Maltretiranje drzavljana BiH
- Fair Life
buddha wrote:koja sizofrenija, koja bolesna paranoja![]()
vi ste slucaj za psihijatriju
[url=http://www.bzaim.ba/poremecaji.html][img]http://www.bzaim.ba/poremecaji_header.gif[/img][/url] KONTAKTI: 71.000 Sarajevo, BiH telefon +387 (033) 239-329 [color=white]_______[/color]+387 (061) 171-190 wrote:NEUROLOGIJA:
Bolest glave i kičme, bolesti živaca i mišića, posljedice povreda, usporen psihomotorni razvoj djece, bolesti starih osoba.
Simptomi: glavobolje, vrtoglavice, zujanje u ušima, poremećaji osjeta za okus, miris, vid, sluh ili dodir, smetnje govora, poremećaj ravnoteže, tremor, slabost ili grčevi u mišićima, oduzetost pojedinih dijelova tijela: (pareze, paralize, šlag), bolovi duž živaca: (neuralgije, išijas), poremećaji svijesti: (smetenost, gubitak svijesti, epilepsija).
Kod djece u razvoju: prenaglašena aktivnost ili mir, fras, noćne more, noćno mokrenje.
Kod starijih: oslabljeno pamćenje, smušenost, nesigurnost orjentacije u vremenu i prostoru, smetnje prepoznavanja poznatih osoba.
PSIHIJATRIJA:
Neuroze, depresije, duševna oboljenja, poremećaji ponašanja, zaostajanje u razvoju djece, ovisnos o lijekovima i alkoholu, reakcije na stres.
Simptomi : strah, tjeskoba, napetost, preznojavanje, poremećaji seksualnih doživljaja, javljanje sumnji u vjernost bračnog partnera, vraćanje u mislima na prošlost, osjećaj nesigurnosti i praznine, javljanje misli o tome da nas neko prati, progoni ili truje, da nam je život u opasnosti, javljenje zvukova ili glasova koje drugi ne čuju, nametanje neugodnih misli o materijalnoj propasti, o bolesti, misli o samouništenju, sklonost povlačenju u sebe, javljanje nerealnih misli o izuzetnim vlastitim vrijednostima ili o tome da smo drugačiji od drugih, da se mi mijenjamo ili da su se drugi izmjenili.
PSIHOLOGIJA:
Poremećaji odnos a sa voljenom osobama, nesuglasice u braku, psihička zamorenost i pad koncentracije, popuštanje u učenju, gubitak volje i interesa za rad, nesigurnost kod izbora bračnog partnera ili zanimanja, strah od ljudi, strah od otvorenog ili zatvorenog prostora, strah od gubitka svijesti na javnim mjestima, strah od zaraze, od ludila, od raka ili neke druge teške bolesti, poremećaj sna, prezasićenost lijekovima, otežano prilagođavanje na novu sredinu i sve tjelesne bolesti sa slabim reagiranjem na terapiju.
-
Nenadv24
Fair Life wrote:buddha wrote:koja sizofrenija, koja bolesna paranoja![]()
vi ste slucaj za psihijatriju[url=http://www.bzaim.ba/poremecaji.html][img]http://www.bzaim.ba/poremecaji_header.gif[/img][/url] KONTAKTI: 71.000 Sarajevo, BiH telefon +387 (033) 239-329 [color=white]_______[/color]+387 (061) 171-190 wrote:NEUROLOGIJA:
Bolest glave i kičme, bolesti živaca i mišića, posljedice povreda, usporen psihomotorni razvoj djece, bolesti starih osoba.
Simptomi: glavobolje, vrtoglavice, zujanje u ušima, poremećaji osjeta za okus, miris, vid, sluh ili dodir, smetnje govora, poremećaj ravnoteže, tremor, slabost ili grčevi u mišićima, oduzetost pojedinih dijelova tijela: (pareze, paralize, šlag), bolovi duž živaca: (neuralgije, išijas), poremećaji svijesti: (smetenost, gubitak svijesti, epilepsija).
Kod djece u razvoju: prenaglašena aktivnost ili mir, fras, noćne more, noćno mokrenje.
Kod starijih: oslabljeno pamćenje, smušenost, nesigurnost orjentacije u vremenu i prostoru, smetnje prepoznavanja poznatih osoba.
PSIHIJATRIJA:
Neuroze, depresije, duševna oboljenja, poremećaji ponašanja, zaostajanje u razvoju djece, ovisnos o lijekovima i alkoholu, reakcije na stres.
Simptomi : strah, tjeskoba, napetost, preznojavanje, poremećaji seksualnih doživljaja, javljanje sumnji u vjernost bračnog partnera, vraćanje u mislima na prošlost, osjećaj nesigurnosti i praznine, javljanje misli o tome da nas neko prati, progoni ili truje, da nam je život u opasnosti, javljenje zvukova ili glasova koje drugi ne čuju, nametanje neugodnih misli o materijalnoj propasti, o bolesti, misli o samouništenju, sklonost povlačenju u sebe, javljanje nerealnih misli o izuzetnim vlastitim vrijednostima ili o tome da smo drugačiji od drugih, da se mi mijenjamo ili da su se drugi izmjenili.
PSIHOLOGIJA:
Poremećaji odnos a sa voljenom osobama, nesuglasice u braku, psihička zamorenost i pad koncentracije, popuštanje u učenju, gubitak volje i interesa za rad, nesigurnost kod izbora bračnog partnera ili zanimanja, strah od ljudi, strah od otvorenog ili zatvorenog prostora, strah od gubitka svijesti na javnim mjestima, strah od zaraze, od ludila, od raka ili neke druge teške bolesti, poremećaj sna, prezasićenost lijekovima, otežano prilagođavanje na novu sredinu i sve tjelesne bolesti sa slabim reagiranjem na terapiju.
Ne znam je li ovo upućeno meni zbog prethodnog odgovora ali ovaj tvoj je totalno neukusan. Ja sam potpuno zdrav u tom pogledu.
Btw u Srbiji na RTS forumu za ovakav odgovor dobijaš opomenu u vidu brisanja posta a za nešto ozbiljnije čak i ban.
Molim te izbroj barem do 10 prije nego pošalješ ovakav odgovor.
-
Solana
Problema ima na svim granicama i uvijek ih je bilo:
- Moj prijatelj ulazi u BiH. Ljeto. Prethodno je nešto trgovao i kusur (50dm) ostavi u pasoš jer nije imao džepova na šorcu. Došli oni na granicu i predali pasoše cariniku, ovaj ode u kućicu, udari pečate i vraća ih. Moj prijatelj se tada sjeti onih 50dm, pogleda u pasoš i vidi da ih nema. Pita on carinika:
- Halo, gdje mi je odavde 50dm?
- ...... pa ne znam .... ništa tu nije bilo ....
- Kako nije čovječe, GDJE MI JE 50 DM? Ostavio sam ih prije pola sata u pasošu!
- Ma to ste se vi nešto prešli ... ništa tu nije bilo ...
- Mađari su jako bezobrazni prema Srbima. Ali ajd što su takvi prema Srbima, već su takvi i prema Mađarima iz Vojvodine. PA mrze ih još više nego Srbe.
Moj drug (Mađar iz Vojvodine) je bio u Segedinu i kad se vraćao zaustavi ga policija i hoće da mu piše kaznu jer mu je jedno štop svjetlo neispravno (u Mađarskoj je na snazi zakon da se i danju mora voziti sa uključenim svjetlima na automobilu).
Ovaj onako slučajno udari rukom po faru i svjetlo proradi. Kaže on policiji da je bio trpao previše robe u gepek i vjerovatno je malo zakačio žicu i da je evo sada sve u redu. Kaže njemu onaj pandur:
- A možete li vi izvaditi tu sijalicu iz fara da je pogledamo?
- Može, nema problema. Evo vam je!
A onaj policajac uze sijalicu i zafrlječi je iz sve snage na obližnju njivu i reče:
- Evo vidiš da ipak ne radi. Molim, kazna je 10.000 forinti!
E onda je srpska policija zauzvrat podjebavala mađarske vozače:
- Dobar dan! Imate li svu opremu?
- Imamo!
- Imate li džak pijeska u gepeku?
- Džak pijeska????!!! A što će mi to?
- Ako zaglavite u blato, da se možete izvući! Šta .... nemate? Kazna je .....
Ili:
- Dobar dan! Imate li svu potrebnu opremu?
- Imamo!
- Imate li najlonski džak?
- Najlonski džak? Nemamo! A šta će mi to?
- Ako naletite na putu na mrtvaca da možete da ga prekrijete dok ne dođe patrola na uvid ......
Na kraju je došlo do nekog većeg incidenta pa su se policije i carinici i na jednoj i na drugoj strani smirili (privremeno).
- Moj prijatelj ulazi u BiH. Ljeto. Prethodno je nešto trgovao i kusur (50dm) ostavi u pasoš jer nije imao džepova na šorcu. Došli oni na granicu i predali pasoše cariniku, ovaj ode u kućicu, udari pečate i vraća ih. Moj prijatelj se tada sjeti onih 50dm, pogleda u pasoš i vidi da ih nema. Pita on carinika:
- Mađari su jako bezobrazni prema Srbima. Ali ajd što su takvi prema Srbima, već su takvi i prema Mađarima iz Vojvodine. PA mrze ih još više nego Srbe.
Moj drug (Mađar iz Vojvodine) je bio u Segedinu i kad se vraćao zaustavi ga policija i hoće da mu piše kaznu jer mu je jedno štop svjetlo neispravno (u Mađarskoj je na snazi zakon da se i danju mora voziti sa uključenim svjetlima na automobilu).
Ovaj onako slučajno udari rukom po faru i svjetlo proradi. Kaže on policiji da je bio trpao previše robe u gepek i vjerovatno je malo zakačio žicu i da je evo sada sve u redu. Kaže njemu onaj pandur:
A onaj policajac uze sijalicu i zafrlječi je iz sve snage na obližnju njivu i reče:
- Imamo!
Ili:
- Imamo!
- Ako naletite na putu na mrtvaca da možete da ga prekrijete dok ne dođe patrola na uvid ......
Na kraju je došlo do nekog većeg incidenta pa su se policije i carinici i na jednoj i na drugoj strani smirili (privremeno).
- stickitout
Joj brate sto se ovo razvuklo, u pravu si solana. Treba da vidite kako Englezi, Francuzi, peti i deseti tretiraju "ostale" u zracnim lukama na granicama....hajde ba to im je posao "carinici".
Ima ta o carinicima jos od Biblije.
Ima ta o carinicima jos od Biblije.
- Fair Life
_____Nenadv24 wrote:Ne znam je li ovo upućeno meni zbog prethodnog odgovora ali ovaj tvoj je totalno neukusan. Ja sam potpuno zdrav u tom pogledu.
Btw u Srbiji na RTS forumu za ovakav odgovor dobijaš opomenu u vidu brisanja posta a za nešto ozbiljnije čak i ban.
_____Ne razumijem kako si se tako lako prepoznao mada "nije" tebi bilo upuceno, ali ako vec ocekujes odgovor...
_____Evo ti i odgovor u vezi sa tvojom tvojom zadnjom recenicom i u skladu sa meni upucenom primjedbom:
_____Meni koliko je poznato Bora Djordjevic jos nije banovan...[img]http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/61/2.jpg[/img] [color=white]_________[/color][color=red][b]Riblja Corba[/b][/color] wrote:Sve lepe stvari treba poceti ponedeljkom. Pa i pisanje uz vetar. To je nasa nacionalna disciplina – pisanje uz vetar i plivanje u govnima. Pesma "U govnima plivanje" je obrada pesme “Boris Spajder” grupe "Hu" i refren glasi "U govnima plivanje pravo je uzivanje", sto je takodje srpska nacionalna disciplina. Tako da je moj 18. album koga upravo snimam u studiju jedna sportska ploca. Trebalo je da se zove "Pisanje uz vetar, pljuvanje u vis, Sizifov posao i pubuna Goja (sa J)", ali to je mnogo dugacko i zvuci pretenciozno i previse intelektualisticki, tako da smo ostavili samo ono sto je razumljivo nasem coveku, ono sto on radi svaki dan – pisa uz vetar.
U pesmi "Srbin je lud" na koncertima publika peva horski sa nama stihove “Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubijes, on hoce opet”. To je takodje jedna od nasih nacionalnih osobina.
Jos je pokojni Jovan Raskovic (Bog da mu dusu prosti) rekao da su Srbi lud narod, sto je defakto tacno.
(...)
"Srbin je lud" moze da bude srpska himna, a crnogorsku sam vec napisao: "Gde god nadjes ladovinu, tu crnca posadi, tu je crnac navikao, ne voli da radi. Ni ja necu da radim, necu ni da pokusavam, ako me budu terali, ja cu da zabusavam."
(...)
_____

_____Ziv ti ja...
-
Nenadv24
Još kako su Grci ljubazni prema Makedoncima. Barem se sjećam od 1992-1998 da su ih propuštali kroz posebnu traku na granici a onda je slijedilo psihološko maltretiranje.Solana wrote:Problema ima na svim granicama i uvijek ih je bilo:
- Imamo!
Ili:
- Imamo!
- Fair Life
#84 Re: hehheheh
http://www.bhdani.com/arhiva/121/t212a.htm#b1dinash wrote:pa putuje se ... ja sam zbog balkanskih granicara zamrzio vozove.
novalicko, granicari su svuda isti. i nas pasos je, isto tako, posvuda vrijedan pola kurca.
-
dinash
#86 Re: hehheheh
Fair Life wrote:http://www.bhdani.com/arhiva/121/t212a.htm#b1dinash wrote:pa putuje se ... ja sam zbog balkanskih granicara zamrzio vozove.
novalicko, granicari su svuda isti. i nas pasos je, isto tako, posvuda vrijedan pola kurca.
pa znam ja to. zato si i ne uzimam za pravo kenjkati i kukati.
slovenci su ponekad PREVISE profesionalni. oces da vidis neprofesionalnost na djelu ... predji slovenacko italijansku granicu. ja sam prosli put bukvalno MOLIO curu u onoj kuchici da mi udari pecat na izlazu iz italije ... boli nju k.
-
Zadig
Solana wrote:Problema ima na svim granicama i uvijek ih je bilo:
- Imamo!
Ili:
- Imamo!
Solana je u pravu, svojevremeno sam svercovao neku robu za vrijeme sankcija u FRYU, sve normalno iz madjarske, od cokolada, do garderobe i higijene. Dokazno tvrdim da su madjari najgori carinici koje sam ja susreo u zivotu (a bio sam i u zatvoru, na jednoj granici). Vise puta mi se desilo da samo po 24 sata cekali da nas puste da izadjemo iz madjarske!!! Jednom smo cekali vjerujte mi 48 sati!!!!! Pa to je bio uzas, a bus pun svercera nece niko da izadje i da ode pjesice, ostade roba u busu.
Stoka jedna, a uzimali su po 1.000-2.000 maraka po autobusu ciste globe. Srbijanski cerinici po mozda 200-500 maximalno, kako kad, a nisu ni gnjavili puno jer su znali o cemu se radi. U dosta navrata bus se stavi sa strane i onda posalju onog naoruzanog vojnika da pazi da niko ne ode ili izadje iz busa.
Ako odbijemo da platimo previse para, onda nas komotno nakane da cekamo drugu smjenu, koja je mozda jeftiniija...uzas...
Mada i slovaci znaju biti stoka, jedan kreten nas je sjecam se SVE izbacio iz busa, postrojio kao jevreje, i krenuo da rovi po stvarima. Meni je trezio rakiju, kao imam ja rakiju, ali sam je sakrio
boze kretena
Kad sam ulazio u njemacku jednom s rajom mene nije htio da pusti, raja morala dalje a ja ceko bus za natrag, pokupio me jedan ceh i ja se vratio. sta ces... naviknes se da te tretiraju ko stoku.
A najbolji mi je bio slovenac kada mi je 97 rekao da sam ja iz banana republike
hebiga
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Zadig wrote: Solana je u pravu, svojevremeno sam svercovao neku robu za vrijeme sankcija u FRYU, sve normalno iz madjarske, od cokolada, do garderobe i higijene. Dokazno tvrdim da su madjari najgori carinici koje sam ja susreo u zivotu (a bio sam i u zatvoru, na jednoj granici). Vise puta mi se desilo da samo po 24 sata cekali da nas puste da izadjemo iz madjarske!!! Jednom smo cekali vjerujte mi 48 sati!!!!! Pa to je bio uzas, a bus pun svercera nece niko da izadje i da ode pjesice, ostade roba u busu.
Stoka jedna, a uzimali su po 1.000-2.000 maraka po autobusu ciste globe. Srbijanski cerinici po mozda 200-500 maximalno, kako kad, a nisu ni gnjavili puno jer su znali o cemu se radi. U dosta navrata bus se stavi sa strane i onda posalju onog naoruzanog vojnika da pazi da niko ne ode ili izadje iz busa.
Ako odbijemo da platimo previse para, onda nas komotno nakane da cekamo drugu smjenu, koja je mozda jeftiniija...uzas...
Mada i slovaci znaju biti stoka, jedan kreten nas je sjecam se SVE izbacio iz busa, postrojio kao jevreje, i krenuo da rovi po stvarima. Meni je trezio rakiju, kao imam ja rakiju, ali sam je sakrio![]()
boze kretena
Kad sam ulazio u njemacku jednom s rajom mene nije htio da pusti, raja morala dalje a ja ceko bus za natrag, pokupio me jedan ceh i ja se vratio. sta ces... naviknes se da te tretiraju ko stoku.
A najbolji mi je bio slovenac kada mi je 97 rekao da sam ja iz banana republike![]()
hebiga
-
Zadig
Hebiga pape, pa kako ce srpski narod pod nepravednim sankcijama bez cokolade?
Pravo da ti kazem ne znam da i jedna zemlja zeli da sprijeci kolicinu robe koja se kupi i iznese iz zemlje? Pogotovo ako je potrosacka roba.
Za uvoz je druga stvar.
POjma nisam imao za tu tablu iako sam tamo bio dosta puta, savisi na kom granicnom mozda.
Sada sam siguran da mozes iznjeti pun gepek cokolade, ali ga nece moci uvesti tako lako u zemlju u koju ulazis.....
Pa sta ako sam svero malo? Dje drugi vide problem, ja vidim priliku
Os me to sada osudjivat majke ti?
Dok se ne bunari sve je ok, legalno, kupis i prodas

Pravo da ti kazem ne znam da i jedna zemlja zeli da sprijeci kolicinu robe koja se kupi i iznese iz zemlje? Pogotovo ako je potrosacka roba.
Za uvoz je druga stvar.
POjma nisam imao za tu tablu iako sam tamo bio dosta puta, savisi na kom granicnom mozda.
Sada sam siguran da mozes iznjeti pun gepek cokolade, ali ga nece moci uvesti tako lako u zemlju u koju ulazis.....
-
Zadig
Hebiga pape, pa kako ce srpski narod pod nepravednim sankcijama bez cokolade?
Za uvoz je druga stvar.

Za uvoz je druga stvar.
- pape
Zadig wrote: Pa sta ako sam svero malo? Dje drugi vide problem, ja vidim priliku![]()
![]()
No, .... problematicno je to sto svjesno cinimo prestupe. Hajde i to je ljudski, ali ....... kad cinimo nesto protuzakonito, moramo biti spremni na sankcije ako budemo otkriveni.
Svi ti carinici rade svoj posao. Stavi ruku na srce i priznaj, koliko puta nam je i "progledano kroz prste". Tada kazemo, ... joj sto je dobar covo.
Kad nas klepe, onda su supci, stoka, mrze nas i ....... slicni epiteti.
- pape
Zadig wrote:Hebiga pape, pa kako ce srpski narod pod nepravednim sankcijama bez cokolade?
-
Zadig
Puno puta sam prosao dobro, sada kada sam uzoran gradjanin, nikada u zivotu nisam ni kupio vise od jedne steke cigara svejedno ili bocu viskija recimo u avionu prije sletanja i to. A nasa raja vidim i dalje steka li steka.pape wrote:Zadig wrote: Pa sta ako sam svero malo? Dje drugi vide problem, ja vidim priliku![]()
![]()
Ne pada mi na pamet da te "osudjujem", ..... uostalom i ja s vremena - na vrijeme prenesem nesto sto bih trebao prijaviti, a ipak to ne ucinim.
![]()
No, .... problematicno je to sto svjesno cinimo prestupe. Hajde i to je ljudski, ali ....... kad cinimo nesto protuzakonito, moramo biti spremni na sankcije ako budemo otkriveni.![]()
Svi ti carinici rade svoj posao. Stavi ruku na srce i priznaj, koliko puta nam je i "progledano kroz prste". Tada kazemo, ... joj sto je dobar covo.
Kad nas klepe, onda su supci, stoka, mrze nas i ....... slicni epiteti.
Yebiga, .... budimo realni.
Da rade svoj posao, to je tacno, ali da ga rade kako treba nista od sverca ne bi ni bilo.
Mada su meni smetala ta mita koja znaju biti nerealno visoka, omasti im se brk, i gotovo.
Mada dohakao sam ja nekima od njih. Odes fino vozom, i ima ona zona prije nego sto dodju carinici, a to je u stvari teritorija vojvodine, pa sve spakovano u kartonima, pa onda izbacis kartona iz voza, pa se oni kotrljaju, a okolne svinje i kokose krenu da bjeze od njih, a cigo jaran cak sa ficinim kombijem tamo i sve to potrpa prije carine, he he he. I ti udjes sa jednom kesom, sidjes u subotici, cigo te doceka i hajmo dalje.
Original kusturica, rahmetli mi dede partizana

evo ih ceta zvana "Kolektori"
uza specijalnost, skupljanje sveranih kutija, i prevoz frezom to obliznje stanice za voz
-
Nenadv24
A tek Bugari i Rumuni 1999.Zadig wrote:Solana wrote:Problema ima na svim granicama i uvijek ih je bilo:
- Imamo!
Ili:
- Imamo!
Solana je u pravu, svojevremeno sam svercovao neku robu za vrijeme sankcija u FRYU, sve normalno iz madjarske, od cokolada, do garderobe i higijene. Dokazno tvrdim da su madjari najgori carinici koje sam ja susreo u zivotu (a bio sam i u zatvoru, na jednoj granici). Vise puta mi se desilo da samo po 24 sata cekali da nas puste da izadjemo iz madjarske!!! Jednom smo cekali vjerujte mi 48 sati!!!!! Pa to je bio uzas, a bus pun svercera nece niko da izadje i da ode pjesice, ostade roba u busu.
Mada i slovaci znaju biti stoka, jedan kreten nas je sjecam se SVE izbacio iz busa, postrojio kao jevreje, i krenuo da rovi po stvarima. Meni je trezio rakiju, kao imam ja rakiju, ali sam je sakrio![]()
boze kretena
A najbolji mi je bio slovenac kada mi je 97 rekao da sam ja iz banana republike![]()
hebiga
-
Nenadv24
Nikad mi Bora Čorba nije bio drag.Fair Life wrote:_____Nenadv24 wrote:Ne znam je li ovo upućeno meni zbog prethodnog odgovora ali ovaj tvoj je totalno neukusan. Ja sam potpuno zdrav u tom pogledu.
_____Ne razumijem kako si se tako lako prepoznao mada "nije" tebi bilo upuceno, ali ako vec ocekujes odgovor...
_____Evo ti i odgovor u vezi sa tvojom tvojom zadnjom recenicom i u skladu sa meni upucenom primjedbom:
_____Meni koliko je poznato Bora Djordjevic jos nije banovan...[img]http://www.balkanmedia.com/magazin/kolumne/61/2.jpg[/img] [color=white]_________[/color][color=red][b]Riblja Corba[/b][/color] wrote:Sve lepe stvari treba poceti ponedeljkom. Pa i pisanje uz vetar. To je nasa nacionalna disciplina – pisanje uz vetar i plivanje u govnima. Pesma "U govnima plivanje" je obrada pesme “Boris Spajder” grupe "Hu" i refren glasi "U govnima plivanje pravo je uzivanje", sto je takodje srpska nacionalna disciplina. Tako da je moj 18. album koga upravo snimam u studiju jedna sportska ploca. Trebalo je da se zove "Pisanje uz vetar, pljuvanje u vis, Sizifov posao i pubuna Goja (sa J)", ali to je mnogo dugacko i zvuci pretenciozno i previse intelektualisticki, tako da smo ostavili samo ono sto je razumljivo nasem coveku, ono sto on radi svaki dan – pisa uz vetar.
U pesmi "Srbin je lud" na koncertima publika peva horski sa nama stihove “Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubijes, on hoce opet”. To je takodje jedna od nasih nacionalnih osobina.
Jos je pokojni Jovan Raskovic (Bog da mu dusu prosti) rekao da su Srbi lud narod, sto je defakto tacno.
(...)
"Srbin je lud" moze da bude srpska himna, a crnogorsku sam vec napisao: "Gde god nadjes ladovinu, tu crnca posadi, tu je crnac navikao, ne voli da radi. Ni ja necu da radim, necu ni da pokusavam, ako me budu terali, ja cu da zabusavam."
(...)
_____
_____Ziv ti ja...
A gdje nađe sve one citate imali ih još.
Last edited by Nenadv24 on 23/03/2005 14:26, edited 1 time in total.