johntra wrote:Emko, prestani vaditi cijene ostalh auta koje tebi odgovaraju, jer pola cijena koje si naveo su jako proizvoljne i pola tih cijena može ići za milju do dvije dole... ja bi se složio sa vama koji pljujete po Alfama da je to jeftino zato što je smeće, ali gle čuda, i tako povoljne Alfe rade isto kao i taj Audi skuplji dvije do tri milje...
sta si htio ti ovim postom opste meni da kazes, svakom proizvodu na slobodnom trzistu cijena moze ici gore ili dole u zavisnosti od ponude i potraznje za istim. ja sam ti naveo cijene onog sto prvo vidim kad ukucam dati proizvod. i to se moze provjeriti.
hajmo ovako, ko ce ti vise spustiti po tvom misljenju, covjek koji prodaje alfu ili golfa?
nekad listam po piku iz dosade, i tacno sam zapamtio par alfi koje su se prodavale vise od godine. jedna je bila crna 2.0ts selespeed FL. ako se nije prodavala preko godine i po. to je bilo prije par godina. frajer prvo trazio 20 000, pa je lagano spustaao. sumnjam da je 15 uzeo na kraju.
poenta: obzirom na reputaciju, za tim autima na nasem trzistu konkretno nema potraznje, sto naravno djeluje na cijenu. lijepa mi je ova alfa na slici od ovog lika. al bi je ja kupio kad bi bila 5000. to je to.
@Brčilo. tvoja alfa govori o tebi da nisi imao para za nesto sto je provjereno bolje od alfe, a htio si malo da se istaknes. to i nista vise. ako ti mislis drugacije, onda ti samo zelim da ti Bog vrati pamet jer si je nedje usput zijanio kralju.
I jos nesto. Zamisli sad, ja s pijacarskim folovima kupim prije 3 godina auto od 90 milja i ne pricam o tome koliko ti o toj trulji koju vozis, a pun si akademskih folova. Cak nisam ni pomislio da te uvrijedim dok ti nisi uvrijedio mene.
Pun sam respekta prema takvim kao sto si ti, a ljubomora je burazeru cudo. Nakon 3 i kusur godine, s predjenih 100 i kusur hiljada, moj VRLO SKUPI premium osim redovnog servisa, par sijalica, 2 seta guma, brisaca i slicnih sitinica, nikakvog kvara nije imao. te kao takav i dalje vrijedi sigurno dobrih 45-50 hiljada maraka. Dok tvoje auto nakon 3 godine nije vrijedilo ni trecinu cijene