Jedini problem koji ja ovdje vidim je to da tebi smeta kako drugi govore. Ja kad dođem u kontakt s pojedincima poput tebe, namjerno govorim tisuća i veljačaArsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
Vidim svi pomahnitali počeli pričati neke riječi za koje nikad nisam čuo...malo malo čujem i čitam da se koristi riječ netko,vrećica tanjur....jel ljudi zaista misle da su cool ako pricaju hrvatski?
Kroatizacija bošnjaka
- Skijaš
#76 Re: Kroatizacija bošnjaka
- Arsenal Royal
#77 Re: Kroatizacija bošnjaka
Pazi ako si hrvat naravno da mi nece smetati, međutim ako si bošnjak i ako misliš da si kul što pričaš tako e onda ćeš me vjerovatno živciratiSkijaš wrote:Jedini problem koji ja ovdje vidim je to da tebi smeta kako drugi govore. Ja kad dođem u kontakt s pojedincima poput tebe, namjerno govorim tisuća i veljačaArsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
Vidim svi pomahnitali počeli pričati neke riječi za koje nikad nisam čuo...malo malo čujem i čitam da se koristi riječ netko,vrećica tanjur....jel ljudi zaista misle da su cool ako pricaju hrvatski?
-
Bodkin
#78 Re: Kroatizacija bošnjaka
ja bih se predstavio kao mirnes i govorio tisuca i veljaca pred takvima kao tiArsenal Royal wrote:Pazi ako si hrvat naravno da mi nece smetati, međutim ako si bošnjak i ako misliš da si kul što pričaš tako e onda ćeš me vjerovatno živciratiSkijaš wrote:Jedini problem koji ja ovdje vidim je to da tebi smeta kako drugi govore. Ja kad dođem u kontakt s pojedincima poput tebe, namjerno govorim tisuća i veljačaArsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
- Arsenal Royal
#79 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ko Mirnes AjanovićBodkin wrote:
ja bih se predstavio kao mirnes i govorio tisuca i veljaca pred takvima kao ti
- Kal El
#80 Re: Kroatizacija bošnjaka
Evo i klix počeo kao onaj komentator Boris Bilić "zaleđe" (offside,ofsajd ili kako roditelji vole da kažu opsajd
)
Ili umjesto selfie hrvati preimenovali u "sebić"

Ili umjesto selfie hrvati preimenovali u "sebić"
- Skijaš
#81 Re: Kroatizacija bošnjaka
Još jednom, šta tebe boli uho kako drugi govore ? Ugrožava li neko tvoje pravo da se izražavaš kako hoćeš ? Manje hitlerisanja a više tolerancije, bićeš zdraviji i psihički i fizički.Arsenal Royal wrote:Pazi ako si hrvat naravno da mi nece smetati, međutim ako si bošnjak i ako misliš da si kul što pričaš tako e onda ćeš me vjerovatno živciratiSkijaš wrote:Jedini problem koji ja ovdje vidim je to da tebi smeta kako drugi govore. Ja kad dođem u kontakt s pojedincima poput tebe, namjerno govorim tisuća i veljačaArsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
- Skijaš
#82 Re: Kroatizacija bošnjaka
Da i ? Hrvatski je jedan od tri službena jezika i ima potpuno ravnopravan status u društvu sa bosanskim i srpskim.Kal El wrote:Evo i klix počeo kao onaj komentator Boris Bilić "zaleđe" (offside,ofsajd ili kako roditelji vole da kažu opsajd)
- TheWatcher
#83 Re: Kroatizacija bošnjaka
a koji jezik trebaju koristiticenecimoveocino wrote:Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- insomnia78
#84 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ha ja, ovako ih cijeli svijet razumije
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Arsenal Royal
#85 Re: Kroatizacija bošnjaka
Bosanski valjda ako su iz BosneTheWatcher wrote:a koji jezik trebaju koristiticenecimoveocino wrote:Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
-
Bodkin
#86 Re: Kroatizacija bošnjaka
koji jezik govore u sandzaku?Arsenal Royal wrote:Bosanski valjda ako su iz BosneTheWatcher wrote:a koji jezik trebaju koristiticenecimoveocino wrote:Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
- Arsenal Royal
#87 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ugrožava me naravnoSkijaš wrote:
Još jednom, šta tebe boli uho kako drugi govore ? Ugrožava li neko tvoje pravo da se izražavaš kako hoćeš ? Manje hitlerisanja a više tolerancije, bićeš zdraviji i psihički i fizički.
- Arsenal Royal
#88 Re: Kroatizacija bošnjaka
BošnjačkiBodkin wrote:
koji jezik govore u sandzaku?
- TheWatcher
#89 Re: Kroatizacija bošnjaka
kojim ti pismom sada pises ove postoveArsenal Royal wrote:Bosanski valjda ako su iz BosneTheWatcher wrote:a koji jezik trebaju koristiticenecimoveocino wrote:Ovo sam primjetio I veoma je rasireno medu tinejderima na FB,koriste srpski jezik I u govoru I pisanju
- Skijaš
#90 Re: Kroatizacija bošnjaka
Твоје је да браниш своје право на језик, а не да другима одређујеш како ће се изражавати.Arsenal Royal wrote:Bosanski valjda ako su iz Bosnea koji jezik trebaju koristiti![]()
- Arsenal Royal
#91 Re: Kroatizacija bošnjaka
LatinicomTheWatcher wrote:
kojim ti pismom sada pises ove postove
-
Bodkin
#92 Re: Kroatizacija bošnjaka
ha ja, glupo pitanje jeldeArsenal Royal wrote:BošnjačkiBodkin wrote:
-
kox
#93 Re: Kroatizacija bošnjaka
Evo ja se prijavljujem, rodjen sam u Sarajevu i oduvijek govorim tanjurJThomas wrote:nikad u životu nisam u sarajevu čuo da neko domicilan kaže tanjur, ni sarajevski hrvat. možda vi iz dijaspore bolje čujete.
- Edin H.
#94 Re: Kroatizacija bošnjaka
Kakve ima veze je li Bosnjak?Arsenal Royal wrote:Joj ovih padobranaca kad ovako upadnu ko da su oklizali o bananu, naravno da će Davorin da govori netko jer Davorin nije Bošnjak....haj ti pročitaj temu prvuEdin H. wrote:Arsenal Royal wrote:Ja ne znam od kad se to u Bosni i Sarajevu umjesto šta kaže što ili umjesto ko da se kaže netko?????
Znaci podrzavas Srbe koji jezik zovu bosnjackim?
Joj internete, svako li te koristi
- Skijaš
#95 Re: Kroatizacija bošnjaka
Како те угрожава ?Arsenal Royal wrote:Ugrožava me naravnoSkijaš wrote:
Još jednom, šta tebe boli uho kako drugi govore ? Ugrožava li neko tvoje pravo da se izražavaš kako hoćeš ? Manje hitlerisanja a više tolerancije, bićeš zdraviji i psihički i fizički.
- insomnia78
#96 Re: Kroatizacija bošnjaka
Kakve veze sad pismo ima?
- Arsenal Royal
#97 Re: Kroatizacija bošnjaka
А Докле ћеш се ти правити овдје мултикулти, знам бре да си са салонског фронта....Skijaš wrote:Твоје је да браниш своје право на језик, а не да другима одређујеш како ће се изражавати.Arsenal Royal wrote:Bosanski valjda ako su iz Bosnea koji jezik trebaju koristiti![]()
- TheWatcher
#98 Re: Kroatizacija bošnjaka
da nije slucajno hrvatska latinicaArsenal Royal wrote:LatinicomTheWatcher wrote:
kojim ti pismom sada pises ove postove
- animals
#99 Re: Kroatizacija bošnjaka
Ha, ha..pise onaj Tovele, ekavicu..jel ekavica BosnjackaArsenal Royal wrote:BošnjačkiBodkin wrote:
- insomnia78
#100 Re: Kroatizacija bošnjaka