kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Država

#76 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Država »

Kad se sjetim kako se uvlačio u guzicu komunjarama, a onda se promjeni politička klima, pa se promjeni i Dino...
zateznistub

#77 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

_mufljuz_ wrote:
ExNihilo wrote:Pa ima li većeg gmaza od ovog čovjeka.
ima par stotina hiljada ljudi i desetine i stotine hiljada gradjana sarajeva....

gmazovi koji svo to ponasanje konzumiraju, koji se cetnicima uvlace u paksu i lizu isti, zive u nepotizmu, nemaju pravo da drze pridike bilo koje vrste Dini Merlinu....

gmazovi koji bi drugima drzali moralne pridike i davali supka a sebi farbali licnost - nemaju kredibilitet da bilo kome sole pamet o bontonu, ljudskosti, ponasanju, casti i slicno....

Dino Merlin nije kriv za retrogradni mentalitet BH naroda, niti je kriv za kolektivnu retardaciju i dekadenciju drustva...
On je samo isplivao kao dobar proizvod takvog nakaradnog drustva koje za sebe voli reci da je urbano......
Na ovom forumu sam, uglavnom, citao retardacije nase danasnje omaldine koja u principu ne zna ni gdje je Suplja!

Ovo sto si ti napisao, naime, je za Post od kada postoji ovaj forum! Svaka ti cast! Od A do Z! :thumbup:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#78 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Faruk »

umro je dino merlin
dječak sa šibicama

#79 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by dječak sa šibicama »

Bora Corba je neskriveni cetnik, alkoholicar, vjerovatno i narkoman, ili je bio ili jeste, sve stoji... ali kao umjetnik, bar dok mu alkohol nije izjeo mozak, birvaktile... bio je muzicki gigant za ovog hodzicu sa Alifakovca.

Borine pjesme su bile cista umjetnost.

Na stranu sto je Edin kao covjek, i ovakav kakav je, stipsa i supcic, ljudina za onog alkoholicara i cetnika.

Treba razluciti te cinjenice.
zateznistub

#80 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

Dino Merlin da ne valja, ne bi se odrzao svo ovo vrijeme. Da je najbolji daleko od toga. Kako rece djecak corb, kojeg i dan danas slusam je umjetnik za njega. Ono sto mene ljuti je to da se samo njemu spocitava plagijatizam. Ono sto mlađi ili ne znaju ili se prave mutavi (sto ce bit prije) je to da vaecina sarajevskih grupa radila isto ono sto radi i Merlin. Od Elvisa, preko jabuke, pusenje da ne spominjem prepisali su skoro sva sabrana djela stonsa...

Kakav je ko covjek to ne znam pa nemogu pametovati kao sto to radi dobar dio forumskog svijeta, vidi nekoga na razglednici i pise eseje o covjeku kojeg zna po evetualno tri pjesme... :-)
Država

#81 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Država »

Gdje je bio on kad je bilo najteže...
zateznistub

#82 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

Država wrote:Gdje je bio on kad je bilo najteže...
Dobar dio rata u Sarajevu, pred kraj tamo gdje je velika vecina "umjetnika" bila od prije pocetka...

Jedina postena osoba koja je citav rat provela u Sarajevu je Tifa, ostalo par deka...
Big Ang

#83 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

zateznistub wrote:
Dobar dio rata u Sarajevu, pred kraj tamo gdje je velika vecina "umjetnika" bila od prije pocetka...

Jedina postena osoba koja je citav rat provela u Sarajevu je Tifa, ostalo par deka...
A i on zbog artana osto a ne jer je patriota :lol: nejse :mrgreen:
USAblues

#84 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by USAblues »

julisiz es grant wrote:Neelix, jes' to ti?
garant....100 % :-D
zateznistub

#85 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

Big Ang wrote:
zateznistub wrote:

A i on zbog artana osto a ne jer je patriota :lol: nejse :mrgreen:
Ma mogao je on naci sta je htio Beso i gdje je htio. A i da je ostao zbor toga, moglo ga je snaci ko i svakog drugog u sarajevu...nejse... :skoljka:
Big Ang

#86 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
Nejse :D
dječak sa šibicama

#87 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by dječak sa šibicama »

Dino se u Njemacku ispalio u zimu `92-`93, Ceca je "Beograd" opjevala vec `93 i pjesmu je kupila od DinA u Njemackoj.

Da nije kupila, tuzio bi on vec nju, nije on bas tako dobrodusan. Nego suti ko hinja i laze kako je eto ona ukrala pjesmu i on tu nista ne moze...

A i Tifa se ispalio, nakon neodrzanog koncerta u Skenderiji, bilo neko primirje, nasi planirali akciju na Vrbanja mostu tokom trajanja koncerta, faktor iznenadjenja... Tifa saznao, i pokupio se, ko veli da ne gine bezveze. Tako sam bar cuo, ako su lagali mene, i ja lazem vas.

Sto se tice plagijatora, bilo je toga i bice, Dino i Bregovic su ultimativni plagijatori... mislim da izmedju njih dvojice odlucuje fotofinis, mozda ona prica clana grupe Azra o Bregi... kada je Stulic Bregi rekao da mu je "pun kurac koncerata, da bi volio sjesti na stolicu na bini, lagano gitara, neki hor iza ledja, trubaci, miks narodne i zabavne muzike"... dosta godina nakon toga, pa... znate vec i sami kakve koncerte danas radi Bregovic. Ja nekad pomislim da se on i ne zove Goran Bregovic, vec da je nekome ukrao identitet.

Sta je TLN nego ofirni plagijat Monti Pajtona. Sve isti fazoni.
zateznistub

#88 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

Big Ang wrote:Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
eh eto mi smo bili uracunljivi...nejse...

ako me sjecanje drzi on je u par navrata izlazio i vracao se ...
azurna_obala

#89 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by azurna_obala »

Što ste nakresani :oops: :idea:
punta

#90 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by punta »

Faruk wrote:umro je dino merlin
prije 10min vratio sam se iz grada i cuo sam tu vijest
znaci istina je
Big Ang

#91 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

zateznistub wrote:
Big Ang wrote:Volim ja Tifu ali on zaista nije bio uracunljiv u vrijeme rata pa nikako ne mozemo govoriti o njegovim razlozima ostanka.
eh eto mi smo bili uracunljivi...nejse...

ako me sjecanje drzi on je u par navrata izlazio i vracao se ...

ja vala drogirana nisam bila :lol: na to sam mislila
dosta o Tifi, pricajmo malo o carobnjaku :mrgreen:
Murat Sabanovic

#93 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Murat Sabanovic »

jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...
Big Ang

#94 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...

samo sam cekala
pa sta trebam uraditi ja jer voda sve odnese?sta mogu uraditi?
a vidim ima jos aktivnih tema po forumu, tv daje redovan program, evo i bingo izvlace
al bitno je Dinu branit
zateznistub

#95 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by zateznistub »

Big Ang wrote:
Murat Sabanovic wrote:jbt, voda sve odnese, a bosnjo uzo srati ;dino ovakav,dino onakav ... nista vi bolji od njega niste ...

samo sam cekala
a vidim ima jos aktivnih tema po forumu, tv daje redovan program, evo i bingo izvlace
al bitno je prozvat nekog skriven iza nika
Mislim nejse, sto đe ne ronjas? nejse

i sta znaci nejse???
realan 100

#96 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by realan 100 »

Ovu temu je otvorio neko sa Hayata. Naručeno.
Nakon niza "fula" u uređivačkoj politici, profanisanom ZMBT etc... hoće da uđu u fight sa gigantom kakav je Dino Merlin.
Mogu samo reće: greška, ogromna.
Dino Merlin traje preko 30 godina !!! Stotine pjesama, hiljade koncerata, desetine hiljada obožavalaca.. Gospodo, to je respect. Tome se treba pokloniti i reći ti si gigant. Dino Merlin je Bošnjak, Bosanac, Hadžija...građanin svijeta. Njegove pjesme , tekstovi, muzika, emocija...tu nema foliranja, to živi i živjet će i nadživjeti će i nas i njega.
Murat Sabanovic

#97 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Murat Sabanovic »

Big Ang wrote:

samo sam cekala
al bitno je Dinu branit
eto nek si docekala...
punta

#98 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by punta »

Big Ang wrote:

samo sam cekala
al bitno je Dinu branit
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
punta

#99 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by punta »

realan 100 wrote:Ovu temu je otvorio neko sa Hayata. Naručeno.
Nakon niza "fula" u uređivačkoj politici, profanisanom ZMBT etc... hoće da uđu u fight sa gigantom kakav je Dino Merlin.
Mogu samo reće: greška, ogromna.
Dino Merlin traje preko 30 godina !!! Stotine pjesama, hiljade koncerata, desetine hiljada obožavalaca.. Gospodo, to je respect. Tome se treba pokloniti i reći ti si gigant. Dino Merlin je Bošnjak, Bosanac, Hadžija...građanin svijeta. Njegove pjesme , tekstovi, muzika, emocija...tu nema foliranja, to živi i živjet će i nadživjeti će i nas i njega.
nemam veze sa tv hayat
ne svrakic je zelena beretka borac kao sto je dino merlin vjernik
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

samo sto od svrakica nemam sta da slusam a merline pjesme ipak slusam i znam i dalje ce bit tako

isto kao da odes da kupis hamburger a onaj tamo za rostiljom brise nos pa ti servira da jedes
to sigurno dosta njih radi
ali nemoj da da vidim

kao sto se moralo vidjet ovo od dine merlina
realan 100

#100 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by realan 100 »

I kad stvarno umre Dino Merlin, ostati će njegove pjesme i ljudi koji ga vole :-D
Umri prije smrti !
Post Reply