FINALE: Njemačka - Argentina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#76 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:Cuj imaju Messija....pa ne igra Messi ove hrkljus taktike, njegov je ucinak u napadu, a zadnje dvije utakmice je to 0 :oops:
Mada, eto, u finalu bi trebao biti neka prevaga. Cuvao se za SP, na SP se izgleda cuvao za finale, da vidimo....
Inace, mislim Njemacka. Nece ih odnijeti ko Brazil, ali trebali bi pobijediti ovu juznoamericku Grcku :D
Ti trebaš prvo ostaviti po strani ta osjećanja mržnje koja gajiš prema igraču Barçe i stvari pogledati objektivno. Kažeš učinak Messia u zadnje dvije utakmice je ravan nuli. Čovjek bi ti možda i povjerovao jer nije Messi zabio tri gola, povoljao ko kurbane pola odbrane. Ali ima nešto što se zove analiza utakmice koju rade stručni ljudi, i sva je sreća da je dostupna većini ljudi u svijetu. Evo uzet ću za primjer utakmicu protiv Belgije. Messi je igrao malo dalje od gola kao i većinu ovog prvenstva, ali ljudi su prikazali svaki put kad je kod njega lopta koliko se prostora otvara za druge igrače. Ne samo to, nego je svaki put zbunjivao mesara Fellainia kud i kamo on treba da se kreće. Pogledaj opet akciju za prvi gol, malo je prostudiraj onako objektivno, vidjet ćeš o čemu ljudi pričaju. To što Messi nije zadovoljio tvoje apetite i tebi sličnim sa dva tri gola iz solo akcija ne može nikako biti neko mjerilo za njegov dosadašnji učinak na prvenstvu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
groove

#77 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by groove »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#78 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj imaju Messija....pa ne igra Messi ove hrkljus taktike, njegov je ucinak u napadu, a zadnje dvije utakmice je to 0 :oops:
Mada, eto, u finalu bi trebao biti neka prevaga. Cuvao se za SP, na SP se izgleda cuvao za finale, da vidimo....
Inace, mislim Njemacka. Nece ih odnijeti ko Brazil, ali trebali bi pobijediti ovu juznoamericku Grcku :D
Ti trebaš prvo ostaviti po strani ta osjećanja mržnje koja gajiš prema igraču Barçe i stvari pogledati objektivno. Kažeš učinak Messia u zadnje dvije utakmice je ravan nuli. Čovjek bi ti možda i povjerovao jer nije Messi zabio tri gola, povoljao ko kurbane pola odbrane. Ali ima nešto što se zove analiza utakmice koju rade stručni ljudi, i sva je sreća da je dostupna većini ljudi u svijetu. Evo uzet ću za primjer utakmicu protiv Belgije. Messi je igrao malo dalje od gola kao i većinu ovog prvenstva, ali ljudi su prikazali svaki put kad je kod njega lopta koliko se prostora otvara za druge igrače. Ne samo to, nego je svaki put zbunjivao mesara Fellainia kud i kamo on treba da se kreće. Pogledaj opet akciju za prvi gol, malo je prostudiraj onako objektivno, vidjet ćeš o čemu ljudi pričaju. To što Messi nije zadovoljio tvoje apetite i tebi sličnim sa dva tri gola iz solo akcija ne može nikako biti neko mjerilo za njegov dosadašnji učinak na prvenstvu.

Nismo se razumjeli. Ovo je SP i Barca nema nikakve veze s tim. Koliko puta trebam ponoviti da je Messi prevaga u ovoj Argentini? Ne trazim da daje 2-3 gola po utakmici. Dobro, eto sa Belgijom se slazem da sam pogrijesio. Vukao je na svoja ledja protivnicke igrace. Protiv Holandije toga nije bilo. Nije bilo nista u napadu. Bio je slobodnjak u golmana, bila je Higuainova sansa. To je to.
Koliko vidim, kritika nije samo on nekog ko ne moze Messija ili ne navija za Barcu, upravo suprotno. Kritikuju ga bas ti koji navijaju za Barcu, jer ovo jeste odlicno, a zna se da on moze bolje. Eto, to je u pitanju.
Crvena Tifoza

#79 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Nismo se razumjeli. Ovo je SP i Barca nema nikakve veze s tim. Koliko puta trebam ponoviti da je Messi prevaga u ovoj Argentini? Ne trazim da daje 2-3 gola po utakmici. Dobro, eto sa Belgijom se slazem da sam pogrijesio. Vukao je na svoja ledja protivnicke igrace. Protiv Holandije toga nije bilo. Nije bilo nista u napadu. Bio je slobodnjak u golmana, bila je Higuainova sansa. To je to.
Koliko vidim, kritika nije samo on nekog ko ne moze Messija ili ne navija za Barcu, upravo suprotno. Kritikuju ga bas ti koji navijaju za Barcu, jer ovo jeste odlicno, a zna se da on moze bolje. Eto, to je u pitanju.
Onu sinošnju utakmicu obadvije ekipe su odigrale malo je reći oprezno. Imao sam osjećaj da nijedna ekipa nije nešto naročito imala neku veliku želju da zabije gol. Borili su se za svaki centimetar onog igrališta. Budimo realni, većina nas je očekivala sinoć da će Holandija isprašiti Argentinu kao Njemačka domaćine i potajno se nadalo o tom Evropskom finalu. Međutim koliko god onaj na klupi Argentjne izgledao kao ubleha, i koliko god je Messi odigrao ispod 'očekivanog' (a dobro smo i ja i ti vidjeli koliko je puta bilo uleta sa kramponima na njega da bi ga zaustavili) po meni lično Argentina je odigrala perfektno i jako zrelo protiv Holandije. Ipak ta ista Holandija je nalupala Španiju i udijelila im kartu za povratak kući. I ja sam očekivao da će Messi bljesnuti u toku utakmice sa prodorom ili golom iz ničeg i vjerovatno mu se zato zamjera i govori da je razočarao. Ali ipak mislim da on nije nikako mogao doći do izražaja sinoć jer je bio taoc stroge taktike svog selektora.

SmokingMan

#80 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by SmokingMan »

Iskreno očekujem trijumf Njemačke,argentinci mogu gajiti nadu za trofej samo korz penale,ili se evntualno nadati "lošem danu" njemaca,mada čisto sumnjam da će ga imati,za neku bolju predstavu na terenu gaučosi nisu sposobni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#81 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Tomahawk11 »

To i jeste bilo. Obje ekipe su se postavile da je bitnije ne primiti nego dati gol. Naravno, glupo je sad srati sto nisu napali Argentinci ili Holandjani, sto bi, pa da im ovi drugi sloze neku kontru i ode sve u pm.
Bilo je tih startova, Holandjani su poznati kao prvoklasni mesari.
Licno sam mislio da ce ih uzeti Holandija. Najvise zbog van Gaala, mislio sam da ce on na neki nacin iznenaditi Argentinu. Medjutim, i on je cekao penale.
Opet, nije bilo realno ocekvati da ce, recimo, Holandjani nakantati Argentince, noc prije su Nijemci probudili i jedne i druge na maksimalan oprez.
Mislim da ce i u finalu Argentinci s istom taktikom. Da li nam Messi sprema neko iznenadjenje za finale, vidjecemo.
Nijemci vise nemaju faktor iznenadjenja. Zna se sta su sposobni.
Crvena Tifoza

#82 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Ja nisam tako ubijeđen da će se Švabe tek tako prošetati do pehara. Mislim da je dosta raje još pod dojmom one utakmice protiv Brazila. Onakve utakmice se dešavaju jednom u našem životu. Kako god jedva čekam nedjelju i da krene lopta sa centra.

JohnnyS

#83 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by JohnnyS »

Havatar wrote:Image

:mrgreen:

Vatikanska zavera :D
nKrkan

#84 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by nKrkan »

Presudit će Argentinski trik i vic
soccerfan88

#85 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by soccerfan88 »

pink floydd wrote:Utrpaće ga Miler ba. Ja smotanijeg čojka, a boljeg igrača nisam vidio. Borac je svaka mu čast.
To ti je ko ono ne he,, lijep nego uporan :D :D Elem i kod njega ne "zabija" lijep nego uporan. Stvarno covjek kad ga vidi reko bi gluho bilo sta je ono. A fraer siluje djecu. :-D :-D :-D Elem ja mislim da ce biti tvrda utakmica ali svabe dobijaju 2-0 :) :) Ako dadnu gol u prvih 10 minuta svasta bi moglo biti :D :D Kladio se sa jaranom u 100 dolara kad je prvenstvo pocelo da Njemacka uzima ( na samom pocetku dok Njemci jos ni prvu tekmu bili odigrali) on veli Holandija. Elem hajte Svabe pa da pare pokupim. :D :D
zecko_kupuz

#86 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by zecko_kupuz »

Ako Khedira 8) poludi, Njemačka ih uzima lopatom za snijeg.
channel10

#87 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by channel10 »

Argentina jos uvijek nije odigrala dobru utakmicu, a dosla je do finala. Mislim da ce konacno proraditi napad Argentine, na celu sa Mesijem i onim drugim prcom :D
racionalista

#88 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by racionalista »

Njemačka ovo hladno uzima sa 3:0

Sa ovakvom formacijom Argentine ni Messi ne može doći do izražaja. Jedini Argentinac koji je odigrao na nivou je Mascerano, njemu svaka čast. Ovi ostali su svi nekako LI-LA nastrojeni.
LSD

#89 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by LSD »

Budimo realni, Argentina ima određene šanse samo ukoliko za ovih dan-dva kloniraju Messija i Mascherana u još par primjeraka...no ako i to uspiju odraditi, opet ce biti upitno sa koliko razlike ce fasovati po guzovima :izet:

Zapravo, jedina prava šansa Argentine je Low koji je sklon (s vremena na vrijeme) da umisli kako je neki fudbalski vizionar i inovator :pisnuo: ...ako budalu prenese i pocne glumiti Pepa, onda i Gauchosi imaju neke šanse.
agnostic_front

#90 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by agnostic_front »

Hulk to rješava.
FIDELCA

#91 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by FIDELCA »

Svaki sut Njemacke protiv Brazila bio je gol.
Sada ce imati sansi milion ali nece ga lako dat.
glitch

#92 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by glitch »

njemačka :bih:
x_lecter

#93 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by x_lecter »

Njemapcka prvak svijeta ... ključaj temu
Havatar

#94 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Havatar »

FIDELCA wrote:Svaki sut Njemacke protiv Brazila bio je gol.
Sada ce imati sansi milion ali nece ga lako dat.
:thumbup:
Itakoto

#95 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Itakoto »

Bojim se da ce ovo Argentina uzeti onako bezveze kao sto to (u)radili u prethodnih 6 utakmica.
JThomas

#96 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by JThomas »

ovoj argentini niko dosad nije stvorio puno šansi i to je njihova najjača strana. tako da mislim da neće ni njemačka. realizacija će biti krucijalna.
sema911s

#97 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by sema911s »

miler ce do do 30min. utrpat 2 komada,., a onda ce se ponovit scenario ko sa brazilom, samo nece bit milosti,.,
Havatar

#98 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Havatar »

sema911s wrote:miler ce do do 30min. utrpat 2 komada,., a onda ce se ponovit scenario ko sa brazilom, samo nece bit milosti,.,
Ono sa Brazilom im se nece nikad ponoviti posto su oni iskoristili njihov pad u igri i dali im golove i onda je utakmica bila zavrsena. Da danas igraju sa Brazilom bila bi skroz drugacija utakmica. Posto su se na toj utakmici ispucali sada ce im protiv Argentine biti jos teze posto ce za razliku od te utakmice kad je ulazilo sve sto su opucali sada promasivati i ono sto je vec vidjeno u golu.
JThomas

#99 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by JThomas »

ono je utakmica po mnogo čemu jedinstvena u istoriji fudbala i šanse da se ona ponovi u pet dana su vrlo, vrlo blizu nule. a argentina je neuporedivo čvršća od onog brazila (još bez najboljeg defanzivca i najboljeg ofanzivca da prebacuje teret igre naprije).
Stari

#100 Re: FINALE: Njemačka - Argentina

Post by Stari »

groove wrote:Image

Ovo je autentican dokument ...original ----mislim ovo mora da je neki svabo pisao ...jer mensecini da je

has
a Team .... :?
Post Reply