Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post Reply
Itakoto

#76 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Itakoto »

hrasno38 wrote:
neregistrovan wrote:iako nije tema, da li neko zna, zasto se kod nas kao pocetak agresije uvijek navodi 4. april 1992 godine napadom na Sarajevo kad je opcepoznato da se napad cetnika na Bijeljinu i Bosanski Brod desio nekoliko dana ranije? zar Bijeljina i Bos. Brod nisu u Bosni, ili je samo Sarajevo Bosna ?
Zato sto je u Sarajevu pruzen prvi ozbiljan otpor agresoru i sto smo pohvatali snajperiste SDS-a po Holideju.
Cuj to? Znaci za pocetak agresije moras prvo pruziti otpor? U kojoj mjeri? Je li mora izaci 200 ili 2'000 ljudi pred agresora? Ne znam za ostatak BiH (vjerovatno je kod njih bilo i ranije) ali se je u Mostaru vec puskaralo i prije 4. aprila. 3. aprila (toliko o 4. aprilu kao pocetku rata i agresije) je izvrsen napad na kasarnu u Sjevernom logoru sa "rezervistima" iz CG pred kojom je eksplodirala cisterna. Ostatak ne bih komentarisao a ponajmanje komentare Katarine. :roll:
Last edited by Itakoto on 25/04/2014 14:54, edited 1 time in total.
bogumila

#77 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by bogumila »

OldMayor wrote:Pa realno u Sarajevu je naseljeno sigurno 50000 bivsih stanovnika Srbije, Novi Pazar, Prijepolje itd. Sto ne bi davali podrsku, njihov je. :D zezam se...

Jebe mi se ba za Vucica cetnika, kakve god politicke 'promjene da je dozivio, on je bio sa Seseljom, sa tim psihopatom tolike godine. Ne zaboravite i Dodika kakav je bio prije. Mirno pasce, a vidi ga sad.

Ja bih to sve drzao na distanci. Hoces u Sarajevo, ok dodji, ali prvo ides na groblja da odas pocast zrtvama, koje je tvoj narod tu sahranio, pa onda idi na cevape. Pa cemo onda da vidimo kakve su njegove namjere...
:izet: :izet: :izet: :izet:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#78 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Fakat @Katarina kako te nije sramota
Eto samo se Sarajevo odbranilo, samo je Sarajevo bilo pogodjeno ratom
Samo su Sarajlije ratovale i imali uspjeha
Znaci, il si bio u Sarajevu i farbao kosu kabasem il si u dimijama bjezao u svedsku, naravno prije toga bacivsi pusku cim je naisao jedan cetnik
Jebo uspjehe boraca sa ostalih ratista, jebo Tuzlake, Zenicane, Krajisnike, Mostarce, borce iz Teocaka, Gradačca, Gorazda, Srebrenice i Žepe, Zvornika, Olova, Kalesije, Živinica... 'ta će papci
Nemaju veze njihovi uspjesi, nema veze ko je napravio najvecu slobodnu teritoriju na pocetku rata. Samo je sarajevska raja ratovala
I poslije se cudite kad vas ljudi ne vole

I da savrseno je logicno za dan pocetka agresije uzeti datum odrzavanja mitinga u Sarajevu
To sto su "Arkanovci" 1Aprila zauzeli Bijeljinu nema veze sa agresijom

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
A gdje sam ja to napisala da se "samo Sarajevo branilo"? Daj mi taj citat da se samobanujem i to odmah.. Ovdje se "Sarajevu" prigovara suradnja sa JNA, neotpor, ulizivanje četnicima i šta sve ne. Utoliko je moj post bio reakcija na te i takve postove. Da se na takva način govorilo na primjer o Tuzli, reagirala bih isto, samo , kako nisam bila u Tuzli ne bi to bilo izravno svjedočenje, ali bih sirugno napisala da Tuzla nije pala isto kao što sam nekoliko puta u kontekstu napisala i istina je, da je Goražde grad heroj.
Slike su išle iz svih krajeva BIH, ali je Tv bila u Sarajevu i iz Sarajeva su linkom išli snimci, dakle većina.
Itakoto

#79 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Itakoto »

Pa se spustila na isti nivo i uzvratila istom mjerom ili sta?
KatarinaKosaca

#80 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

Itakoto wrote:Pa se spustila na isti nivo i uzvratila istom mjerom ili sta?
Kojom mjerom sam uzvratila? To što sam napisala kako smo (i to jedan miligram od svega) živjeli i branili se u Sarajevu? Koja je to mjera? A jeste pun mi je kufer patriotizma na daljinski. Da smo imali toliko boraca i patriota u ratu kao sad na netu bila bi BIH do Zemuna..

Neće mi nitko vrijeđati ratne drugove bilo da su na Kovačima, Barama ili živi.. najmanje netko ko rata nije vidio, a BIH vidi jednom u 5 godina. Sve na daljinski i na netu, onako komotno.
insomnia78

#81 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by insomnia78 »

Nisi nigdje bas tako formulisala al kad napises
Izgleda je osnovni grijeh sarajelija što su se branili, nisu u dimijama bježali iz svog grada tražeći azil u Skandinaviji da nam sad se**u o petriotizmu.
ispadne ko da su samo sarajlije ratovale a svi ostali razgulili u skandinaviju

Itakoto

#82 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Itakoto »

na ovaj nivo kad vec insistiras:
KatarinaKosaca wrote: Izgleda je osnovni grijeh sarajelija što su se branili, nisu u dimijama bježali iz svog grada tražeći azil u Skandinaviji da nam sad se**u o petriotizmu
KatarinaKosaca

#83 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Nisi nigdje bas tako formulisala al kad napises
Izgleda je osnovni grijeh sarajelija što su se branili, nisu u dimijama bježali iz svog grada tražeći azil u Skandinaviji da nam sad se**u o petriotizmu.
ispadne ko da su samo sarajlije ratovale a svi ostali razgulili u skandinaviju

Šta "ispade", a šta "ne ispade" stvar je tvoje percepcije. Ovdje se nije prigovaralo ništa ni tuzlacima, ni mostarcima, ni goraždanima, nego baš sarajlijama. A Sarajevo nije palo i to je činjenica. I pitanje je kakva bi općenito bilo sudbina BIH da je Sarajevo palo. Ako nisam tako formulisala, onda nemoj ti tako formulisati, živ bio. Jer je to , onda falsifikat i podmetanje koje radiš i nije ti prvi put.
KatarinaKosaca

#84 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

Itakoto wrote:na ovaj nivo kad vec insistiras:
KatarinaKosaca wrote: Izgleda je osnovni grijeh sarajelija što su se branili, nisu u dimijama bježali iz svog grada tražeći azil u Skandinaviji da nam sad se**u o petriotizmu
Jah i šta? ako si se našao u formulaciji, es tut mir leid. Sarajevo se obranilo i to izgleda nekome čak i smeta.
insomnia78

#85 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by insomnia78 »

Garant je smetnja u pitanju
:D
Nego tema je Vučko
Da se podsjetimo
Image

stakasa

#86 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
Jah i šta? ako si se našao u formulaciji, es tut mir leid. Sarajevo se obranilo i to izgleda nekome čak i smeta.
Jao patetike, jao manipulacije, jaH-a i latinskog. A zasluzila si ban zbog ovih dimija. Ali eto
Itakoto

#87 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Itakoto »

KatarinaKosaca wrote:
Ne pricam svapski tako dobro jer sam u Skandinaviji. :oops: Znas ti dobro sta smeta ali sorry really seems to be the hardest word. Nepotrebna diskusija jer si pored ostalog izgleda ustala i na lijevu nogu.
KatarinaKosaca

#88 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Jao patetike, jao manipulacije, jaH-a i latinskog. A zasluzila si ban zbog ovih dimija. Ali eto
Fino prijaviš post i gotovo. Nema niti jedne latinske riječi, a i da ima, ne znam šta je loše u tome. Opet neko sarajevsko preseravanje, jelda :D

Nisam ustala na lijevu nogu, previše sam dragih i bliskih ljudi izgubila u obrani ovog grada, previše sam se napatila kao aktivan učesnik obrane da bi mi netko sada o tome na daljinski sr**o.
Drinski

#89 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Drinski »

KatarinaKosaca wrote:
Nisam ustala na lijevu nogu, previše sam dragih i bliskih ljudi izgubila u obrani ovog grada, previše sam se napatila kao aktivan učesnik obrane da bi mi netko sada o tome na daljinski sr**o.
A zasto ti mslis da je svaki tvoj neistomišljenik bilo budzetlija bilo bosanac u Skandinaviji?
I kakve veze imaju dimije i slanje TV snimaka iz Sarajeva ili sta-ja-znam Gorazda sa autizmom sarajevskih politicara?
KatarinaKosaca

#90 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

Drinski wrote:A zasto ti mslis da je svaki tvoj neistomišljenik bilo budzetlija bilo bosanac u Skandinaviji?
I kakve veze imaju dimije i slanje TV snimaka iz Sarajeva ili sta-ja-znam Gorazda sa autizmom sarajevskih politicara?
Ispravi ovaj post, jer je ispalo napisano pod mojim nikom. Istrgnuti jednu rečenicu iz posta, konteksta može svatko. Nije nikakvo umjeće forumanja. Zašto tebi smeta obrana Sarajeva. Zašto negiraš obranu Sarajeva?
Da Sarajevo nije palo to nije mišljenje to je činjenica. Da je Sarajevo bilo u obruču to nije mišljenje nego činjenica.

I utoliko je negiranje tih fakata zloba, pakost i bezobrazluk, ako ne kompletna ignorantija.
insomnia78

#91 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by insomnia78 »

Ko je uopste negiro opsadu i odbranu Sarajeva?

stakasa

#92 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
Drinski wrote:A zasto ti mslis da je svaki tvoj neistomišljenik bilo budzetlija bilo bosanac u Skandinaviji?
Ispravi ovaj post, jer je ispalo napisano pod mojim nikom. Istrgnuti jednu rečenicu iz posta, konteksta može svatko. Nije nikakvo umjeće forumanja. Zašto tebi smeta obrana Sarajeva. Zašto negiraš obranu Sarajeva?
Da Sarajevo nije palo to nije mišljenje to je činjenica. Da je Sarajevo bilo u obruču to nije mišljenje nego činjenica.

I utoliko je negiranje tih fakata zloba, pakost i bezobrazluk, ako ne kompletna ignorantija.
Opet manipulises. Ne vidim da Drinskom smeta odbrana Sarajeva, ne negira je, bilo je u obrucu i to niko ne spori pa ni Drinski ...
Drinski

#93 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Drinski »

KatarinaKosaca wrote:

Znas sta, postoje neke stvari koje ja ne mogu shvatiti, evo recimo ne mogu da skuzim one Zenonove paradokse, ali ti ne mozes da shvatis slijedeće: SARAJEVSKI POLITICARI MISLE DA JE BOSNA OD BAŠČARŠIJE DO MARIN DVORA.
E pa nije, Bosna je i Krajina, Podrinje, Posavina, Hercegovina.
To naravno nema veza sa 1. korpusom ili recimo Vahom, nego sa sarajevskim politicarima, ali ti to izjednačavas.
Last edited by Drinski on 25/04/2014 15:36, edited 2 times in total.
insomnia78

#94 Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by insomnia78 »

Momak pita zasto se kao pocetak agresije uzima 4.April kad je, cinjenicno, agresija pocela prije, ovdje mu se navode nekakvi mitinzi i hvatanje snajperista po Sarajevu
I onda upadas ti sa svojom pricom kako se Sarajevo branili dok su drugi u dimijama bjezali u Skandinaviju i na osnovu snimaka iz sarajevske opsade dobijali azil
Uz svo duzno postovanje braniocima i narodu Sarajeva, nije Bosna samo Sarajevo, nije patnja i stradanje rezervisana samo za gradjane Sarajeva niti je samo Armija u Sarajevu biljezila uspjehe, čak naprotiv

KatarinaKosaca

#95 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Ko je uopste negiro opsadu i odbranu Sarajeva?

Pošto se znamo dugo na forumu i znam da znaš promijeniti mišljenje, čuti, saslušati bez obzira što se ni u čemu ne slažemo potrudih se
fostrere wrote:
japin_mutapi wrote:
i zato za ovu finu gradsku raju poruka - jebo vučića
Ja bih tu poruku poslao na pravu adresu, znaci ne "gradskoj raji" nego "sarajevskoj raji". Nije "gradska raja" mislila da su iznad Sarajeva banane, nego "sarajevska raja".
Drinski wrote:Ma, sarajevski autizam je najgora bolest u ovj drzavi.
Htjeli to priznati ili ne, Alija je dao krupne ustupke za cjelovito Sarajevo, a dobio je od tog Sarajeva, samo od "sake do lakta", zali boze ustupaka na racun drugih.
Drinski wrote:Kada kazes "mnogi drugi" vjerovatno mislis na one koji su slusali naredbe sarajevskih politicara, a na kraju su bili topovsko meso i biracka masina. Ako je tako, slazem se sa tobom.
Konjanik1 wrote: Mentalitet "raje". Kaze, ma raja je on. U biti ojebina koja ne zna sama artikulisati svoje misli i ciljeve.
Dakle, Sarajevo je glavni grad (da Bog dao nije, zaista bih voljela kao sarajka, iskreno), ali tu su insitucije, televizije, zvanična politika itd. Onda se , kao i u samom naslovu ironiziranje na temu "Sarajevo" svaljuje i na herojsku, ponaljam herojsku obranu ovog grada. Što je netko krao donacije sigurno moj rahmetli drug Š kojeg je granata na Marin Dvoru rastrgla kad se vraćao sa linije nije kriv. NIje kriv ni moj prijatelj iz djetinstva koji me vidio jedno jutro idao mi kiflu na Alfakovcu, taj dan je otišao na liniju, četnici su ga zarobili i ubili. I još puno bliskih i dragih ljudi. Onda se lijepo razluči. To je kao kad bih ja govorila da je Lipovača lopov, pa napisala "Bišćani". Međutim , glede Sarajeva i sarajlija to se radi zlonamjerno i svjesno.
KatarinaKosaca

#96 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Momak pita zasto se kao pocetak agresije uzima 4.April kad je, cinjenicno, agresija pocela prije, ovdje mu se navode nekakvi mitinzi i hvatanje snajperista po Sarajevu
I onda upadas ti sa svojom pricom kako se Sarajevo branili dok su drugi u dimijama bjezali u Skandinaviju i na osnovu snimaka iz sarajevske opsade dobijali azil
Uz svo duzno postovanje braniocima i narodu Sarajeva, nije Bosna samo Sarajevo, nije patnja i stradanje rezervisana samo za gradjane Sarajeva niti je samo Armija u Sarajevu biljezila uspjehe, čak naprotiv

Hajde ti fino pročitaj temu i uprati nit. Jer zaključak koji daješ je niđe veze. Početak agresije je bilo selo Ravno. Kasnije Bijeljina, malo kasnije selo Jezero kod Jajca itd..
Drinski

#97 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Drinski »

EVo tipa su neki dan sjekirom isjekli ko repu, i sta su preduzeli Fahra, Zlaka i Bakir? Umjesto da se cijela RS pokupuje kroz privatuzaciju, Arapi se vodaju po Sarajevu a u Žepu šalju ovce i krave itd. Bradarić veli da ce glasati za zakon o prebivalištu jer nije "talac koalicije 1 mart", i sta ce Zlaja uraditi tim povodom?
Od Mostara se pravi hrvatski stolni grad i sta će Bakir i Fahra povodom takvog nastojanja?
KatarinaKosaca

#98 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

Drinski wrote:To naravno nema veza sa 1. korpusom ili recimo Vahom, nego sa sarajevskim politicarima, ali ti to izjednačavas.
Onda si tako trebao napisati.
Banksy

#99 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Ko "ono" zna sta "gradska raja" i "sarajevska raja". Jest eto mislili smo da su banane pa smo ananasima krenuli u rat 4 Aprila i mandarine bacalai umjesto bombi. Sta ces ta glupa "sarajevska raja" je za razliku od mnogih gradova stala u odbranu svoga grada i sto je najvaznije, odbranila ga pa makar i vocnom salatom. I ne Katarina u starim kvartovima nego u svim kvartovima u Sarajevu se pripremala odbrana a poznato je da nisu napadnuti prvo strari kvartovi nego Dobrinja, Grbavica i Hrasno i mi se odbranismo "juznim vocem". I da mi nebi opet neko palamudio o Zelenim beretkama, Patriotskoj ligi itd Trg Heroja je odbranila "sarajevska raja" sa policijom i strakama na nogama. Katarina mada smo uvijek na suprotnim stranama u ovoj cemo biti uvijek na istoj jer pun mi je ku... ovih specijalaca sto su vec 4 April 92 gledali sa ARD-a i slicnih televizija.
Sto se tice Vucica on je predsjednik vlade susjedne nam drzave sa kojom smo krvavo ratovali i koja je izvrsila agresiju na BiH. Vucic se prije svega posvetio svojoj zemlji i cescenju govana u njoj. To sto je bio u glavi cetnik tada a mozda i sada zaboli me ako ima korektan odnos prema mojoj zemlji i pokusava na neki nacin da kaze "komsije smo ne moramo se voljeti ali moramo zivjeti jedni pored drugih i suradjivati". Meni takav Vucic odgovara. Pun mi je vise onih koji se konstatno hvataju za period rata i imam osjecaj da su najsretniji kad ovdje nista ne stima da bi mogli klicati "vidite kako smo mi pametni". Ovdje su najmanji problemi izmedju onih koji su u pravom smislu rijeci ratovali i pucali jedni na druge a probleme prave oni koji su na vlasti i metka nisu vidjeli u izvotu i oni koji ne zive u BiH a veci su kao patriote od svih onih koji nikad nisu dupetom mrdnuli iz ove zemlje.
Kad nas jedan jedini politicar Zeljko Komsic pokaze muda prema potoci Srbije i kaze im da ce dobiti po prstima pretrpi salve uvreda i kritika da je to nediplomatski da je to mahalaski itd itd. Nije se rodio ko je nama ugodio. I da sta vi svi ocekujete da ce sad svaki buduci politicar iz Srbije dolaziti i izvinjavati se. Pa i Njemacka je to uradila samo jednom a ne 1000 puta. Trebamo zivjeti dalje ali ne zaboraviti ono sto je bilo. Imamo lekciju koju smo nadam se naucili i nas najveci problem trenutno nije ni Srbija ni Hrvatska nego nasi domaci politicari i vanserijski lopovi koji nas drze u kamenom dobu a mi svake 4 godine iz prkosa ne znam prema kome zaokruzjemo da nam i sljedece 4 godine bez problema drze ruke u dzepovima. To su nasi problemi a ne Vucic.
Od riječi do riječi :thumbup:
KatarinaKosaca

#100 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by KatarinaKosaca »

Drinski wrote:EVo tipa su neki dan sjekirom isjekli ko repu, i sta su preduzeli Fahra, Zlaka i Bakir? Umjesto da se cijela RS pokupuje kroz privatuzaciju, Arapi se vodaju po Sarajevu a u Žepu šalju ovce i krave itd. Bradarić veli da ce glasati za zakon o prebivalištu jer nije "talac koalicije 1 mart", i sta ce Zlaja uraditi tim povodom?
Od Mostara se pravi hrvatski stolni grad i sta će Bakir i Fahra povodom takvog nastojanja?
Istina. I po čemu se ovo ima podvesti pod "Sarajevo" ili "sarajevska raja"?
Post Reply