inace je more isfuralo ne znam i koji ces svake godine na moru
pogotovo jos zaostali jadran koji ne nudi nista, puno vrijednije je otici u spaniju, tursku ili neku drugu destinaciju.
Prije dva dana bas gledam u Omisu na pijaci, kajsije 35kn. Znaci oko 9,5KM.Danguba wrote:pa ti ne ponesi paradaz...![]()
Nikakav to nije vjernik, ako to praktikuje da bude IN.raskopusa wrote:sto jest,jest ali vjernika 92. mora da se vidi, i da bude vidjen.tako da ti to ne stoji.preludezalude wrote: To su sve vjernici na baterije. Pravi vjernik zna da vjerske duznosti moze obavljati i van crkve, dzamije....
znam da ima - ali zato u kalesiji nema moraspreca wrote:Jarane u kalesiji ima takvih pica da ih dubrovnik jos nije vidioAlfons Kauders wrote:a ovo nam "novinari" iz avaza? duse drage, porede cijene u dubrovniku s cijenama u kalesiji...Danguba wrote:pa ti ne ponesi paradaz...![]()
sladoled - nemam pojma, ne konzumiram
kafa 16-18kn u hrvatskoj? pitam se gdje, jer ja najcesce placam 7-10kn
krofna 13 kuna? gdje? ja sam u maju uzeo dvije za 5kn na akciji... inace je jedna 5-7kn
hamburger 35 kuna? coca cola 20 do 24 kune? pizza 88 kuna?!
koji idioti majko moja mila... pa za 90 kuna mozes pojesti solidnu ribu... za 35 kuna ima jeftine paste, pizze najcesce oko 50kn (ne 88)...
voce i povrce je katastrofa skupo, sramotno skupo, ali nema potrebe izmisljati pizze od 90 kuna, mislim halo... fakat su zanimljivi degenerici koji citaju ove "novine"![]()
![]()
.....ja akobogda u avgustu pravac Kalesija na picuuuu
![]()
![]()
a vi kako hocete
.......nikad se manje nije islo u Tz na more kao sada
![]()
![]()
![]()
.....de mi reci ako odem za Du gdje da odem na dobru picu
![]()
![]()
![]()
kako kome - poznajem par ljudi koji jednostavno kazu da im je jeftinije jer ustede 2 dana puta... odnosno 4 radna dana... jbg ako neko za dan zaradi stotinjak mara, to je 400 dodatnog troska za par...Alhemicarkaa wrote:Stalno slušam to jeftinije je otići negdje drugo avionom. Gdje je to tačno jeftinije otići? Pokaži mi taj aranžman.Alfons Kauders wrote:Problem je sto toj srednjoj klasi (ako uopste postoji kod nas) sad ispada jeftinije piciti iz Sarajeva ili Tuzle avionom na odmor negdje dalje... Plus ne treba voziti 5 - 8 sati, cekati sat-dva na granici, trpiti kojekakve glupost i gledati ciganluk.
Jadran ce uvijek biti popularna destinacija radi blizine, ali to postaje sve manje vazno. "Srednjoj klasi" koja gleda na potrosnju i koja hoce da ljetuje 7-15 dana Hrvatska se sve manje isplati. Za povremene izlete ok.
sumirprimus wrote:od nocnog zivota,jel prije il nakon sto djeca odu na spavanje?
More su koke, more je provod, more je izvor životaDanguba wrote:Pitanje svih pitanja je ''Zasto ici na more(Jadransko)''?
E čuj kako kome.Alfons Kauders wrote:kako kome - poznajem par ljudi koji jednostavno kazu da im je jeftinije jer ustede 2 dana puta... odnosno 4 radna dana... jbg ako neko za dan zaradi stotinjak mara, to je 400 dodatnog troska za par...Alhemicarkaa wrote:Stalno slušam to jeftinije je otići negdje drugo avionom. Gdje je to tačno jeftinije otići? Pokaži mi taj aranžman.Alfons Kauders wrote:Problem je sto toj srednjoj klasi (ako uopste postoji kod nas) sad ispada jeftinije piciti iz Sarajeva ili Tuzle avionom na odmor negdje dalje... Plus ne treba voziti 5 - 8 sati, cekati sat-dva na granici, trpiti kojekakve glupost i gledati ciganluk.
Jadran ce uvijek biti popularna destinacija radi blizine, ali to postaje sve manje vazno. "Srednjoj klasi" koja gleda na potrosnju i koja hoce da ljetuje 7-15 dana Hrvatska se sve manje isplati. Za povremene izlete ok.
ja sam i dalje za dalmaciju, da se razumijemo
Jesi ti ikada bila u Turskoj?Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.
Evo gledala sam na fibuli, najjeftiniji aranžman za Tursku, u hotelu sa 3 zvjezdice, sedam noćenja sa doručkom za dvije odrasle osobe i jedno djete 2800 KM, hotel nije na plaži, niti ima vlastitu. Za hranu se sam pobrini.
S druge strane u Hrvatskoj - apartman 40 eura, tik uz more, za put potrošiš još recimo 150, i nek 300 potrošiš na hranu, eto nek sve izađe 1200 - to je više od duplo jeftinije od najjeftinije opcije u Turskoj.
A što se tiče puta - nije to samo dva sata leta, dođi sat prije leta, sletiš, kontrole dok prođeš, dok se svi skupe i sjednete u bus, dok te bus dobaci do destinacije - eto ti ode dan.
Ovdje ne govorim o odnosu cijena - usluga, ovo je čisto ziceraški proračun za prosječnu Bosansku porodicu sa jednim djetetom (sa dvoje djece ova korist ide više za Hrvatsku jer samo put avionom za djete je 450 KM). Dakle kad sve staviš na papir, nigdje veze da je Turska jeftinija. Ne sporim da u Turskoj možeš naći bolji i jeftiniji apartman nego u Turskoj, ali iz Bosne nit možeš doći do tih apartmana, plus moraš avion platiti.
A o All inclusive i svim onim prefix all inclusive aranžmanima da ne govorim. Tu ispod 7 milja ne računaj - i po meni je tu Turska više nego precjenjena - dati 7000 da bi sjedio kraj nekog bazena u nekom getu i prežderavao se je meni van pameti - ima mi jedino logike kad neko ima malu djecu, ali je svejedno bezobrazno skupo. Pa za te pare na Cubu mogu otići.
Mislim da debelo griješiš ili ne razumiješ kako se čitaju cjenovnici agencija. Nema šanse da ćeš 7 dana polupansion u hotelu sa 3 zvjezdice platiti 2800KM. To je izvan svake pameti.Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.
Evo gledala sam na fibuli, najjeftiniji aranžman za Tursku, u hotelu sa 3 zvjezdice, sedam noćenja sa doručkom za dvije odrasle osobe i jedno djete 2800 KM, hotel nije na plaži, niti ima vlastitu. Za hranu se sam pobrini.
S druge strane u Hrvatskoj - apartman 40 eura, tik uz more, za put potrošiš još recimo 150, i nek 300 potrošiš na hranu, eto nek sve izađe 1200 - to je više od duplo jeftinije od najjeftinije opcije u Turskoj.
A što se tiče puta - nije to samo dva sata leta, dođi sat prije leta, sletiš, kontrole dok prođeš, dok se svi skupe i sjednete u bus, dok te bus dobaci do destinacije - eto ti ode dan.
Ovdje ne govorim o odnosu cijena - usluga, ovo je čisto ziceraški proračun za prosječnu Bosansku porodicu sa jednim djetetom (sa dvoje djece ova korist ide više za Hrvatsku jer samo put avionom za djete je 450 KM). Dakle kad sve staviš na papir, nigdje veze da je Turska jeftinija. Ne sporim da u Turskoj možeš naći bolji i jeftiniji apartman nego u Turskoj, ali iz Bosne nit možeš doći do tih apartmana, plus moraš avion platiti.
A o All inclusive i svim onim prefix all inclusive aranžmanima da ne govorim. Tu ispod 7 milja ne računaj - i po meni je tu Turska više nego precjenjena - dati 7000 da bi sjedio kraj nekog bazena u nekom getu i prežderavao se je meni van pameti - ima mi jedino logike kad neko ima malu djecu, ali je svejedno bezobrazno skupo. Pa za te pare na Cubu mogu otići.
studeni76 wrote:Mislim da debelo griješiš ili ne razumiješ kako se čitaju cjenovnici agencija. Nema šanse da ćeš 7 dana polupansion u hotelu sa 3 zvjezdice platiti 2800KM. To je izvan svake pameti.Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.
Ako izbjegneš ona exksluzivna mjesta u TR, može se naći all inclusive hotel sa 5 zvjezdica za 1500KM ili nešto preko. A usluga vrhunska, ptičijeg mlijeka ima.
ovo je iz ličnog iskustva http://www.fibula.ba/ANTALYA-Hoteli/POR ... talji.aspx
Karta do Turske za djete je 450 KM. Dvogodišnje. Pretpostavimo da je to puna cijena karte sa taksama. Znači tri puta 450 km je 1350 KM. Samo da dobaciš, kako onda biti paradajz turista? Ovdje ne mislim bukvalno na onog koji jede paradajz na plaži, nego onaj ko je, ako je imao sreće, zaštekao 1000 km za more. Tom je Turska misaona imenica - a Hrvatska itekako pristupačna. Matematika je čudo i tu padaju priče ali to je privatni smještaj, ovamo je hotel. Džaba grad za dinar kad ja dinar nemam.svjezi_ustipak wrote:studeni76 wrote:Mislim da debelo griješiš ili ne razumiješ kako se čitaju cjenovnici agencija. Nema šanse da ćeš 7 dana polupansion u hotelu sa 3 zvjezdice platiti 2800KM. To je izvan svake pameti.Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.
Ako izbjegneš ona exksluzivna mjesta u TR, može se naći all inclusive hotel sa 5 zvjezdica za 1500KM ili nešto preko. A usluga vrhunska, ptičijeg mlijeka ima.
ovo je iz ličnog iskustva http://www.fibula.ba/ANTALYA-Hoteli/POR ... talji.aspx
njih troje idu u Tr za 2800, sve skupa sa prevozom.
@Alkemicarka mozes i u Turskoj biti paradajz turista. jeftini su im pravo supermarketi ako ti se da hodati mada je all inclusiv varijanta puno bolja opcija.
Sve to mozes obezbijediti na mnogim drugim mjestima.Alhemicarkaa wrote:More su koke, more je provod, more je izvor životaDanguba wrote:Pitanje svih pitanja je ''Zasto ici na more(Jadransko)''?
Potpisujem ovo. Baš pretražujem danas smještaje po CRO, nakon 10 godina redovnog ljetovanja, ova godine ću pauzirati.spacek wrote:Standard nam nije bio nikad lošiji, nismo bili nikad siromašniji, krediti i rate kredita stežu, plate neredovne, primanja u vidu minimalaca, gorivo skuplje, potrošačka korpa sve skuplja. Od čega da ljudi idu na more???
Ako se i odluče i skupe nekog novca, bude im žao iz više razloga:
1. putovanje dugo + gorivo - odlazak i povratak = velik trošak
2. peglanje na granici i restrikcije oko unosa hrane
3. pronalazak smještaja + noćenje skupo
4. usluge loše, neljubaznost
5. deračina na plaži, u prodavnicama, pad na kursu zamjene valute
6. rijetko ko da se vrati a da se ne osjeća prevarenim i isfrustriranim
Ne kazem da je ovo navedeno pravilo, ali nije ni rijetkost i nema kome se to nekom barem jednom nije desilo u zadnjih 10 godina odlaska na CRO more vise od 7 dana!
Mozes ti sada razvijati teorije ironije ali za mene je more uvijek bilo ''koke'' pa sve drugo.Alhemicarkaa wrote:Hvala, živim u BiH i znam googlati i naći cijene![]()
A previše si bukvalno shvatio moj komentar more su koke - to je bila ironija.
Evo ti malo o ironiji pa pogledaj:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija