15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Objektivni navijac

#76 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Objektivni navijac »

Ovo je realno i objektivno :

Sve bolje od ovoga je uspjeh.
Idemedosumom

#77 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Idemedosumom »

pljuc
moa

#78 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by moa »

sve nesto kontam i da ne prodjemo dalje ovi momci su Zlatni..Zato neka bude onako kako mora da bude, sad da li cemo mi njih dobiti sa 1:0 ili ce oni nas nakantati sa 3:0 meni svejedno postalo, ovi momci su nasi sampioni u svemu.
pashasolidni

#79 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by pashasolidni »

Objektivni navijac wrote:Ovo je realno i objektivno :

hrak pljuc
Stari

#80 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Stari »

Objektivni navijac wrote:Ovo je realno i objektivno :

Od ovoga na snimku ... bi svakako trebalo biti bolje ... ovo gore je bila klasicna rasturacina kakve se u zadnjih par svijetskih prvenstava (i Evropskih ) vrlo rijetko vidjaju ...

Ali ako nam i strpaju 6-ticu ....necemo izaci kao srbijanski selektor i na konferenciji za stampu praviti izvlakuse ...kao ...da je bila vrucina (pa de bre da igraamo po onakvom kijametu) .... Ili onih sto vele to je bilo uslijed trenutacne nestabilnosti (kao crnogorci se htjeli odvojiti ...nesloga i tako to )

Ne bolan, nego ako nam Argentinci spucaju sest komada (a dace bog - nece to biti tako) ... samo ...cestitam , svaka cast , bolji ste ...i idemo dalje.
Last edited by Stari on 09/06/2014 11:08, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#81 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by pici »

Iako selektor Safet Sušić još javno nije govorio o sastavu tima za SP, prema viđenom na posljednjem treningu, u startnoj postavi trenutno su golman Asmir Begović, na štoperskim pozicijama Sead Kolašinac i Emir Spahić, dok će po bokovima igrati, desno Mensur Mujdža, lijevo Sejad Salihović. U veznom redu, uz Miralema Pjanića, trebali bi biti Muhamed Bešić, Senad Lulić, Izet Hajrović i Zvjezdan Misimović.

Prema svemu sudeći, meč sa Argentinom BiH će početi sa jednim napadačem, Edinom Džekom.
napokoM da se uvidi da MI nismo Holandija, Njemačka, Brazil pa da protiv jakiH repki igramo ubitaĆnu formaciju 4-4-2...4-5-1 je sasvi realno i to je to...ostalo je šta bog da i puuuuunooooo sreĆe.Nadam se remijem ili minimalnim porazom od 1-0...Sretno.
moa

#82 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by moa »

Ljudi sta VI mislite da li nam je i raspored dobar. Recimo da smo prve dvije igrali sa slonovima, pa sa Iranom i zadnja sa argenitnom...Licno mislim da nam je ovo najbolji raspored koji smo mogli dobiti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by hrasno38 »

Montevideo bog te video!!!! Sto se ne bi ponovila istorija i opet jedna reprezentacija sa Balkana napravila cudo!:) Posto Hrvati mrze kad im se kaze da su sa Balkana onda ostaju samo nasi Zmajevi. Ne igraju protiv robota niti protiv vanzemaljaca nego protiv ljudi. Hrabro srce, malo srece i puno volje moze donijeti senzaciju ovog svjetskog prvenstva. I nerijeseno je senzacija!! Ja vjerujem u nase momke i Papeta i ma sta da bude ovo je vrh svjetskog fudbala i nema dalje a mi smo se kvalifikovali da igramo sa najboljim reprezentacijama svijeta. Mala zemlja sa velikim srcem i vrlo cesto nerealnim zeljama. Ali hebes ljude koji ne znaju da mastaju pa i da mastu pretvore u stvarnost. Ajmo uzivati po prvi put u zivotu, bez opterecenja, bez unaprijed upisanih pobjeda. Jednostavno sjednemo, meza i pice, oci na TV-u i uzivancija. Zmajevi igraju na SP-u, kud ces dalje!!!!
sumirprimus

#84 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

MENI JE jedina dvojba,dal pocet ranije mezit i pit pa rizikovat do ponoci sanak,ili cuvat se do ponoci pa od dosade rizikovat sanak?
derion

#85 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by derion »

moa wrote:Ljudi sta VI mislite da li nam je i raspored dobar. Recimo da smo prve dvije igrali sa slonovima, pa sa Iranom i zadnja sa argenitnom...Licno mislim da nam je ovo najbolji raspored koji smo mogli dobiti.
Ja sam uvjerenja da raspored uopšte nije bitan. Najvažnije je da mi svaku utakmicu shvatimo ozbiljno i da svaku odradimo sa maksimalnom profesionalnošću. Znači, u utakmici sa Argentinom ući taktički pažljivo, pokušati ih "pokriti" koliko je to moguće, a istovremeno tražiti prilike za kontranapade, jer Argentina ima Ahilovu petu, a to je odbrana.

Sa Nigerijom i Iranom ne treba praviti nikakve kalkulacije, već ići na pobjedu, naravno, isto tako s profesionalnim pristupom i hladnom glavom. Bez toga se ne dobijaju utakmice.

Ukoliko odigramo remi sa Argentinom, bila bi nam to glavna premija. Protiv Nigerije i Irana možemo ići na dvije pobjede, ali ako izvućemo 4 poena (u te dvije utakmice), smatraću uspjehom. Ako budemo na kraju imali 5 poena u grupnoj fazi, trebamo to slaviti sve do Nove godine 2016., jer bi to bio veliki uspjeh za našu malu zemlju, kojoj je ovo ipak debitantski nastup.
bjelave

#86 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by bjelave »

Meni se cini da nam raspored ne ide na ruku. Narocito ne, otvaranje protiv Argentine posto je to utakmica sa najmanje sansi za bodove a najvise sansi za kartone, povrede, plus demoraliziranje u slucaju neke njihove petarde ili neceg slicnog.
Puno lakse bi bilo poceti sa Iranom a bolje bi bilo I da otvaramo sa Nigerijom ali jebaji ga. To je ipak samo raspored, ne bi trebalo biti presudno.
chile987

#87 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by chile987 »

Pozdrav.
Da li neko ima informacije o javnom gledanju tekme u Sarajevu. Da li ce biti organizovano nesto ?
madner

#88 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Bice gusto, ako izvucemo pobjedu sa samo dva gola razlike ja cu biti zadovoljan.
skenderija04

#89 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by skenderija04 »

madner wrote:Bice gusto, ako izvucemo pobjedu sa samo dva gola razlike ja cu biti zadovoljan.
Toga je i mene strah. Samo da ne zabijemo tri gola u prvih 15 minuta pa da se ne opustimo.....Znas ti nas !
Logovan

#90 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

kreco hakija wrote:Kad bi ih iznenadili ko Švica Špance na prvenstvu 2010... :bih:
Kad se sjetim ove utakmice... Španci prvi favoriti za osvajanje prvenstva, sve zvijezde do zvijezde, dođe neka Švicarska i 1:0 pobijediše. :-) Mogli bi i mi Argentinu iznenaditi kao što su oni uradili Špancima.
Gauchos

#91 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Gauchos »

Neznam zasto ali ja sam optimista u vezi prve tekme. Imam osjecaj da ce biti 1:1

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
dust in the wind

#92 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dust in the wind »

hrasno38 wrote:Montevideo bog te video!!!! Sto se ne bi ponovila istorija i opet jedna reprezentacija sa Balkana napravila cudo!:) Posto Hrvati mrze kad im se kaze da su sa Balkana onda ostaju samo nasi Zmajevi. Ne igraju protiv robota niti protiv vanzemaljaca nego protiv ljudi. Hrabro srce, malo srece i puno volje moze donijeti senzaciju ovog svjetskog prvenstva. I nerijeseno je senzacija!! Ja vjerujem u nase momke i Papeta i ma sta da bude ovo je vrh svjetskog fudbala i nema dalje a mi smo se kvalifikovali da igramo sa najboljim reprezentacijama svijeta. Mala zemlja sa velikim srcem i vrlo cesto nerealnim zeljama. Ali hebes ljude koji ne znaju da mastaju pa i da mastu pretvore u stvarnost. Ajmo uzivati po prvi put u zivotu, bez opterecenja, bez unaprijed upisanih pobjeda. Jednostavno sjednemo, meza i pice, oci na TV-u i uzivancija. Zmajevi igraju na SP-u, kud ces dalje!!!!
popravio si mi dan :bih:
wolf07

#93 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by wolf07 »

Mada mi njih uvijek trpamo u isti kos treba imati u vidu da ni po kom osnovu Argentina nije isto sto i Brazil. Po mom mislljenju Argentina je daleko bliza ostatku juznoamerickih ekipa nego Brazilu koji, i kad je u najlosijem izdanju, moze da se nadigrava sa bilo kime. Ono sto je glavna karakteristika ostalih ekipa iz J.Amerike (a i Africkih timova u jos vecoj mjeri) je pretjerivanje u individualnom pokazivanju i dokazivanju, valjda da se bolje prodaju. Pored toga latinosi su skloni prljavim trikovima, hoce udarit a i odglumit da su udareni. Kako utakmica bude odmicala topice se njihovo samopouzdanje kao time i sve ce vise pokusavati da stvari rijese u Rambo maniru "pobij sve i vrati se sam"! Shodno tome, vrlo je vazno da se prvih pola sata ne primi gol. Ako nas "otvore" u ranoj fazi onda neka nam je Bog na pomoci, ubice nas k'o mraz papriku. S druge strane, ako uspijemo umrtviti utakmicu i podstaci njihovu nervozu uzaludnim atacima na nas go mogla bi neka frljoka od lopte da zavrsi i u njihovom sesnaestercu. U tom slucaju svasta je moguce. Koliko sam vidio na tekmi protiv Slovenije odbrana im je par puta ispala k'o jabuke iz sepeta i da su Slovenci imali agresivniji napad moglo je da bude svasta.
Sve u svemu, nije nikakva tragedija ako se izgubi. Vazno je radi gol razlike da ne dozivimo potop. Mislim da smo disciplinovanija ekipa koja je mozda i za nijansu bolje izbalansirana po linijama. Mana nam je relativno slaba klupa i neiskustvo na velikim takmicenjima. Nas fokus u svakom slucaju, barem psiholoski gledano, treba da bude Nigerija i Iran jer niko nece izaci na teren sa bijelom zastavom. Nas mentalitet je takav da ako izvucemo nerijeseno sa Argentinom svi mislimo da ce Iran da legne sam od sebe. Koliko god je opasno s psiholoske strane da nas Argebntina odere k'o Srbiju u Njemackoj isto tako je opasno i da mi izvucemo bod ili nekim pukim slucajem pobijedimo. Ovo treba pametno i polako odigrati, ako je moguce bez povreda i kartona, a pravi fokus je na zadnje dvije tekme!
:bih: :bih: :bih:
Baresi 6

#94 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Baresi 6 »

da sam neki kockar, i da imam par hiljadarki viska, sad bi sve to ulozio na nasu pobjedu
mikogoago

#95 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mikogoago »

hrasno38 wrote:Montevideo bog te video!!!! Sto se ne bi ponovila istorija i opet jedna reprezentacija sa Balkana napravila cudo!:) Posto Hrvati mrze kad im se kaze da su sa Balkana onda ostaju samo nasi Zmajevi. Ne igraju protiv robota niti protiv vanzemaljaca nego protiv ljudi. Hrabro srce, malo srece i puno volje moze donijeti senzaciju ovog svjetskog prvenstva. I nerijeseno je senzacija!! Ja vjerujem u nase momke i Papeta i ma sta da bude ovo je vrh svjetskog fudbala i nema dalje a mi smo se kvalifikovali da igramo sa najboljim reprezentacijama svijeta. Mala zemlja sa velikim srcem i vrlo cesto nerealnim zeljama. Ali hebes ljude koji ne znaju da mastaju pa i da mastu pretvore u stvarnost. Ajmo uzivati po prvi put u zivotu, bez opterecenja, bez unaprijed upisanih pobjeda. Jednostavno sjednemo, meza i pice, oci na TV-u i uzivancija. Zmajevi igraju na SP-u, kud ces dalje!!!!
Potpisujem upravo tako !!! :thumbup: :bih:
Idemedosumom

#96 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Idemedosumom »

Ja ne bih volio da prođemo ko Švica, jer oni nisu prosli dalje od grupe, iako su dobili Španiju.

Nek bude X protiv Argentine i nek pobjedimo Nigeriju. U tom slucaju ja mislim da je X protiv Irana dovoljan za prolaz dalje.
jeza u ledja

#97 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by jeza u ledja »

Neki dan mescini komentator na ESPNu rece nesto tipa "zadnji put kada su fudbaleri iz BiH igrali na jednom SP to je bilo 1990e i to protiv Argentine, a za desetak dana BiH otvara svoj debi na SP bas protiv iste te Argentine". :)
Objektivni navijac

#98 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Objektivni navijac »

Baresi 6 wrote:da sam neki kockar, i da imam par hiljadarki viska, sad bi sve to ulozio na nasu pobjedu
Bolje ti je uplatis milju na Argentinu i za sat i pol uzmes 150-200 KM :D
Kolika je kvota uopste ???
SkyLimit

#99 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SkyLimit »

Čini se da su karte manje-više već otvorene,i kod i kod Argentine zna se 10 igrača koji će početi utakmicu,postoji možda samo još jedna dilema.Kod nas su sigurni:Begović,Spahić,Mujdža,Kolašinac,Bešić,Pjanić,Hajrović,Lulić,Misimović,Džeko,još je dilema Bičakčić ili Salihović.
Kod Argentine su 10 sigurnih:Romero,Garay,Zabaleta,F. Fernandez,Rojo,Mascherano,Di Maria,Messi,Aguero,Higuain.Traži se još jedan veznjak,konkurišu Gago,Biglia i Perez.
Mirza007

#100 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mirza007 »

SkyLimit wrote:Čini se da su karte manje-više već otvorene,i kod i kod Argentine zna se 10 igrača koji će početi utakmicu,postoji možda samo još jedna dilema.Kod nas su sigurni:Begović,Spahić,Mujdža,Kolašinac,Bešić,Pjanić,Hajrović,Lulić,Misimović,Džeko,još je dilema Bičakčić ili Salihović.
Kod Argentine su 10 sigurnih:Romero,Garay,Zabaleta,F. Fernandez,Rojo,Mascherano,Di Maria,Messi,Aguero,Higuain.Traži se još jedan veznjak,konkurišu Gago,Biglia i Perez.
Zelim svu srecu nasoj reprezentaciji!
Po ovome sto se moze vidjeti i zakljuciti necemo se bas skroz zatvoriti pa sta bilo da bilo.
Ja bih probao malo zatvorenije sa Viscom umjesto Hajrovica ali vjerujem da ce selektor ipak donijeti prave odluke.
Locked