Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post Reply
Panzer_Daddy

#76 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Panzer_Daddy »

Postoji ali ima jedan problem.....

Devedestih se ubijalo da bi ovi sadasnji vladali i bili na vlasti,kada sam imao dvadeset- prije dvadeset ucestvovao sam u tome,licno meni se ne povlaci okidac vise.Najmanji je problem rijesiti oruzjem sve ovo sto se nakupilo crnine u dusi i u zivotu poslije devedestih ali sta cu ostaviti svojoj djeci u nasljedstvo? Miris baruta? Smrad osvete? Kao sto su meni ostavili? Bolje je da tuzilastvo napise 1000 stranica optuzbe u ime pravde nego da ja sa iskustvom devedestih- jedan metak ispalim zbog nepravde,bolje je da glasaci glasuju 1000 puta za pravog nego da se jedan metak ispali na pogresnog....

Poslije oktobra ili cemo biti pukovnici ili pokojnici...ne ovisi rezultat buducnosti nase o metku vec o peru i potpisu!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#77 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Genije wrote:Pa ne kontam šta je tvoja poenta, zato repliciram s tom činjenicom? :zoka:
A jbt ti ko padobranac, isto da nisi citao moju diskusiju sa Kaudersom. Vi profesore ko da se ucenik, a ne profesor, što bi rekao Nele Karajlić :D

Elem da ponovim u kratkim crtama, Kauders me optuzio da sam protiv demokratije, a po njegovoj logici stvari idu linearno ovim smijerom protiv demokratije-protiv Zapada i Amerike-za Rusiju.

Nakon moje replike da sam ipak prodemokratski raspolozen, ali da imam prigovore na formu demokratije u BiH i da ne znam zbog cega je Amerika po njegovom misljenju bastion iste, a Rusija nije, ti ulijeces sa pricom da nemas pojma sto to spominjem :D Eto drug :D

Sto se tice tvoje tvrdnje da je u Rusiji diktatura, to je isto negiranje demokratskog procesa, jer koliko ja znam Putin je dobio izbore, nisu ga nj'aki elektori birali :mrgreen:

A Americi za ulogu u pocetku jugoslovenske krize i rata- hvala, dabogda im se vratilo. Za ulogu u zaustavljanju rata, takodjer hvala.
akcid

#78 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by akcid »

Kosevsko_Hill wrote:Vrlo jednostavno pitanje - Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Sasvim jednostavan odgovor - NE!

I nema potrebe za raspravom i nadmudrivanjem "pametnjakovića" i lokalnih sveznalica, jer u "kulturi" BiH stanovništva nije poznato opiranje tlačenju vlastodržaca, naprotiv, još uvijek snažno odjekuje poruka "veži konja gdje ti aga kaže" :(

Nekoliko slučajeva, poput februarskih u nekoliko gradova Federacije, najviše je što BiH društvo može postići u svojim zahtjevima, a i to je učinio samo manji dio društva :(
LBVIEW

#79 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
Genije wrote:Pa ne kontam šta je tvoja poenta, zato repliciram s tom činjenicom? :zoka:
A jbt ti ko padobranac, isto da nisi citao moju diskusiju sa Kaudersom. Vi profesore ko da se ucenik, a ne profesor, što bi rekao Nele Karajlić :D

Elem da ponovim u kratkim crtama, Kauders me optuzio da sam protiv demokratije, a po njegovoj logici stvari idu linearno ovim smijerom protiv demokratije-protiv Zapada i Amerike-za Rusiju.

Nakon moje replike da sam ipak prodemokratski raspolozen, ali da imam prigovore na formu demokratije u BiH i da ne znam zbog cega je Amerika po njegovom misljenju bastion iste, a Rusija nije, ti ulijeces sa pricom da nemas pojma sto to spominjem :D Eto drug :D

Sto se tice tvoje tvrdnje da je u Rusiji diktatura, to je isto negiranje demokratskog procesa, jer koliko ja znam Putin je dobio izbore, nisu ga nj'aki elektori birali :mrgreen:

A Americi za ulogu u pocetku jugoslovenske krize i rata- hvala, dabogda im se vratilo. Za ulogu u zaustavljanju rata, takodjer hvala.
Kakva uloga u pocetku jugoslovenske krize? Jesu li mozda Ameri nagovorili drustvo umirucih srpskih pesnika na
donosenje Memoranduma o "resavanju srpskog pitanja" na stetu svih ostalih uzdajuci se u posrbljenu JNA pod vodstvom Slobe?Manite se vise teorija zavjere, historijske cinjenice su nedvosmislene- za svo sranje na prostoru blagopocivajuce SFRJ je kriva srpska politicka i vojna vrhuska. :izet:
grizly91

#80 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by grizly91 »

Genije wrote: To može reći samo onaj ko 95 nije bio u rovu i gledao američku avijaciju kako zaustavlja rat, dok su ruske trupe bile na grbavici. :roll:
Ruske trupe na Grbavici?????? Nisam za to čuo... To ti je isto kao da za par bh vehabijica u Siriji kažeš bosanske trupe u Damasku.
grizly91

#81 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by grizly91 »

Genije wrote:
mirsek wrote:Ne laskaj nam da smo americi bili vise od pijuna za globalno slaganje karata na ovim prostorima, jer da su htjeli pravdu ne bi prijetili da ce nas bombardovati ako produzimo prema banja luci pred kraj rata ili ovoliko godina poslije rata da pustaju blokade napretka drzave , negiranje genocida i aparthejd u RS-u.
Jebe mi se šta su htjeli, da oni nisu zaustavili rat, ko zna kad bi stao...
Sve što nam se dobro desilo u ratu došlo je od strane Amerike (primirja, odmicanje artiljerije, zabrana letenja...), a Evropu i arape je živo bolila čuna...
Hvala im.
E stvarno si "Genije" :D :D :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#82 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Kakva uloga u pocetku jugoslovenske krize? Jesu li mozda Ameri nagovorili drustvo umirucih srpskih pesnika na
donosenje Memoranduma o "resavanju srpskog pitanja" na stetu svih ostalih uzdajuci se u posrbljenu JNA pod vodstvom Slobe?Manite se vise teorija zavjere, historijske cinjenice su nedvosmislene- za svo sranje na prostoru blagopocivajuce SFRJ je kriva srpska politicka i vojna vrhuska. :izet:
Dajte ba ljudi okanite se vise mitomanije. Tim nacionalistickim pamfletom bi se mogla zadnjica obrisati da je interes Zapada bio da se ocuva Jugoslavija. Uostalom procitaj malo sta je americka vlada odgovorila kada je Ante Markovic trazio kredit koji bi u dobroj mjeri sacuvao ekonomsku stabilnost zemlje, nakon njegovih reformi? Evo da pomognem-kredit ne moze dobiti Federacija, samo republike!
Simptomaticno zar ne? I tema je otisla u corsokak ovim sto puta ponovljenim pricama! Ako nemate sta pametno za odgovoriti na temu, hajmo diskutovati o ovome na nekoj drugoj, ha ya.
Alfons Kauders

#83 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Alfons Kauders »

LBVIEW wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

CIA snajka CIA... ko nas bre zavadi... amerika kriva... itd itd itd

al putin je zato super

kao i onih 57 rahmetli ruskih placenika u lukavici i na zejtinluku
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#84 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ruske placenike poslala Vojska Ruske federacije? Jesu li bili odgovorni tadasnjem vojnom i politickom vrhu Ruske federacije? Da li je to bila oficijelna vojna formacija ruske vojske?

Ili je to bila grupa najvece mrake, psa rata, koji su dosli da pucaju za pare, pljackaju, pale, ubijaju zene i djecu?

Sta sad treba reci da je nasa vojska prisutna u Siriji zbog ovih mracnjaka koji idu dole da se bore za islamski emirat :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#85 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Genije wrote:
mirsek wrote: Pa stani malo jel janukovich skinut na izborima ili zapadno sponzorisanim protestima bez ikakvog legimiteta nove vlade da se nesto moze reci putinu za njegove reakcije poslije takve zapadno sponzorirane akcije.?
Jao ti razmišljanja. :-)
Pa šta sad Hrvatskoj se ne sviđa što je Željko izabran glasovima Bošnjaka ili što Hrvati ne mogu dobiti svoj entitet i zato ima pravo aneksirati Hercegovinu?
Odosmo u off, pa da završavamo: NIKO nema pravo da silom otima teritoriju suverenih država. Ni pod kojim okolnostima. I tačka.
A ko je Rusiji oteo Krim i poklonio ga Ukrajini? Sa druge strane cijela Hercegovina nikad nije bila u sastavu Hrvatske, izuzev za vrijeme NDH :D

A sta cemo sa Kosovom? I ono je oteto od suverene drzave :D
grizly91

#86 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by grizly91 »

Panzer_Daddy wrote:

Devedestih se ubijalo da bi ovi sadasnji vladali i bili na vlasti,kada sam imao dvadeset- prije dvadeset ucestvovao sam u tome,licno meni se ne povlaci okidac vise.Najmanji je problem rijesiti oruzjem sve ovo sto se nakupilo crnine u dusi i u zivotu poslije devedestih ali sta cu ostaviti svojoj djeci u nasljedstvo? Miris baruta? Smrad osvete? Kao sto su meni ostavili? Bolje je da tuzilastvo napise 1000 stranica optuzbe u ime pravde nego da ja sa iskustvom devedestih- jedan metak ispalim zbog nepravde,bolje je da glasaci glasuju 1000 puta za pravog nego da se jedan metak ispali na pogresnog....

Poslije oktobra ili cemo biti pukovnici ili pokojnici...ne ovisi rezultat buducnosti nase o metku vec o peru i potpisu!
Lijepi oktobar... I opet smo poslije njega svi pokojnici.
Uredu, demokratija je principijelno najbolji sistem vlasti ali da li zaista funkcioniše? Kako će funkcionisati u državi koja je toliko etnički podijeljena. Primjera radi, grad u kojem živim je na općinskim izborima izabrao načelnika po sistemu "ovaj je naš i njemu dajem glas" iako svi dobro znaju prošlost sadašnjeg načelnika. Još činjenica da je barem 70% populacije BiH nepismeno, debilno i zadrto do kosti...
Paranoid

#87 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Paranoid »

_BataZiv_0809 wrote:
A ko je Rusiji oteo Krim i poklonio ga Ukrajini? Sa druge strane cijela Hercegovina nikad nije bila u sastavu Hrvatske, izuzev za vrijeme NDH :D

Krim je srce Rusije...al u qrcu...Srbija nema suverenitet i malo obnovi gradivo i zapitaj se zasto. Granice Srbije kao i dokumenti su se u predhodnih 20 i kusur godina mijenjale nekoliko puta. Onaj ko je rodjen u Srbiji 1980 zna najbolje koliko puta je na njegovim dokumentima ime drzave promijenjena. Da pomognem (4X).

Lupetanje o Hercegovini i NDH su vrh tvog neznanja.
sluga_okupatora

#88 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by sluga_okupatora »

_BataZiv_0809 wrote:

Dajte ba ljudi okanite se vise mitomanije. Tim nacionalistickim pamfletom bi se mogla zadnjica obrisati da je interes Zapada bio da se ocuva Jugoslavija. Uostalom procitaj malo sta je americka vlada odgovorila kada je Ante Markovic trazio kredit koji bi u dobroj mjeri sacuvao ekonomsku stabilnost zemlje, nakon njegovih reformi? Evo da pomognem-kredit ne moze dobiti Federacija, samo republike!
Simptomaticno zar ne? I tema je otisla u corsokak ovim sto puta ponovljenim pricama! Ako nemate sta pametno za odgovoriti na temu, hajmo diskutovati o ovome na nekoj drugoj, ha ya.

Jbt sto je ovaj forum dobar, sreca da pratim redovno ovakve teme.

Ja citavo vrijeme mislio da je skup na Gazimestanu bio budjenje srpskog nacionalizma i uvertira u krvave agresije na Sloveniju, Hrvatsku i BiH kad ono ustvari Sloba napravio skup da namakne zirante Anti Markovicu posto su ga ameri ispalili za kredit :D

Znao sam da su ameri krivi za sve. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#89 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Paranoid wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Krim je srce Rusije...al u qrcu...Srbija nema suverenitet i malo obnovi gradivo i zapitaj se zasto. Granice Srbije kao i dokumenti su se u predhodnih 20 i kusur godina mijenjale nekoliko puta. Onaj ko je rodjen u Srbiji 1980 zna najbolje koliko puta je na njegovim dokumentima ime drzave promijenjena. Da pomognem (4X).

Lupetanje o Hercegovini i NDH su vrh tvog neznanja.
A tvoje znanje o Krimu je uvreda za pristojan dijalog. Srbija nema suverenitet, haj da i to cujem. Jos cemo doci do toga da se Srbija odvojila od Kosova :lol:

To sto se mijenjalo ime drzave ima veze sa sukcesijom drzava koju uredjuje Becka konvencija, a sa suverenitetom skoro da nema veze, a sa kontekstom u kojeg si ti postavio nema nikakve.

Sta je problem sa NDH? Da cujemo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#90 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

sluga_okupatora wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ja citavo vrijeme mislio da je skup na Gazimestanu bio budjenje srpskog nacionalizma i uvertira u krvave agresije na Sloveniju, Hrvatsku i BiH kad ono ustvari Sloba napravio skup da namakne zirante Anti Markovicu posto su ga ameri ispalili za kredit :D

Jah eto, Sloba je za Amerikance bio faktor stabilnosti i garant mira na Balkanu. Bar su ga tako zvali. Ne znam sta kazete na to.

Inace puno se robuje toj nacionalistickoj ikonografiji.

Pa eto u Barceloni svaki mjesec nacionalisticki skupovi poput tog na Gazimestanu. Hoce ljudi nezavisnost, ali nesto im se ne salje UNPROFOR,ne angazuje Banditerova komisija da kaze kako je Spanija u disoluciji itd... Ne znam kako vam je to promaklo, jer ocigledno mislite da je dovoljno povampiriti nacionalizam i da se drzava raspadne. Strani faktor je tu po vama ono nebitan. Lele lele :D
Paranoid

#91 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Paranoid »

_BataZiv_0809 wrote:
A tvoje znanje o Krimu je uvreda za pristojan dijalog. Srbija nema suverenitet, haj da i to cujem. Jos cemo doci do toga da se Srbija odvojila od Kosova :lol:

To sto se mijenjalo ime drzave ima veze sa sukcesijom drzava koju uredjuje Becka konvencija, a sa suverenitetom skoro da nema veze, a sa kontekstom u kojeg si ti postavio nema nikakve.

Ne pada mi na pamet da ti objasnjavam jer gluhom saptati, slijepcu namigivati, nema od toga hajra. Dzaba ti dokazi i cijeli spisi, dzaba ti provjerljivi sluzbeni podaci!
Samo ti i dalje izazivaj dežurne "sarkastičare" i neupitne tumače velikosrpske ideologije da se spontano utale i eto ti čopora, pa se s njima draufaj.

Mene ne mozes u to uvuc jer je narod koji branis spao na toliko niske grane da je jadno uopste citati "argumente" koje odasiljas na ovom forumu.
Alfons Kauders

#92 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Alfons Kauders »

grizly91 wrote:
Panzer_Daddy wrote:

Lijepi oktobar... I opet smo poslije njega svi pokojnici.
Uredu, demokratija je principijelno najbolji sistem vlasti ali da li zaista funkcioniše? Kako će funkcionisati u državi koja je toliko etnički podijeljena. Primjera radi, grad u kojem živim je na općinskim izborima izabrao načelnika po sistemu "ovaj je naš i njemu dajem glas" iako svi dobro znaju prošlost sadašnjeg načelnika. Još činjenica da je barem 70% populacije BiH nepismeno, debilno i zadrto do kosti...
vi omladinci morate shvatiti da mir nema alternativu :D ako mislite da ce nam biti bolje kad srusimo drzavu i pobijemo jos par stotina hiljada ljudi... :D prilicno sam siguran da nece - govorim iz iskustva :D

to sto sebi dajete za pravo da drugima odredjujete sta da misle je drugi par opanaka... vi pametni, svi ostali budale, budzetlije, nepismeni, zadrti, lopovi, fasisti itd...

i naravno, vazda se iza svega krije ideologija... prica o pravdi, postenju, drzte lopova... a onda nakon pet minuta teorije zavjera i mrznja prema svemu sto dolazi sa zapada

kurca graha
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#93 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Paranoid wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ne pada mi na pamet da ti objasnjavam jer gluhom saptati, slijepcu namigivati, nema od toga hajra. Dzaba ti dokazi i cijeli spisi, dzaba ti provjerljivi sluzbeni podaci!
Samo ti i dalje izazivaj dežurne "sarkastičare" i neupitne tumače velikosrpske ideologije da se spontano utale i eto ti čopora, pa se s njima draufaj.

Mene ne mozes u to uvuc jer je narod koji branis spao na toliko niske grane da je jadno uopste citati "argumente" koje odasiljas na ovom forumu.
Nemas sta za objasniti, makar sam bio jako radoznao da cujem objasnjenje kako to Srbija nema suverenitet jer je 4 puta mjenjala ime. Evo i ja sam rodjen u drzavi koja je promijenila ime, pa se opet zaklinjete u njenu opstojnost :bih: Naime na rodnom listu pise Zenica-SFRJ :thumbup:

Ne branim ja nikog, samo se trudim da ne robujem nacionalistickim premisama koje vam oduzimaju objektivnost. Toliko. Pozdrav :thumbup:
Paranoid

#94 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Paranoid »

Tvoj problem je sto tvoje tijelo obitava na jednom tlu, a mozak cirkulise na nebeskom carstvu ruskosrpske imaginarne imperije. Da si malo elokventniji pitao bi se zasto si cijeli zivot proveo u amneziji iz koje nikako da se iscupas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#95 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Paranoid wrote:Tvoj problem je sto tvoje tijelo obitava na jednom tlu, a mozak cirkulise na nebeskom carstvu ruskosrpske imaginarne imperije. Da si malo elokventniji pitao bi se zasto si cijeli zivot proveo u amneziji iz koje nikako da se iscupas.
Procitao si me :D
Alfons Kauders

#96 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:Tvoj problem je sto tvoje tijelo obitava na jednom tlu, a mozak cirkulise na nebeskom carstvu ruskosrpske imaginarne imperije. Da si malo elokventniji pitao bi se zasto si cijeli zivot proveo u amneziji iz koje nikako da se iscupas.
Ne radi se samo o tome - vidis da je forum pun ljudi koji vjeruju u bajke, komunjare, antiglobalisti, teoreticari zavjera. Oni "prilagodjavaju" cinjenice ideologiji, mada racionalne osobe rade upravo suprotno, tj. ideologiju prilagodjavaju cinjenicama.

Jednostavno paralelni svijet u kojem zapadom vladaju cionisticki gusteri koji hoce da nas istrijebe HAARPom i chemtrailsima, a s druge strane tata Putin je tu da nas zastiti.

Davno sam rekao da su teorije zavjere samo manifestacija dosta dubljih psiholoskih problema. Ljudi koji se navuku na tu dogmu jednostavno ne mogu biti produktivni i korisni clanovi drustva, barem ne bez dugotrajnog lijecenja.
sluga_okupatora

#97 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by sluga_okupatora »

_BataZiv_0809 wrote:
sluga_okupatora wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Jah eto, Sloba je za Amerikance bio faktor stabilnosti i garant mira na Balkanu. Bar su ga tako zvali. Ne znam sta kazete na to.

Inace puno se robuje toj nacionalistickoj ikonografiji.

Pa eto u Barceloni svaki mjesec nacionalisticki skupovi poput tog na Gazimestanu. Hoce ljudi nezavisnost, ali nesto im se ne salje UNPROFOR,ne angazuje Banditerova komisija da kaze kako je Spanija u disoluciji itd... Ne znam kako vam je to promaklo, jer ocigledno mislite da je dovoljno povampiriti nacionalizam i da se drzava raspadne. Strani faktor je tu po vama ono nebitan. Lele lele :D
Istina je ovo za Barcelonu ali tamo nacionalne stranke ne dijele kalase i papovke lokalnom stanovnistu na osnovu vjeroispovijesti, ne podsticu modne trendove tipa nosenja fantomki niti finansiraju sumarstvo u vidu postavljanja balvana na regionalnim putevima. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#98 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _BataZiv_0809 »

Tu se slazem i to je pravi argument. :thumbup: Zna se da su nase komsije isle "sadit krompir" na brdima oko Sarajeva, pa isli na obuke i dodjelu oruzja po osnovnim skolama, pa pred frku mnogo njih ode na "godisnji".

Ja se apsolutno slazem sa cinjenicom da je velikosrpski hegemonizam okidac raspada Jugoslavije, samo smatram da je nalogodavac izvana.
akcid

#99 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by akcid »

_BataZiv_0809 wrote:Ja se apsolutno slazem sa cinjenicom da je velikosrpski hegemonizam okidac raspada Jugoslavije, samo smatram da je nalogodavac izvana.
Slično mišljenje i ja imam, međutim - raspad Jugoslavije nije tema ovog pdf. :-)
_mufljuz_

#100 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?

Post by _mufljuz_ »

pa jeste - ne znas koja je tiranija gora - samo sto jedna hara citavim svijetom a druga unutar same sebe i tu ponegdje okolo :mrgreen:
Post Reply