Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo SP!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

homega

#76 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by homega »

Poezija wrote:Dobro, pa nije bio august 92, 93 :oops:
Nije, te godine trošio sam u redovima Armije RBiH na Hrasno Brdu.
insomnia78

#77 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by insomnia78 »

Dje te ufatise?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
homega

#78 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by homega »

insomnia78 wrote:Dje te ufatise?
Za međunožje. Što pitaš?
mikogoago

#79 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by mikogoago »

Ja gledam na ovaj potez HNS kao pozitivan.Ne ulazim u to da li je iskren ili ne,ali svjesni su tenzija i smatram pozitivnim to sto se ogradjuju od toga i ujedino ukazuju pravac "svojim" navijacima kako da gledaju na to.
Koliko se god to nekome svidjalo ili ne Bosna postoji vise od 1000 godina i jedini to mozemo dokazati kroz istorijske pisane dokumente, za razliku od nasih susjeda iz bivse Jugoslavije.Koliko god to neko zelio ili ne BiH ce i dalje postojati sto zbog svojih prirodnih granica,zbog svoje specificnosti i multikulturalne povezanosti koliko je god neko negirao ili ne.Ja licno sam ponosan na to.Ukoliko i dalje tvrdite da ta multikulturalnost ne postoji pogledajte samo nase gradove i druga mjesta samo ce vam se kazati.Ukoliko vam ni to nije dovoljno pogledajte svoje rodbinske veze.Oni koji zaista poznaju istoriju znaju da je BiH opstajala i pod svim okupatorskim vlastima kao cjelina.
Bosanci su u bivsoj nam drzavi bili najomiljeniji ljudi gdje god se pojave,sto zbog naseg specificnog humora,sto zbog naseg mentalnog sklopa,a i zbog naseg gledista na zivot. Volioo to neko priznati ili ne ,ali iz svake tame smo izlazili na sunce i opstajali,a i pokretali pozitivne promjene na prostorima bivse nam drzave. Oni koji gledaju na naziv bosanac kao pogrdan su ljudi koji su se rodili na tlu BiH i koji to jesu,a zeljeli bi da su nesto sto nisu. Zbog toga dozivljavaju to kao pogrdan naziv.Ostali koja su ogromna vecina s ponosom dozivljavaju to kada ih nazovu bosancem ili hercegovcem! I upamtite nikada mrznja ne moze pobjediti ljubav i dobrotu koliko se god neki upinjali da pokazu suprotno.Ove strasne poplave su dokazale to.
Toliko o tome, a sada se vratimo na fudbal.
Ja licno uzivam kako igra Hrvatska i po mom misljenju Hrvatska i Meksiko su te koje su zasluzile da idu dalje.Nesreca je u tome sto je Brazil domacin. Imaju kvalitet i ja im od srca zelim da prodju dalje.Sto se nasih zmajeva tice imaju kvalitet i vjerujem da ce dogurati daleko.Ukoliko se to i ne dogodi oni su za mene vec pobjednici i hvala im za sve sto su do sada uradili i kako nas predstavljaju na SP. Hvala im i na tome sto pokazuju ovim retardima da i te kako mozemo zajedni i da smo ujedinjeni najaci i nepobjedivi. :thumbup: :bih:
Last edited by mikogoago on 21/06/2014 15:26, edited 1 time in total.
JohnnyS

#80 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by JohnnyS »

Joj što ne mogu ovog javnog ljubakanja... Svak za svoje, sve ostalo je demagogija
reis1

#81 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by reis1 »

Zmaj-bosanski wrote:Image
Lijepa slika.

Sto se tice Hrvata, nemam problem podrzati Hrvatsku dal u sportu dal u bilo cemu drugome kada svoj uspjeh traze u nadmetanju s nekim trecim. Uistinu slavim njihove uspjehe u tom smislu.

No, kad su nasi medjusobni odnosi u pitanju, jednu ruku ispruziti u znak pozdrava, a u drugoj ruci iza ledja uvijek drzati handzar - za svaki slucaj (zbog hrvatske povijesti sa Italijanima u Istri i Dalmaciji, Volksdeutscherima i Madjarima u Slavoniji, Srbima u Krajini, pa i sa nama u Hercegovini).

U svakom slucaju hvala onim Hrvatima koji nemaju nikakve zle namjere spram Bosne i Hercegovine i koji nam daju istinsku podrsku. Vratiti na isti i bolji nacin.
seshat

#82 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by seshat »

ne vidim tu fotografiju na sranici HNSa :?
bingov buraz

#83 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by bingov buraz »

Mali_Vuk wrote:Ovo sa indexom ti dođe ko neki mali nesklad. Kao recimo neka knjiga sa super napucanim koricama, finom ilustracijom, lijepim slovima.. a kad je otovriš, zaprepastiš se njenim sadržajem :lol: Al dobro, marketing je marketing. Sve 5.

Hrvatskoj i dalje želim puno sreće u nastavku. Ne zbog indexa i ne zbog fejsbuk grupa. Čisto zbog svih onih dobrih ljudi tamo :thumbup:
na indexu vise hercegbosanci,nerelevantan uzorak
mikogoago

#84 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by mikogoago »

Evo jedne ljepe podrske u bukvalnom smislu od dvije ljepe zene:)
http://www.klix.ba/sport/nogomet/nina-b ... /140621064
palermo

#85 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by palermo »

JohnnyS wrote:Joj što ne mogu ovog javnog ljubakanja... Svak za svoje, sve ostalo je demagogija
Jbg zemo, nek pet ljudi danas skonta da nije sramota navijati i za BiH dobro je. Ja inače ne navijam nikad za Hrvatsku, ne zato što sam ekstremista ili nacionalista, nego eto jednostavno ti osjećaj takav. Al natjerao sam sebe da navijam za Hrvatsku protiv Kameruna. Nije bilo tako strašno.

kad je bilo svjetsko u americi 94, zadesio sam se u Danskoj, i sada mi je ostalo u sjećanju kako su Danci navijali za Norvežane. Znam ja dobro da to nije isto, osjetio sam ja to i na svojoj koži, ali treba ići tim putem. Ma koliko u početku bilo demagogije.
Mali_Vuk

#86 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by Mali_Vuk »

bingov buraz wrote:
Mali_Vuk wrote:Ovo sa indexom ti dođe ko neki mali nesklad. Kao recimo neka knjiga sa super napucanim koricama, finom ilustracijom, lijepim slovima.. a kad je otovriš, zaprepastiš se njenim sadržajem :lol: Al dobro, marketing je marketing. Sve 5.

Hrvatskoj i dalje želim puno sreće u nastavku. Ne zbog indexa i ne zbog fejsbuk grupa. Čisto zbog svih onih dobrih ljudi tamo :thumbup:
na indexu vise hercegbosanci,nerelevantan uzorak
Ma znam. Tamo obitava šljam najgore vrste. I fakat se ne sjećam kad sam im zadnji put kliknuo na stranicu. Niti imam namjeru. Al yebiga džaba je i to, ko što se vidi iz priloženog, dođu oni nama. Teško od budale napraviti distancu. Budala ne razumije da je dosadan i naporan.
seshat

#87 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by seshat »

seshat wrote:ne vidim tu fotografiju na sranici HNSa :?
Đe slika na HNSovoj stranici??? Neko link
animals

#88 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by animals »

JohnnyS wrote:Joj što ne mogu ovog javnog ljubakanja... Svak za svoje, sve ostalo je demagogija
Znaci da Hrvati iz BIH ne smiju navijati za BIH, jer je to demagogija..u stvari bas me briga ko za koga navija,ja cu navijati za koga ja hocu..jel doslo vrijeme, a izgleda da jeste, ako koji Hrvat, i pomisli da navija za BIH, da mu javno kazemo, mars u svoju Hrvatsku i za nju navijaj, nemoj da se prodajes..
karanana

#89 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by karanana »

Sindrom nize vrijednosti i posljedica stoljeca podanistva, nesto ala stokholmski sindrom. Samo je bitno da nas ovi pored simpatisu pa makar i lazno
animals

#90 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by animals »

karanana wrote:Sindrom nize vrijednosti i posljedica stoljeca podanistva, nesto ala stokholmski sindrom. Samo je bitno da nas ovi pored simpatisu pa makar i lazno
Jednom sam vec napisao,i niko nije odgovorio..jel ovo Bosnjacka ili BIH reprezentacija..da razjasnimo..
palermo

#91 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by palermo »

karanana wrote:Sindrom nize vrijednosti i posljedica stoljeca podanistva, nesto ala stokholmski sindrom. Samo je bitno da nas ovi pored simpatisu pa makar i lazno
Da ne ulazimo u diskusiju duboku, ali i tvoj post se isto može protumačiti kao sindrom niže vrijednosti. Školski.
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by It_is_a_Leclerc »

azurna_obala wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kakvo skrnavljenje ljiljana, bože sačuvaj.

Šta je sljedeće ? Ljiljani i Orlovi ?!

Nemojte, bog vam dao. Držite dostojanstvo,

jaoo..jadni ljiljani...baš ono boli :roll:
a da su zapalili zastavu ili nešto treće, bilo bi vidi ih, 'vaki su, 'naki su....

ništa vam ne treba dati, a kamoli riječ podrške, kad ste takvi...
Chill out buraz.

Ljiljani su moja zastava i hibridizacija s nekim drugim zastavama je totalno nepotrebna, i uvredljiva - i po šahovnicu, i po ljiljan. Poštovanje i podrška je ok, ali skrnavljenje simbola da se pokaže nešto je glupo.

P.S. Ovo sa indexom je zadnji put bilo protiv Portugala. Ne ponovio se ishod.
karanana

#93 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by karanana »

palermo wrote:
Da ne ulazimo u diskusiju duboku, ali i tvoj post se isto može protumačiti kao sindrom niže vrijednosti. Školski.
Skolski, da mi malo detalja za moju dijagnozu. Spram kome.
A barem tebi brate nije tesko da pokazes ljubav i podijelis je obostrano s bracon.
Objektivni navijac

#94 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by Objektivni navijac »

homega wrote:
insomnia78 wrote:Dje te ufatise?
Za međunožje. Što pitaš?
:thumbup: :thumbup:
insomnia78

#95 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by insomnia78 »

animals wrote:
Jednom sam vec napisao,i niko nije odgovorio..jel ovo Bosnjacka ili BIH reprezentacija..da razjasnimo..
A sta ti mislis?

animals

#96 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by animals »

insomnia78 wrote:
animals wrote:
A sta ti mislis?

Hocu da ti kazes, jer znam sta mislis..barem po tvojim postovima..
palermo

#97 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by palermo »

karanana wrote: Skolski, da mi malo detalja za moju dijagnozu. Spram kome.
A barem tebi brate nije tesko da pokazes ljubav i podijelis je obostrano s bracon.
Pa jednostavno ti je to, onaj ko ne vjeruje da je dovoljno vrijedan da ga netko drugi poštuje ili čak i voli obično to radi zbog svoga kompleksa niže vrijednosti. Ovo školski. Ne budi primjenjeno.

A ovu zadnju rečenicu ti nisam shvatio, ali nebitno :D
insomnia78

#98 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by insomnia78 »

animals wrote:
insomnia78 wrote:
animals wrote: Jednom sam vec napisao,i niko nije odgovorio..jel ovo Bosnjacka ili BIH reprezentacija..da razjasnimo..
A sta ti mislis?

Hocu da ti kazes, jer znam sta mislis..barem po tvojim postovima..
Bosansko Hercegovačka
reprezentacija
Samo ne vidim kakve to veze ima sa Hrvatskom???
Sta sad Francuzi moraju svi navijati za Alzir i svrsavati na njihovu reprezentaciju zato sto je par igraca alzirskog porjekla?
Svi su oni Francuzi
I mi isto tako, u reprezentaciji svi moraju biti Bosanci i Hercegovci jer je to reprezentacija Bosne i Hercegovine a ne Hrvatske, Srbije, Turske
To ko koga privatno podrzava mora ostati privatno, nemamo se mi sta uvlaciti u supak komsijama i susjedima, posebno ovakvim kakve mi imamo
To ni jedna zemlja u svijetu ne radi

limeni

#99 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by limeni »

meni njihova pomoc ne treba. mislim na ove primitivce iz usranog hdz-a. bio je neki dan clanak na klixu o raspravi u hrv. parlamentu, znaci haos koliko su zaostali zlocinacki hdz i ercegovci. poserem im se posred mosta franje tudjmana!
JohnnyS

#100 Re: Vatreni podržavaju Zmajeve: Dečki, idemo "razvaliti" ovo

Post by JohnnyS »

animals wrote:
Znaci da Hrvati iz BIH ne smiju navijati za BIH, jer je to demagogija..u stvari bas me briga ko za koga navija,ja cu navijati za koga ja hocu..jel doslo vrijeme, a izgleda da jeste, ako koji Hrvat, i pomisli da navija za BIH, da mu javno kazemo, mars u svoju Hrvatsku i za nju navijaj, nemoj da se prodajes..

Pa ja ne govorim za običan narod ko za koga da navija. Pa i u "zapadnom" Mostaru, uz par izoliranih incidenata, pobjeda Bosne i Hercegovine je dočekana s odobravanjem. Što i ne bi, nije Bosna, a kamoli Hercegovina išta više od nekog Mujezina nego moja. Ja pričam o ovim medijima, institucijama... Kome index glumi, jebe se njima za BiH, tko ne vidi da je ovo marketinški trik taj je slijep pored zdravih očiju. A da je ona slika vatrenih zmajeva na službenoj stranici HNS-a, ne bih ni nadrogiran mogao povjerovati. Pa nije HNS izgubljen u vremenu i prostoru pa da stavlja zastavu s ljiljanima koja se ne koristi preko 15 godina...
Locked