Život u Americi
- shiny
#76 Re: Život u Americi
Mene još uvijek zanima kako neko sa bh. državljanstvom može naprosto izabrati grad u Americi, otići, pa tek onda tražiti posao??? Šta sam propustila?
- MyTao
#77 Re: Život u Americi
Iskreno nemam pojmashiny wrote:Mene još uvijek zanima kako neko sa bh. državljanstvom može naprosto izabrati grad u Americi, otići, pa tek onda tražiti posao??? Šta sam propustila?
- Jack Be Nimble
#79 Re: Život u Americi
Mozda ima neciju novcanu garanciju.shiny wrote:Mene još uvijek zanima kako neko sa bh. državljanstvom može naprosto izabrati grad u Americi, otići, pa tek onda tražiti posao??? Šta sam propustila?
- Šveđanin
#80 Re: Život u Americi
Čuo sam u Americi u Albuquerqueju ima restoran brze hrane ne traže nikakve papire ako hoćeš raditi..

- karanana
#81 Re: Život u Americi
Jah, ali mora znat dobro kuhat
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- OldMayor
#83 Re: Život u Americi
Nigdje veze ljudi ovo je varka, ovaj restoran na slici sam vidio u jednoj seriji, ne znam kako se zove, ali ovo je varka, ne saljite tamo svoje sivijove.
- _Gea_
#84 Re: Život u Americi
ja sam u sf. dosla tek prije dvije sedmice (preko zelene lutrije).
pa ako si zainteresirana za taj grad, mozda mogu pomoci. ne previse, jer sam i sama novi kolacic
pa ako si zainteresirana za taj grad, mozda mogu pomoci. ne previse, jer sam i sama novi kolacic
- Šveđanin
#85 Re: Život u Americi
Nije varka sto posto sve transparentno. Ko je zainteresovan za život u ovom gradu evo jedna nekretnina blizu radnog mjesta.OldMayor wrote:Nigdje veze ljudi ovo je varka, ovaj restoran na slici sam vidio u jednoj seriji, ne znam kako se zove, ali ovo je varka, ne saljite tamo svoje sivijove.
Odskora ovdje više niko ne živi a jeftino se prodaje (bez auta).

- GandalfSivi
#86 Re: Život u Americi
Pa sve zavisi na sta je covjek navikao. Neko voli ritam grada, neko livadu, to je vec licni ukus...solo2 wrote: cuj DC proglasen najboljim gradom za zivot.. to mozda ali u stripovima o generalu Washingtonu -
uzasna klima, guzve nevjerovatne, kriminal, beskucnici, standard previsok za srednju klasu
Za klimu sam spomenuo da su ljeta vruca, za guzvu nemam pojma o cemu pricas, stopa kriminala u North West dijelu (ono sto se fakticki smatra gradom) je poprilicno niska (vise nego prepolovljena u zadnjih 15 godina), standard previsok (mislis troskovi zivota, pretpostavljam), spomenuh da nije jeftin, ali se isto tako i fino placen posao moze naci za obrazovane ljude...
- nOrMaLaC
#87 Re: Život u Americi
MyTao wrote:ti to ozbiljno??nOrMaLaC wrote:Clarksdale, Mississippi
Scottsboro, Alabama
Winchester, Tennessee
Uglavnom ovo su top 3 mjesta koja se preporucuju Bosancima, ali i ostalima koji traze svoju srecu u Americi po prvi put.
Mjesta u kojima je jako lako dobiti posao i najvaznije gdje necete osjetiti diskriminaciju
tu je najmanje poslova, a najvise diskriminacije.
- nOrMaLaC
#88 Re: Život u Americi
Kakva je South Dakota ili Arkansas za zivot?
- Šveđanin
#89 Re: Život u Americi
A Birmingham, Alabama? Jackson, Mississippi?

- nOrMaLaC
#90 Re: Život u Americi
Uvjeravam Sve ljude da je za pocetak novog zivota u Statesu najbolje izabrati mjesta poput Vicksburg ili Frankligton u Luizijani npr.Šveđanin wrote:A Birmingham, Alabama? Jackson, Mississippi?
Tu su jos mjesta poput Kennett u Arkansas ili pak Florence u Juznoj Karolini.
Daleko od gradske buke kao u New Yorku i sto najvaznije od kriminala kao u vecim gradovima kao sto je Detroit.
Zato neka svima bude izbor Pulaski u Tennessee-u prije Majamija ili Washingtona...
- karanana
#91 Re: Život u Americi
ovo za ovu lutriju....interesuje me kad te izvuku....osim vize da mozes useliti, sta ti jos pruze? ili jednostavno odes naslijepo, sletis ko na drugu planetu i snalazi se milojko sam, od samo dolaska i aerodroma pa do svega drugog?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#92 Re: Život u Americi
Mislim da je tako. Moraš imati love za prvih par mjeseci dok se smjestiš, nađeš posao i ostalo. Idealno je ako imaš nekog tamo pa možeš stanovati kod njih dok se ne snađeš. Tako sam čuo.karanana wrote:ovo za ovu lutriju....interesuje me kad te izvuku....osim vize da mozes useliti, sta ti jos pruze? ili jednostavno odes naslijepo, sletis ko na drugu planetu i snalazi se milojko sam, od samo dolaska i aerodroma pa do svega drugog?
- pirmin
#93 Re: Život u Americi
http://www.liveleak.com/view?i=e16_1343708574nOrMaLaC wrote:Kakva je South Dakota ili Arkansas za zivot?
Nisu losi.
-
Rob_Atl
#94 Re: Život u Americi
Seattle je neki dan donjeo zakon da minimalna satnica bude 15 dolara, pa et

- Šveđanin
#95 Re: Odg: Život u Americi
A jesmo bezobrazni.nOrMaLaC wrote:Uvjeravam Sve ljude da je za pocetak novog zivota u Statesu najbolje izabrati mjesta poput Vicksburg ili Frankligton u Luizijani npr.Šveđanin wrote:A Birmingham, Alabama? Jackson, Mississippi?
Tu su jos mjesta poput Kennett u Arkansas ili pak Florence u Juznoj Karolini.
Daleko od gradske buke kao u New Yorku i sto najvaznije od kriminala kao u vecim gradovima kao sto je Detroit.
Zato neka svima bude izbor Pulaski u Tennessee-u prije Majamija ili Washingtona...![]()
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
-
sportman1
#96 Re: Život u Americi
koja zanimanja se najvise traze? dali traze radno iskustvo i koliko?
-
Stargate Punk
#97 Re: Život u Americi
Ja mislim da je Seattle super grad za nekog ko dolazi iz Europe. Jako malo crnaca jako malo Meksikanaca pa nije tako visok kriminal. Možeš na plažu na okean a možeš na jezero. U centru grada ima dosta noćnih klubova.
Drugo mjesto je Portland gdje "mladi ljudi idu da se penzionišu".
U svakom slučaju nebih preporučavao Midwest zbog tornada a ni krajnji jug zbog velikih vrućina sa puno vlage.
Drugo mjesto je Portland gdje "mladi ljudi idu da se penzionišu".
U svakom slučaju nebih preporučavao Midwest zbog tornada a ni krajnji jug zbog velikih vrućina sa puno vlage.
-
tarikBA
#99 Re: Život u Americi
breaking badŠveđanin wrote:Čuo sam u Americi u Albuquerqueju ima restoran brze hrane ne traže nikakve papire ako hoćeš raditi..
- agent_zero
#100 Re: Život u Americi
Znači još jedan klasični trollerski topic u kojem otvarač - troll navuče raju i postavlja milione pitanja i na svako se nađe neko da mu odgovori, a isti niti na jedno forumsko pitanje "kako i šta" nije odgovorio.
Pa miša mu, mislio sam da imate više iskustva kad su ovakve teme u pitanju.
Pa miša mu, mislio sam da imate više iskustva kad su ovakve teme u pitanju.