BHT HD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
smijesni_ste

#76 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

DaysleepeR wrote:da prijavim, ja sam na HS-u i automatski se pojavio BHT HD. ide ko mlijeko.

inače biće tu problema.

i bilo je pitanje, pa da odgovorim ja, NEMA ŠANSE da imate HD preko ANALOGNE kablovske. ne funkcioniše HD kanal analogno.
Nije HD, ali je mnogo bolje od običnog BHT-a
Jose_Mourinho

#77 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

DaysleepeR wrote:da prijavim, ja sam na HS-u i automatski se pojavio BHT HD. ide ko mlijeko.

inače biće tu problema.

i bilo je pitanje, pa da odgovorim ja, NEMA ŠANSE da imate HD preko ANALOGNE kablovske. ne funkcioniše HD kanal analogno.
MOŽE UKOLIKO IMATE NOVI TV KOJI IMA U SEBI DVB-C, a ako je stariji tv pogotovo oaj stari guzica ne može ;)
DaysleepeR

#78 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

pa nije to HD :D iako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.

inače, tehničke probleme posebno sa prenosom očekujte itekako. kako sam čuo FACE je imao iste muke, a ovi su tek danas pustili.
smijesni_ste

#79 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

Pa eto vrijedi pokušati i sačekati do večeras ako već imam to DVB-C sranje :D, ako bude bar mrvicu bolja slika meni dosta....
korisnik.1

#80 Re: BHT HD

Post by korisnik.1 »

Dr.Indigo wrote:
korisnik.1 wrote:
Dr.Indigo wrote:Pozdrav ljudi.
Zanima me dal će na totalu biti pušten BH hd?
Imam ga u listi,ali crna slika samo i piše da nema signala.
Na kojem broju ti je BHT HD ? ja ga uopšte nemam, a isto sam total tv korisnik.
Ako je ubačen u listu, biće i pušten vjerovatno.
Provrjeri druže na 167. Valjda će pustiti. Piše mi sad da satelitski prijmenik ne dobija signal.
Ee super evo ga radi. Jutros ja provjeravao nije ga bilo. Pokušaj ugasiti prijemnik, iskopčaj ga iz struje, isto i TV. Pa upali sve ponovo, i pregledaj opet.
s@mson

#81 Re: BHT HD

Post by s@mson »

telemach, kanal 333, treba resetovati resiver...
Ovo nije blizu dobrog SD signala a kamoli bilo kakvog HD signala...
trza slika, recimo pomjeranje ruke ide na preskoke...
nisam jos ton testirao, zena spava ode u nocnu....
AhmetShabo

#82 Re: BHT HD

Post by AhmetShabo »

Jel BHB cable TV uvela BHT HD??? Kod mene jos uvijek BH nije u HD-u nego je i dalje ona mutna slka iz osamdesetih. OBN i Hayat i Face i jos neki su odavno vec mlijeko nad sisama :)
mali_balon

#83 Re: BHT HD

Post by mali_balon »

NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
korisnik.1

#84 Re: BHT HD

Post by korisnik.1 »

mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
Sinoć su puštali snimak utakmice Galata-Juve i bila je slika u HD-u. A ovo iz studija i ne mora biti u HD-u bitne su utakmice.
Dr.Indigo

#85 Re: BHT HD

Post by Dr.Indigo »

Na kojem broju ti je BHT HD ? ja ga uopšte nemam, a isto sam total tv korisnik.
Ako je ubačen u listu, biće i pušten vjerovatno.[/quote]
Provrjeri druže na 167. Valjda će pustiti. Piše mi sad da satelitski prijmenik ne dobija signal.[/quote]

Ee super evo ga radi. Jutros ja provjeravao nije ga bilo. Pokušaj ugasiti prijemnik, iskopčaj ga iz struje, isto i TV. Pa upali sve ponovo, i pregledaj opet.[/quote]
Mislim da sam ja izvisio.
Neće kod mene sve sam to uradio.
Kod mene je ovaj resiver,ne znam da njemu može uopšte.
http://www.dodaj.rs/f/2z/eI/2viTdaHI/10 ... 243533.jpg
erotica

#86 Re: Odg: BHT HD

Post by erotica »

Dr.Indigo wrote:Pozdrav ljudi.
Zanima me dal će na totalu biti pušten BH hd?
Imam ga u listi,ali crna slika samo i piše da nema signala.
jel ti hd resiver ?
ja imam sd resiver i pise mi da nema signala, znaci moraš imati hd resiver a ne znam da li ga pustaju free il u sklopu hd paketa.. Ako ko ima nek javi

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Dr.Indigo

#87 Re: BHT HD

Post by Dr.Indigo »

Jes kurac,nisam se razumjeo kad sam uzimao total,već sam okačio sliku koji mi je resiver.
Možemo svirati kurcu samo izgleda.
mali_balon

#88 Re: BHT HD

Post by mali_balon »

korisnik.1 wrote:
mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, jednostavno ako nesta nije snimljeno u HD formatu onda ga ne mozes ni gledati u HDu, a koliko znam nista na BHTu nije snimljeno u HDu nit imaju tehnologiju, tek kad bude prenos tekme ( u HDu ) onda cemo moci uzivati u HD slici
Sinoć su puštali snimak utakmice Galata-Juve i bila je slika u HD-u. A ovo iz studija i ne mora biti u HD-u bitne su utakmice.
Ma upravo, raja se lozi kao nije slika u HDu, naravno da nije nece ni biti do tekme. Sto kazes bitna mi je utakmica a ne baljezgarija od programa pred i poslje utakmice.
Eh da ne zatamnjuju HRT
Riddle

#89 Re: BHT HD

Post by Riddle »

Zar nisu dobili svu tu opremu? Ne znam, ja bih volio pogledati emisiju pred utakmicu. :D
NotoriousBIG

#90 Re: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

inače biće tu problema.

Da, i meni je jasno da nece moci ove noci, ali eto u prvom postu napisano da ce moci :)! Mozda jedino odskenirati DTV na TV-u, pa da su provukli taj signal tako i za pretplatnike koji imaju samo analognu, bez resivera ili kartice.
Ja sam uspio, uradi što napisaše na ovom topicu forumaši, kal - el najviše :)

http://www.klix.ba/forum/hs-kablovska-t ... start=9850
Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?
DaysleepeR

#91 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

uz sve hakove, HD ne može analogno, da smo u sto bosni i hercegovina i da smo 3 puta pametniji nego što mislimo

to je kao da cd naguraš silom u floppy disk slot i radostan si što se čuju neki zvukovi kao da čita
Riddle

#92 Re: BHT HD

Post by Riddle »

DaysleepeR wrote:to je kao da cd naguraš silom u floppy disk slot i radostan si što se čuju neki zvukovi kao da čita
:lol: :lol: :lol:
korisnik.1

#93 Re: BHT HD

Post by korisnik.1 »

Dr.Indigo wrote:Mislim da sam ja izvisio.
Mislim da si upravu, taj resiver nema HDMI priključak, to je onaj stariji SD. Zamjena SD za HD košta 120 KM, a kad tek priključiš dobiješ ga besplatno i sad se samo oni i koriste, nigdje veze.
mali_balon wrote:Eh da ne zatamnjuju HRT
Eh i da ima prijenos na SK .. :skoljka:
Jose_Mourinho

#94 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

DaysleepeR wrote:pa nije to HD :D iako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.

inače, tehničke probleme posebno sa prenosom očekujte itekako. kako sam čuo FACE je imao iste muke, a ovi su tek danas pustili.
bgm koliko ja znam i razumijem se ovo ce biti hd, moze analgoija da prenese jer ona ovo isto i prenese ako si korisnik digitalne...ide ti preko kabla od kablovske signal, samo sad umjesto njihovog resivera imas resiver u tv-u, tako da ti to dodje na isto ;)
sada nije hd, jer su ovo njihove emisije koje nisu ni snimane u hd-u, al kad pocne otvaranje veceras u 21 bit ce hd ;)
Jose_Mourinho

#95 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

NotoriousBIG wrote:Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?
da li ti ima u opciji pretrazivanja kanala digital cable, ako ima imas dvb-c i trebao bi naci ;)
DaysleepeR

#96 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

Jose_Mourinho wrote:
DaysleepeR wrote:pa nije to HD :D iako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.

bgm koliko ja znam i razumijem se ovo ce biti hd, moze analgoija da prenese jer ona ovo isto i prenese ako si korisnik digitalne...ide ti preko kabla od kablovske signal, samo sad umjesto njihovog resivera imas resiver u tv-u, tako da ti to dodje na isto ;)
sada nije hd, jer su ovo njihove emisije koje nisu ni snimane u hd-u, al kad pocne otvaranje veceras u 21 bit ce hd ;)
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.
smijesni_ste

#97 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

NotoriousBIG wrote:
Ja sam uspio, uradi što napisaše na ovom topicu forumaši, kal - el najviše :)

http://www.klix.ba/forum/hs-kablovska-t ... start=9850
Probao vjeruj na mom LG tv-u, ali nista ne nadje na toj frekfenciji na DTV. Koji TV ti imas?
Toshiba 32W1333G :D

Nemojte biti cjepidlake ljudi, nek ne može ni slučajno biti HD, samo nek bude bolja slika koliko god ha ja
Dr.Indigo

#98 Re: BHT HD

Post by Dr.Indigo »

korisnik.1 wrote:
Dr.Indigo wrote:Mislim da sam ja izvisio.
Mislim da si upravu, taj resiver nema HDMI priključak, to je onaj stariji SD. Zamjena SD za HD košta 120 KM, a kad tek priključiš dobiješ ga besplatno i sad se samo oni i koriste, nigdje veze.
mali_balon wrote:Eh da ne zatamnjuju HRT
Eh i da ima prijenos na SK .. :skoljka:
Kad mi debil kod kog sam uvodio nije ništa objasnio,uveo sam total prije 2 godine,a sad da ga mijenjam nema šanse,snalaziću se sa strimom.
Pošto će RTS1 zaključati a na običnom Bhtv neću oči da kvarim slikom.
Baš sam htjeo da te pitam koliko košta zamjena.
Ti lagano uživaj u prenosima,ja ću kurcu svirati.
smijesni_ste

#99 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

DaysleepeR wrote:[
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.
Pa ja sam nešto uhvatio definitivno dok sam tražio BHT....npr. Fox Movies i HBo Adria kojima nisam mogao prismrditi na ovom guzatom televizoru...sad šta je to tačno sa tehničkog aspekta ne znam i ne zanima me...
NotoriousBIG

#100 Re: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

Jose_Mourinho wrote: da li ti ima u opciji pretrazivanja kanala digital cable, ako ima imas dvb-c i trebao bi naci ;)
Na ovom LG-u, imaju 2 opcije kod pretrage, TV - gdje se bira CABLE i UHF-VHF signal, to je za analogiju, i ima druga ocpija DTV, gdje imaju ove frekfencije i kvalitet signala.

Posto sam na HS-u analognoj, eto probo sam na ovaj DTV koji se odnosi na pretragu digitalnih kanala, trazio sam na 626 MHz frekfenciji, ali nista :( ,

http://www.hs-hkb.ba/2014/06/10/pratite ... ezoluciji/

izgleda nemam srece, kao vi pojedini sto ste na analognoj, medjutim preko pretrage digitalnog signala uspjeli nafatati BH HD :), vjerovatno su pustili BH HD na digitalnom signalu, iako korisnik ima samo analognu, a da je otkljucan samo BH HD na digitalnim kanalima.

Vidio sam ovo kod HS pretplatnika, ima karticu u TVu, i sve kanale digitalne otvara, iako placa analognu :), jer HS nije sve digitalne kanale zastitio-zatvorio kako god :), i evo par godina ima free digitalnu :), jer mu TV ima takvu karticu da moze gledati i digitalne, iako ih ne placa :).

Tako da prica nekih iznad ne stoji, mislim tacno je da ne mozes analognim signalom progurati HD sliku, ali imaju pojedini brandovi LCD-LED, itd. posebno Sony, koji imaju u sebi ove dvb kartice koje dekodiraju digitalni signal, a kablovski operateri to ne mogu da zastite, jer HS ovo vec 2-3 godine nije zastitio.

Znaci ko ima analognu HS - 14KM sto placa, ako ima DVB karticu u TVu, neka pretrazi digitalni signal, i vjerovatno ce naci BH HD, jer su ga vjerovatno otkljucali za vrijeme prvenstva.
Last edited by NotoriousBIG on 12/06/2014 17:01, edited 1 time in total.
Post Reply