GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
-
Breathless
#76 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Prost sam covjek, radnicka klasa, tako da bi radije umjesto tih amazona i joutubeova, ako moze prostim jezikom da mi objasnite, a da imate sposobnosti za to, vidi se da imate, tako da ce sigurno od toga koristi imati i ostali koji budu citali ovu temu. Ili nije valjda da nemate?
- agnostic_front
#77 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Ma prosto me zaboli neka stvar koji si klasa i kakav si čovjek.
-
Breathless
#78 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Nebitan sam ja, ali narod vas cita, djeco draga! Propaganda, ovo, ono?
- agnostic_front
#79 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Ja sam sasvim siguran da narod koji hoće da informiše, zna kliknuti na link.Breathless wrote:Nebitan sam ja, ali narod vas cita, djeco draga! Propaganda, ovo, ono?
-
Breathless
#80 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Tema je imala mogucnst da preraste u temu "Sve sto ste zeljeli da pitate o neoliberalnom kapitalizmu, a niste imali koga", ali izgleda da zaista nemamo pitati koga. Bosanski neoliberali isparise, ali nije ni cudo, elita je ipak elita i nece sa prostim pukom 
- Alfons Kauders
#81 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
takodjer, radnicka klasa, ne volim te kurce palce po netu, prost cojk...Breathless wrote:Prost sam covjek, radnicka klasa, tako da bi radije umjesto tih amazona i joutubeova, ako moze prostim jezikom da mi objasnite, a da imate sposobnosti za to, vidi se da imate, tako da ce sigurno od toga koristi imati i ostali koji budu citali ovu temu. Ili nije valjda da nemate?
vjerujem u socijalnu pravdu...
i isto tako vjerujem da se na komunjarske bajke furaju nerealizirani likovi koji bi sutra postali najgori izrabljivaci radnicke klase... kad bi se dokopali vlasti i para... al nikad nece jer jednostavno... luzeri nisu sposobni za takvo nesto... da jesu - ne bi bili luzeri
- Grean
#82 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Komunisticki sistem je propao, kapitalizam je tranformacijom u ovaj liberalni zapao u krizu da se cak dovodi u pitanje njegova buducnost i u zemljama onog najgrubljeg anglo-saksonskog kapitalizma kakve su USA i Britanija. Sta je alternativa, ko ce ga znati.
Ja znam da se nekad moralo proizvoditi u TAS-u da bi prodavao u bivsoj Jugi, danas ne smijes postavljati nikakve uslove jer si potpisao nekakve WTO ugovore, nemas prava na svoje trziste, sve je liberalno. Ipak ima stvari u koje nisam upucen, kako npr. Kina i Brazil i dalje mogu uslovljavati prodaju postojanjem proizvodnje u toj zemlji dok onaj seljak sa Filipina mora prihvatiti da je njegovu rizu zamijenila riza iz USA nafilovana poticajima i samim tim neuporedivo konkurentnija od njegove.
Ovo su neka moja banalna shvacanja neoliberalnog kapitalizma. Vjerovatno povrsan pogled na problematiku ali dovoljno znam da znam da nije dobro ako su danas svjetska bogatsva nepravednije rasporedjena nego sto je to bio slucaj prije 100 godina. Negdje procitah da 5% ljudi posjeduje 80% svjetskih resursa, mozda nije u bobu bas ovako ali je cifra da ne mozes da povjerujes.
Ja znam da se nekad moralo proizvoditi u TAS-u da bi prodavao u bivsoj Jugi, danas ne smijes postavljati nikakve uslove jer si potpisao nekakve WTO ugovore, nemas prava na svoje trziste, sve je liberalno. Ipak ima stvari u koje nisam upucen, kako npr. Kina i Brazil i dalje mogu uslovljavati prodaju postojanjem proizvodnje u toj zemlji dok onaj seljak sa Filipina mora prihvatiti da je njegovu rizu zamijenila riza iz USA nafilovana poticajima i samim tim neuporedivo konkurentnija od njegove.
Ovo su neka moja banalna shvacanja neoliberalnog kapitalizma. Vjerovatno povrsan pogled na problematiku ali dovoljno znam da znam da nije dobro ako su danas svjetska bogatsva nepravednije rasporedjena nego sto je to bio slucaj prije 100 godina. Negdje procitah da 5% ljudi posjeduje 80% svjetskih resursa, mozda nije u bobu bas ovako ali je cifra da ne mozes da povjerujes.
-
Breathless
#83 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Boldirano se zove dijalekticki materijalizamAlfons Kauders wrote:takodjer, radnicka klasa, ne volim te kurce palce po netu, prost cojk...Breathless wrote:Prost sam covjek, radnicka klasa, tako da bi radije umjesto tih amazona i joutubeova, ako moze prostim jezikom da mi objasnite, a da imate sposobnosti za to, vidi se da imate, tako da ce sigurno od toga koristi imati i ostali koji budu citali ovu temu. Ili nije valjda da nemate?![]()
i isto tako vjerujem da se na komunjarske bajke furaju nerealizirani likovi koji bi sutra postali najgori izrabljivaci radnicke klase... kad bi se dokopali vlasti i para... al nikad nece jer jednostavno... luzeri nisu sposobni za takvo nesto... da jesu - ne bi bili luzeri
- agnostic_front
#84 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
aha, evo čeka me privatni avion, idem malo u Ameriku, malo partije i to, pa NBA da gledam. vozdraBreathless wrote:Tema je imala mogucnst da preraste u temu "Sve sto ste zeljeli da pitate o neoliberalnom kapitalizmu, a niste imali koga", ali izgleda da zaista nemamo pitati koga. Bosanski neoliberali isparise, ali nije ni cudo, elita je ipak elita i nece sa prostim pukom
- Alfons Kauders
#85 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
za mene prije licemjerje, al jebaji ga...Breathless wrote:Boldirano se zove dijalekticki materijalizamAlfons Kauders wrote:takodjer, radnicka klasa, ne volim te kurce palce po netu, prost cojk...Breathless wrote:Prost sam covjek, radnicka klasa, tako da bi radije umjesto tih amazona i joutubeova, ako moze prostim jezikom da mi objasnite, a da imate sposobnosti za to, vidi se da imate, tako da ce sigurno od toga koristi imati i ostali koji budu citali ovu temu. Ili nije valjda da nemate?![]()
-
Breathless
#86 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Nego Alfonso, ko vam je onaj pacijent Cavalic uhljebljen na drzavnom univertitetu? Sestric Zlatka Hurtica?
Becka diploma pretpostavljam? 
-
Breathless
#87 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Govorim o metodiAlfons Kauders wrote:za mene prije licemjerje, al jebaji ga...![]()
- Alfons Kauders
#88 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
?Breathless wrote:Nego Alfonso, ko vam je onaj pacijent Cavalic uhljebljen na drzavnom univertitetu? Sestric Zlatka Hurtica?Becka diploma pretpostavljam?
bojim se da si me pomijesao s nekim, jer ne poznajem doticne
-
Breathless
#89 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Pitam zato sto je i on iz Tuzle, a vi se, zar ne, svi znateAlfons Kauders wrote:?Breathless wrote:Nego Alfonso, ko vam je onaj pacijent Cavalic uhljebljen na drzavnom univertitetu? Sestric Zlatka Hurtica?Becka diploma pretpostavljam?
bojim se da si me pomijesao s nekim, jer ne poznajem doticne
Zlatko Hurtic je savjetnik Adnana Terzica i nas najveci ekonomski strucnjak
- agnostic_front
#90 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
yeah, well, that's just, like, your opinion man.Alfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
#91 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
dude je imao sansu da postane kapitalista... s dva milioncica u koferu...agnostic_front wrote:yeah, well, that's just, like, your opinion man.Alfons Kauders wrote:
ali the bums always lose...
- agnostic_front
#92 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
jebiga, biće bolje 
- Alfons Kauders
#93 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
"shut the fuck up Donny"agnostic_front wrote:jebiga, biće bolje
- agnostic_front
-
almir90
#95 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Pa mi imamo manjinu koja drži tržište, i vlada većinom, u ovoj prćiji od države.
- Alfons Kauders
#96 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
a to je specificno samo za bosnu?almir90 wrote:Pa mi imamo manjinu koja drži tržište, i vlada većinom, u ovoj prćiji od države.
-
almir90
#97 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Ja čojk seljak, znam samo za BiH, drugi me ne zanimaju.Alfons Kauders wrote:a to je specificno samo za bosnu?almir90 wrote:Pa mi imamo manjinu koja drži tržište, i vlada većinom, u ovoj prćiji od države.
- Alfons Kauders
#98 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
postenoalmir90 wrote:Ja čojk seljak, znam samo za BiH, drugi me ne zanimaju.Alfons Kauders wrote: a to je specificno samo za bosnu?
a inace mi je zanimljivo kako protivnici zlog & naopakog kapitalizma redovno krenu da brane janukovica i putina... u ukrajini je mala grupica oligarha kontrolisala 85% GDPa... a janukovic je zivio u kuci za koju bi i Sadam rekao "dajte ba ljudi, pa ovo fakat nema smisla, stid me..."
na takvim primjerima se najbolje vidi koliko su te individue u kurcu, kako intelektualnom, tako i moralnom...
- JohnnyS
#99 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
Uglavnom nismo na forumima već se nalazimo u našim lokalnim masonskim ložama... Jednom godišnje je Ložijada gdje se nađemo u nekom Titovom bunkeru (lani trebali u Konjic, ali požari bili, pa smo na Vis išli), igramo se Monopolyja (loža protiv lože), imamo turnir u bridžu i slušamo radio prijenos sastanka bildenburške grupe...
- hrastov žižak
#100 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?
I operisani ste od humoraJohnnyS wrote:Uglavnom nismo na forumima već se nalazimo u našim lokalnim masonskim ložama... Jednom godišnje je Ložijada gdje se nađemo u nekom Titovom bunkeru (lani trebali u Konjic, ali požari bili, pa smo na Vis išli), igramo se Monopolyja (loža protiv lože), imamo turnir u bridžu i slušamo radio prijenos sastanka bildenburške grupe...