Bodkin wrote:
zato sam i rekao. karadzic nije fundamentalista. nije ni terorista. tj mozda po odredjenim definicijama dijelom i jeste. radikal svakako. ali poenta je da se ne moze porediti sa mevlidom ili jasarevicem. totalno drugacije vrijeme i drugacije okolnosti.
Mevlidi ili Jašarević?

Ko Boško i Buha
Pozdrav mom veliko drugu Alfonsu

,
Moj skroman doprinos temi,
Znamo li mi uopšte značenje pojma "fundmentalista"?
Evo po mom shvatanju ja sam islamski fundamentalista, "fudament/fundament" u zavisnosti kako ko izgovara bi u prevodu značio osnov/temelj. Znaš li ti koje su osnove/temelji/fundamnti islama? Evo ja ću ti reći:
1. AMENTU BILLAHI - Ja vjerujem u Boga (Allaha) (Stvoritelja i Vladara svjetova)
2. VE-MELAIKETIHI - U Bozije meleke (duhovna razumna bića)
3. VE KUTUBIHI - U Bozije kitabe (knjige o učenjima vjere)
4. VE RUSULIHI - U Bozije poslanike (pejgambere)
5. VEL-JEVMIL-AHIRI - U Posljednji dan (Sudnji dan)
6. VE BIL-KADERI HAJRIHI VE SERRIHI MINELLAHI TE`ALA - I vjerujem da sve sto se događa, biva s Božijom voljom i određenjem
Ja svoju vjeru zasnivam na ovim osnovama, jesam li ja, prema tome, ujedno i islamski fundamentalista?
Da li je Papa Franjo katolički fundamentalista? Znaš li koji su osnovi katoličanstva?
Znači pojma nemaš, uz dužno poštovanje ni ti ni 99% onih koji se služe ili u uporabi im je pojam "fundamentalista".
dječak sa šibicama wrote:Jel ovo jos jedna tema ustase/cetnici a mi merhametli?
Brzo si zaboravio svecani docek osudjenog ratnog zlocinca Rasima Delica. Da ne govorim o svecnom ispracaju, dzenazi i slicno.
Sto ne gumo licemjera.
Dječače sa šibicama,
rahmetli Rasim nije bio pravomoćno osuđen, umro je dok je u toku bio žalbeni postupak. I bez obzira na to porediti njega i njegov "zločin" što nije spriječio tamo nekoga da opali šamar nekom četalju ili što su mu potčinjeni donosili samo hladnu supu za ručak ratnim zarobljenicima i galamili na iste i svrstavati ga u isti koš sa maloumnikom Kordićem ili Krajišnikom ili Biljanom osuđenicima za ratnim zločin zbog kršenja svih mogućih konvencija, prava, zbog protjerivanja, ubistava, silovanja, logora je u najmanju ruku odvratno.
Znači neće moći,
ne možemo u isti koš, koliko god tvrdili da je isto ubiti jednog ili 100, to pričajte anam njima i njihovim pokoljenjima, moje dijete zna za Kapiju, Potočare, Tomašicu. Ali zna isto da teta Nataša iz Bijeljine slavi Božić i on njoj nosi poklon i zove je na bajramski ručak a ona njemu neće napraviti ručak za Božić na svinjskom maslu iz poštovanja, ako shvataš poentu. Ako ne shvataš da ti kažem, neće tebe niko više cijeniti zato što se ti dodvoravaš drugome tako što pljuješ po svom, jer onda kontaju ti drugi:
"Ako pljuješ po svome, ako ne cijeniš svoje šta bi tek onda sa mojim uradio?"
Kontaš?!