NediM17 wrote:švecka (štokholm)- južnoafrička republika (kejp taun)
afto je bmw x5M
imal ko jaci?
zaklljučati temu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
NediM17 wrote:švecka (štokholm)- južnoafrička republika (kejp taun)
afto je bmw x5M
imal ko jaci?
Ta ruta je ispod 1.900 km, ako gledas do Sarajeva.forum@sh wrote:Hoćel to bombaši??![]()
Pitanje za ove delegate, može li kako Minhen-Peking za 18 sati, uz jednu piš-pauzu?? Sjedišta od svile i uz dvije hostese/maserke na zadnjem sjedištu?? Ne mogu ba da vjerujem šta pojedini pišu!![]()
![]()
Kol'ko nas je satralo u povratku iz Kaunasa (2200 km), tri dana sebi sam dolazio.
Živa istina.. meni je kad prolazim kroz BIH najdosadnije.. poslije BL južno dosada.. o hercegovini da ne govorim, nedođija.direstraits0078 wrote:Ta ruta je ispod 1.900 km, ako gledas do Sarajeva.Dalje, ne mozes porediti voznju i brzinu prelazenja udaljenosti kroz Njemacku, s bilo kojom cestom u Europi. Da ne govorimo o putovanju magistralnim cestama gdje se vozi sporo, s cestim kocenjima i neugodnim krivinama, sto automatski utjece na umor. Meni na putovanju iz DK do Sarajeva najsporija dionica prolazi kroz BiH. Ostalo se predje jako brzo kad se uzmu u obzir predjeni kilometri, pogotovo ako imas mocno vozilo.
I ja ne volim auto put bas dosadnocitroen xm wrote:Svaka čast za zamor, auto put i tempomat svakako manje zamore od BiH puteva. Ali nije mi jasno kako vam je dosadno voziti po BiH. Meni su te krivine, krajolici i sve što spada pod magistralne puteve veoma zabavno. Mene auto put smori.
na kojoj dionici? odvadi malo hljeba tiYapi Yapo wrote:jedan dan sam vozio dva dana
uh pomogne,kad nema guzveinsomnia78 wrote:Na autoputu skoro uvijek, osim kad su guzve i kad picimBarbaDue wrote:ja na svom putovanju nisam imao tempomat, interesuje me dali ga vozači koriste i koliko je od pomoći na dugim turama?
Pomogne puno
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Prosjek 142 kmh računajući naše gudure.atorniji putnik wrote:znam lika koji je za 14 sati stigao od esbjerga do sarajeva, sam.
2000 km, to mi je fascinantno i uvijek spominjem
i ja Moskva-Zagreb oko 2200km ponekad za 3satasparky wrote:Vrlo cesto vozim tim cestama kroz korusku, sloveniju, hrvatsku, a vrlo rijetko vidim te nisko letece objekte. Koruska ogranicenje 100-110, slovenija 100-130( rijetko), hrvatska 100-130. Do sad sam upratio da auta sa norveskim i svicarskim tablama idu prilicno brzo. Platim rucak svakom gdje hoce i kad hoce ko bude drzao 180-200 na tim dionicama. Ovi sto prelaze hiljade za par sati neka bacaju suplju na bhcuningu.
Uz to prosjek padne vrlo brzo jer osim sipanja goriva, pišanja, protezanja nogu, naplatnih kućica, vinjeta, granica, ima uvijek i poneko radilište, zastoj,.. .sparky wrote:Vrlo cesto vozim tim cestama kroz korusku, sloveniju, hrvatsku, a vrlo rijetko vidim te nisko letece objekte. Koruska ogranicenje 100-110, slovenija 100-130( rijetko), hrvatska 100-130. Do sad sam upratio da auta sa norveskim i svicarskim tablama idu prilicno brzo. Platim rucak svakom gdje hoce i kad hoce ko bude drzao 180-200 na tim dionicama. Ovi sto prelaze hiljade za par sati neka bacaju suplju na bhcuningu.
citroen xm wrote:Svaka čast za zamor, auto put i tempomat svakako manje zamore od BiH puteva. Ali nije mi jasno kako vam je dosadno voziti po BiH. Meni su te krivine, krajolici i sve što spada pod magistralne puteve veoma zabavno. Mene auto put smori.
Kako ce ti biti dosadno kad moras paziti na:citroen xm wrote:Svaka čast za zamor, auto put i tempomat svakako manje zamore od BiH puteva. Ali nije mi jasno kako vam je dosadno voziti po BiH. Meni su te krivine, krajolici i sve što spada pod magistralne puteve veoma zabavno. Mene auto put smori.
Nesto kontam ako sam ja uspio s Cliom 3 sa 75 KS da predjem 2.100 km za manje od 18 sati, zasto neko ne bi mogao s mnogo jacom masinom preci 2.000 km za 14 sati? Nije da sam 100% uvjeren da moze, ali ima dana kad nema toliko radova na cesti, kad saobracaj nije gust i kad se uhvati period dana u kojem nema guzve. Mislim da je moguce ako se posreci i s jakim autom. Mada se ne bih kladio.rekla-kazala wrote:Prosjek 142 kmh računajući naše gudure.atorniji putnik wrote:znam lika koji je za 14 sati stigao od esbjerga do sarajeva, sam.
2000 km, to mi je fascinantno i uvijek spominjem![]()
Neizvodljivo.
Vozim ( a ne vozim sporo )
-Od Zenice do B. Broda 1 i 50 min.
-granica min 10 min
-do Bregane 4 sata
-do Salzburga 7 i po sati
-do Meinza 1450 km oko 14 sati vožnje bez pauza.
Nema tog Laude koji će napraviti 2000 km za 14 sati.
Najbolje vrijeme koje sam postigao jedne nedelje od B. Kreuznach-a do Salzburga 580 km za 4 i po sata a skora cijelo vrijeme sam vozio 180 do 200 kmh.
117 km/h prosječna brzina i eto pređenih 2100 km za 18 sati,moguće ako si svu tu dionicu vozio auto putevimadirestraits0078 wrote:Kako ce ti biti dosadno kad moras paziti na:citroen xm wrote:Svaka čast za zamor, auto put i tempomat svakako manje zamore od BiH puteva. Ali nije mi jasno kako vam je dosadno voziti po BiH. Meni su te krivine, krajolici i sve što spada pod magistralne puteve veoma zabavno. Mene auto put smori.
- pse na cesti
- djecu na cesti
- hajvan (svih vrsta, dvonozni i cetveronozni) na cesti
- policijske zasjede na cesti
- udarne rupe na cesti
- hajvan za volanom koji ne upotrebljava signalne uredjaje prilikom mijenjanja smjera na cesti itd...
A ogranicenja su na jako mnogo dionica, od Bosanskog Samca ili Bosanskog Broda imas jako mnogo naseljenih mjesta i moras paziti na sve navedeno. Odatle prosjecna brzina ne ide preko 100 km/h ni u kom slucaju.
Nesto kontam ako sam ja uspio s Cliom 3 sa 75 KS da predjem 2.100 km za manje od 18 sati, zasto neko ne bi mogao s mnogo jacom masinom preci 2.000 km za 14 sati? Nije da sam 100% uvjeren da moze, ali ima dana kad nema toliko radova na cesti, kad saobracaj nije gust i kad se uhvati period dana u kojem nema guzve. Mislim da je moguce ako se posreci i s jakim autom. Mada se ne bih kladio.rekla-kazala wrote:Prosjek 142 kmh računajući naše gudure.atorniji putnik wrote:znam lika koji je za 14 sati stigao od esbjerga do sarajeva, sam.
2000 km, to mi je fascinantno i uvijek spominjem![]()
Neizvodljivo.
Vozim ( a ne vozim sporo )
-Od Zenice do B. Broda 1 i 50 min.
-granica min 10 min
-do Bregane 4 sata
-do Salzburga 7 i po sati
-do Meinza 1450 km oko 14 sati vožnje bez pauza.
Nema tog Laude koji će napraviti 2000 km za 14 sati.
Najbolje vrijeme koje sam postigao jedne nedelje od B. Kreuznach-a do Salzburga 580 km za 4 i po sata a skora cijelo vrijeme sam vozio 180 do 200 kmh.
Ja sam iskreno morao na posao tako da sam direktno otisao na posao sa puta ... inace ne vozim dugo , mislim vozim ali sa puno pauza , volim da uzivam u voznjicitroen xm wrote:Mene baš zanima da li su vas većina telike stipse pa vam je žao platiti hotel, motel ili neko prenoćište? Ili ste toliko napeti sa vremenom u šta čisto sumnjam? O kakvim vi hiljadama dnevno pričate? Podsjećate me na Turke koji iz Njemačke tako putuju u Tursku pa negdje u Srbiji završe životnu karijeru i obično povuku još par ljudi sa sobom u smrt.
Eeee... Kad bi se sve moglo isplanirati, posao bih ja citavih 24h prije. Ali... Shit happens, mlada luda glava, tj. obje.citroen xm wrote:Mene baš zanima da li su vas većina telike stipse pa vam je žao platiti hotel, motel ili neko prenoćište? Ili ste toliko napeti sa vremenom u šta čisto sumnjam? O kakvim vi hiljadama dnevno pričate? Podsjećate me na Turke koji iz Njemačke tako putuju u Tursku pa negdje u Srbiji završe životnu karijeru i obično povuku još par ljudi sa sobom u smrt.
Eto, moj board i navigacija lažu.direstraits0078 wrote:Ta ruta je ispod 1.900 km, ako gledas do Sarajeva.forum@sh wrote:Hoćel to bombaši??![]()
Pitanje za ove delegate, može li kako Minhen-Peking za 18 sati, uz jednu piš-pauzu?? Sjedišta od svile i uz dvije hostese/maserke na zadnjem sjedištu?? Ne mogu ba da vjerujem šta pojedini pišu!![]()
![]()
Kol'ko nas je satralo u povratku iz Kaunasa (2200 km), tri dana sebi sam dolazio.Dalje, ne mozes porediti voznju i brzinu prelazenja udaljenosti kroz Njemacku, s bilo kojom cestom u Europi. Da ne govorimo o putovanju magistralnim cestama gdje se vozi sporo, s cestim kocenjima i neugodnim krivinama, sto automatski utjece na umor. Meni na putovanju iz DK do Sarajeva najsporija dionica prolazi kroz BiH. Ostalo se predje jako brzo kad se uzmu u obzir predjeni kilometri, pogotovo ako imas mocno vozilo.
Nisam vozio. Ukucaj u Google, izbaci manje od 2.000 km.forum@sh wrote:direstraits0078 wrote:forum@sh wrote:Hoćel to bombaši??![]()
![]()
Kol'ko nas je satralo u povratku iz Kaunasa (2200 km), tri dana sebi sam dolazio.
Eto, moj board i navigacija lažu.Jesi vozio tu relaciju?
Kroz Mađarsku pucaš autoput do Budimpešte i dalje do Hrvatske, ne preko Mohacsa (i magistrale), i kroz Poljsku preko Lomže, ne Bialistoka, i tu imaš najmanje 350 km više. Al zato cruise uključiš, i vozi Miško..
A spavanje je uglavnom oko 30-35 € s doručkom.
Samo ti jarane kucaj i računaj, ja ti pišem iz ličnog iskustva. Ne budi partybreaker..direstraits0078 wrote: Nisam vozio. Ukucaj u Google, izbaci manje od 2.000 km.