Natur Parkett firma prevaranata
-
la espanola
#76 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Pa tako je i meni rekao, da ce se vjerovatno prebaciti na kantonalni.
Kako god, samo da hoce nesto napraviti mafa ako crmo iskreno ne ocekujem nista od ovih nasih
Sve sam vise ubjedjen da nikada necu vidjeti svoj novac i zato mi je u interesu da je prijavim gdje god mogu, na svakom nivou. Neki govore da postoji mogucnost da sutra ona ukoliko otvori firmu ili bude radila nehdje, sva njena sredstva bi se dijelila prevarenim musterijama ali da to moze trajati i vise godina. Ako neko ima savjet sta dalje uraditi neka predlozi
Kako god, samo da hoce nesto napraviti mafa ako crmo iskreno ne ocekujem nista od ovih nasih
Sve sam vise ubjedjen da nikada necu vidjeti svoj novac i zato mi je u interesu da je prijavim gdje god mogu, na svakom nivou. Neki govore da postoji mogucnost da sutra ona ukoliko otvori firmu ili bude radila nehdje, sva njena sredstva bi se dijelila prevarenim musterijama ali da to moze trajati i vise godina. Ako neko ima savjet sta dalje uraditi neka predlozi
-
stangla_angla
#77 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Juče je poslana (poštom) Krivična prijava sa dokumentacijom FUP odjel SKP - sektor kriminalističke policije, vjerovatno jos nije dostavljeno u FUP zbog poplava, zato sam i prepopručio sljedeće sedmice da zainteresovani odu u FUP radi prijavljivanja iste i eventualne predaje dokaza itd.
-
lumina
#78 Re: Natur Parkett firma prevaranata
I ja sam jedna od onih koje je Ilda Kukuljac prevarila, s tim sto meni duguje bas veliki iznos (5,000 KM). Dobila sam uvjeren ugovor i svu potrebnu papirologiju, ali to mi sad nista ne vrijedi. Rekla mi je neki dan da je bankrotirala i da namjerava otvoroti novu firmu pod tudjim imenom, jer je, kao, u tom poslu vec 15 godina i dobro joj je islo sve dosad. A saznala sam da je i firma koju je imala prije ove takodjer bankrotirala. Sramota je to sto i nakon svih krivicnih prijava protiv nje jos joj uvijek nije blokiran racun, sto nije privedena na saslusavanje i sto nije hitno pokrenut postupak protiv nje, vec joj se mjesecima omogicava da i dalje vara ljude. A ona je patoloski lazac i mislim da je zaista slucaj za psihijatriju.
-
probaaa
#79 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Koliko znam FMUP se nalazi u blizini Sloge i Hrvatske ambasade u Sarajevu. Idem tamo sutra da predam dokumentaciju...topowski wrote:Pozdrav, evo još jednog prevarenog. FMUP, gdje se nalazi?
-
lumina
#80 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Dakle, obavjestavam sve prevarene kupce da OBAVEZNO trebaju podnijeti krivicnu prijavu protiv Ilde Kukuljac u Policijskoj upravi Novo Sarajevo (dugacka crvena zgrada preko puta kasaren Marsal Tito) - to je jedino pravo mjesto za podizanje krivicne prijave. Cim na recepciji kazete zbog cega ste dosli, uhvatit ce se za glavu, jer kazu da im dnevno dodje 3-4 ljudi da prijave Ildu i njenu firmu Natur Parkett. Ima nas na desetine prevarenih. Policajci koji tamo rade su isfrustrirani cinjenicom da je prevarila tolike ljude, a hoda po gradu kao da se nista nije desilo. U policiji mi rekose da moramo pritisnuti Kantonalno tuzilastvo da hitno procesuira njen slucaj, sto ja i namjeravam uciniti, cim zaprime moj predmet. Upitno je da li cemo moci naplatiti ista od novca koji nam je uzela, ali nece moci izbjeci zatvorsku kaznu. Ako se ne pojavi na rocistu, automatski ce biti izdata potjernica za njom, a nece joj pomoci ni to ako pobjegne u drugu zemlju (o njenom bijegu ce biti obavijesten Interpol). Sve i da jeste u sedmom mjesecu trudnoce kao sto svima govori, sudjenje i zatvor nece moci izbjeci. U najboljem slucaju moze dobiti odgodu do sest mjeseci.
Zbog svih nas koji smo prevareni (a pojedincima duguje i po 25,000 KM, to su mi rekli u policiji), zbog svih onih koje i dalje vara, ili ih planira prevariti u buducnosti, vazno je da ustrajemo u namjeri da se ona procesuira, a njena imovina zaplijeni i na taj nacin se obestete ljudi koje je prevarila. Ono sto me najvise ljuti je to sto mi je prije samo desetak dana, pored 5,000 KM koje mi vec duguje, pokusala na prevaru uzeti jos 1,200 KM, iako je vec tad jako dobro znala da mi nece moci isporuciti parket, niti vratiti novac. Grozan je osjecaj kad znate da vas neko gleda u oci i laze, hladan kao spricer. Ne nasjedajte na price o tome da prodaje poslovni prostor koji je, kao, na njenom ocu, kako bi namirila dugove, jer mi nije podnijela niti jedan dokaz da taj prostor uopste postoji, niti da je u toku njegova prodaja (oglas i slicno).
Zbog svih nas koji smo prevareni (a pojedincima duguje i po 25,000 KM, to su mi rekli u policiji), zbog svih onih koje i dalje vara, ili ih planira prevariti u buducnosti, vazno je da ustrajemo u namjeri da se ona procesuira, a njena imovina zaplijeni i na taj nacin se obestete ljudi koje je prevarila. Ono sto me najvise ljuti je to sto mi je prije samo desetak dana, pored 5,000 KM koje mi vec duguje, pokusala na prevaru uzeti jos 1,200 KM, iako je vec tad jako dobro znala da mi nece moci isporuciti parket, niti vratiti novac. Grozan je osjecaj kad znate da vas neko gleda u oci i laze, hladan kao spricer. Ne nasjedajte na price o tome da prodaje poslovni prostor koji je, kao, na njenom ocu, kako bi namirila dugove, jer mi nije podnijela niti jedan dokaz da taj prostor uopste postoji, niti da je u toku njegova prodaja (oglas i slicno).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81 Re: Natur Parkett firma prevaranata
sva sreća mene bi prevarila za 200 da sam uzeo kod nje
u ovom slučaju moja sposobnost da sve što danas treba kupiti ostavim za sutra je zaista dobro došla
u ovom slučaju moja sposobnost da sve što danas treba kupiti ostavim za sutra je zaista dobro došla
- Truba
#82 Re: Natur Parkett firma prevaranata
dajte ba ko bi ono odrađivao vuče na low life 
-
lumina
#83 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ma ona i racuna na sporost sudova, ali prevarila se u racunu. Necu se smiriti dok je ne vidim iza resetaka, makar nikad ni dinara od nje ne dobila. I, samo da znate, ona redovno cita ove postove na forumu, sto mi je drago, jer joj zivac proradi kad vidi sta sve ljudi o njoj govore. Valjda misli da smo svi gomila idiota koje ona moze vuci za nos kako joj drago.
- bingov buraz
#84 Re: Natur Parkett firma prevaranata
fetishi su cudoBlack swan wrote:dajte ba ko bi ono odrađivao vuče na low life
- Truba
#85 Re: Natur Parkett firma prevaranata
ovaj tvoj post mi viče da nisi for reallumina wrote:Ma ona i racuna na sporost sudova, ali prevarila se u racunu. Necu se smiriti dok je ne vidim iza resetaka, makar nikad ni dinara od nje ne dobila. I, samo da znate, ona redovno cita ove postove na forumu, sto mi je drago, jer joj zivac proradi kad vidi sta sve ljudi o njoj govore. Valjda misli da smo svi gomila idiota koje ona moze vuci za nos kako joj drago.
takve konstrukcije reenica ne postoje ni u meksičkim sapunicama
kakav ba zatvor? može dobiti mjesec - dva istražnog... još trudna ovo ono... pa nije nikog ubila je moto našeg suda
nego okrenite se vi kamatarima
čujem da i od jačih firmi izvlače i 100 maraka ako fali a ne od jedne
ne znam kako je nazvati nežene
djl društvo jednog lopova natur parket
-
lumina
#86 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Taj defetizam i omogucava ljudima poput nje da budu na slobodi. Treba pribjegavati pravnim sredstvima i vrsiti pritisak na tuzioca, a ne primjenjivati fizicku silu. Preko 70 ljudi je prevareno, i ako svi budu vrsili konstantan priotisak na tuzioca, zvali ga svaki dan i raspitivali se o tom predmetu, nece ni on moci vjecno ostati pasivan. Svakako treba ukljuciti i medije, a to cu preuzeti na sebe. Na nju treba vrsiti pritisak sa svih strana, a ta prica niko joj nista ne moze je glupost - naravno da moze.
-
lumina
#87 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ah, da, i ne zaboravite slucaj Pelak - i ona je prevarila silne ljude, a gdje je sad? U zatvoru.
-
probaaa
#88 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Data izjava i prijava i na FMUP. Kao što sam i mislio, oni će to proslijediti Kantonalnom tužilaštvu, koje će uzeti FMUP izjavu i moju raniju izjavu koju sam dao u policiji Novo Sarajevo, te valjda i uraditi nešto. Nadam se da će u tužilaštvu uspjeti spojiti predmete u jedan objedinjeni slučaj, jer bi tek onda išlo brže... Svakako, adrese za prijave su poznate, dokumentaciju i dokaze u ruke, bujrum! 
Last edited by probaaa on 24/05/2014 22:20, edited 4 times in total.
-
Panasco
#89 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Definitivno se slažem sa tobom, ne treba popuštati, ovo jeste za zatvora...ima pravde ma kako spora bila, na kraju koliko znam gđa Pelak je dobila 20 godina zatvora, uzalud joj sav novac koji je pokrala, ona u njemu neće uživati.lumina wrote:Ah, da, i ne zaboravite slucaj Pelak - i ona je prevarila silne ljude, a gdje je sad? U zatvoru.
Ovo nije tačno...još jedna laž u nizu...ja sam razgovarao sa čovjekom koji je vlasnik prostora, on je iz Novog Pazara i došao je ovdje jer mu nije platila 4 - 5 mjesećnih renti...ubrzo nakon što je razgovarao sa mnom i kad je shvatio koliko je ljudi prevarila izbacio je iz prostora.lumina wrote:Ne nasjedajte na price o tome da prodaje poslovni prostor koji je, kao, na njenom ocu, kako bi namirila dugove, jer mi nije podnijela niti jedan dokaz da taj prostor uopste postoji, niti da je u toku njegova prodaja (oglas i slicno).
-
probaaa
#90 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ja se ponadao da je neka inspekcija nešta uradila, pa zatvorila prostor... C c c gdje živimo...Panasco wrote:Ovo nije tačno...još jedna laž u nizu...ja sam razgovarao sa čovjekom koji je vlasnik prostora, on je iz Novog Pazara i došao je ovdje jer mu nije platila 4 - 5 mjesećnih renti...ubrzo nakon što je razgovarao sa mnom i kad je shvatio koliko je ljudi prevarila izbacio je iz prostora.
Last edited by probaaa on 20/05/2014 14:23, edited 1 time in total.
-
Panasco
#91 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Jeste, sporo to ide skroz ali kad krene nema nazad. Sigurno je i gđa Pelak mislila da joj država ne može ništa, pa vidi je sad. Ovo je samo jedan primjer zašto treba o ovome pričati, ne šutiti, neka se zna i neka drugi ljudi ne nasjedaju na njene laži.
-
probaaa
#92 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Slažem se, idemo uraditi sve što se može...
Last edited by probaaa on 05/08/2014 20:16, edited 1 time in total.
-
lumina
#93 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Mislim da je njena taktika slijedeca - svim kupcima kojima je duzna prica pricu o nekakvom poslovnom prostoru koji se, kao, prodaje, kako bi im dala laznu nadu da ce za kojih mjesec-dva dobiti svoj novac natrag, a zapravo time samo kupuje vrijeme. Ne znam da li je to smislila sama, ili joj je savjetovao advokat, ali mogu samo pretpostaviti da je cilj da se to sve odugovlaci do poroda (ako je uopste trudna), jer pretpostavlja da ce je onda tuzilac ostaviti na miru najmanje 6 mjeseci. Poslovnog prostora nema i novac nece nikome vratiti, osim ako jos nekog u medjuvremenu ne prevari, sto joj sve teze ide (dosad je jedino tako i uspijevala vratiti jedan dio novca - uzme od mene 5,000, vama vrati jedan dio, drugi dio ostavi sebi, i sve tako). Sta joj je plan nakon toga, ne znam, ali znam da joj ne treba dati ni dana vremena.
Ona racuna na to da ce vecina ljudi radije biti strpljiva i sacekati koji mjesec kako bi im ona vratila novac nego sto ce se povlaciti po sudovima. Ali, ne nasjedajte na njena obecanja, ne dozvolite joj da vas prevari jos jednom (dovoljno nam je svima sto smo vec prevareni), vec koristite sva pravna sredstva koja vam stoje na raspolaganju. Podnesite krivicnu prijavu ako vec niste, zovite policiju nakon para dana da provjerite da li prijava dostavljena kantonalnom tuziocu, a onda na tuzioca vrsite pritisak da se taj predmet sto prije procesuira.
Ona racuna na to da ce vecina ljudi radije biti strpljiva i sacekati koji mjesec kako bi im ona vratila novac nego sto ce se povlaciti po sudovima. Ali, ne nasjedajte na njena obecanja, ne dozvolite joj da vas prevari jos jednom (dovoljno nam je svima sto smo vec prevareni), vec koristite sva pravna sredstva koja vam stoje na raspolaganju. Podnesite krivicnu prijavu ako vec niste, zovite policiju nakon para dana da provjerite da li prijava dostavljena kantonalnom tuziocu, a onda na tuzioca vrsite pritisak da se taj predmet sto prije procesuira.
-
Panasco
#94 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Naravno, ali je očito da od toga nema ništa...niti parketa niti novaca. Ko ne zna prilikom podnošenja krivične prijave, možete podnijeti zahtjev za potvrdom o podnošenju kriovične prijave, čisto da imate dokument da ste prijavu podnijeli za kasnije postupanje, da li prema medijima ili slično.
-
lumina
#95 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ne brinite, postoje razni nacini da se pravda ubrza...
-
la espanola
#96 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Da nije situacija kakva jeste rekao bih: Sto nas ima mashallah!!!
Pratim konstantno sta se desava, podnio prijavu na FMUP i ne znam trebam li sada otici i do N. Sarajeva ili oni to ujedine na kraju? Znam i da je FMUP kontaktirao ljude od kojih sam ostavio brojeve telefona a koji su takodjer prevareni a receno mi je da nazovem u srijedu da vidim sta su napravili.
Takodjer stojim svakome na raspolaganju ako treba neki vid pomoci, informacija ili bilo cega drugog cime bih mogao pridonijeti da se ova lazljivica zatvori
Pratim konstantno sta se desava, podnio prijavu na FMUP i ne znam trebam li sada otici i do N. Sarajeva ili oni to ujedine na kraju? Znam i da je FMUP kontaktirao ljude od kojih sam ostavio brojeve telefona a koji su takodjer prevareni a receno mi je da nazovem u srijedu da vidim sta su napravili.
Takodjer stojim svakome na raspolaganju ako treba neki vid pomoci, informacija ili bilo cega drugog cime bih mogao pridonijeti da se ova lazljivica zatvori
Last edited by la espanola on 21/05/2014 22:23, edited 1 time in total.
-
Panasco
#97 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Update:
Sad sam bio u MUP Novo Sarajevo i podigao Potvrdu o podnesenoj krivičnoj prijavi. Ovlaštena osoba u MUP-u mi je rekla da su predali Tužilaštvu veći broj predmeta koje su objedinili, te da se sve više i više ljudi javlja i podnosi krivične prijave. Naredne sedmice ću ih zvati da mi daju broj predmeta pod kojim se vodi u tužilaštvu kako bi se mogao tužioc kontaktirati.
Predlažem i drugim oštećenim osobama da, ako već nisu, podnesu krivične prijave, te da zatraže ove potvrde. Neko je spomenuo da će kontaktirati medije o ovim slučajevima prevare pa ne bi bilo loše da veći broj nas da eventualno zainteresovanom mediju dokaze o prevari.
Sad sam bio u MUP Novo Sarajevo i podigao Potvrdu o podnesenoj krivičnoj prijavi. Ovlaštena osoba u MUP-u mi je rekla da su predali Tužilaštvu veći broj predmeta koje su objedinili, te da se sve više i više ljudi javlja i podnosi krivične prijave. Naredne sedmice ću ih zvati da mi daju broj predmeta pod kojim se vodi u tužilaštvu kako bi se mogao tužioc kontaktirati.
Predlažem i drugim oštećenim osobama da, ako već nisu, podnesu krivične prijave, te da zatraže ove potvrde. Neko je spomenuo da će kontaktirati medije o ovim slučajevima prevare pa ne bi bilo loše da veći broj nas da eventualno zainteresovanom mediju dokaze o prevari.
-
Pjanic15
#98 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Potrebno je što prije da se pročuje po medijima, možda ima prevarenih ljudi koji su odustali od tog slučaja pa da znaju šta i kako da urade, te u vezi i ostalih propalih firmi koje je vodila, da se sve objedini.
-
lumina
#99 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Ja imam spreman tekst za medije, ali ne mogu jos nista poslati, jer su poplave svuda glavna tema, pa cekam da se to malo smiri. Ali bit ce uskoro.
-
lumina
#100 Re: Natur Parkett firma prevaranata
Danas su mi u Policijskoj upravi Novo Sarajevo rekli da sad sve krivicne prijave protiv Ilde Kukuljac idu jednom tuziocu, koji ce ih pridruziti prijavama koje je vec primio. U ponedjeljak je Tuzilastvu proslijedjeno 6 prijava, a moja i jos par drugih prijava koje su dobili u medjuvremenu ce biti proslijedjeni kad se saslusa osumnjiceno lice (moraju imati i njenu izjavu o svakoj krivicnoj prijavi). Zato jos jednom pozivam sve ostecene da obavezno podnesu krivicnu prijavu PU Novo Sarajevo - to vas nista ne kosta - da bi sto vise predmeta stiglo tuziocu u sto kracem vremenu i tako ga natjeralo da nesto poduzme. Uglavnom, ide to, iako mozda ne onom brzinom kojom bismo mi zeljeli, ali ipak se krece.