zlokruhovic wrote:Towelie wrote:To je zato sto se uglavnom prica o kaznama, a zaboravlja se milost.
A Allah dz.s. je rekao: "Moja milost je pretekla Moju srdzbu."
Pravo božanski skromno izrečeno.
Evo mene nije udario voz na pruzi juče , jel to ta milost koja je pretekla srdžbu??
Kako se održava ta milost ovde na zemlji pošto znamo da je njegova srdžba i ovozemljaska i onozemljaska , ja je nisam video na zemlji osim što sam živ i nisam umro od prehlade i sifilisa ovih dana.
Znači ako je milost kod boga veća od srdžbe kao što kažeš tj.kao što on sam kaže , molim te objasni mi taj fenomen primerima?!
Prvo, treba da znas omer Bozije milosti koja je na dunjaluku u odnosu na onu koja ce biti na Ahiretu, kada ljudima bude najpotrebnije.
U hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, stoji da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Allah, dž.š., je stvorio sto milosti, za Sebe je zadržao devedeset devet, a samo je jednu milost spustio na Zemlju. I kada bi nevjernik uistinu bio svjestan kolika je Allahova milost, ne bi izgubio nadu u ulazak u Džennet, a kada bi vjernik znao kako je Allahova kazna žestoka i bolna, ne bi bio siguran od vatre.” (Buharija i Muslim)
Milost (ovodunjalucka) je svuda oko tebe. Treba samo da naucis da gledas.
Danas imas da se prehranis tri obroka. Milijardu ljudi to nema trenutno.
Siguran si u svom mestu. Milioni ljudi strahuju da nece docekati sutra zbog sukoba u svojim zemljama.
Imas internet. To znaci da imas kucu i struju i da mozes da priustis sebi da kupis racunar i da imas internet prikljucak.
Dve trecine planete nema tu privilegiju.
Zdrav si. Otidji do obliznje bolnice u svom gradu, pa ces nauciti da cenis blagodat zdravlja koja ti je data. Pitaj slepog sta bi sve dao da ima tvoj vid, nepokretnog da ima noge, gluvog da moze cuti...
Ako imas sve ovo gore, a prosecan stanovnik Balkana ima, onda si u 10% najbogatijih ljudi na svetu.
Ovo je samo mali delic onoga sto imas i ne moze se zaista ni nabrojati sve. Problem je sto ti milost koja ti je ukazana i za koju bi ti milioni ljudi odgrizli ruke da im se ponudi, ne umes da cenis.