Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Moderator: anex
- Kemal Malovčić
#76 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Kad će nova sezona repriza NMK i LZN?
- Ridjobrki
#77 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
De pustite priču da prave ništa od nečega - televizija koja fakat pravi nešto od ničega se zove TV1 i odgovorno tvrdim da bi sa resursima koje imaju javni emiteri ta televizija ušila svaku u regionu.Govorim o informativnom programu mada im ni zabavni ne zaostaje za FTV-om i BHT-om. Čovječe, njima se samo nekih 5-6 novinara vrti svaku noć sa svojim prilozima koji su dosta pismeniji, koherentniji i smisleniji od svih drugih televizija. I izvještavaju 'ladno i neostrašćeno iako je pro-bosanski stav više nego očigledan. Čujem da ih je poklopio turski kapital i ne znam koliko su to tačne informacije ali ja u zadnje vrijeme pratim njih.
Vidi se da im fali ljudstva i tehnike i da im je dopisnička mreža tanka ali rade posao, što jes'-jes'. Sjetimo se samo kako su pokrili februarske proteste i kakav su program imali. Zato, manite mi šuplje da se BHT satra da stvori nešto iz ničega, ne koriste ni ono što imaju kako treba.
Vidi se da im fali ljudstva i tehnike i da im je dopisnička mreža tanka ali rade posao, što jes'-jes'. Sjetimo se samo kako su pokrili februarske proteste i kakav su program imali. Zato, manite mi šuplje da se BHT satra da stvori nešto iz ničega, ne koriste ni ono što imaju kako treba.
-
StupskaBitanga
#78 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
TV1 je tačno sa turskim kapitalom oličenom ulizivačkim interesom okrenutim ka SDP i sada sve je izvjesnije da će dobiti i izgradnju HE Vranduk. Hvaljenje TV1 nije za ovu temu ali je neizostavno demantovati gore navedene stvari. Uslovi rada i ostale stvari sa TV1 opet nisu tema ove priče
- Ridjobrki
#79 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Pratim ih svakodnevno i baš pratim kome su naklonjeni i iz programa bi se prije reklo da su okrenuti SDA ili da vješto balansiraju između SDA i SDP. Pustimo poslovne interese kapitala na stranu, govorimo o kvaliteti programa i priloga u njemu, ne miješajmo babe i žabe.StupskaBitanga wrote:TV1 je tačno sa turskim kapitalom oličenom ulizivačkim interesom okrenutim ka SDP i sada sve je izvjesnije da će dobiti i izgradnju HE Vranduk. Hvaljenje TV1 nije za ovu temu ali je neizostavno demantovati gore navedene stvari. Uslovi rada i ostale stvari sa TV1 opet nisu tema ove priče
Nije bitno ko je vlasnik i kome je TV naklonjena i ne odlučuje to o tome hoće li prilog biti gramatički ispravan i smisleno posložen od početka do kraja. To nema veze ni sa platom ni uvjetima rada - ili ga znaš napraviti ili ne znaš! Znam šta pričam, često za potrebe posla prevodim neke članke i priloge i SMRT mi je kad mi pošalju nešto sa javnih emitera. Evo ko mi ne vjeruje nek pokuša prevesti na engleski jedan random prilog sa BHT-a i jedan sa TV1 i sve ćemu biti jasno.
To nema veze ni sa kapitalom ni sa političkom naklonošću, to je jednostavno stvar pristupa poslu i znanja. Vjerujem da su i tamo uslovi rada loši ali i to ide u korist njihovog programa - kad te privatnik šugavo plaća bolje radiš nego kad te drava šugavo plaća.
- starii
#80 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
sto se mene tice mogu signal pustiti svaki dan od 19h do 20h kad je dnevnik a i to da bude sa naznakom "Nasikiracete se"..program nije cemu...a i kad su imali para program je bio bezveze...
-
colt
#81 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Jedina stvar je u tome, što nećete moći izbjeći plaćanje takse, ma koliko vi ignorisali i nadali se u zastaru. To je taksa (državni harač,porez,prihod i toga se ne možete riješiti) a ne račun na koje postoji zastara za godinu, dvije,tri. Kad, tad će vam doći da platite, samo će to biti odjednom da platite ili u rate. Meni je svojevremeno dolazilo sudski da preuzmem neko pismo (tužba ili šta već), a ja sve ignorisao i nisam htio preuzeti, kad mi se jednog dana pojaviše par likova na vrata da plijene stvari zajedno sa policajcima. To je bilo 2007. godine za neke neplaćene takse iz 2000/01/02 (ne sjećam se da li su te godina, al znam da su neke stare neplaćene takse za koje nisam mogao dokazati da li sam plaćao ili ne). Naravno, da mi ne nose stvari, platio sam na 2,3 rate. Sad plaćam RTV TAKSU, ali ne preko inkasanata, nego preko transakcijskog računa (da mi ne dolaze na vrata svakakvi džiberi
) i čuvam dokaz o uplati da me slučajno ne bi zajebali
.
- Tech-l4
#82 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ovo mi je poznato, ali eto narod bojkotuje a po meni nije dovoljno upoznat. Mi Bosnaci i Hercegovci ko ... pa nam je zato tako, zašto ne uvesti način plačanja kao na zapadu, godinu dana unarpijed ili kao i odvoz smeća dođu ti uplatnice za pola godine unarijed. Dajte razlog kome i za šta to plačamo, hajde sad ko neki HD da puste za svijetsko može i to , ali sav taj novac ne opravdava vaš program vjerovatno jer vas ima puno/prepuno tatinih guzonja koji su se nekako našli u tim vodama da primaju platu za nerad, očigledno vas je narod i prokužio, pa sad panika hoćete li dobiti "plaću" od tisuću i po ili dvije tisuće.colt wrote:Jedina stvar je u tome, što nećete moći izbjeći plaćanje takse, ma koliko vi ignorisali i nadali se u zastaru. To je taksa...
Panika, Panika.
- Ned071
#83 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Tech-l4 wrote:Ovo mi je poznato, ali eto narod bojkotuje a po meni nije dovoljno upoznat. Mi Bosnaci i Hercegovci ko ... pa nam je zato tako, zašto ne uvesti način plačanja kao na zapadu, godinu dana unarpijed ili kao i odvoz smeća dođu ti uplatnice za pola godine unarijed. Dajte razlog kome i za šta to plačamo, hajde sad ko neki HD da puste za svijetsko može i to , ali sav taj novac ne opravdava vaš program vjerovatno jer vas ima puno/prepuno tatinih guzonja koji su se nekako našli u tim vodama da primaju platu za nerad, očigledno vas je narod i prokužio, pa sad panika hoćete li dobiti "plaću" od tisuću i po ili dvije tisuće.colt wrote:Jedina stvar je u tome, što nećete moći izbjeći plaćanje takse, ma koliko vi ignorisali i nadali se u zastaru. To je taksa...
Panika, Panika.
-
Salonski Kriticar
#84 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Ne opravdavam one koji ne placaju taksu, ali zato na sav glas kritikuju Javni RTV sistem, ali ne mogu vise slusati ni kuknjavu odgovornih iz Javnog sistema.
Upravni odbori i direktori tog sistema se ponasaju kao da su s Marsa pali na svoje funkcije. Zamisli, iznenadili se padom placanja pretplate! Pa bar posljednjih pet godina se jasno vidi da ljudi odjavljuju fiksne telefone, jer im ne trebaju. Taj trend je izrazeniji iz godine u godinu. I oni se 2014. godine iznenadili. Sokantno!
I sta predlazu? Jesu li razradili plan da zaustave pad naplate? Imaju ideju kako prikupiti taksu? Ili samo kukaju i cekaju da im neko rijesi problem? Sve to ne zasluzuje da bude na funkcijama, a ne zasluzuju ni da im neko pomaze.
Upravni odbori i direktori tog sistema se ponasaju kao da su s Marsa pali na svoje funkcije. Zamisli, iznenadili se padom placanja pretplate! Pa bar posljednjih pet godina se jasno vidi da ljudi odjavljuju fiksne telefone, jer im ne trebaju. Taj trend je izrazeniji iz godine u godinu. I oni se 2014. godine iznenadili. Sokantno!
I sta predlazu? Jesu li razradili plan da zaustave pad naplate? Imaju ideju kako prikupiti taksu? Ili samo kukaju i cekaju da im neko rijesi problem? Sve to ne zasluzuje da bude na funkcijama, a ne zasluzuju ni da im neko pomaze.
-
colt
#85 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Jel ti to mene prozivaš. Jebe se meni hoćeš li ti plaćati RTV taksu, vodovod, kanalizaciju, smeće (ni u jednim vodama neću propast zbog tog) . . . i hoćeš li se sutra roknutTech-l4 wrote:Ovo mi je poznato, ali eto narod bojkotuje a po meni nije dovoljno upoznat. Mi Bosnaci i Hercegovci ko ... pa nam je zato tako, zašto ne uvesti način plačanja kao na zapadu, godinu dana unarpijed ili kao i odvoz smeća dođu ti uplatnice za pola godine unarijed. Dajte razlog kome i za šta to plačamo, hajde sad ko neki HD da puste za svijetsko može i to , ali sav taj novac ne opravdava vaš program vjerovatno jer vas ima puno/prepuno tatinih guzonja koji su se nekako našli u tim vodama da primaju platu za nerad, očigledno vas je narod i prokužio, pa sad panika hoćete li dobiti "plaću" od tisuću i po ili dvije tisuće.colt wrote:Jedina stvar je u tome, što nećete moći izbjeći plaćanje takse, ma koliko vi ignorisali i nadali se u zastaru. To je taksa...
Panika, Panika.
Ako mene pitaš, ja bi ukinuo ovaj servis u kojem imaš neku obavezu i u kojem te niko nije ni pitao da li hoćeš.Plaćao bi samo ono što me zanima.
- vjesticanametli
#86 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
nisam nikada placala
niti gledam, niti placam niti me interesuju........ 
-
recto-verso
#87 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
placas porez na posjedovanje radio-tv prijemnika na kojem gledas sve ostalovjesticanametli wrote:nisam nikada placalaniti gledam, niti placam niti me interesuju........
- vjesticanametli
#88 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
rekoh ne placam
-
recto-verso
#89 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
A hoces zakone i pravnu drzavu?vjesticanametli wrote:rekoh ne placam
Nervira te kad ne stima nista u sistemu?
Mora se poceti od necega.
Samo polako, doci ce sve na svoje mjesto.
Kada ti pokucaju na vrata i stave jednu malu plombicu na onaj ulaz za antenu. Pa onda nema niti jednog programa.
-
recto-verso
#90 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Evo ove ublehe su obezbijedile HD sliku, pa neka nastave ovi rusitelji svega sto je drzavno da pozivaju na neplacanje takse na POSJEDOVANJE RADIO TV PRIJEMNIKA.
Ja mislim da bi ovu temu trebalo obrisati, jer ovo nema nikakvog smisla.
Ja mislim da bi ovu temu trebalo obrisati, jer ovo nema nikakvog smisla.
-
Jose_Mourinho
#91 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
što se tiče ovog prozivanja raje oko pretplate, to je bezobrazno od vas al pravo
ko ima nek placa, a bgm nevrijedi marku davat a ne 7 ili koliko vec..
heleneise, javni servisi imaju para od te pretplate, e sad sto se putem te pare pokradu pa onda i u javnim servisima je druga stvar, javni servisi rade na opremi od prije rata, kad se šta pokvari popravlja se nedo bog da se šta novo kupi ili se kupi ako se baš pokvarilo...
uglavnom digitalizacija kad bi se uradila dosta bi to bolje bilo, al jbg te pare za digitalizaciju se redovno "potroše" na nešto hitno/neophodno...
kako god problem nisu ovi što neplačaju pretplatu, nego guzonje koje raporedžuju te pare
heleneise, javni servisi imaju para od te pretplate, e sad sto se putem te pare pokradu pa onda i u javnim servisima je druga stvar, javni servisi rade na opremi od prije rata, kad se šta pokvari popravlja se nedo bog da se šta novo kupi ili se kupi ako se baš pokvarilo...
uglavnom digitalizacija kad bi se uradila dosta bi to bolje bilo, al jbg te pare za digitalizaciju se redovno "potroše" na nešto hitno/neophodno...
kako god problem nisu ovi što neplačaju pretplatu, nego guzonje koje raporedžuju te pare
-
PIMP-Meister-2000
#92 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
nOrOd znO da dolazi država za PRAčovjeka i zapadna njemačKA!recto-verso wrote:A hoces zakone i pravnu drzavu?vjesticanametli wrote:rekoh ne placam
Kada ti pokucaju na vrata i stave jednu malu plombicu na onaj ulaz za antenu. Pa onda nema niti jednog programa.
PS. Pa nemam bez razloga blindirana vrata; BUJRUM BANDO!
- vjesticanametli
#93 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
necu drzavu i ne zanima me......zakoni ionako vaze samo za sitnu buranijurecto-verso wrote:A hoces zakone i pravnu drzavu?vjesticanametli wrote:rekoh ne placam
plombicu mogu sebi na dupe da stave jedino jer u stan koji je moje vlasnistvo sigurno uci nece
u mom malom svijetu meni je dobro
-
colt
#94 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Po nalogu suda ti mogu i oduzeti stan, a da uđu, to je već pichkin dimvjesticanametli wrote:necu drzavu i ne zanima me......zakoni ionako vaze samo za sitnu buranijurecto-verso wrote:A hoces zakone i pravnu drzavu?vjesticanametli wrote:rekoh ne placam
plombicu mogu sebi na dupe da stave jedino jer u stan koji je moje vlasnistvo sigurno uci nece![]()
u mom malom svijetu meni je dobro![]()
- Ridjobrki
#95 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Led te jeb'o pa ni ceremoniju otvaranja SP-a ne prenose...
- afannedim
#96 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
IMa fino na RTS 1 I HRT 2. ko je.e mater ovim našim. Ser.m im se na HDRidjobrki wrote:Led te jeb'o pa ni ceremoniju otvaranja SP-a ne prenose...
- Europe_
#97 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
vjerovatno nisu znali da ce biti.afannedim wrote:IMa fino na RTS 1 I HRT 2. ko je.e mater ovim našim. Ser.m im se na HDRidjobrki wrote:Led te jeb'o pa ni ceremoniju otvaranja SP-a ne prenose...
- vjesticanametli
#98 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
sigurno nisi platio pretplatu hahahhaha pa ne vidis kako oni prenose

- karanana
#99 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
Kakav kurton moras biti da ne prenosis otvaranje
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#100 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu
XXXL!karanana wrote:Kakav kurton moras biti da ne prenosis otvaranje