Što misliš o Katoličkim karizmaticima?Meni je bio super Fra Zvjezdan Linić i Tomislav Ivančić!Nažalost,oba odoše Gospodinu ali ostavili su iza sebe puno duhovne djece!sherbett wrote:Mala ispravka, nisu to religijski redovi, to su crkveni redovi.
Ima ih jos prilicno, al ja nemam iskustva s njima jer ih bas nema kod nas. Najrasireniji su ipak Franjevci i franjevci kapucini. Iz njihovih redova dolaze sv. Pio stigmatik, i sv. Leopold nase gore list.. od poznatijih.
Imam iskustva jos s dominikancima.. kazem.. odlicne propovjedi imaju.. ima jos Cisterciti.. al ne znam di su u RH.. Trapusti, zanimljivi su Kartuzijanci.. to je red koji se dozivotno zavjetuje na sutnju. Njihovi su samostani bas izolirani. Isto zive i bosonoge karmelicanke. Kod njih mozes doci najavljen i prima te sestra Majka.. ili kako joj je ime.. i samo s njom iz zajednice smijes komunicirati. Lijepo je to.. sjecam se jedne zime.. vani snijeg.. dolazimo nas troje u samostan.. taman je bilo vrijeme casoslova.. majka nas je pustila u kapelicu.. njima se ne mozes pribliziti.. one su iza onih drvenih paravana.. samo cujes kako pjevaju molitvu.. a ono mrak samo svjetlost svjeca i neke prigusene zarulje.
Ubzenskim samostanima ima divnih stvari.. dosta je redova gdje sestre odgajaju djecu u vrticima ili su medicinske seatre.. kako koji red.
Inace, ja najradije kulujem trave cajeve, sapune, mirise, sve vrste meda, rakije.. sve iz samostana.
Trebam tu spomenuti i pravoslavne manastire.. oni su fakat maheri .. odlicne rakije imaju i med.
Svi ti alternatuvni ljekoviti biljni pripravci su najbolji ako se kupe u samostanima. Bar im ja najvise vjerujem.
Evo nedavno bila u Padovi.. nakupovala sapuna i caja. Jesu skupi ali znam da su dobri.
Sv. Hildegarda je zastitnica ljekovitog bilja. Malo ju proguglaj.. imala je nevjerovatne recepte od bilja za sve bolesti. Posto ja volim bilje.. imam doma i knjigu..
Inace, cini mi se da je ona benediktinka
Ima ih i po mom mišljenju malo fanatičnih,Lončar,Radigović,Pavić itd!