Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može opstati

Post Reply
agent_zero

#76 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by agent_zero »

It_is_a_Leclerc wrote:
Objektivni navijac wrote:

Ovo prvo povecano je tacno i to je cinjenica. Cinjenica ,koja nam nalaze da postavimo pitanje : Sta su bosnjacke stranke,koje su jel' probosanske ucinile da poprave tu identifikaciju :? Posto znamo da nisu nista,ostaje pitanje : Sto nisu i sto ne cine :?
Postavljanje ove Karadziceve izjave iz pradavne 1992 je dobar odraz ratne psihoze u kojoj se nalaze zarobljeni umovi vecine Bosnjaka. U danasnjem politickom odnosu u BiH,Regiji,Evropi i Svijetu,ova izjava je deplasirana i prevazidzena. Ona predstavlja samo davnu istoriju i u dansnjem politickom kontekstu je potpuno neupotrebljiva.
Vuci dolazi da predstavlja Srbiju i sve njene gradjane,medju njima i Bosnjake,Madjare i ine. Docekaci ga predstavnici BiH a ne lokalnih vjerskonacionalnih plemena. Srbija je u 2014-oj i ide naprijed a BiH je u periodu 92-95-a i stoji u mjestu.
Presmiješan si. Najiskrenije.

Srba i Hrvate od BiH nije odgovorio nijedan bošnjački političar, već njihove autofašisoidne tlapnje o "istorijsko/povijesnom" pravu na cijepanje BiH i ubijanje Bošnjaka kao pripadnika niže rase. Prema tome, zašto bi bošnjački političari trčali u susret onima čije su ruke još uvijek do lakata u bošnjačkoj krvi i molili ih da vole zemlju koju su htjeli uništiti i još uvijekne odustaju od njih.

Ono što ti nazivaš zarobljenim umovima u ratnoj psihozi, ja nazivam nacionalnom svješću Bošnjaka koji će radije smrskati glavu zmiji, nego pustiti da ih ujede dvaput iza istog kamena. Mi znamo šta nam je učinjeno, ko nam je učinio i iz kojih pobuda, i upravo zato smo svjesni da izjava da BiH ne može opstati, nije ništa drugo nego poklič za pokretanje nego novog čišćenja ionako genocidom očišćenog Podrinja i Posavine.

BIH je u 1992. upravo zato što pretenzije na glave Bošnjaka, na cijepanje krvlju odbranjenog upravo iz te zemlje koja je u 2014. i njenjih ovodrinskih ađudanata nikad nije prestala.
:thumbup: :bih:
Objektivni navijac

#77 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Objektivni navijac »

agent_zero wrote:
valtazar wrote:Šta ste se toliko zapalili...
Kao da su nešto slagali...
I pticama na grani je jasno koliko je BIH neodrživa.
Ako nije mogla opstati Jugoslavija, kako da opstane BIH koja je njena mini kopija?
BiH je neodrživa isto onoliko koliko i Srbija, odnosno Hrvatska.

Ko god poziva na neodrživost, poziva na novi rat. A ako bude rata, ne piše se dobro onima koji ga tako prizivaju. Bošnjaci i ostale patriote ove zemlje nemaju rezervne domovine!
Nece BiH nigdje,ne zato sto ima 'patriota' i dusmana,nego zato sto je to volja MZ i evropske geopolitike. Za BiH i njene gradjane je samo tesko skontati ko je gori za njih,ovi sto je KAO rastavljaju ili 'patriote' koje je KAO brane. I jedni i drugi su u 5 deka. Zlo.
Havatar

#78 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Havatar »

agent_zero wrote:
valtazar wrote:Šta ste se toliko zapalili...
Kao da su nešto slagali...
I pticama na grani je jasno koliko je BIH neodrživa.
Ako nije mogla opstati Jugoslavija, kako da opstane BIH koja je njena mini kopija?

Ko god poziva na neodrživost, poziva na novi rat. A ako bude rata, ne piše se dobro onima koji ga tako prizivaju. Bošnjaci i ostale patriote ove zemlje nemaju rezervne domovine!
Nece BiH nigdje,ne zato sto ima 'patriota' i dusmana,nego zato sto je to volja MZ i evropske geopolitike. Za BiH i njene gradjane je samo tesko skontati ko je gori za njih,ovi sto je KAO rastavljaju ili 'patriote' koje je KAO brane. I jedni i drugi su u 5 deka. Zlo.
Gori su ovi sto je rastavljaju posto su nastavljaci genocidne politike.
VjecitiStudent

#79 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by VjecitiStudent »

Da je bilo ko drugi iz MZ osim Lajčaka bio na tom sastanku, kontao bi, nekakva greška, lapsus, novinarska fula.
Međutim ...
Objektivni navijac

#80 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Objektivni navijac »

Havatar wrote:
agent_zero wrote:

Gori su ovi sto je rastavljaju posto su nastavljaci genocidne politike.
Kazem,tesko je to skontati. Rastavljaci glasno laju ali potencijal za nanosenje stete im nije prevelik a 'patriote' imaju siru bazu i vece mogucnosti,oni su u stanju i Svicarsku baciti na koljena i unistiti je a kamoli BiH.
Danguba

#81 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Danguba »

vukmandusic wrote:možda zato što ovakvo stanje odgovara samo muslimanima da je cjelovitost samo na papiru... a realnosot je da sve tri strane gledaju svoj interes... opstati može uz stalno prisustvo unhcr-a i tenzije...
sace fino vrijeme pa malo klikera razbaciti ili slicice razmjenjivati...mani se politike.
Chisum

#82 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Chisum »

Nemojte, hljeba vam, i ovom debilcicu da odgovarate... taman se forum malo rascistio od trolchina.
Paranoid

#83 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Paranoid »

Odakle slijeću ovi mandušići? Jel to proradio aerodrom u Trebinju?
muha_sa

#84 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Nemojte, hljeba vam, i ovom debilcicu da odgovarate... taman se forum malo rascistio od trolchina.
vozdra i bite :-D šta mai :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#85 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by KatarinaKosaca »

U/ Mandušića Vuka, svaka je puška ubojita :razz:
Da ga nije ne bih se sjetila sovje profe književnosti.
155_mm

#86 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by 155_mm »

najzalosniji su ovi sto su iznenadjeni ovakvom izjavom preCednika srbije. stvarno najnaivni narod na planeti ovi bosnjaci.

nemoguce za povjerovati da danas ima ljudi koji misle da se je odustalao od sirenja srbije na teritoriju BiH.

starno zalosno.
muha_sa

#87 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by muha_sa »

155_mm wrote:najzalosniji su ovi sto su iznenadjeni ovakvom izjavom preCednika srbije. stvarno najnaivni narod na planeti ovi bosnjaci.

nemoguce za povjerovati da danas ima ljudi koji misle da se je odustalao od sirenja srbije na teritoriju BiH.

starno zalosno.
:thumbup:

valjda se prespavalo zadnjih 20 i kusur godina :-)
Danguba

#88 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Danguba »

Najmanje tri generacije oni rade i misle isto i sada se neko ibreti na jos jednu izjavu.

Kada u Srbiji budu na vlasti pristalice Kandicke, Jovanovica,S. Popovica(p.d)...pokusat cu se opustiti do tada ''oprez''. Znam da su to moje zelje koje se ne poklapaju sa njihovim politickim stavovima ali isto tako moj narod ima pravo na oprez. Nista niti rade niti pricaju sto bi nam dalo nadu u neko pozitivnije razmisljanje o komsijama.
Ne moze mene opustiti jedan radikal, cetnik ili ''naprednjak'' .
155_mm

#89 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by 155_mm »

muha_sa wrote:
155_mm wrote:najzalosniji su ovi sto su iznenadjeni ovakvom izjavom preCednika srbije. stvarno najnaivni narod na planeti ovi bosnjaci.

starno zalosno.
:thumbup:

valjda se prespavalo zadnjih 20 i kusur godina :-)
ma da je samo 20 nekako bi se moglo i razumijeti. problem je u tome sto srbija skoro 200 godina pokusava da se prosiri zapadno od drine i nekoliko puta su skoro i uspijeli u tome. a danas se neki ibrete kad se preCedniku srbije otelo da kaze ono sto misli i cemu su ga ucili jos od malih nogu.

zabrinjavajuce je da samo 20 godina poslije zlocnina nad bosnjacima ima veliki broj iznanadjeni. zlocina na kojima bi pozavidjela i najkrvolocnije naoruzane grupe afrike.

pitanje sta uciniti da se neke buduce generacije ne bi ponovo iznenadjene nasle u masovnim grobnicama kao sto se je mnogima dogodilo devedesetih.
sumirprimus

#90 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by sumirprimus »

Na stranu njegove namjere,al nije daleko od sur8ve realnosti...
Nikolaj Stavrogin

#91 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Nikolaj Stavrogin »

Konji409 wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote:puste projekcije i zelje.

jebe se americi za 33 ili 25 posto srba. jedini razlog zasto nisu dozvolili da se protjeraju i zasto su formirali rs u dejtonu i intervenisali tek nakon 4 godine i uz embargo je to sto amerikanci - ne vjeruju muslimanima.

ni danas ih nista ne sprijecava da smaknu dodika, zalede mu racune, ukinu rs, uvedu sankcije - kad to mogu rusima zasto ne bi mogli jednom dodiku iz laktasa? mogu da rade apsolutno sta god hoce - ali nece.

nece jer oni nisu na bosnjackoj tj muslimanskoj strani niti ce ikada biti - jer ne vjeruju muslimanima.
:lol: :lol: :lol:

Pa cega se Amerikanci boje? 2 miliona muslimana na balkanu koji imaju iste norme i vrijednosti ko ostatak evrope? Amerikancima su najbolje prijatelji Saudijci koji su u odnosu na bosance pravu muslimani. Bosanski muslimani su muslimani samo p oimenu. Bastine kulturu koja je proizvedena u Americi i nema ama bas nimalo straha kod Amerikanaca prema tih 2 miliona muslimana.

Jednostavno je bilo previse srba a premalo Bosnjaka. Ako je to tako kao sto ti kazes; zasto 2010. Americki ambasador u Ankari porucije Turskoj da pojaca svoj uticaj na balkanu? Te tajne izjave su iscurile uz pomoci viki leaksa. Zasto su stvorili Kosovo kao nezavisnu drzavu i prakticki Veliku Albaniju sa 5 miliona stanovnika?

Bosnjaka je bilo 44% a Srba 33%. Bosnjacima je dato Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica i doslo je se do Banja Luke. Padom Banja Luke pala bi cijela zapadna RS i to ce nebi moglo prodati svijetu. Uz to; Bosnjaci nisu mogli naseliti ni Sarajevu kako treba a kamoli Banja Luku.
saudijci ne. da se saudijci pitaju amerikanci bi bili istjerani iz sa. ali ne pitaju se nego kraljevska autokratska porodica. s njima su dobri. ako nema straha od muslimana zasto su stvorili rs ili zasto dozvoljavaju 10% hrvata da blokiraju federaciju i sejdci finci dogovor?

zasto govori turskoj.... pa rekao je i sadamu da slobodno uzme kuvajt pa kad je uzeo rekli vidi agresije... to je PR, tako se to radi ne budi naivan... veliku albaniju su stvorili jer ona nema alternativu to sam vec objasnio u prethodnom postu pa da se ne ponavljam bezveze...

jebe se amerikancima za srbe i za to kako da se prodaje njihova sudbina svijetu. srbi su nebitni i nevazni za amerikance osim kao kontrolori muslimana. isto vazi za hrvate. zapitaj se da je obratna situacija da u federacij tj. ima 90% hrvata i 10% bosnjaka, mislis da bi se odugovlacilo sa sejdic finci zakonima i da bi se bosnjacima dala konstitutivnost? ni u ludilu. svuda bi se konstitutivnost vec ukinula osim kod nas ali kod nas se ne ukida samo zato sto su bosnjaci vecina.

shvati da protestantsko-jevrejska elita koja upravlja amerikom ne vjeruje muslimanima samo zato sto su muslimani. nigdje na svijetu.
Martinez_

#92 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Najmanje tri generacije oni rade i misle isto i sada se neko ibreti na jos jednu izjavu.

Kada u Srbiji budu na vlasti pristalice Kandicke, Jovanovica,S. Popovica(p.d)...pokusat cu se opustiti do tada ''oprez''. Znam da su to moje zelje koje se ne poklapaju sa njihovim politickim stavovima ali isto tako moj narod ima pravo na oprez. Nista niti rade niti pricaju sto bi nam dalo nadu u neko pozitivnije razmisljanje o komsijama.
Pa Nikolić je onda za tebe super, bože podrži još milion četnika Nikolića. Daju ti smisao životu, predrasudama i ''oprezu''.

Dakako, svaki nacionalista voli samo liberale iz tuđih redova, a kod svojih poziva na nacionalnu homogenizaciju i ''oprez''
Last edited by Martinez_ on 10/05/2014 22:28, edited 1 time in total.
Martinez_

#93 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Najmanje tri generacije oni rade i misle isto i sada se neko ibreti na jos jednu izjavu.

Pa Nikolić je onda za tebe super, bože podrži još milion četnika Nikolića. Daju ti smisao životu, predrasudama i ''oprezu''.

Dakako, svaki nacionalista voli samo liberale iz tuđih redova, a kod svojih poziva na nacionalnu homogenizaciju i ''oprez''
Last edited by Martinez_ on 10/05/2014 22:27, edited 1 time in total.
Danguba

#94 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Danguba »

sumirprimus wrote:Na stranu njegove namjere,al nije daleko od sur8ve realnosti...
Ne ovisi opstojnost BiH od njih nego od onih koji je vole. Nije tako davno bilo da su nas preispitivali.
Da se njih i petokolonasa pita, naravno da je ne bi bilo ovako im ostaju vlazni snovi.
Nikolaj Stavrogin

#95 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Nikolaj Stavrogin »

Konji409 wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote:nema alternative velikoj albaniji, zato su uzeli kosovo. albanci se ne mogu inkorporirati u druge zemlje kad ih je malte ne ko grka i srba, niti se mogu kontrolisati u okviru nove drzave. albanija je vec oduvijek bila nezavisna i izracunali su da je lakse kontrolisati albance i kosovo kad im se da formalna nezavisnost i kad se tamo formira baza nego putem slabog srpskog policijskog aparata koji nije mogao da se nosi sa albanskim teroristima.

vrlo logicno.
:lol: :lol: :lol:

Znaci velika Albanija je stvorena ustvari kako bi se kontrolisali Albanci? A ni slucajno kako bi se kontrolisali Srbi? I nisi mi rekao... zasto Amerika 2010. porucuje Turskoj da pojaca svoj uticaj na balkanu?

Zasto nakon tog apela Turskoj imamo izjave Erdogana u Sarajevu o tome kako ce se "opet stvoriti Osmansko carstvo na balkanu"? Zar nije Amerika protagonist Turskog uticaja na balkanu? Nesto tu dakle ne stima. Na jednoj strani kazes da Amerikanci ne vjeruju muslimanima a na drugoj strani imamo u komsiliku 2. NATO silu koja je muslimanska.
tursku huskaju i manipulisu s njima kao sa svakim a posebno sa muslimanima. aliju su navukli na tanak led da ne prihvati kutiljerov plan pa sipak, na kraju mu nisu pomogli 4 godine a kad su napravili dejtonski sporazum bosnjaci su dobili manje nego sto bi kutiljerovim planom. turska je u nato paktu da bi se lakse kontrolisala, pa nece valjda biti otvoreni neoprijatelj s turskom? nisajednom muslimanskom zemljom nisu otvoreni neprijatelj ako ne moraju da budu jer to bi bila glupost. sto ne znaci da im vjeruju, ne vjeruju im nista i sigurno im nece prepustiti kontrolu. sjeti se samo kad je izrael napao onaj turski brod koji je krenuo da isporuci neku pomoc palestincima. turci prmrmljali par recenica protesta i usutili se. da su takav prijatelj amerikancima nesta bi i napravili zar ne. ali kurko.

i normalno da hoce da kontrolisu albance, srba se ne plase i nema potrebe srbe kontrolisati. albanaca se plase i politiku valja krojiti prema odgovoru na albanske mogucnosti da eventualno ogroze americki interes.
Martinez_

#96 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:
sumirprimus wrote:Na stranu njegove namjere,al nije daleko od sur8ve realnosti...
Ne ovisi opstojnost BiH od njih nego od onih koji je vole. Nije tako davno bilo da su nas preispitivali.
Da se njih ipetokolonasa pita, naravno da je ne bi bilo ovako im ostaju vlazni snovi.
Misliš na bošnjačke Kandićke, Jovanoviće i Popoviće..?
Danguba

#97 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:

Kakve predrasude? Nikolic je dokazani cetnik. Znam da je za vas naprednjak koji obecava a za nas vojvoda koji ceka svoje vrijeme.
Martinez_

#98 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:
Martinez_ wrote:

Kakve predrasude? Nikolic je dokazani cetnik. Znam da je za vas naprednjak koji obecava a za nas vojvoda koji ceka svoje vrijeme.
Predrasude prema ''komšijama'' prema kojima imaš oprez. To je udžbenički primer predrasuda. Gajiš oprez prema celokupnom narodu.
Martinez_

#99 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:
Martinez_ wrote:

Predrasude prema ''komšijama'' prema kojima imaš oprez. To je udžbenički primer predrasuda. Gajiš oprez prema celokupnom narodu.
155_mm

#100 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops

Post by 155_mm »

Nikolaj Stavrogin wrote:
saudijci ne. da se saudijci pitaju amerikanci bi bili istjerani iz sa. ali ne pitaju se nego kraljevska autokratska porodica. s njima su dobri. ako nema straha od muslimana zasto su stvorili rs ili zasto dozvoljavaju 10% hrvata da blokiraju federaciju i sejdci finci dogovor?

zasto govori turskoj.... pa rekao je i sadamu da slobodno uzme kuvajt pa kad je uzeo rekli vidi agresije... to je PR, tako se to radi ne budi naivan... veliku albaniju su stvorili jer ona nema alternativu to sam vec objasnio u prethodnom postu pa da se ne ponavljam bezveze...

jebe se amerikancima za srbe i za to kako da se prodaje njihova sudbina svijetu. srbi su nebitni i nevazni za amerikance osim kao kontrolori muslimana. isto vazi za hrvate. zapitaj se da je obratna situacija da u federacij tj. ima 90% hrvata i 10% bosnjaka, mislis da bi se odugovlacilo sa sejdic finci zakonima i da bi se bosnjacima dala konstitutivnost? ni u ludilu. svuda bi se konstitutivnost vec ukinula osim kod nas ali kod nas se ne ukida samo zato sto su bosnjaci vecina.

shvati da protestantsko-jevrejska elita koja upravlja amerikom ne vjeruje muslimanima samo zato sto su muslimani. nigdje na svijetu.
mozes objasniti na koji nacin funkcionise ta kontrola. evo na primjeru odlazka dobrovoljaca u siriju.
Post Reply