Nikada se manje nije išlo na more..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
limeni

#76 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by limeni »

ma kakvo more u hrvatskoj od rata sve stoji isto pa vise zgrada je u sarajevu napravljeno nakon rata..
inace je more isfuralo ne znam i koji ces svake godine na moru :oops:
pogotovo jos zaostali jadran koji ne nudi nista, puno vrijednije je otici u spaniju, tursku ili neku drugu destinaciju.
Šveđanin

#77 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Šveđanin »

Da al je Španija malko druga klasa za Hrvatsku i malko drugi svijet za Crnu Goru.. što po izboru, ponudi, tako i po cijenama.
Danguba

#78 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Danguba »

Pitanje svih pitanja je ''Zasto ici na more(Jadransko)''?
preludezalude

#79 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by preludezalude »

Danguba wrote:pa ti ne ponesi paradaz... :D

Image
Prije dva dana bas gledam u Omisu na pijaci, kajsije 35kn. Znaci oko 9,5KM.
preludezalude

#80 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by preludezalude »

raskopusa wrote:
preludezalude wrote: To su sve vjernici na baterije. Pravi vjernik zna da vjerske duznosti moze obavljati i van crkve, dzamije....
sto jest,jest ali vjernika 92. mora da se vidi, i da bude vidjen.tako da ti to ne stoji. :D
Nikakav to nije vjernik, ako to praktikuje da bude IN.
celava_dlaka

#81 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by celava_dlaka »

Slabo i nocnog zivota na jadranu, tako sve drugo sto ima more i barem iole nocnog zivota dolazi u obzir
sumirprimus

#82 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by sumirprimus »

od nocnog zivota,jel prije il nakon sto djeca odu na spavanje? :D
Alfons Kauders

#83 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Danguba wrote:pa ti ne ponesi paradaz... :D

Image
a ovo nam "novinari" iz avaza? duse drage, porede cijene u dubrovniku s cijenama u kalesiji...

sladoled - nemam pojma, ne konzumiram

kafa 16-18kn u hrvatskoj? pitam se gdje, jer ja najcesce placam 7-10kn

krofna 13 kuna? gdje? ja sam u maju uzeo dvije za 5kn na akciji... inace je jedna 5-7kn

hamburger 35 kuna? coca cola 20 do 24 kune? pizza 88 kuna?!

koji idioti majko moja mila... pa za 90 kuna mozes pojesti solidnu ribu... za 35 kuna ima jeftine paste, pizze najcesce oko 50kn (ne 88)...

voce i povrce je katastrofa skupo, sramotno skupo, ali nema potrebe izmisljati pizze od 90 kuna, mislim halo... fakat su zanimljivi degenerici koji citaju ove "novine"
Jarane u kalesiji ima takvih pica da ih dubrovnik jos nije vidio :twisted: :lol: :lol: .....ja akobogda u avgustu pravac Kalesija na picuuuu :lol: :lol: :lol: a vi kako hocete :mrgreen: .......nikad se manje nije islo u Tz na more kao sada :lol: :lol: :lol: :lol: .....de mi reci ako odem za Du gdje da odem na dobru picu :oops: :lol: :lol: :lol:
znam da ima - ali zato u kalesiji nema mora :D

uglavnom bezze usporedba... porede prosjecne cijene u bih s cijenama u najskupljim tourist trap destinacijama u hrvatskoj... :D sto ne uporede cijene u 'vatri' s cijenama u dalmaciji? :D ili barem s cijenama u varesu, han pijesku itd? :D

a u dubrovniku svakako ne tamanim pizze... :D
Alfons Kauders

#84 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alfons Kauders »

Alhemicarkaa wrote:
Alfons Kauders wrote:Problem je sto toj srednjoj klasi (ako uopste postoji kod nas) sad ispada jeftinije piciti iz Sarajeva ili Tuzle avionom na odmor negdje dalje... Plus ne treba voziti 5 - 8 sati, cekati sat-dva na granici, trpiti kojekakve glupost i gledati ciganluk.

Jadran ce uvijek biti popularna destinacija radi blizine, ali to postaje sve manje vazno. "Srednjoj klasi" koja gleda na potrosnju i koja hoce da ljetuje 7-15 dana Hrvatska se sve manje isplati. Za povremene izlete ok.
Stalno slušam to jeftinije je otići negdje drugo avionom. Gdje je to tačno jeftinije otići? Pokaži mi taj aranžman.
kako kome - poznajem par ljudi koji jednostavno kazu da im je jeftinije jer ustede 2 dana puta... odnosno 4 radna dana... jbg ako neko za dan zaradi stotinjak mara, to je 400 dodatnog troska za par...

ja sam i dalje za dalmaciju, da se razumijemo :)
mO k3

#85 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:od nocnog zivota,jel prije il nakon sto djeca odu na spavanje? :D
:thumbup: hahah na um mi pade od tome ona

Ispod palme na obali mora :)
rovac13

#86 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by rovac13 »

Svake godine ista suplja :lol: :lol: :lol:

Uvijek porede koliko kosta voce u hrv na plazi,sa vocem u bih u najjeftinijem trgovackom centru.
Pazi budalastina kugla sladoleda tamo 2,5KM ovdje 1KM.
U tuzli kugla sladoleda 0,70-1,00 KM kako gdje,ali u oko moze stat,treba ti 2-3 kugle da napravis porciju,okus prosjek ili ispod prosjeka.Na moru kugla 6kn(1,5KM) ali jedva stane u kornet,sta je tu skupo.

Sto malo ne uporedite cijene u hrv u Lidl-u sa nasim.

Prosle godine bio u Puli i skoro nista nisam nosio iz Bosne,iduce sedmice idem opet u Pulu i naravno opet nista ne nosim,jer mi tamo nije skupo nista.Kaufland,lidl,plodine,billa,mercator,konzum.Izbor ogroman,non stop neke akcije,tako da smo neke stvari povezli za Bosnu jer su ovdje skuplje :-D
muha_sa

#87 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by muha_sa »

http://www.6yka.com/novost/59482/dragan ... e-iz-pakla

Dragan Bursać: Mljetovanje iz pakla
Objavljeno: 07.07.2014. - 09:03

Ne, ostajemo duže dva dana zato što sam zaštekao... Ma u pravu si ljubavi. Ovo je raj na zemlji.

Autor: Dragan Bursać

Dan Prvi

ONA-Gdje su ti papuče? Gdje su ti papuče?? Ne možeš poslije pet piva tako da trčkaraš po sobi. Vidiš da je pijesak svugdje, od tvog tabana, do mog dupeta!!!

ON- Ljubavi samo sam išao pišati.

ONA- Ne, išao si kao tenk bez gusjenice, pa pokupio nogom flašu vode i centrirao je ispod kreveta. Šta ti to sve treba?

ON-Ali?

ONA-Ali šta, koje pičke materine?! Navodno uživamo na Mljetu, a u stvari nas opsjedaju klinci sa roditeljima, sa spužvama, dušecima, grabljicama, kanticama, pa onda komarci, obadovi, srtšljenovi, galebovi i neke babe. S tim što su babe najmanje. Pa jebo te, jel' ovo odmor ili Survajver..?

ON- Survajver. Hehehhe... Vidiš, dobro si to primijetila. Ovdje je sniman hrvatski...hehehe...

ONA- Šta je smješno bogtejebo, kao dvoje gubavaca smo! Vidi nam guke po rukama i nogama?!Ovdje samo drveće ne ujeda!

ON- Znam ružo, Park prirode i to...

ONA- Jebo te park prirode. Ni leba nema da se kupi. Ali zato ima Čeha i Slovaka. Jebe se njima! Gumeni opanci su tu. Smrde na Autan kao da su iz labaratorije metha izašli. Spremili se ljudi. Maske i duvaljke za 3 porodična koljena ponijeli. Isti im kurac, Mljet, a Makarska. A ti Dragane nabadaj bos!

ON- Znam Ružo, ali hajde da uživamo.

ONA- A, plaže su go...

ON- Kurac, ružo, kurac, znam... Vidim da sve sliči na Simu Miloševića i blato Igala, sve sa djecom, komarcimaima, penzionerima i osalim manje letećim objektima.

ONA- Pa, kad si sve to apsolvirao, ajde, leb te jebo, vodi me iz ovog bataka prirode, Boli me dupe za Janicom, Ivicom, sportskim turizmom, pećinama, uvalama i ostalim čudima.

ON- 'Ajde, Ružo strpi se još par dana. Treba da vidimo jezero u moru u jezeru u moru...Tako nešto. Hehehe.

ONA- Ne seri! Puca mi donji dio leđa za tim atrakcijama. Vodi me u Makarsku, Brela, da se sunačam kao žena!

ON-Idemo ružo. Jebem ti Mljet i ko ga izmisli! Samo da se naspavamo. Idemo sutra prvim trajektom.

Dan Drugi

ON- Ružo, 'oćemo li polako sa plaže, evo i sunce zalazi.

ONA- Sunceee! Meni je sunce prijatelj. Svima je. A ovo ožujsko je strava pivo. Vi muškarci baš znate za svoju guzicu. Ne pijete ona sranja samer sbmner...

ON- Nije to Ružo ožujsko nego karlovačko, i to ti je treće. Na gladan stomak. Na stranu što košta 20 kuna.

ONA- Stipsa bio i ostao. Nikad nisi znao uživati. Ne primjećuješ male stvari... Joooooj vidi je kuca sama skače u vodu. Joooj što je cakana. A što i mi nemamo kucu??? Ajmo se kupati! Ček, ček... Lajk a ledžend of d' Finikssss....jooj sad će ona naša macane moj od Lanice del Rej.

ON - Daj ženo, ne blamiraj me!

ONA- A, što bilo ti loše kobiva kad smo je slušali, a macane?

(Moj galebeeeeee!)

ONA- E, jebi ga, sad definitivno idemo u vodu!

ON- Ma, svi su izašli iz vode, pada mrak, stižu komarci, ženska glavo.

ONA- Pičko! Na Mljetu smo i predobro je i idemo se kupati!

(Pljuuussssssš!!!)

ONA- Što me puštaš da se provaljujem pred onim Britancima. A, taman sam kosu osušila. A. cool su. Osim one sisate kurve u toplesu što se folira sa silikonima.

ON- Pa jel' to znači da konačno idemo sa plaže?

ONA- Naravno, ubi me ovaj vjetar. Komarce neću ni spominjati. I koliko nas je sve ovo koštalo?

ON- Oko 150 kunića.

ONA- Pa dal si normalan! Jesmo na Mljetu ali nismo Gejtsovi. Kolju stršljenovi, ali kolju i konobari.

ON- Ajmo spavati, jebo nas Mljet.

Dan Treći

ONA- E, ljubavi idemo do info centra, plizzz!

ON- Kakvog jebenog info centra, na kraju svijeta samo. Ima samo zadruga kod Ante. E, ako ti je to...

ONA- Da, da, to je info centar. Ima jedini wi fi, a ja moram urgentno postaviti fenomenalne instagramisane fotke da one bičarke sa posla pocrkaju.

ON- Ali, Ružo, kakve sad fenomenalne fotke kad nam je, navodno, do sad bio pakao???

ONA- Ćuti, ne prekidaj me sada, editujem nešto u Pikasi. E, pogle!

ON- Pa jebo te, ovo ko da je Gogen na Tahitiju radio. Anđele, jesmo na Mljetu, ali nismo na Bora Bori. Pa ova voda se zeleni kao cazinska kuća! Koji ti je? Svedi se, saberi se!

ONA- Ne pada mi na pamet! Kad je onoj Tanji iz gradske svijetlilo more u Brelima, naše ima da urliče. A ne kontaš ti to? Vi muškarci ste tako površni.

ON- Ne kontam. Mi smo površni. Idemo postaviti jebene urličuće fotke na jebeni instagram.

ONA- Tako te volim, kad ustukneš pred argumentima.

(40 minuta poslije na plus 40 ispred Antine fizičke tarabe uz virtuelne tarabe)

ONA- Pazi ove kurve Vesne, otišla na Santorini sa onim oženjenim. Znala sam! Još im ja govorim koja je opajdara, a ove moje guske ne vjeruju. Pa sama mi je rekla da prvo ide na brazilsku depilaciju. Šta bi ti prvo pomislio??

ON- A? Pada mi se u nesvijesti i ,mislim, da imam sunčanicu.

ONA- Pa da, klasična kurva. Dobro si skontao. A vidi, majke ti, fotke sa ovog katamarana. Znam ja šta će ona tamo. Čist eskorting. E, još vidim mejlove, fejs i twiter, pa pičimo na plažu.

ON- Pa šta si radila, boktejebo, do sada????

ONA- Pa instagramisla budalice. Sve ti treba ponavljati.

ON- Ja odoh, a ti kao koka živičarka tu dreždi sa telefončinom.

ONA- Jeboooo te Mljet. Što me nisi, goljo jedan, kao ovaj Vesnu odveo na Santorini. Tamo ima wi fi i u vodi i pod vodom!!! A ne ovako da dreždim na po puta!!!! Pametna žena, govorim ja stalno.

Dan Peti

ON- E, Ružo, ajmo danas ništa. Samo plaža, maženje, paženje. Može?

ONA- Aha. To sam ti i ja mislila predložiti. Opuštenica.

ON- Ček, ček. Šta koji moj nije u redu? Kako možeš biti srećna prije prve kafe? Šta ne valja? Neko sranje na vidiku?!

ONA- Ma jok srećo. Ja sam ustala i otišla do Ante jutros po hljeb dok si ti spavao. Popravi mi dan.

ON- Ko? Ante? Hljeb? Jutro?

ONA- Ma jok. Nakačila se na net. 76 lajkova i to na onu zelenomorsku fotku. Stavila Mljetovanje. A srca i pusa da ti ne pričam. E, da, tu su i novi pratioci, pa sam samo viralisala na FB i Twitter.

ON- Šta si?!!

ONA- Ništa srećo. Hljeb, hljeb kupila. A sad neki zdrav doručkić, neke pahuljice, pa na plažu.

ON- Pa koji će nam kurac lebac. Da ga miješamo sa pahuljicama?

ONA- Meni hljeb treba da mi popravi dan, a ti ako hoćeš, možeš ga i jesti. Mada ti ne savjetujem. Ponovo si počeo da se gojiš, a taman si se doveo u red.

ON- Zajebi priču, daj mi leba, paštete i paradajza. Jesam li na moru ili nisam?!

ONA- Seljačino bosanska!

ON- Kozo bosanska!

(xxxxxxxxx)

ONA- Ufff, ljubavi, ovo je bilo, baš, baš. De namaži i meni paštete. Neće pahuljice nikud pobjeći. A i ne moramo odmah na plažu.

ON- Ja sam prvak svijeta!

ONA- Jooj pa vidii, opet mi se vidi celulit, nizašta sam. Jebla me pašteta.

ON- E, jebi ga...

Dan Šesti

(Kššššššššš)

ON- Kiša. Taman da se odmorim od plaže, roštiljanja i da ko čovjek odgledam dvije utakmice na Mundijalu i malo Vimbldona između. Gospode stvarno si nekad milostiv sa tim vremenom i kablovskim operaterima.

ONA- A, jok. Zajebi priču. Kiša pod jedan nije toliko jaka, pa možemo izaći da napravimo one fotke kad more ruka u stijene, a kad se vratimo, malo ćemo čitati, pogledati neku seriju i krajnje je vrijeme da dovršim čitanje zadnjeg dijela " Igre prijestola" da mogu spojlati luzere po mreži. Hihihihi.

ON- Dobro ženo dal' si ti normalna. Prvo i prvo po ovom govnetu ne pada mi na pamet da izlazim iz apartmana. Drugo, skini sa jebenog neta neku fotku kad budeš išla kod Ante po navodni hljeb, iskolori je u tvoju prepoznatljivo zelenu i dobićemo oluju kao iz Avatara, ma još bolje. Ne sumnjam da ćeš imati stotine lajkova. Treće, vjerovatno si primijetila da sam na plaži ja jedini koji ne čita uz onog autističnog klinca, što me čini izuzetno ponosnim. I kakve jebene serije??? Pa pobjegao sam od svih tih nafuravanja sa net serijama u ovu vukojebinu da se malo odmorim.

(mmmmmmmmmmmm)

ONA- Ne čini li ti se, dragi moj čovječe, da ti je monolog, da prostiš predugačak. Prema tome...

ON- Prema tome treba da napunim baterije na novom polupodvodnom aparatu, da zajebem Mundijal i Vimbldon i da se polako počnem pakovati, sve sa novom gej free kabanicom.

ONA- Ma bravo. Vidiš kako sve znaš.

( 1 minut i 23 sekunde poslije... šššššššš)

ONA- E, ljubavi, zajebi ovo, ajmo nazad u stan.

ON- Jok. Tvoja se poštuje.

ONA- Dragane, ne zajebavaj, ovo je baš sranje ne vidi se ništa!

ON- Slikaj valove, šta čekaš?!

ONA- Molim te. Moolim te.

ON- Važi, ali da gledam Vimbldon i Mundijal.

ONA- Može.

( 23 sekunde poslije)

ON- I nije loša ova vašingtonska kuća od karata, kad bolje razmislim. Čudo su te nove serije.

Dan Sedmi

ONA- Čudo kako vrijeme brzo leti. Danas idemo.

ON- A ja sam lijepo rekao kad smo došli...

ONA- A, jel' mi lijep ovaj roze lakić na nogama. On mi ide uz one tirkizne sandale. Kad krenemo. Ufff, a baš sam se navikla. Evo, vidi bojice. Tu i tu. A? Aaaa?

ON- Pa super si. Mislim mogli bi još jednom, dok smo u apartmanu. Za kraj.

ONA- E, odjebi, tek sam nokte nalakirala, a moram se još i našminkati. A stvari se neće same spakovati.

ON- E, Ružo, a bi li ti htjela ostati još jedno dva/tri dana? Šta fali?

ONA- Jooooj Micika moj, zaštekao para! Pa naravno. Em imam slobodnih dana, a neka i pocrkaju one bičarke iz Uprave kad se vratim. Taman toliko mi treba za idealnu boju. Jeeeeiii!

ON- De smiri se ženo! Nije ovo romantična komedija. Treba izdržati pakao još 48 sati, za toliko imam. I nema internetisanja. Plaža ti i ja.

ONA- Važi ljubavi. I kakve su ti to gluposti da je ovo pakao. Mljet je raj na zemlji. To svi znaju. Zato i ostajemo duže dva dana.

ON- Ne, ostajemo duže dva dana zato što sam zaštekao... Ma u pravu si ljjubavi. Ovo je raj na zemlji.

(48 sati poslije smo uzdišući i blentavo gledajući trajektom za Pelješac napustili naš privatni pakao/raj)

Apendix

Mljet je najšumovitije i jedno od najljepših ostrva Jadrana. Mljet je specifičan po svojim pješčanim plažama, te jedinom od rijetkih mediteranskih laguna. Na Mljetu se nalazi Nacionalni park u sklopu kojeg postoje dva unutrašnja slana jezera, a na većem se nalazi i ostrvce. Otok sadrži brojnu i ekstremno raznoliku floru i faunu. Od endemičnih riba, spužvi, meduza, do divljih svinja i jelena. Od smilja i bosilja, do lavande, bosiljka i ruzmarina...
Ali, to i još mnogo drugoga možete proguglati.

Ovako je to ustvari bilo.

P. S.

Svaka sličnost sa stvarnim ljudima more biti bidne, al' ne mora da znači.

Dragan Bursać je novinar i kolumnista BUKA portala. Možete ga naći na Twitteru
Alhemicarkaa

#88 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alhemicarkaa »

Danguba wrote:Pitanje svih pitanja je ''Zasto ici na more(Jadransko)''?
More su koke, more je provod, more je izvor života :D
Alhemicarkaa

#89 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alhemicarkaa »

Alfons Kauders wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Alfons Kauders wrote:Problem je sto toj srednjoj klasi (ako uopste postoji kod nas) sad ispada jeftinije piciti iz Sarajeva ili Tuzle avionom na odmor negdje dalje... Plus ne treba voziti 5 - 8 sati, cekati sat-dva na granici, trpiti kojekakve glupost i gledati ciganluk.

Jadran ce uvijek biti popularna destinacija radi blizine, ali to postaje sve manje vazno. "Srednjoj klasi" koja gleda na potrosnju i koja hoce da ljetuje 7-15 dana Hrvatska se sve manje isplati. Za povremene izlete ok.
Stalno slušam to jeftinije je otići negdje drugo avionom. Gdje je to tačno jeftinije otići? Pokaži mi taj aranžman.
kako kome - poznajem par ljudi koji jednostavno kazu da im je jeftinije jer ustede 2 dana puta... odnosno 4 radna dana... jbg ako neko za dan zaradi stotinjak mara, to je 400 dodatnog troska za par...

ja sam i dalje za dalmaciju, da se razumijemo :)
E čuj kako kome.
Evo gledala sam na fibuli, najjeftiniji aranžman za Tursku, u hotelu sa 3 zvjezdice, sedam noćenja sa doručkom za dvije odrasle osobe i jedno djete 2800 KM, hotel nije na plaži, niti ima vlastitu. Za hranu se sam pobrini.

S druge strane u Hrvatskoj - apartman 40 eura, tik uz more, za put potrošiš još recimo 150, i nek 300 potrošiš na hranu, eto nek sve izađe 1200 - to je više od duplo jeftinije od najjeftinije opcije u Turskoj.

A što se tiče puta - nije to samo dva sata leta, dođi sat prije leta, sletiš, kontrole dok prođeš, dok se svi skupe i sjednete u bus, dok te bus dobaci do destinacije - eto ti ode dan.

Ovdje ne govorim o odnosu cijena - usluga, ovo je čisto ziceraški proračun za prosječnu Bosansku porodicu sa jednim djetetom (sa dvoje djece ova korist ide više za Hrvatsku jer samo put avionom za djete je 450 KM). Dakle kad sve staviš na papir, nigdje veze da je Turska jeftinija. Ne sporim da u Turskoj možeš naći bolji i jeftiniji apartman nego u Turskoj, ali iz Bosne nit možeš doći do tih apartmana, plus moraš avion platiti.
A o All inclusive i svim onim prefix all inclusive aranžmanima da ne govorim. Tu ispod 7 milja ne računaj - i po meni je tu Turska više nego precjenjena - dati 7000 da bi sjedio kraj nekog bazena u nekom getu i prežderavao se je meni van pameti - ima mi jedino logike kad neko ima malu djecu, ali je svejedno bezobrazno skupo. Pa za te pare na Cubu mogu otići.
P308

#90 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by P308 »

Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.
Evo gledala sam na fibuli, najjeftiniji aranžman za Tursku, u hotelu sa 3 zvjezdice, sedam noćenja sa doručkom za dvije odrasle osobe i jedno djete 2800 KM, hotel nije na plaži, niti ima vlastitu. Za hranu se sam pobrini.

S druge strane u Hrvatskoj - apartman 40 eura, tik uz more, za put potrošiš još recimo 150, i nek 300 potrošiš na hranu, eto nek sve izađe 1200 - to je više od duplo jeftinije od najjeftinije opcije u Turskoj.

A što se tiče puta - nije to samo dva sata leta, dođi sat prije leta, sletiš, kontrole dok prođeš, dok se svi skupe i sjednete u bus, dok te bus dobaci do destinacije - eto ti ode dan.

Ovdje ne govorim o odnosu cijena - usluga, ovo je čisto ziceraški proračun za prosječnu Bosansku porodicu sa jednim djetetom (sa dvoje djece ova korist ide više za Hrvatsku jer samo put avionom za djete je 450 KM). Dakle kad sve staviš na papir, nigdje veze da je Turska jeftinija. Ne sporim da u Turskoj možeš naći bolji i jeftiniji apartman nego u Turskoj, ali iz Bosne nit možeš doći do tih apartmana, plus moraš avion platiti.
A o All inclusive i svim onim prefix all inclusive aranžmanima da ne govorim. Tu ispod 7 milja ne računaj - i po meni je tu Turska više nego precjenjena - dati 7000 da bi sjedio kraj nekog bazena u nekom getu i prežderavao se je meni van pameti - ima mi jedino logike kad neko ima malu djecu, ali je svejedno bezobrazno skupo. Pa za te pare na Cubu mogu otići.
Jesi ti ikada bila u Turskoj? :D Mislim pitam zbog ovih zadnjih recenica o "prezderavanju" i sjedenju pored bazena. Dosta ljudi koji nikada nisu bili imaju identicno razmisljanje (to i dio moje porodice misli iako sam im prepricao suprotno :D ). Volim Hrvatsku i ove godine idem u istu tu Hrvatsku i to rado, i vjerovatno cu ici dok sam ziv, ali vecina ovog sto si ispisala o Turskoj apsolutno nije tacno. Ja nemam djecu, i u Turskoj sam bio sa djevojkom cetiri godine zaredom, svaki put u hotelu sa 4 zvjezdice, pored plaze i sa all inclusive uslugom nikada nisam platio iznad 2500 KM i to preko iste te Fibule :D Hoteli sa 3 zvjezdice a i sa 4 se mogu naci i jeftinije :) Mnogi nude za dijete do 12 godina besplatno, s tim da se karta placa 450 KM, pa eto kad saberes sa ovih 2500 KM ispadne oko 3000 (sto je, da se razumijemo, ipak puno za nase uslove). Ne znam koji si ti to hotel koji je kilometrima od plaze sa 3 zvjezdice i bez hrane gledala a da je ispao 2800 KM :? Pretpostavljam da ima i takvih u ponudi, nista me ne cudi :) I nemoj se ljutiti, ali poredjenje hotela sa privatnim smjestajem zaista ne ide :)
Alhemicarkaa

#91 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alhemicarkaa »

Jesam bila sam u Turskoj, samo nisam koristila all inclusive varijantu - ove godine hoću zbog djeteta, ali je fakat preskupo.
Odmah sam se ogradila i rekla da ovdje ne govorim o porođenju usluga-usluga, već samo onoj šupljoj kad te napadnu što ideš u Hrvatsku, Turska je jeftinija. U Turskoj ne možeš biti paradajz turista, a ako ćemo iskreno, danas dosta njih ne može ni taj paradajz turizam koristiti.
studeni76

#92 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by studeni76 »

Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.

Mislim da debelo griješiš ili ne razumiješ kako se čitaju cjenovnici agencija. Nema šanse da ćeš 7 dana polupansion u hotelu sa 3 zvjezdice platiti 2800KM. To je izvan svake pameti.
Ako izbjegneš ona exksluzivna mjesta u TR, može se naći all inclusive hotel sa 5 zvjezdica za 1500KM ili nešto preko. A usluga vrhunska, ptičijeg mlijeka ima.
ovo je iz ličnog iskustva http://www.fibula.ba/ANTALYA-Hoteli/POR ... talji.aspx
svjezi_ustipak

#93 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by svjezi_ustipak »

studeni76 wrote:
Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.

Mislim da debelo griješiš ili ne razumiješ kako se čitaju cjenovnici agencija. Nema šanse da ćeš 7 dana polupansion u hotelu sa 3 zvjezdice platiti 2800KM. To je izvan svake pameti.
Ako izbjegneš ona exksluzivna mjesta u TR, može se naći all inclusive hotel sa 5 zvjezdica za 1500KM ili nešto preko. A usluga vrhunska, ptičijeg mlijeka ima.
ovo je iz ličnog iskustva http://www.fibula.ba/ANTALYA-Hoteli/POR ... talji.aspx

njih troje idu u Tr za 2800, sve skupa sa prevozom.

@Alkemicarka mozes i u Turskoj biti paradajz turista. jeftini su im pravo supermarketi ako ti se da hodati mada je all inclusiv varijanta puno bolja opcija.
studeni76

#94 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by studeni76 »

Oki doki,onda je greška. Ovamo me Njemačka zbunjuje :D
Alhemicarkaa

#95 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alhemicarkaa »

svjezi_ustipak wrote:
studeni76 wrote:
Alhemicarkaa wrote:
E čuj kako kome.

njih troje idu u Tr za 2800, sve skupa sa prevozom.

@Alkemicarka mozes i u Turskoj biti paradajz turista. jeftini su im pravo supermarketi ako ti se da hodati mada je all inclusiv varijanta puno bolja opcija.
Karta do Turske za djete je 450 KM. Dvogodišnje. Pretpostavimo da je to puna cijena karte sa taksama. Znači tri puta 450 km je 1350 KM. Samo da dobaciš, kako onda biti paradajz turista? Ovdje ne mislim bukvalno na onog koji jede paradajz na plaži, nego onaj ko je, ako je imao sreće, zaštekao 1000 km za more. Tom je Turska misaona imenica - a Hrvatska itekako pristupačna. Matematika je čudo i tu padaju priče ali to je privatni smještaj, ovamo je hotel. Džaba grad za dinar kad ja dinar nemam.
Ne sporim da bi u Hrvatskoj all inclusive varijantu u hotelu sa 5 zvijezdica platio daleko više, samo ja ne pričam o tome.
Danguba

#96 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Danguba »

Alhemicarkaa wrote:
Danguba wrote:Pitanje svih pitanja je ''Zasto ici na more(Jadransko)''?
More su koke, more je provod, more je izvor života :D
Sve to mozes obezbijediti na mnogim drugim mjestima. :D
Sunce od 11-18h stetno. Nema suncanja. Kupati se mozes i na jezerima, rijekama, bazenima, toplicama...uz nekada i bolje uslove.

Sto neko rece, nije meni mrska Hrvatska. Naprotiv ali n emogu one njihove nadmenosti, ljenosti kao da neko mora doci kod njih.
Odem i ja dole nekada preko vikenda iz Bihaca. Nije daleko otici na morske plodove i druge drangulije pa se tu zarostilja i tako ali za duzi odmor, nisu oni za to.
Mjesecima sam boravio(poslom) po raznim hotelima visoke kategorije i dobro znam kako disu.

U toj Turskoj pored same obale trava se zeleni kao u Slavoniji a nije tu sama dosla. Igraju ljudi oko tebe i previse pa su nekada i dosadni. U Spaniji sam bio par puta. Isto tako deru li deru ali hebaji ga bar su obezbijedili dobar nocni provod.

Evo ti malo cijena za Tursku pa pogledaj.

http://www.reisen.de
clarion_

#97 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by clarion_ »

spacek wrote:Standard nam nije bio nikad lošiji, nismo bili nikad siromašniji, krediti i rate kredita stežu, plate neredovne, primanja u vidu minimalaca, gorivo skuplje, potrošačka korpa sve skuplja. Od čega da ljudi idu na more???
Ako se i odluče i skupe nekog novca, bude im žao iz više razloga:
1. putovanje dugo + gorivo - odlazak i povratak = velik trošak
2. peglanje na granici i restrikcije oko unosa hrane
3. pronalazak smještaja + noćenje skupo
4. usluge loše, neljubaznost
5. deračina na plaži, u prodavnicama, pad na kursu zamjene valute
6. rijetko ko da se vrati a da se ne osjeća prevarenim i isfrustriranim
Ne kazem da je ovo navedeno pravilo, ali nije ni rijetkost i nema kome se to nekom barem jednom nije desilo u zadnjih 10 godina odlaska na CRO more vise od 7 dana!
Potpisujem ovo. Baš pretražujem danas smještaje po CRO, nakon 10 godina redovnog ljetovanja, ova godine ću pauzirati.
Alhemicarkaa

#98 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Alhemicarkaa »

Hvala, živim u BiH i znam googlati i naći cijene :P

A previše si bukvalno shvatio moj komentar more su koke - to je bila ironija.

Evo ti malo o ironiji pa pogledaj:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
ema_

#99 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by ema_ »

Ako je neko zainteresiran za ljetovanje na Kvarneru, moji izdaju stan kompletan - 150 eur sedmica dana :thumbup: .
Danguba

#100 Re: Nikada se manje nije išlo na more..

Post by Danguba »

Alhemicarkaa wrote:Hvala, živim u BiH i znam googlati i naći cijene :P

A previše si bukvalno shvatio moj komentar more su koke - to je bila ironija.

Evo ti malo o ironiji pa pogledaj:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
Mozes ti sada razvijati teorije ironije ali za mene je more uvijek bilo ''koke'' pa sve drugo. :D
Post Reply