kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
- Država
#76 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Kad se sjetim kako se uvlačio u guzicu komunjarama, a onda se promjeni politička klima, pa se promjeni i Dino...
- zateznistub
#77 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Na ovom forumu sam, uglavnom, citao retardacije nase danasnje omaldine koja u principu ne zna ni gdje je Suplja!_mufljuz_ wrote:ima par stotina hiljada ljudi i desetine i stotine hiljada gradjana sarajeva....ExNihilo wrote:Pa ima li većeg gmaza od ovog čovjeka.
gmazovi koji svo to ponasanje konzumiraju, koji se cetnicima uvlace u paksu i lizu isti, zive u nepotizmu, nemaju pravo da drze pridike bilo koje vrste Dini Merlinu....
gmazovi koji bi drugima drzali moralne pridike i davali supka a sebi farbali licnost - nemaju kredibilitet da bilo kome sole pamet o bontonu, ljudskosti, ponasanju, casti i slicno....
Dino Merlin nije kriv za retrogradni mentalitet BH naroda, niti je kriv za kolektivnu retardaciju i dekadenciju drustva...
On je samo isplivao kao dobar proizvod takvog nakaradnog drustva koje za sebe voli reci da je urbano......
Ovo sto si ti napisao, naime, je za Post od kada postoji ovaj forum! Svaka ti cast! Od A do Z!
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#78 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
umro je dino merlin
- dječak sa šibicama
#79 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Bora Corba je neskriveni cetnik, alkoholicar, vjerovatno i narkoman, ili je bio ili jeste, sve stoji... ali kao umjetnik, bar dok mu alkohol nije izjeo mozak, birvaktile... bio je muzicki gigant za ovog hodzicu sa Alifakovca.
Borine pjesme su bile cista umjetnost.
Na stranu sto je Edin kao covjek, i ovakav kakav je, stipsa i supcic, ljudina za onog alkoholicara i cetnika.
Treba razluciti te cinjenice.
Borine pjesme su bile cista umjetnost.
Na stranu sto je Edin kao covjek, i ovakav kakav je, stipsa i supcic, ljudina za onog alkoholicara i cetnika.
Treba razluciti te cinjenice.
- zateznistub
#80 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Dino Merlin da ne valja, ne bi se odrzao svo ovo vrijeme. Da je najbolji daleko od toga. Kako rece djecak corb, kojeg i dan danas slusam je umjetnik za njega. Ono sto mene ljuti je to da se samo njemu spocitava plagijatizam. Ono sto mlađi ili ne znaju ili se prave mutavi (sto ce bit prije) je to da vaecina sarajevskih grupa radila isto ono sto radi i Merlin. Od Elvisa, preko jabuke, pusenje da ne spominjem prepisali su skoro sva sabrana djela stonsa...
Kakav je ko covjek to ne znam pa nemogu pametovati kao sto to radi dobar dio forumskog svijeta, vidi nekoga na razglednici i pise eseje o covjeku kojeg zna po evetualno tri pjesme...
Kakav je ko covjek to ne znam pa nemogu pametovati kao sto to radi dobar dio forumskog svijeta, vidi nekoga na razglednici i pise eseje o covjeku kojeg zna po evetualno tri pjesme...
- Država
#81 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Gdje je bio on kad je bilo najteže...
- zateznistub
#82 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Dobar dio rata u Sarajevu, pred kraj tamo gdje je velika vecina "umjetnika" bila od prije pocetka...Država wrote:Gdje je bio on kad je bilo najteže...
Jedina postena osoba koja je citav rat provela u Sarajevu je Tifa, ostalo par deka...
- Big Ang
#83 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
A i on zbog artana osto a ne jer je patriotazateznistub wrote:Dobar dio rata u Sarajevu, pred kraj tamo gdje je velika vecina "umjetnika" bila od prije pocetka...Država wrote:Gdje je bio on kad je bilo najteže...
Jedina postena osoba koja je citav rat provela u Sarajevu je Tifa, ostalo par deka...
- USAblues
#84 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
garant....100 %julisiz es grant wrote:Neelix, jes' to ti?
- zateznistub
#85 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Ma mogao je on naci sta je htio Beso i gdje je htio. A i da je ostao zbor toga, moglo ga je snaci ko i svakog drugog u sarajevu...nejse...Big Ang wrote:A i on zbog artana osto a ne jer je patriotazateznistub wrote:Dobar dio rata u Sarajevu, pred kraj tamo gdje je velika vecina "umjetnika" bila od prije pocetka...Država wrote:Gdje je bio on kad je bilo najteže...
Jedina postena osoba koja je citav rat provela u Sarajevu je Tifa, ostalo par deka...nejse
- Big Ang
#86 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
Nejse
Nejse
- dječak sa šibicama
#87 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Dino se u Njemacku ispalio u zimu `92-`93, Ceca je "Beograd" opjevala vec `93 i pjesmu je kupila od DinA u Njemackoj.
Da nije kupila, tuzio bi on vec nju, nije on bas tako dobrodusan. Nego suti ko hinja i laze kako je eto ona ukrala pjesmu i on tu nista ne moze...
A i Tifa se ispalio, nakon neodrzanog koncerta u Skenderiji, bilo neko primirje, nasi planirali akciju na Vrbanja mostu tokom trajanja koncerta, faktor iznenadjenja... Tifa saznao, i pokupio se, ko veli da ne gine bezveze. Tako sam bar cuo, ako su lagali mene, i ja lazem vas.
Sto se tice plagijatora, bilo je toga i bice, Dino i Bregovic su ultimativni plagijatori... mislim da izmedju njih dvojice odlucuje fotofinis, mozda ona prica clana grupe Azra o Bregi... kada je Stulic Bregi rekao da mu je "pun kurac koncerata, da bi volio sjesti na stolicu na bini, lagano gitara, neki hor iza ledja, trubaci, miks narodne i zabavne muzike"... dosta godina nakon toga, pa... znate vec i sami kakve koncerte danas radi Bregovic. Ja nekad pomislim da se on i ne zove Goran Bregovic, vec da je nekome ukrao identitet.
Sta je TLN nego ofirni plagijat Monti Pajtona. Sve isti fazoni.
Da nije kupila, tuzio bi on vec nju, nije on bas tako dobrodusan. Nego suti ko hinja i laze kako je eto ona ukrala pjesmu i on tu nista ne moze...
A i Tifa se ispalio, nakon neodrzanog koncerta u Skenderiji, bilo neko primirje, nasi planirali akciju na Vrbanja mostu tokom trajanja koncerta, faktor iznenadjenja... Tifa saznao, i pokupio se, ko veli da ne gine bezveze. Tako sam bar cuo, ako su lagali mene, i ja lazem vas.
Sto se tice plagijatora, bilo je toga i bice, Dino i Bregovic su ultimativni plagijatori... mislim da izmedju njih dvojice odlucuje fotofinis, mozda ona prica clana grupe Azra o Bregi... kada je Stulic Bregi rekao da mu je "pun kurac koncerata, da bi volio sjesti na stolicu na bini, lagano gitara, neki hor iza ledja, trubaci, miks narodne i zabavne muzike"... dosta godina nakon toga, pa... znate vec i sami kakve koncerte danas radi Bregovic. Ja nekad pomislim da se on i ne zove Goran Bregovic, vec da je nekome ukrao identitet.
Sta je TLN nego ofirni plagijat Monti Pajtona. Sve isti fazoni.
- zateznistub
#88 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
eh eto mi smo bili uracunljivi...nejse...Big Ang wrote:Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
Nejse
ako me sjecanje drzi on je u par navrata izlazio i vracao se ...
- azurna_obala
#89 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Što ste nakresani

- punta
#90 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
prije 10min vratio sam se iz grada i cuo sam tu vijestFaruk wrote:umro je dino merlin
znaci istina je
- Big Ang
#91 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
zateznistub wrote:eh eto mi smo bili uracunljivi...nejse...Big Ang wrote:Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
Nejse
ako me sjecanje drzi on je u par navrata izlazio i vracao se ...
ja vala drogirana nisam bila
dosta o Tifi, pricajmo malo o carobnjaku
- zateznistub
- Murat Sabanovic
#93 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
- Big Ang
#94 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
samo sam cekala
pa sta trebam uraditi ja jer voda sve odnese?sta mogu uraditi?
a vidim ima jos aktivnih tema po forumu, tv daje redovan program, evo i bingo izvlace
al bitno je Dinu branit
- zateznistub
#95 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Mislim nejse, sto đe ne ronjas? nejseBig Ang wrote:Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
samo sam cekala
a vidim ima jos aktivnih tema po forumu, tv daje redovan program, evo i bingo izvlace
al bitno je prozvat nekog skriven iza nika
i sta znaci nejse???
-
realan 100
#96 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Ovu temu je otvorio neko sa Hayata. Naručeno.
Nakon niza "fula" u uređivačkoj politici, profanisanom ZMBT etc... hoće da uđu u fight sa gigantom kakav je Dino Merlin.
Mogu samo reće: greška, ogromna.
Dino Merlin traje preko 30 godina !!! Stotine pjesama, hiljade koncerata, desetine hiljada obožavalaca.. Gospodo, to je respect. Tome se treba pokloniti i reći ti si gigant. Dino Merlin je Bošnjak, Bosanac, Hadžija...građanin svijeta. Njegove pjesme , tekstovi, muzika, emocija...tu nema foliranja, to živi i živjet će i nadživjeti će i nas i njega.
Nakon niza "fula" u uređivačkoj politici, profanisanom ZMBT etc... hoće da uđu u fight sa gigantom kakav je Dino Merlin.
Dino Merlin traje preko 30 godina !!! Stotine pjesama, hiljade koncerata, desetine hiljada obožavalaca.. Gospodo, to je respect. Tome se treba pokloniti i reći ti si gigant. Dino Merlin je Bošnjak, Bosanac, Hadžija...građanin svijeta. Njegove pjesme , tekstovi, muzika, emocija...tu nema foliranja, to živi i živjet će i nadživjeti će i nas i njega.
- Murat Sabanovic
#97 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
eto nek si docekala...Big Ang wrote:Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
samo sam cekala
al bitno je Dinu branit
- punta
#98 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
Big Ang wrote:Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
samo sam cekala
al bitno je Dinu branit
- punta
#99 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
nemam veze sa tv hayatrealan 100 wrote:Ovu temu je otvorio neko sa Hayata. Naručeno.
ne svrakic je zelena beretka borac kao sto je dino merlin vjernik
samo sto od svrakica nemam sta da slusam a merline pjesme ipak slusam i znam i dalje ce bit tako
isto kao da odes da kupis hamburger a onaj tamo za rostiljom brise nos pa ti servira da jedes
to sigurno dosta njih radi
ali nemoj da da vidim
kao sto se moralo vidjet ovo od dine merlina
-
realan 100
#100 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd
I kad stvarno umre Dino Merlin, ostati će njegove pjesme i ljudi koji ga vole
Umri prije smrti !
Umri prije smrti !