21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mushkile chibira

#76 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by mushkile chibira »

Hajmo BiH :bih:

Sudeci po prikazanom u susretu Nigerija vs Iran mi definitivno imamo velike sanse za prolaz u drugi krug. Ne bih se slozio da trebamo nesto posebno taktizirati i svjesno ici igrati na rezultat jer k'o sto vec napisase nismo to mi, nije to nasa igra. Hrabro sa dva spica i vjerujem da mozemo bukvalno razbiti i Nigeriju i Iran. 90-ak minuta brzo iscuri i koliko god da pobjede trebaju i Nigeriji i Iranu - trebaju i nama. Ja sam vec napisao da sam sretan i samim plasmanom a pogotovo nakon nesretno izgubljene utakmice protiv Argentine jer smo sve u svemu prikazali dobru igru ali su apetiti porasli kao sto jesu vjerujem svima (nekima i mnogo prije odlaska repke u Brazil :lol:). Valjda Pape uvidja isto i nadam se da nece "glumiti" talijana kad bude sastavljao ekipu kao i da ce momci imati samopouzdanja i vjere da oni to mogu. Samo hrabro and sky is the limit, ne vidim da mozemo i imamo sta izgubiti.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Idemedosumom

#77 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Ja nesto ne znam da li bih se usudio s 2 spica pocet protiv Nigerije. Da nam se ne ponovi Slovacka, a ovi mogu trcati....
Paul F.

#78 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Paul F. »

Pa imajući u vidu da je najbitnije ne izgubiti ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#79 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

kaka ba dva špica :roll: niste normalni tita mi miloga :-)

držati se ove nove formacije....biće gusta i fizički iscrpljujuća utakmica, a mi moramo tražiti prevagu u našem kretivnom veznom redu i generalnoj tehničkoj nadmoći koju imamo....čuvati se dobro prekida jer su ovo visoki i čvrsti klipani

Papetu nabolja priprema za Nigeriju trebaju biti defanzivni i ofanzivni prekidi
sumirprimus

#80 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

jaki i jedni i drugi,gledam sinoc vise nigerijci lezali na zemlji i izlazili u onim nosilima...
ovi perzijanci sve s osmijehom i po cvolikama,rebrima... :D
condy

#82 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by condy »

Nigerija je juče odigrala lose. Međutim, Nigerija može da odigra bolje. Znači, njihova sinoćna utakmica nije najbolji pokazatelj njihovih mogućnosti. Možemo dobiti Nigeriju jer ona nema kreativnosti u igri, ako ponovimo igru kao protiv Argentine. Znači, moramo se pripremiti maksimalno, ubrzati igru, i od samog početka napasti ih i izvršiti jak pritisak na njih. Imamo za klasu bolje igrače i to moramo iskoristiti.

Iran je los, ali je za mene i dalje nagazna mina za nas. Ukoliko bi iz nekog prekida, ili iz poluprilike dali prvi gol protiv nas, onda bi se oni skroz povukli u bunker i to bi bilo jako tesko razbiti. Sinoc su igrali defanzivno, osim u drugom dijelu kad su imali male izlete naprijed, i to su veoma dobro odradili protiv Nigerije. Oni nemaju igru, tehniku, umijeće, ali bez obzira na to, nesmijemo se zavarati i reći " ma lako ćemo s njima, dobit će pet komada ".
Djuro11

#83 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Djuro11 »

Iran je igrao katastrofalno.Igrali su bunkera ali tu je falilo kreativnosti kod Nigerije.Toliko su sansi imali da je tu bila Argentina uvalila bi im 4 komada.Uostalom ja vam kazem prije Nigerije znat ce se rezultat Argentina-Iran,pa da vidim koliko to ''granitna'' odbrana primi komada.Dajte bolan.Navijaci su im smijesni,i bunker im je zalost.Nigerija je skroz fulala.

Igranjem s jednim napadacem,imas novog Weissa,samo ti crnci ce nas preorati.I onda je kraj price.Bolje je igrati s jednim napadacem.Nego srljati i ispusiti na kraju

Ps:Nigerija nas pravo cjeni i kazu mnogi da ce zijaniti i da je Bosna ozbiljna ekipa.Ovi iz Irana pricaju kako je Iranska odbrana za nasu izmisljena, da nece Mesi se vidjeti od nekog Androkana ili tako nekako.Uzimaju tamo bod a protiv nas sva tri

Prije nego sto krene 1 minuta utakmice.Mi cemo znati rezultat Argentina-Iran i glupo je pricati da ce Nigerija uzeti Argentinu pa i s B sastavom ili C,jer toliko kvalitetni nisu.Bolje je igrati bunker s neugodnom Nigerijom.Pa onda na kraju cekati nasu sansu s Iranom.Nego napasti

Zapamti.Japan je skroz pukao tako protiv Slonova.Ubili su ih slonovi u 10 minuta.Jedina velika greska ovdje moze da se desi i nama

Nigerija je zavidan protivnik,navijaci su im realni.Stoje tu na zemlji,znaju gdje su jaci i sta misle

Koga zanima sta navijaci Nigerije misle

http://forum.cybereagles.com/viewtopic. ... start=1380
Were the Eagles poor today?...I'll go one step further here and say they were atrocious. For me, nothing has changed...Bosnia was always going to be a difficult game; perhaps and a big one if we do pick the three points, we are as good as qualified. I personally think the outcome of this game will focus minds even more.
^The team, tactically, was setup to achieve nothing and met all expectation, spectacularly. Not a smidgen of reactivity from the bench, two banks of four, deep-lying and the instruction is for Moses to showcase his fall from grace cutting in-field and Musa to mirror his image. The fullbacks were both atrocious. Not a cross worth mentioning. All in all, Nigeria approached a compact 4-4-2, with a narrow 4-3-3, Subuteo tactics, one was surprised not to see a finger flicking our midfielders forward. Obiesta was lazy, languid and absolutely ineffectual. Quieroz couldn't have asked for a more convenient opposition. Pathetic. Bosnia will have to be much, much better. The organ at the crest of the spinal cord, use it!
I really wish we could win to Bosnia, but the reality is a los. I wish it won't be over 3 goals :(
I feel you though, the match against Bosnia is probably our all or nothing game.
Koliko ja vidim.

Nigerija ima stvarno rupe u odbrani ali imaju jake igrace i trkace.Jesu malo zivcani a mi smo kao bolji.Oba ce se otvoriti.U to nema dilema.Onaj bunker sto su igrali nece proci protiv Argentina posebno one s ''granitnom'' odbranom ili sta li vec

Bolje je igrati pametno.Nigerija je stala na zemlju i oni ce vise zapeti ovdje.Mi ne trebamo da srljamo jer to ce nam biti kraj.Pametno ako odigramo.Mi smo svoje rijesili

Poraz i mi smo ispali.Nerijeseno i imamo sanse.Ne treba ici na pun plijen.Bolje je cekati Iran.Uostalom,nema sanse da oni uzmu boda Argentini
sumirprimus

#84 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

ma iranci tradicionalno,kenjaju jerbo su u strahu velke oci,pa sami sebe bodre..
JoseMujica

#85 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

Iran ko da je na Balkanu...prećeruje u svemu i đe valjaju i đe nevaljaju

a hajmo mi, šo bi onaj pakaš Merlin reko, sredinom i langsam
Infaze Studio

#86 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

Ja sam kod ovakvih utakmica uvijek radije za napasti prvih 15 minuta i probati uvaliti gol, jer i ako ga primis iz kontre, ima vremena se popraviti. ALi ne igrati sa obojicom u napadu. Isti sistem, ali agresivno po krilima. Ako ne damo gol u tom periodu, onda opet lagano i oprezno graditi situaciju.
Slusam Papeta, on izgleda nebi bio razocaran remijem protiv Nigerije.
ILVIIR

#87 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

visocicaguy wrote:nigerija jucer nije puno pretrcala... ako pogledate statistike meceva, vidjet cete da smo mi trkacki mnogo bolje stajali:

http://resources.fifa.com/mm/document/t ... istics.pdf
vs
http://resources.fifa.com/mm/document/t ... istics.pdf

jos par interesantnih linkova:

http://www.fifa.com/worldcup/matches/ro ... stics.html

http://data.huffingtonpost.com/2014/wor ... erz-731777
vs
http://data.huffingtonpost.com/2014/wor ... ria-731778
jako interesantne statistike. evo iza nigeriju.

http://www.fifa.com/worldcup/matches/ro ... stics.html
(samo mi nije jasno kako ukupni kilometri nisu suma od "in possession" i "not in posession".. ocigledno se prekidi ne racunaju kao da iko ima loptu, sto mozda i nije bas 100% korektno, ali et..)

znaci ukupno smo trcali 15 kilometara vise nego oni. sa loptom smo tu negdje, ali bez lopte imamo 20 kilometara vise.
tako da mislim da ne stoji tvrdnja da su fizicki spremniji od nas. nasi momci su u top formi i ne sumnjam da cemo kroz nasu bolju tehniku dosta manje morati trcati od nigerijanaca.

pored toga ovaj remi irana i nigerija nam je legao ko samar budali. to znaci da nigerijancima u zadnjoj utakmici nece biti ni remi dovoljan protiv argentine, u slucaju da igraju sa nema takodje nerijeseno. znaci oni moraju ici na pobjedu puno vise nego mi. nama cak ni go razlika vise nije bitna u slucaju remija sa nigerijancima. nadam se da nam se te olaksavajuce cinjenice nece obiti od glavu i da cemo uci apsolutno skoncentrisani u utakmicu. jos kad bi tuklu nigerijance, bice prava uzivancija protiv irana :) tu bi nam onda opet remi bio dovoljan, protiv irana koji moraju napadati. da budem iskren, nekako me vise strah irana u zadnjem mecu nego nigerije. iran, koji nam sve moze uprskati kad i ako se prije trece utakmice vec budemo vidjeli u osmina finalu.

dosta kalkulacija. realno, ove prve dvije utakmice nase grupe pokazuju dva jasna favorati za prolaz: argentina i bih (ako Bog da)

vjerujem da ce pape opet nadmudriti protivnickog trenera i nase momke pripremiti prije svega i psihicki, jer fizicki smo apsolutno na nivou. covjek koji je protiv argentine na svijetskog prvenstva izvukao haman remi, ima i te kako pojma sta radi. negdje sam prije pocetka prvenstva citao da je pape nase najjace oruzje i kontao " 'ta ce on". sad sve vise i ja imam osjecaj, da je pape najbitnija karika u cijeloj prici i da cemo aBd proci grupu.
Partijaner

#88 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Partijaner »

Mi moramo postici gol u prvom poluvremenu, sve sto se bude tekma priblizavala kraju ako nedo Bog koji slucajem bude 0:0 nervoza ce se uvuci kod nas i Iranci bi se mogli odbraniti, zato moramo igrati sto ofanzivnije i iskoristiti svaku sansu koja nam se pruzi.
Tomos

#89 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Tomos »

TReba počet postava i taktika kao protiv Argentine pa ako bude prostira lako je ubacit još jednog špica prvo treba krenuti opreznije u meč.
Infaze Studio

#90 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

Partijaner wrote:Mi moramo postici gol u prvom poluvremenu, sve sto se bude tekma priblizavala kraju ako nedo Bog koji slucajem bude 0:0 nervoza ce se uvuci kod nas i Iranci bi se mogli odbraniti, zato moramo igrati sto ofanzivnije i iskoristiti svaku sansu koja nam se pruzi.
MA pusti Irance sad, prvo da Nigeriju rijesimo. :-D
Partijaner

#91 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Partijaner »

Infaze Studio wrote:
Partijaner wrote:Mi moramo postici gol u prvom poluvremenu, sve sto se bude tekma priblizavala kraju ako nedo Bog koji slucajem bude 0:0 nervoza ce se uvuci kod nas i Iranci bi se mogli odbraniti, zato moramo igrati sto ofanzivnije i iskoristiti svaku sansu koja nam se pruzi.
MA pusti Irance sad, prvo da Nigeriju rijesimo. :-D
:lol:

Sve kontam sa njima igramo, nisam rodjak spavao citavu noc ne zamjeri.
Infaze Studio

#92 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

POsteno.. Nik ti sve objasnjava :mrgreen:
reufaga

#93 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by reufaga »

prepisat igru protiv obale slonovače, periodično odigrati presing na njihovu zadnju liniju, čekati da izgube loptu. nadam se da će pjanić imati veću slobodu prema naprijed, njegovo proigravanje ili šut može odlučiti utakmicu. pored toga, bitno je da hajrović, a posebno lulić, odigraju puno bolje nego protiv argentine.
JoseMujica

#94 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

Infaze Studio wrote:Ja sam kod ovakvih utakmica uvijek radije za napasti prvih 15 minuta i probati uvaliti gol, jer i ako ga primis iz kontre, ima vremena se popraviti. ALi ne igrati sa obojicom u napadu. Isti sistem, ali agresivno po krilima. Ako ne damo gol u tom periodu, onda opet lagano i oprezno graditi situaciju.
i u pravu je Pape...nama je i remi protiv Nigerije extra rezultat (i prvi historijski bod na SP) koji nas drži u igri za prolaz i onda u zadnjem krugu i mi i Nigerijci moramo na sve ili ništa, samo mi protiv Irana, a oni protiv Argentine....pa ti vidi :D
MOSALJOZE

#95 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Da se upišem
0:2
Infaze Studio

#96 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

JoseMujica wrote:
Infaze Studio wrote:Ja sam kod ovakvih utakmica uvijek radije za napasti prvih 15 minuta i probati uvaliti gol, jer i ako ga primis iz kontre, ima vremena se popraviti. ALi ne igrati sa obojicom u napadu. Isti sistem, ali agresivno po krilima. Ako ne damo gol u tom periodu, onda opet lagano i oprezno graditi situaciju.
i u pravu je Pape...nama je i remi protiv Nigerije extra rezultat (i prvi historijski bod na SP) koji nas drži u igri za prolaz i onda u zadnjem krugu i mi i Nigerijci moramo na sve ili ništa, samo mi protiv Irana, a oni protiv Argentine....pa ti vidi :D
I stas onda :D .. Argosi puste Nigeriju namjerno i mi ispusismo. Radije bi cigani da Nigerija prodje , nego mi, u to sam siguran.
MOSALJOZE

#97 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Teorija zavjere :roll:
madner

#98 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Posto sigurno u Nigeriji ima neko ko zna sabirati, oni ce igrati ofanzivno. Tako da nece biti problem i sa jednim spicem.

Inace jaci smo u svim segmentima igre. :D
Infaze Studio

#99 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

MOSALJOZE wrote:Teorija zavjere :roll:
Imam jos jednu, malo zescu, ali nije za svakoga. :-D
sumirprimus

#100 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

aj wontid a win bat mast tejk a droo.vi mast du bedr tu get a vin agejnst boznia... by stiven keŠi...
hev no daut,idu na pobjedu,kakvi iksovi kakvi bakraći,znaci napasce...
Locked