Evrovizija 2015

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#76 Re: Evrovizija 2014

Post by I am Happy »

Kada je nas Deen ovo furao... samo sto mi nismo znali prihvatiti modernu umjetnost...

:bih: :bih:

PRAVDA ZA FUDU :oops:
animals

#77 Re: Evrovizija 2014

Post by animals »

Najbolja pjesma zasluzeno pobijedila..ovima sto komentarisu izgled, a tacno sam znao koji tipovi ce da se na to osvrnu..mozete samo da se ibretite..
pravimsefrancuz

#78 Re: Evrovizija 2014

Post by pravimsefrancuz »

Blizi nam se armagedon . Mislim da je prije nekoliko odina pobjedio isto neki zidov iz izraela , meni se cini da je bi tranvestit . Ispravite me ako nije istina . Odavno ovo ne pratim , jer je vec sve namjesteno prije glasanja . ne znam sta bi talama pa se vratise prije par godina ( procito sam negdje )
harač

#79 Re: Evrovizija 2014

Post by harač »

pravimsefrancuz wrote:Blizi nam se armagedon . Mislim da je prije nekoliko odina pobjedio isto neki zidov iz izraela , meni se cini da je bi tranvestit . Ispravite me ako nije istina . Odavno ovo ne pratim , jer je vec sve namjesteno prije glasanja . ne znam sta bi talama pa se vratise prije par godina ( procito sam negdje )
znači, u gornjoj maoči se ipak hvata signal?
BadCopy

#80 Re: Evrovizija 2014

Post by BadCopy »

Eurodebil 2014

Od zla oca od gore matere
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#81 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

Pjesma kao pjesma je sasvim uredu, a nemam nista ni protiv sto je naopak ipak je to njegov zivot pa nek ga zivi kako hoce, ali ona brada i te figura pro zenska, mada se da vidjeti da je muske gradje nekidu nikako i tu je trebalo povuci crtu od strane komisije ako mene neko pita.
Loulou

#82 Re: Evrovizija 2014

Post by Loulou »

Stargate Punk wrote:...
Zanimljivo je da je po glasovima samo publike Poljska pobjedila ali su ih ziriji unistili u skoro svim zemljama...
I hvala Bogu da je tako. Tek je ono skandal. Nakon onog vrištanja, deranja i krečanja uši bole satima...
Poljska je apsolutno najveći promašaj ovogodišnjeg Eurosonga (što se uopće kvalificiralo za bilo što).

Austrijska pjesma je bez konkurencije, a što se Končite, legende tiče, nekom će se svidjeti, neko će biti ravnodušan na pojavu a neko će se zgražavati... Tako je otkad je svijeta i vijeka.
jastuk1

#83 Re: Evrovizija 2014

Post by jastuk1 »

Pobjednica 1968. Kolko smo samo daleko odgurali. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=34ox6vkOrP0
Zviz

#84 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

3/4 od tih pjevaca nema pojma da pjeva, 3/4 od musicara sto su to tako naljepili nema pojma o muzici, a zirij se razumije u muziku ko mara u kriv ku*ac! To ako publika izglasa neku pjesu za najbolju isto nista neznaci, jer generalno ni publika nema pojma o muzici. I gotova prica. Eurosoga je obicno smece, kanta, gdje se samo sporovi show eto ko ce kome dati bod i koja najsupljija pjesma ce proci, kad bi neko pitao pravo muzicara hajd poredaj pjeseme po kriteriju najgora imao bi tezak zadatak. Neki pop show u biti sranje u bojama. Sve plajbek, sta ces trce i skacu po sceni a drje isti ton glasa, onaj iz grcke ko fol svira sitntisajzer, mora da ga je ukopco sebi u dupe. Pravi muzicar se stidi ove ciganizacije.

Ovo inace sranje samo valja onima koji imaju masnu provoziju jer 3/4 muzike je nesto sto svak sa 20 dana muzice nastav moze da napravi, a uz pomoc tehnologije i glas cemo da sredimo samo idi na scenu i zijevaj.
astrid

#85 Re: Evrovizija 2014

Post by astrid »

pravimsefrancuz wrote:Blizi nam se armagedon . Mislim da je prije nekoliko odina pobjedio isto neki zidov iz izraela , meni se cini da je bi tranvestit . Ispravite me ako nije istina . Odavno ovo ne pratim , jer je vec sve namjesteno prije glasanja . ne znam sta bi talama pa se vratise prije par godina ( procito sam negdje )
Misliš ova :D
Image
It_is_a_Leclerc

#86 Re: Evrovizija 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Zviz wrote:3/4 od tih pjevaca nema pojma da pjeva, 3/4 od musicara sto su to tako naljepili nema pojma o muzici, a zirij se razumije u muziku ko mara u kriv ku*ac! To ako publika izglasa neku pjesu za najbolju isto nista neznaci, jer generalno ni publika nema pojma o muzici. I gotova prica. Eurosoga je obicno smece, kanta, gdje se samo sporovi show eto ko ce kome dati bod i koja najsupljija pjesma ce proci, kad bi neko pitao pravo muzicara hajd poredaj pjeseme po kriteriju najgora imao bi tezak zadatak. Neki pop show u biti sranje u bojama. Sve plajbek, sta ces trce i skacu po sceni a drje isti ton glasa, onaj iz grcke ko fol svira sitntisajzer, mora da ga je ukopco sebi u dupe. Pravi muzicar se stidi ove ciganizacije.

Ovo inace sranje samo valja onima koji imaju masnu provoziju jer 3/4 muzike je nesto sto svak sa 20 dana muzice nastav moze da napravi, a uz pomoc tehnologije i glas cemo da sredimo samo idi na scenu i zijevaj.
Ok, tvoje subjektivna ocjena, al' reći da neko na Eurosongu pjeva na plejbek može samo neko ko u životu nije pogledao nijedan.
Zviz

#87 Re: Evrovizija 2014

Post by Zviz »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zviz wrote:3/4 od tih pjevaca nema pojma da pjeva, 3/4 od musicara sto su to tako naljepili nema pojma o muzici, a zirij se razumije u muziku ko mara u kriv ku*ac! To ako publika izglasa neku pjesu za najbolju isto nista neznaci, jer generalno ni publika nema pojma o muzici. I gotova prica. Eurosoga je obicno smece, kanta, gdje se samo sporovi show eto ko ce kome dati bod i koja najsupljija pjesma ce proci, kad bi neko pitao pravo muzicara hajd poredaj pjeseme po kriteriju najgora imao bi tezak zadatak. Neki pop show u biti sranje u bojama. Sve plajbek, sta ces trce i skacu po sceni a drje isti ton glasa, onaj iz grcke ko fol svira sitntisajzer, mora da ga je ukopco sebi u dupe. Pravi muzicar se stidi ove ciganizacije.

Ok, tvoje subjektivna ocjena, al' reći da neko na Eurosongu pjeva na plejbek može samo neko ko u životu nije pogledao nijedan.
Pogledaj bolje. Uostalom Eurovizija je dno dna.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#88 Re: Evrovizija 2014

Post by sabina1 »

Pjesma je odlična :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Končita estravagantna :mrgreen: no to je sve ipak njena privatna stvar.

Švedska je bila najbolja.
insomnia78

#89 Re: Evrovizija 2014

Post by insomnia78 »

Image

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
medjutim

#90 Re: Evrovizija 2014

Post by medjutim »

insomnia78 wrote:Image

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Francuzi sa brkovima su bili ekstra :D
ja71

#91 Re: Evrovizija 2014

Post by ja71 »

Začuđujuće je koliko ljudi komentariše ovdje a već godinama uopšte ne prate Evroviziju
Kal El

#92 Re: Evrovizija 2014

Post by Kal El »

Eto ti znaš ko prati a ko ne :mrgreen:
ja71

#93 Re: Evrovizija 2014

Post by ja71 »

Kal El wrote:Eto ti znaš ko prati a ko ne :mrgreen:
pa kad sami tako kažu...
P308

#94 Re: Evrovizija 2014

Post by P308 »

ja71 wrote:Začuđujuće je koliko ljudi komentariše ovdje a već godinama uopšte ne prate Evroviziju
:D
Eniac

#95 Re: Evrovizija 2014

Post by Eniac »

Zviz wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Pogledaj bolje. Uostalom Eurovizija je dno dna.
A ti to govoris iz pozicije muzikologa ili?

Hocu reci, slazem se ja sa tobom da je Eurosong odavno postao bezveze, ali kada vec javno dajes tako cvrste ocjene, imas li ti kakvu diplomu iz oblasti muzicke teorije ili barem istorije muzike, ili nekoliko decenija prakse (ne sviranja, nego produkcije, muzickog marketinga, istrazivanja u muzici i slicno) pa da ti vjerujemo sudu?

A to sto se neko ibreti na Koncitu Kobasicu. Pa idemo ka EU, i gledajte sta nas tamo ceka. Tako da se na vrijeme pripremite. Ne samo na Queer festivale, ili na Merlinka filmove, nego i na javne gay parade i razne Koncite. To vam dolazi u paketu sa EU.

Dakle, ili malo promijeniti stav (barem javno) ili spremiti zalihu tableta za smirenje.
Ridjobrki

#96 Re: Evrovizija 2014

Post by Ridjobrki »

Il' je glasanje totalno namješteno il' desnica u Europi više nimalo ne drži do sebe.
XXS

#97 Re: Evrovizija 2014

Post by XXS »

Ambrozija wrote:

Image
Cetnik, jedan kroz jedan!
Kal El

#98 Re: Evrovizija 2014

Post by Kal El »

Kako je ofirna ova brada..ko da je nekom šminkom bojio/la
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#99 Re: Evrovizija 2014

Post by Truba »

meni se povraća
cyprus

#100 Re: Evrovizija 2014

Post by cyprus »

Jesam li ja čudan ako meni ovaj šatro bradati ne budi nikakvu vrstu emocije - niti pozitivnu niti negativnu? Prema ljudima kojima je osnovni način ekspresije izazivanje šoka najčešće imam indiferentan stav :mrgreen:

Dakle, ako je bradat i pritom ženskat... sebi je bradat i ženskast :oops:
Post Reply