, edited 1 time in total.
limeni

#84 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by limeni »

Arata wrote:
limeni wrote:ne slazem se nikako sa postom. problem nije na bosnjackoj nego na srpskoj strani koja iako je pocinila genocid ne osjeca ni zrno pokajanja. nula! kako ocekivati nesto pozitivno u buducnosti od njih?
Znači rješenje je pobiti cijeli jedan narod i onda će sve da bude ok? (eventualno 2 ako i Hrvati zasmetaju)
Isti način razmišljanja imali su Ratko Mladić i ovaj Luka Dragićević. Ko god misli tako kada se pogleda u ogledalo treba da vidi jednog od ove dvojice.
ako je tebi "biti slozni i ne dati na se da nas po 17.put kolju" pobit cijeli narod onda da, to je rijesenje.
zar bosnjaci nemaju pravo na samoodbranu?
zasto je rs jos ziva?
VjecitiStudent

#85 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by VjecitiStudent »

Pristigla nova klasa 2. minhenske.
Drvosjeca iz Dejcica

#86 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Arata wrote:Ja tvrdim da je glup svako ko misli da bi novi rat nešto riješio. Na ovaj jad od sadašnjeg stanja dodaj desetine hiljada mrtvih, hiljade porušenih objekata, stotine hiljada raseljenih... I šta si dobio? Somaliju u Europi.
Umjesto da ganjate da se uđe u EU i NATO, vama je lakše uzet pušku i pucat.
OK, ja mogu prihvatiti tvoje subjektivno mišljenje da sam glup ali se ne slažem iz sljedećih razloga pa ću pokušati ukratko obrazložiti.

Pitanje rata nije stvar ličnog izbora, kao recimo kada ideš da kupiš nove cipele pa biraš između modela, boja i namjene te obuće, već je rat stvar koja ti se nametne htio ga ti ili ne, odobravao ili ne odobravao. Dakle slažem se da bi rat i sukob donio još veći jad i čemer ali mi koji smo doživjeli ovaj 92. znamo da se ti ili ja kao pojedinac ne pitamo već rat dođe na vrata želio to ti ili ne. Uzeti pušku i pucati nije stvar ličnog izbora.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 10/07/2014 16:19, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#87 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by L u c i f e r »

Ja samo znam da bi ja razgulio. :izet:
Drvosjeca iz Dejcica

#88 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

L u c i f e r wrote:Ja samo znam da bi ja razgulio. :izet:
Ček, pa ti kao zaposlenik državnih institucija bi trebao stati u prvi red da braniš državu i institucije koje te hrane. :wink: :mrgreen:
Arata

#89 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Arata »

limeni wrote:
Arata wrote:
ako je tebi "biti slozni i ne dati na se da nas po 17.put kolju" pobit cijeli narod onda da, to je rijesenje.
zar bosnjaci nemaju pravo na samoodbranu?
zasto je rs jos ziva?
Ko kaže da nemaš pravo na samoodbranu? Ovdje većinom pričaju uzmi pušku i napadni, a to nije isto (sa ove teme):
JA SE NADAM DA VAM JE JASNO SAD DA MI OVE FASISTE MORAMO IZBRISATI IZ BOSNE KAD TAD ILI CE ONI IZBRISATI NAS.
nema kompromisa, nema odustajanja, nema posustajanja... dzaba vam sve... jedino puskom mozete dobiti to sto hocete, ili poginuti u pokusaju da to ostvarite... valjda je jasno za koju opciju navijam
@Drvosjeca iz Dejcica
Razumijem sve o nametnutom ratu, naravno da treba svako biti spreman na odbranu - uvijek. ALI sve češća je priča o započinjanju rata, što je samoubistvo za sve učesnike i totalno je glupo.
Last edited by Arata on 10/07/2014 16:23, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#90 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ček, pa ti kao zaposlenik državnih institucija bi trebao stati u prvi red da braniš državu i institucije koje te hrane. :wink: :mrgreen:
Da samo bogdo njihov zaposlenik, zamijenio si me s nekim... :)
Drvosjeca iz Dejcica

#91 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

L u c i f e r wrote:
Da samo bogdo njihov zaposlenik, zamijenio si me s nekim... :)
Onda halali. :)
Objektivni navijac

#92 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Objektivni navijac »

Od budjehtlija se ne moze ocekivati moral i etika :D
No,nema od rata nista,nemamo mi para za taj sport,mada ga volimo ali nema se jbg :(
Samo ova stoka sitna zuba siri medjunacionalnu i medjuvjersku mrznju i razdor,samo da nekako unesu malo smisla u svoje jadne zivote. Idite ba,kuhajte meth,prodajite drogu,nadjite smisao neki u zivotu, :D pustite se srbovanja,bosnjakovanja i slicno .
Arata

#93 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Arata »

I ja bi razgulio ako bih stigao. Samo bi mi tad bilo žao ljudi koje ne zanima rat, a nisu mogli otići. Ako bar hoće da ratuju, neka nam najave mjesec dana prije da se organizujemo :D
vee-jay

#94 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by vee-jay »

Kikibombona wrote:Ovo sve ide naopako, valjda ne moze drugacije....

Odmah se barata sa procentima i kroz izjavu Luke Dragicevica posmatraju svi Srbi. Likovi poput Luke upravo zele da ih se izjednaci sa svim Srbima, da se njihovo misljenje okarakterise kao 'srpsko misljenje'. On je tada pobjednik.

Ovakve medijske kampanje ce neminovno dovesti do novog rata i proizvesti nove monstrume. Djeca svih nas mogu doci u poziciju da budu ubijena, silovana i na drugi nacin zlostavljana. U ratnom stanju niko nije siguran.

Ja sam za to da se govori o imenima i prezimenima, da se cijeli dan pise kako je Luka Dragicevic nacista, fasista, sovinista, ljudski skart itd. To je pozeljno. Pozeljno je monstruma takvog kalibra etiketirati, suociti se sa njim, njegovim likom i djelom. Tako ga je moguce pobjediti.

Ako ga gurnes medju Srbe, on je 100% dobio sta je zelio. Tada ga je nemoguce pobjediti.

Ljudi, govorite o imenima i prezimenima, manite se generalizacije. To nikome ne moze koristiti. To jedino ide u korist zlocina i zlocinaca.
Tako je, treba govoriti o imenima i prezimenima ljudi, politicara, sefova medija ... nastanjenih u RS koji osudjuju ovaj gnusni cin i ovakve govore mrznje. I upravo te ljude treba uzeti kao primjer da "nisu svi isti".
BHCluster

#95 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by BHCluster »

Image
Ovako se ostvaravaju srpski vjerski, politicki i vojni ciljevi!
Nogatrans

#96 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Nogatrans »

Ja sam stvarno zadivljen koliko smo Bosnjaci glup narod. Mi i pored toliko klanja,ubijanja,silovanja pa cak i po tri mjeseca su zene silovane,klanje nasih oceva,brace,rodjaka,sestara majki na nasim pragovima kuca i to natjeraju te da gledas. Polijevanju vina krstenje,i urezivanje istog krsta u tijelo nozem i pored jos dosta toga od ranije stvari MI opet trcimo da kazemo kako mi zelimo multinacionalnu sredinu.

Da se razumijemo nisam protiv toga,ali to jednostavno nije moguce jer zivis sa narodima koji te MRZE. Uvijek ce biti klanja jer MI uvijek trcimo sami pod noz. Pijemo,Cugamo,vjera nam zapostavljena djecu nam skoluje tv,razne cece, pink itd. Bjezimo od Islama jer pobogu nemoj da vidi srbin ili hrvat da ti ides u dzamiju a ako si malo brade pustio odmah si terorista. Eh pa znajte onaj koji sijedi Kuran i Sunnet on zna da ce od "komsija" uvijek novi napadi doci,ne zato sto smo Bosnjaci nego zato sto smo Muslimani. Prvom prilikom kad se budemo ponosili nasom vjerom,nasom zemljom,kada se pocnemo ponasati ko Muslimani tada oni nece imati "muda".

Srbi se ponose sprpstvom,oni bi dali za tu zabludu svoje zivote a nama Allah dao uputu mi ko sline samo svoje gazimo da bi druge uzdigli. Sve u svemu znajte da je jedini ovdje problem Islam u Bosni i dok god je Islama zohari nece stati da nas napadaju.

Sellam
L u c i f e r

#97 Re: Odg: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan

Post by L u c i f e r »

Arata wrote:
I ja bi razgulio ako bih stigao. Samo bi mi tad bilo žao ljudi koje ne zanima rat, a nisu mogli otići. Ako bar hoće da ratuju, neka nam najave mjesec dana prije da se organizujemo :D
Naravno, i meni bi bilo zao neduznih. :)
madner

#98 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by madner »

Mozda je razlog tome sto su tamo gdje su najvise cugali i najmanje pratili vjeru najbolje prosli pa nikako da shvate tu uzrocno posljedicnu vezu. Po tom ispade isto da to nema blage veze s tim kako ces proci, nego je to cista suplja poluretardirana prica bez pokrica.

Mislim, cisto tako ispadne kada se gleda kako je ko gdje prosao.
L u c i f e r

#99 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by L u c i f e r »

Nevjerovatno je kako se ljudi zamlacuju apstraktnim floskulama kao sto su nacija, vjera i drzava dok im zivoti prolaze u tihom ocajanju i sabur patnji.
solo2

#100 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by solo2 »

Dobro jutro!!! Ne znam koliko forumasa ovdje obitava ali predlazem da se ova tema pokrene svakih 15 dana uz video sadrzaje. Moramo konacno biti svjesni s' kim imamo posla i da nam je to na pameti uvijek.
Locked