KatarinaKosaca wrote:Čini se da se kao i često puta na forumu zastupaju dvije krajnosti, a istina je negdje između. NIti je stvarna nezaposlenost cca 45%, niti svi čeznu da rade, ali eto, ne daju im, niti se kao siđe u Čaršiju i nađe posao bez po muke.
Ovdje jedan forumaš kaže da neće da radi van struke, poštujem, razumijem, nisam ni ja htjela raditi van struke čak i kad mi je to donosilo veću materijalnu korist, htjela sam da ostanem u profesiji. Ali, kad ode vani taj i takav bi i suđe prao i to bi bila blagodat, imanje posla itd. Sa druge strane, ima puno kvalitetnih ljudi (Nije svijet samo ono što @Alphonse zna i ko je sa njim išao u školu, ima primjera i van toga), koji su bez posla, traže, gledaju, aoi jednostavno ono poslova što valja se dila mimo konkursa , a na portalima za posao izađu ili firme u dubiozi ili pro forma oglasi. Jako mala šansa. Još prije 6-7 godina nije bila takva katastrofa, ali sad je gore nego ikad. Materijalno, a i moralno. Dno dna. Imaš osjećaj da u ovoj zemolji nema poštenog čovjeka. Na primjer, natječaji koji dođu na zaovd za zapošljavanje dežurne službenice sakriju i jave svojima, a nađe se poneko ko se bori da to bude transparentno, pa je crna ovca i omržen radnik. Tako, to fercera @Alphonse KUnders, i samo mi nemoj sad o svom gazdi, jer davno ti napisah, ti nisi na tržištu i ne znaš. Ne poznaješ ni tržište roba ni usluga ni rada. Štancaš to za gazdu i on ti je našao tržište, štancaj i uživaj, samo, živ bio, nemoj mi pisati da moram više vjerovati tebi nego svojim očima. IŠla sam i ja sa nekim u školu.
zasto imam osjecaj da sam ti pravo nedostajao...