Srbi danas

wandy

Post by wandy »

Fair Life wrote:
wandy wrote:Jesu li to iste novine sto blate heroja Dragana Vikica.Pa dobro fair life dokle ces tu propagandu da koristis i kako te nije sramota da se koristis takve novine kao argument. :-D
Odred El-Mudžahedin: Naš put je džihad!
Među dokaznim materijalom kojim raspolaže Haag u procesu protiv Rasima Delića, nalazi se i zbirka filmova snimljenih o mudžahedinima u BiH. Dani donose transkript vrpce nastale 1995: film traje gotovo sat i po, a posvećen je sedmominutnoj akciji oslobađanja putne komunikacije Ozren - Vozuća.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... tekst_rb=6
Image
Dani samo donose transkript vrpce...

U ovom slucaju propaganda iz ratnih godina koja je trebala da uvelica znacaj mudzahedina u BiH je poslije rata posluzila kao kontraargument... dakle kao dokaz na haskom tribunalu.

Zapamti da kad novinari pisu o "sranju" to ne znaci da su se oni posrali... njima smeta smrad i pokazuju svojim tekstovima na i na govno i seratora.
Iste te novine pisu o Draganu Vikicu lazi.Da li su ti novinari provjerili informacije sto su dobili o Draganu Vikicu?
To je jedan primjer koliko te novine lazu.I sto je zalosno ti stalno te novine koristis kao argument na forumu.

Ali bolje i to nego da koristis knjigu kriminalca biljane plavsic.

:-D
Fair Life

Post by Fair Life »

@Wandy

Nisam postavio link kao dokaz, vec kao dio pitanja. Pitao sam Savjest: "Da li je za tebe ovo ispod cinjenica ?"

Ispod tog pitanja je slijedio tekst koji mi ti imputiras kao moju prezentaciju dokaza.

I tebi pitanje isto Wandy...
wandy

Post by wandy »

Fair Life wrote:@Wandy

Nisam postavio link kao dokaz, vec kao dio pitanja. Pitao sam Savjest: "Da li je za tebe ovo ispod cinjenica ?"

Ispod tog pitanja je slijedio tekst koji mi ti imputiras kao moju prezentaciju dokaza.

Ali u tvom postavljanu pitanja koristis novine koje se sluze lazima.

:-D
Patiner

Post by Patiner »

fair dobrino moja, ovo ode straight to the rebra da prostis :zzzz: :lol:
digger

Post by digger »

wandy wrote:
Wandy, molimo tvoju istinu.
nebi

Post by nebi »

Patiner wrote:fair dobrino moja, ovo ode straight to the rebra da prostis :zzzz: :lol:
Kao diplomirani mito-man(ljekar) jeko se rado upusta u rasprave o anatomiji.
rajvosa

Post by rajvosa »

Ma daj prestanite o tome.Nego da pocnemo saradnju oko proizvodnje Haubica.
wandy

Post by wandy »

digger wrote:
wandy wrote:
Wandy, molimo tvoju istinu.
Kakvu moju istinu?

:-?
manijak1

Post by manijak1 »

Ma daj prestanite o tome.Nego da pocnemo saradnju oko proizvodnje Haubica.
...........pa da ih NATO prisvoji :oops: :D
novel

Post by novel »

Bilećki borci: "kasarna u kojoj je izviždana BH. himna"

Na zakletvi regruta, u aprilu prošle godine, izviždana je himna BiH, a mediji su prenijeli kako na tom događaju nije bilo državnih obilježja, već samo entitetska.

Godinu dana poslije, u kasarni Bilećki borci malo je toga što podsjeća na Republiku Srpsku, a od obilježja su istaknuta samo ona države Bosne i Hercegovine. Komandant kasarne pukovnik Branko Rašeta to jednostavno objašnjava: Mi smo ozbiljni ljudi, svjesni mjesta i vremena u kojem živimo.

Iznad ploče s natpisom kasarna Bilećki borci, vijori se zastava Bosne i Hercegovine. Vojnici na ulazu u kasarnu, na desnom ramenu uniforme imaju grb Bosne i Hercegovine, a na lijevom grb Vojske Republike Srpske. Salutiraju pukovniku Aliji Kožljaku, oficiru Zajedničke komande Oružanih snaga BiH zaduženom za odnose za civilnim strukturama. Pukovnik je u našoj pratnji. Salutira mu i dežurni oficir, major po činu, dok nas vodi ka kancelariji komandanta garnizona pukovnika Branka Rašete.
Tačno prije godinu dana, u ovoj istoj kasarni mladi vojnici su polagali zakletvu, a mediji su o tome zapisali:
U kasarni Bilećki borci u Bileći regruti su položili zakletvu, nije bilo nikakvih obilježja BiH, kao ni na svečanoj pozornici, na kojoj su se nalazila obilježja RS.
I počasni vod Vojske nosio je zastavu RS, a više hiljada članova porodica i prijatelja mladih vojnika su zvižducima i povicima negodovanja propratili intoniranje himne BiH, dok su himnu Bože pravde ispratili aplauzom. U trenutku kada su mladi vojnici izgovarali tekst zakletve, u kome se spominje da će čuvati suverenitet i nepovredivost BiH, mnogi prisutni su snažnim povicima preglasali vojnike, tako da se taj dio teksta nije mogao čuti.

Godinu dana poslije. U kancelariji pukovnika Rašete nema ni grba ni zastave Republike Srpske, nema niti grba VRS-a... tek, na zidu je ikona. Pukovnik Rašeta se dobro sjeća te zakletve: prema odluci tadašnjeg Ministarstva odbrane Republike Srpske u ovoj kasarni od prvog januara 2005. godine ravnopravan tretman imala su obilježja BiH i RS. Tako je, tvrdi, bilo i na zakletvi - zastave BiH i RS, himna BiH i Bože pravde, tekst zakletve po kojem su regruti izgovarali riječi Bosna i Hercegovina, a potom i potpisali isti...

Dakle, što je bilo do vojske, urađeno je prema propisima i naredbama. Zna Rašeta da tada nijedan odgovorni oficir nije imao ni sekunde dvoumljenja da li treba postupiti po naređenju, jer, napominje, oni nisu ti koji mijenjaju, već su dužni naredbu ispuniti. Ilustruje to rečenicom:
- Ozbiljni smo ljudi, koji shvataju mjesto i vrijeme u kojem živimo.

Pukovnik misli da su mediji tada malo zacrnili sliku i da su na vojsku svalili sve ono za šta nije bila odgovorna:
- Mi kao vojna organizacija nismo mogli odgovarati za postupak nekoliko hiljada ljudi, rodbine regruta. Nismo mogli odgovariti na njihovu reakciju kada je intonirana himna BiH. Ja nemam potrebu da šire objašnjavam zbog čega je to tako i zbog čega ljudi reaguju kako reguju u pojedinim situacijama - veli pukovnik Rašeta.

Pukovnik Rašeta kaže da mu je krivo zbog svih tih dešavanja oko zakletve.
- U svakom slučaju, nije prijatno kada te neko spominje u negativnom kontekstu. A tada je brujala BiH, pa i okruženje, o tome kako se dogodio incident u Bileći. A to, s naše tačke gledišta, nije tačno- objašnjava Rašeta: Zaista nije prijatno kada te neko ubjeđuje u nešto što nije bilo.

Ali, on je, napominje, kao i njegove kolege, prije svega profesionalac. Kao i vojnici kojima je nadređen. U Bileći, kao i u cijeloj BiH, nema više regruta. Samo profesionalni sastav. Nakon nemilog događaja stvari su tekle svojim tokom. Pristizale su nove naredbe o novom ustroju. Prvo je stiglo naređenje da se na uniforme moraju postaviti oznake sa grbom države BiH.

Kada su ih u kasarni Bilećki borci i fizički dobili, dakle na ruke, dan poslije, tvrdi pukovnik, nije bilo niti jednog vojnika da na ramenu nije imao oznaku s državnim grbom. Dodaje da on uopće nije imao nikakvih problema da na svoj desni rukav prišije državni grb. Pokazujemo mu na grb Vojske Republike Srpske na lijevoj ruci.
- Mislim da je to general Sifet Podžić fino objasnio u jednim novinama. Na pitanje zbog čega je to tako, rekao je da bi bilo ružno to isparati pa ponovo prepravljati. Kada dođe nova uniforma, bit će onako kako zakon nalaže - kaže Rašeta.

Pukovnik Alija Kožljak objašnjava da uskoro treba doći kontingent od deset hiljada novih uniformi, koje ničim neće podsjećati na one ratne. Na njima će biti oznaka s grbom države na jednom rukavu, a na drugom oznaka puka. Rašeta priznaje da mu je drago zbog toga, prije svega, iz praktičnih razloga.
- Vjerujte, nije ugodno doći recimo u Sarajevo u uniformi na kojoj je grb Vojske Republike Srpske. Nikada ne znate na koga možete naletiti, recimo na nekoga ko je izgubio najmilije u ratu. Ili, na nekoga ko jednostavno to smatra iritantnim - kaže Rašeta.

Upravo zbog toga niti pukovnik Kožljak nije htio šetati Bilećom. Nije htio da nekoga iziritira uniforma koja podsjeća na drugu stranu iz rata.
Nakon prišivanja oznaka s grbom BiH, u januaru ove godine stigla je nova naredba: entitetska obilježja nemaju mjesto u kasarnama i njihovim kancelarijama.
- To znači da u kancelarijama i kasarni mogu biti samo državna obilježja i u kasarni Bilećki borci zastava Republike Srpske skinuta je i sa piste za postrojavanje i sa kapije kasarne. Niti u jednoj kancelariji nećete naći niti grb RS, niti grb VRS. Ispoštovali smo naredbu ministra odbrane o skidanju entitetskih obilježja, bez obzira koliko se to nekome sviđalo ili ne - kaže Rašeta.

Iskustva iz Iraka

Reakcije građana Bileće na promjene i novi imidž vojske, kaže Rašeta, vjerovatno su bile različite. Dakle, bilo je i onih koji su pozitivno propratili tu promjenu, ali i onih koji su je negativno komentarisali. Ipak, to pukovnik ne želi objašnjavati, već samo dodaje:

- Generalno, narod u BiH je osjetljiv po pitanju vojske. Ali, državna granična služba je davno prije nas dobila obilježja, pa mnoge druge državne institucije, evo ispred opština su zastave BiH, zašto bi onda Vojska bila po tom pitanju trn u oku. Kako to neko lično doživljava, to je njegova privatna stvar. Ipak, mislim da je narod ovdje svjestan situacije, pogotovo u Bileći.
A kako je vojska primila činjenicu da su sada pripadnici Oružanih snaga BiH? Rašeta napominje da se to nije desilo preko noći.

- Nije to da smo mi večeras zaspali kao pripadnici VRS-a, a sutradan se probudili kao pripadnici OS BiH. To je jedan proces koji traje duže vrijeme i potpuno je jasno da su i starješine i vojnici informisani o toku reforme. Svi prate sredstva javnog informisanja. Svi shavatamo da je to jedan proces u koji smo ušli svijesno i u kojem ćemo nastojati dati maksimalni doprinos. Mi nismo tu da mijenjamo ono što državno rukovodstvo odredi kao neophodno. Prvi i osnovni test, i najbolji, jeste taj deminerski tim koji je otišao u Irak. Nisam dobio neku preciznu informaciju ali, koliko sam upoznat, nije bilo apsolutno nikakvih problema - kaže Rašeta.

A pitanje kakav je odnos vojnika spram države BiH, za pukovnika Rašetu, je suvišno, nepotrebno. On zna, priča sa vojnicima, pa zaključuje:
- Mi živimo u državi Bosni i Hercegovini. Mislim da je to svakome jasno. Mi smo državljani BiH. Mi možemo osjećati manje ili više BiH kao svoju državu, ali činjenica je da smo mi njeni državljani. I to je naša država, i ja ne mislim da imamo neku drugu.

Kasarana Bilećki borci izgleda pusto. Rijetko se mogu sresti vojnici u ovom zaista velikom vojnom objektu. Pukovnik Rašeta nam objašnjava kako je kapacitet kasarne oko 1.200 vojnika. Ali reformom je situacija promijenjena. U ovoj kasarni uposleno je tek oko 200 oficira i vojnika. Zanimljivo je da u krugu ovog vojnog objekta ima preko 70 vrsta raznog drveća, među kojima je nekoliko endemičnih. Objekti su uglavnom izgrađeni u vrijeme Austro-Ugarske monarhije. Na pisti za postrojavanje osim državne zastave BiH nema drugih obilježja. Istina, na svečanoj bini stoji natpis: Živjela Vojska Republike Srpske. Rašeta je preduhitrio naše pitanje.
- Čim nabavimo farbu i to će biti prefarbano. Naredba je naredba!

U spavaonama osim panoa, na kojima se objašnjavaju karakteristike nekog oružja ili činovi u vojsci, nema drugih oznaka. Pripadnici EUFOR-a, kaže Rašeta, sve češće insitiraju da se u spavaonama postave grbovi države BiH, i dodaje:
- Mi bi to odmah učinili, i učinit ćemo čim nam ih pošalju iz Ministarstva odbrane.
Kaže da je s vojskom najlakše. To je organizacija koja samo ispunjava naređenja. Oni koji to tako ne vide, napominje pukovnik, nemaju šta raditi u vojsci. Pitamo Rašetu može li pozitivan imidž oružanih snaga u Bileći građanima Bileće približiti Bosnu i Hercegovinu.

- Nismo mi zaduženi da BiH približavamo građanima Bileće, prije svega to treba raditi neko drugi. Onog momenta kada sve krene nabolje; standard, privreda, neće trebati približavati BiH ljudima Bileće. Ali, tu je i jedna osnovna činjenica, Bileća jeste u BiH - zaključuje Rašeta. ?
Zanimljivo, pravo zanimljivo :D 8-)
artzy

Post by artzy »

Ovo ispade jos jedna od diskusija gdje se prosipa zuc i iskazuje nemoc i frustracija zbog nesrece i nepravde nanesene bosanskom narodu.

Za neke stvari je prekasno. Ostaje nam da realno gledamo sadasnjost i vidimo sta treba uciniti za buducnost.

Stara izreka kaze da neprijateljstvo ne prestaje neprijateljstvom, neprijateljstvo prestaje prijateljstvom. Znaci ne smijemo mi i ljude koji su svjesni cinjenica iz bliske proslosti maltretirati gurajuci im pod nos dokaze o njihovim ekstremistima. To su svakako dokazi o njihovim ekstremistima a ne o njihovom sopstvenom ekstremizmu.

Sve ovisi o nama samima. Mi moramo naci ljude medju njima kojima ne smetaju ljudi druge vjere i nacije i s njima graditi drustvo u kome nam djeca nece imati fasisticke inklinacije.

Srbima od Bosnjaka ne bi trebala dolaziti poruka: "Uuuu, vi cetniciiii!" vec razumna pitanja i poruke kao:

Zar ne vide da im u Bosni niko nije nametnuo jezik, vjeru ili bilo cime umanjio slobode kao gradjanima ili kao ljudima, Srbima, pravoslavcima?

Zar ne vide da je uzimanje dijela BiH da pripada samo jednoj naciji je pogresno sa svakog stanovista i da je neposteno?

Zar ne vide da u Bosni niko nije spremao "rat za istrebljenje Srba"?

Zar ne vide da cak i poslije tolikih zlodjela Bosnjaci su jos uvijek spremni za suzivot?

Naravno da i mi imamo svoje extremiste, ali zar nije ocigledno da ekstremizam nije opste raspolozenje Bosnjackog naroda?

Zar ne vide nase medije kako razotkrivaju "sopstvene ekstremiste" i kako nase javno mnijenje nije homogenizirano u nekom nacionalnom cilju nadvladavanja nad drugima?

Zar ne vide kantone kao dio visoko decentraliziranog systema koji garantuje veliku slobodu lokalnim zajednicama?

Druga je stvar sto vecina Srpske javnosti (mediji i javne licnosti) vidi stvari potpuno drugacije. Njihov pristup uglavnom onemogucava dijalog jer njihove premise uglavnom negiraju pravo postojanja bilo kojem narodu na podrucjima koje su sebi zacrtali.

Takva situacija ima svoje ime; zove se fasizam ALI ne smijemo NIKADA zaboraviti da zrtve fasizma nisu nikada samo "oni drugi" nego i "oni" sami. I mi sami smo bili i mozda jos uvijek jesmo potencijalne zrtve vlastitog fasizma. Najbolji nacin da se od svog fasizma odbranimo je da ne dozvolimo da se on razvije u nama samima. Najbolji nacin za to je da stvaramo mogucnosti za dijalog za onima s kojima je dijalog moguc.

Zato nema smisla bacati nekome "cetnistvo" u lice koji mozda nije fasista. Ako to cinis ti u stvari trazis dijalog sa onima s kojima dijalog nije moguc.

Jer mi smo ljuti na nase Srbe sto nisu dovoljno mocni da promijene stvari na bolje sa "svoje strane".

U svakom slucaju; Sretan Vaskrs nasim Srbima.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma neda mi se sve citat :D pa evo odma odgovora:

Velika vecina Srba su i dalje fasisticki nastrojeni! Potrebno je totalno preuzet vlast u Srbiji od UN-a k´o u Njemackoj pa dovodit Srbe u bivse koncetracione logore, masovne grobnice i ostalo da vide sta znaci velika Srbija! :x A onda polahko kao u Nijemaca istrjebit to misljenje pro-cetnicko. "RS" treba ukinut itd. A za one pojedince koji su radili za BiH i ostali njoj lojalni su za svaku zahvalu i cast i trebaju se ostalim Srbima postavit kao primjer. I tacno je ko god podrzava zlocin ili ga negira u njemu ucestvuje, ista je stvar sa onima koji podrzavaju produkt zlocina odnosno "RS"!
Pozdrav svim normalnim pro-bosanskim ljudima bez obzira na naciju!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

artzy wrote:Ovo ispade jos jedna od diskusija gdje se prosipa zuc i iskazuje nemoc i frustracija zbog nesrece i nepravde nanesene bosanskom narodu.

Za neke stvari je prekasno. Ostaje nam da realno gledamo sadasnjost i vidimo sta treba uciniti za buducnost.

Stara izreka kaze da neprijateljstvo ne prestaje neprijateljstvom, neprijateljstvo prestaje prijateljstvom. Znaci ne smijemo mi i ljude koji su svjesni cinjenica iz bliske proslosti maltretirati gurajuci im pod nos dokaze o njihovim ekstremistima. To su svakako dokazi o njihovim ekstremistima a ne o njihovom sopstvenom ekstremizmu.

Sve ovisi o nama samima. Mi moramo naci ljude medju njima kojima ne smetaju ljudi druge vjere i nacije i s njima graditi drustvo u kome nam djeca nece imati fasisticke inklinacije.

Srbima od Bosnjaka ne bi trebala dolaziti poruka: "Uuuu, vi cetniciiii!" vec razumna pitanja i poruke kao:

Zar ne vide da im u Bosni niko nije nametnuo jezik, vjeru ili bilo cime umanjio slobode kao gradjanima ili kao ljudima, Srbima, pravoslavcima?

Zar ne vide da je uzimanje dijela BiH da pripada samo jednoj naciji je pogresno sa svakog stanovista i da je neposteno?

Zar ne vide da u Bosni niko nije spremao "rat za istrebljenje Srba"?

Zar ne vide da cak i poslije tolikih zlodjela Bosnjaci su jos uvijek spremni za suzivot?

Naravno da i mi imamo svoje extremiste, ali zar nije ocigledno da ekstremizam nije opste raspolozenje Bosnjackog naroda?

Zar ne vide nase medije kako razotkrivaju "sopstvene ekstremiste" i kako nase javno mnijenje nije homogenizirano u nekom nacionalnom cilju nadvladavanja nad drugima?

Zar ne vide kantone kao dio visoko decentraliziranog systema koji garantuje veliku slobodu lokalnim zajednicama?

Druga je stvar sto vecina Srpske javnosti (mediji i javne licnosti) vidi stvari potpuno drugacije. Njihov pristup uglavnom onemogucava dijalog jer njihove premise uglavnom negiraju pravo postojanja bilo kojem narodu na podrucjima koje su sebi zacrtali.

Takva situacija ima svoje ime; zove se fasizam ALI ne smijemo NIKADA zaboraviti da zrtve fasizma nisu nikada samo "oni drugi" nego i "oni" sami. I mi sami smo bili i mozda jos uvijek jesmo potencijalne zrtve vlastitog fasizma. Najbolji nacin da se od svog fasizma odbranimo je da ne dozvolimo da se on razvije u nama samima. Najbolji nacin za to je da stvaramo mogucnosti za dijalog za onima s kojima je dijalog moguc.

Zato nema smisla bacati nekome "cetnistvo" u lice koji mozda nije fasista. Ako to cinis ti u stvari trazis dijalog sa onima s kojima dijalog nije moguc.

Jer mi smo ljuti na nase Srbe sto nisu dovoljno mocni da promijene stvari na bolje sa "svoje strane".

U svakom slucaju; Sretan Vaskrs nasim Srbima.
:thumbup:
Ovo potpisujem!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Naslov teme je kao prvo pogersan...

Mozda "politika srpskih politicara danas" bi odgovarala ovoj temi.

Licno nikad se ne sluzim kolektivizacijom naroda ni u dobrom ni u losem smislu.
Dokle god ima i jedan srbin ili hrvat koji je za BIH i normalan zivot...ja cu se zalagat za multietnicnost i suzivot..
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Tra-la-la...Srbi ovo, Bosnjaci trt-mrt, a Hrvati sute...i odjednom dodje Shilinger i kaze ne moze to bolan vise 'vako...kaze njemu Bush "sta ti meni 'nema hljeba' kako nema a ja vidim veknu"....i dodje NATO i baci pakete...kad u paketu reketi za tenis...i onda Srbi uzese jedan, Bosnjaci drugi a Hrvati i dalje sute...kome ces ti mater, ma ja sam s tobom zavrsio...kapak...i onda Rada zovnu Kemu i rece mu da Jure otisao i odnio neseser....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Lucy01 wrote:Tra-la-la...Srbi ovo, Bosnjaci trt-mrt, a Hrvati sute...i odjednom dodje Shilinger i kaze ne moze to bolan vise 'vako...kaze njemu Bush "sta ti meni 'nema hljeba' kako nema a ja vidim veknu"....i dodje NATO i baci pakete...kad u paketu reketi za tenis...i onda Srbi uzese jedan, Bosnjaci drugi a Hrvati i dalje sute...kome ces ti mater, ma ja sam s tobom zavrsio...kapak...i onda Rada zovnu Kemu i rece mu da Jure otisao i odnio neseser....
:lol: Jel´ se boris za knjizevnu nagradu bosanske realnosti? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stickitout wrote:@Vodenjak......

Hvala ti kao bratu za ovaj komentar, potpuno si u pravu i potpuno realno rezonujes kompletnu situaciju.
Samo bih jos dodao da je cudno kako samo veliki nacionalisti zapravo vide nacionalizam samo kod drugih....
to ti je standard...niko ne cisti ispred svoga praga....
schnjufko

#93 necu puno peglat samo par fakata

Post by schnjufko »

Ides krz Zemun polje prema Beogradu udji u naselje i pitaj nekog sta misli o Seselju. Bices sretan ako nepopijes kamen u glavu. Seselj ih je naselio na komad livade poklonio im neki komad opstinske zemlje koju je naravno ljepo naplatio. Ti tamo nikad nisu dobili urbanisticke dozvole ni struju ni vodu.

Primjer dva
Posalji svoju aplikaciju za posao u lokalnim firmama sa srpskim imenom i prezimenom ovdje u Sarajevu. Istog dana mozes pustiti i bradu pa mozda udjes u ginisa dok te pozovu na interviju.

Primjer tri.
Isto to mozes probati u RS u sa istim imenom i prezimenom ali navedi da si proveo rat u Sarajevu.. Ako si pustio bradu prilikom apliciranja za posao isto tako mozes racunati na ginisa.

Primjer 4
Naruci picu sa sunkom u Sarajevu

primjer 5
Dodik za samo par dana pocisti pola kriminalaca u Banjaluci
jel znate nekog ko je to uradio ovdje u Sarajevu?

Kratki zakljucak

Fala bogu pa imam svoju a ne kolektivnu svijest. Pogledajte malo u svojoj glavi ciju svjest imate svoju ili neku drugu.
schnjufko

Post by schnjufko »

e lucy svaka cast to i dodje nekako tako
pa ko sonta svaka mu cast. Znam da ovdje ljudi lupaju gluposti o politici a nevide ekonomiju i talove iza svega toga. Najvjerovatnije ce nam svima na kraju nabit rekete u su... i bicemo sretni i zadvoljni sto mozemo pit kokakolu.
zavrzlama

#95 Re: necu puno peglat samo par fakata

Post by zavrzlama »

schnjufko wrote:Ides krz Zemun polje prema Beogradu udji u naselje i pitaj nekog sta misli o Seselju. Bices sretan ako nepopijes kamen u glavu. Seselj ih je naselio na komad livade poklonio im neki komad opstinske zemlje koju je naravno ljepo naplatio. Ti tamo nikad nisu dobili urbanisticke dozvole ni struju ni vodu.

Primjer dva
Posalji svoju aplikaciju za posao u lokalnim firmama sa srpskim imenom i prezimenom ovdje u Sarajevu. Istog dana mozes pustiti i bradu pa mozda udjes u ginisa dok te pozovu na interviju.

Primjer tri.
Isto to mozes probati u RS u sa istim imenom i prezimenom ali navedi da si proveo rat u Sarajevu.. Ako si pustio bradu prilikom apliciranja za posao isto tako mozes racunati na ginisa.

Primjer 4
Naruci picu sa sunkom u Sarajevu

primjer 5
Dodik za samo par dana pocisti pola kriminalaca u Banjaluci
jel znate nekog ko je to uradio ovdje u Sarajevu?

Kratki zakljucak

Fala bogu pa imam svoju a ne kolektivnu svijest. Pogledajte malo u svojoj glavi ciju svjest imate svoju ili neku drugu.
Ti samo izlozi 5 primjera nepravde...to svi znamo i davno smo to prezvakali....sta bi ti uradio da se isprave te negativne posljedice...
spark

Post by spark »

Ono sto mi smeta u Sarajevu je da nema pizze sa sunkom. Ne, fakat.
spark

Post by spark »

Ama ima, recimo "Quattro Formaggi", samo ne volim da mi namecu. Ostavite mi slobodu izbora, pa ko voli sa sunkom, bujrum, ko voli sa sudzukom, dobar tek, prijatno. Eto, recimo "Capriciossa" bez prsuta nije "Capriciossa", ili "Diavola", bez ljute salame.
Fair Life

Post by Fair Life »

spark wrote:Ono sto mi smeta u Sarajevu je da nema pizze sa sunkom. Ne, fakat.
Evo malo...

Image

A za vise...

Image
spark

Post by spark »

Bio ja na Hrvatskom primorju, oko Dubrovnika. Nemaju pojma kako se pravi pizza, a na Crnogorskom primorju, nemaju pojma ni o cemu. Moram reci da su sarajevske pizze najblize talijanskim. I inace je Bosanska kuhinja jedna od najboljih u svijetu. Interesantno je za Bokelje (ne prave, nego one doslje koje su se svukle sa crnogorskog kamena poslije II Svj. rata) da nemaju pojma o moru i recimo ribi. Otidji na Crnogorsko primorje i trazi u restoranu ribu, nece shvatiti sta si htio da kazes. Onda trazis Karadjordjevu i onda su na svome terenu.
spark

Post by spark »

Uf, sto bih pizzu sada.
Post Reply