Nije HD, ali je mnogo bolje od običnog BHT-aDaysleepeR wrote:da prijavim, ja sam na HS-u i automatski se pojavio BHT HD. ide ko mlijeko.
inače biće tu problema.
i bilo je pitanje, pa da odgovorim ja, NEMA ŠANSE da imate HD preko ANALOGNE kablovske. ne funkcioniše HD kanal analogno.
BHT HD
Moderator: anex
-
smijesni_ste
#76 Re: BHT HD
-
Jose_Mourinho
#77 Re: BHT HD
MOŽE UKOLIKO IMATE NOVI TV KOJI IMA U SEBI DVB-C, a ako je stariji tv pogotovo oaj stari guzica ne možeDaysleepeR wrote:da prijavim, ja sam na HS-u i automatski se pojavio BHT HD. ide ko mlijeko.
inače biće tu problema.
i bilo je pitanje, pa da odgovorim ja, NEMA ŠANSE da imate HD preko ANALOGNE kablovske. ne funkcioniše HD kanal analogno.
- DaysleepeR
#78 Re: BHT HD
pa nije to HD
iako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.
inače, tehničke probleme posebno sa prenosom očekujte itekako. kako sam čuo FACE je imao iste muke, a ovi su tek danas pustili.
inače, tehničke probleme posebno sa prenosom očekujte itekako. kako sam čuo FACE je imao iste muke, a ovi su tek danas pustili.
-
smijesni_ste
#79 Re: BHT HD
Pa eto vrijedi pokušati i sačekati do večeras ako već imam to DVB-C sranje
, ako bude bar mrvicu bolja slika meni dosta....
- korisnik.1
#80 Re: BHT HD
Ee super evo ga radi. Jutros ja provjeravao nije ga bilo. Pokušaj ugasiti prijemnik, iskopčaj ga iz struje, isto i TV. Pa upali sve ponovo, i pregledaj opet.Dr.Indigo wrote:Provrjeri druže na 167. Valjda će pustiti. Piše mi sad da satelitski prijmenik ne dobija signal.korisnik.1 wrote:Na kojem broju ti je BHT HD ? ja ga uopšte nemam, a isto sam total tv korisnik.Dr.Indigo wrote:Pozdrav ljudi.
Zanima me dal će na totalu biti pušten BH hd?
Imam ga u listi,ali crna slika samo i piše da nema signala.
Ako je ubačen u listu, biće i pušten vjerovatno.
-
s@mson
#81 Re: BHT HD
telemach, kanal 333, treba resetovati resiver...
Ovo nije blizu dobrog SD signala a kamoli bilo kakvog HD signala...
trza slika, recimo pomjeranje ruke ide na preskoke...
nisam jos ton testirao, zena spava ode u nocnu....
Ovo nije blizu dobrog SD signala a kamoli bilo kakvog HD signala...
trza slika, recimo pomjeranje ruke ide na preskoke...
nisam jos ton testirao, zena spava ode u nocnu....
- AhmetShabo
#82 Re: BHT HD
Jel BHB cable TV uvela BHT HD??? Kod mene jos uvijek BH nije u HD-u nego je i dalje ona mutna slka iz osamdesetih. OBN i Hayat i Face i jos neki su odavno vec mlijeko nad sisama 
-
mali_balon
#83 Re: BHT HD
NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
- korisnik.1
#84 Re: BHT HD
Sinoć su puštali snimak utakmice Galata-Juve i bila je slika u HD-u. A ovo iz studija i ne mora biti u HD-u bitne su utakmice.mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
-
Dr.Indigo
#85 Re: BHT HD
Na kojem broju ti je BHT HD ? ja ga uopšte nemam, a isto sam total tv korisnik.
Ako je ubačen u listu, biće i pušten vjerovatno.[/quote]
Provrjeri druže na 167. Valjda će pustiti. Piše mi sad da satelitski prijmenik ne dobija signal.[/quote]
Ee super evo ga radi. Jutros ja provjeravao nije ga bilo. Pokušaj ugasiti prijemnik, iskopčaj ga iz struje, isto i TV. Pa upali sve ponovo, i pregledaj opet.[/quote]
Mislim da sam ja izvisio.
Neće kod mene sve sam to uradio.
Kod mene je ovaj resiver,ne znam da njemu može uopšte.
http://www.dodaj.rs/f/2z/eI/2viTdaHI/10 ... 243533.jpg
Ako je ubačen u listu, biće i pušten vjerovatno.[/quote]
Provrjeri druže na 167. Valjda će pustiti. Piše mi sad da satelitski prijmenik ne dobija signal.[/quote]
Ee super evo ga radi. Jutros ja provjeravao nije ga bilo. Pokušaj ugasiti prijemnik, iskopčaj ga iz struje, isto i TV. Pa upali sve ponovo, i pregledaj opet.[/quote]
Mislim da sam ja izvisio.
- erotica
#86 Re: Odg: BHT HD
jel ti hd resiver ?Dr.Indigo wrote:Pozdrav ljudi.
Zanima me dal će na totalu biti pušten BH hd?
Imam ga u listi,ali crna slika samo i piše da nema signala.
ja imam sd resiver i pise mi da nema signala, znaci moraš imati hd resiver a ne znam da li ga pustaju free il u sklopu hd paketa.. Ako ko ima nek javi
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
Dr.Indigo
#87 Re: BHT HD
Jes kurac,nisam se razumjeo kad sam uzimao total,već sam okačio sliku koji mi je resiver.
Možemo svirati kurcu samo izgleda.
Možemo svirati kurcu samo izgleda.
-
mali_balon
#88 Re: BHT HD
Ma upravo, raja se lozi kao nije slika u HDu, naravno da nije nece ni biti do tekme. Sto kazes bitna mi je utakmica a ne baljezgarija od programa pred i poslje utakmice.korisnik.1 wrote:Sinoć su puštali snimak utakmice Galata-Juve i bila je slika u HD-u. A ovo iz studija i ne mora biti u HD-u bitne su utakmice.mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
Eh da ne zatamnjuju HRT
- Riddle
#89 Re: BHT HD
Zar nisu dobili svu tu opremu? Ne znam, ja bih volio pogledati emisiju pred utakmicu. 
- NotoriousBIG
#90 Re: BHT HD
Da, i meni je jasno da nece moci ove noci, ali eto u prvom postu napisano da ce mociDaysleepeR wrote:da prijavim, ja sam na HS-u i automatski se pojavio BHT HD. ide ko mlijeko.
inače biće tu problema.
Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?Ja sam uspio, uradi što napisaše na ovom topicu forumaši, kal - el najviše
http://www.klix.ba/forum/hs-kablovska-t ... start=9850
- DaysleepeR
#91 Re: BHT HD
uz sve hakove, HD ne može analogno, da smo u sto bosni i hercegovina i da smo 3 puta pametniji nego što mislimo
to je kao da cd naguraš silom u floppy disk slot i radostan si što se čuju neki zvukovi kao da čita
to je kao da cd naguraš silom u floppy disk slot i radostan si što se čuju neki zvukovi kao da čita
- Riddle
#92 Re: BHT HD
DaysleepeR wrote:to je kao da cd naguraš silom u floppy disk slot i radostan si što se čuju neki zvukovi kao da čita
- korisnik.1
#93 Re: BHT HD
Mislim da si upravu, taj resiver nema HDMI priključak, to je onaj stariji SD. Zamjena SD za HD košta 120 KM, a kad tek priključiš dobiješ ga besplatno i sad se samo oni i koriste, nigdje veze.Dr.Indigo wrote:Mislim da sam ja izvisio.
Eh i da ima prijenos na SK ..mali_balon wrote:Eh da ne zatamnjuju HRT
-
Jose_Mourinho
#94 Re: BHT HD
bgm koliko ja znam i razumijem se ovo ce biti hd, moze analgoija da prenese jer ona ovo isto i prenese ako si korisnik digitalne...ide ti preko kabla od kablovske signal, samo sad umjesto njihovog resivera imas resiver u tv-u, tako da ti to dodje na istoDaysleepeR wrote:pa nije to HDiako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.
sada nije hd, jer su ovo njihove emisije koje nisu ni snimane u hd-u, al kad pocne otvaranje veceras u 21 bit ce hd
-
Jose_Mourinho
#95 Re: BHT HD
da li ti ima u opciji pretrazivanja kanala digital cable, ako ima imas dvb-c i trebao bi naciNotoriousBIG wrote:Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?
- DaysleepeR
#96 Re: BHT HD
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.Jose_Mourinho wrote:bgm koliko ja znam i razumijem se ovo ce biti hd, moze analgoija da prenese jer ona ovo isto i prenese ako si korisnik digitalne...ide ti preko kabla od kablovske signal, samo sad umjesto njihovog resivera imas resiver u tv-u, tako da ti to dodje na istoDaysleepeR wrote:pa nije to HDiako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.
sada nije hd, jer su ovo njihove emisije koje nisu ni snimane u hd-u, al kad pocne otvaranje veceras u 21 bit ce hd
-
smijesni_ste
#97 Re: BHT HD
Toshiba 32W1333GNotoriousBIG wrote:Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?Ja sam uspio, uradi što napisaše na ovom topicu forumaši, kal - el najviše
http://www.klix.ba/forum/hs-kablovska-t ... start=9850
Nemojte biti cjepidlake ljudi, nek ne može ni slučajno biti HD, samo nek bude bolja slika koliko god ha ja
-
Dr.Indigo
#98 Re: BHT HD
Kad mi debil kod kog sam uvodio nije ništa objasnio,uveo sam total prije 2 godine,a sad da ga mijenjam nema šanse,snalaziću se sa strimom.korisnik.1 wrote:Mislim da si upravu, taj resiver nema HDMI priključak, to je onaj stariji SD. Zamjena SD za HD košta 120 KM, a kad tek priključiš dobiješ ga besplatno i sad se samo oni i koriste, nigdje veze.Dr.Indigo wrote:Mislim da sam ja izvisio.
http://www.dodaj.rs/f/2z/eI/2viTdaHI/10 ... 243533.jpgEh i da ima prijenos na SK ..mali_balon wrote:Eh da ne zatamnjuju HRT
Pošto će RTS1 zaključati a na običnom Bhtv neću oči da kvarim slikom.
Baš sam htjeo da te pitam koliko košta zamjena.
Ti lagano uživaj u prenosima,ja ću kurcu svirati.
-
smijesni_ste
#99 Re: BHT HD
Pa ja sam nešto uhvatio definitivno dok sam tražio BHT....npr. Fox Movies i HBo Adria kojima nisam mogao prismrditi na ovom guzatom televizoru...sad šta je to tačno sa tehničkog aspekta ne znam i ne zanima me...DaysleepeR wrote:[
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.
- NotoriousBIG
#100 Re: BHT HD
Na ovom LG-u, imaju 2 opcije kod pretrage, TV - gdje se bira CABLE i UHF-VHF signal, to je za analogiju, i ima druga ocpija DTV, gdje imaju ove frekfencije i kvalitet signala.Jose_Mourinho wrote: da li ti ima u opciji pretrazivanja kanala digital cable, ako ima imas dvb-c i trebao bi naci
Posto sam na HS-u analognoj, eto probo sam na ovaj DTV koji se odnosi na pretragu digitalnih kanala, trazio sam na 626 MHz frekfenciji, ali nista
http://www.hs-hkb.ba/2014/06/10/pratite ... ezoluciji/
izgleda nemam srece, kao vi pojedini sto ste na analognoj, medjutim preko pretrage digitalnog signala uspjeli nafatati BH HD
Vidio sam ovo kod HS pretplatnika, ima karticu u TVu, i sve kanale digitalne otvara, iako placa analognu
Tako da prica nekih iznad ne stoji, mislim tacno je da ne mozes analognim signalom progurati HD sliku, ali imaju pojedini brandovi LCD-LED, itd. posebno Sony, koji imaju u sebi ove dvb kartice koje dekodiraju digitalni signal, a kablovski operateri to ne mogu da zastite, jer HS ovo vec 2-3 godine nije zastitio.
Znaci ko ima analognu HS - 14KM sto placa, ako ima DVB karticu u TVu, neka pretrazi digitalni signal, i vjerovatno ce naci BH HD, jer su ga vjerovatno otkljucali za vrijeme prvenstva.
Last edited by NotoriousBIG on 12/06/2014 17:01, edited 1 time in total.