Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazilu?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#76 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Kakvu je lekciju iz fudbala očitao Brazil Španiji prošle godine,ono je bilo strašno.
- Logovan
#77 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Nema nista od ovoga. Engleska ce pricekati jos "malo" na osvajanje SP-a.pirmin wrote:Godina 1966:
- Austrija pobijedila na Evroviziji
- Real Madrid uzeo tadasnju Ligu prvaka
- Atletico Madrid prvak Spanije
- Engleska prvak svijeta
- nKrkan
#78 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Milimetar slobodnog prostora za Špance bravo Mosa nek si me podsjetioMOSALJOZE wrote:Kakvu je lekciju iz fudbala očitao Brazil Španiji prošle godine,ono je bilo strašno.
-
Darkstorm
#79 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Ako cemo se voditi historijom, onda treba imati na umu da NIJEDNO svjetsko prvenstvo koje je odrzano na tlu dva americka kontinenta nije nikad osvojila nijedna europska drzava.
Po meni, prvi favorit je Brazil.
-
samkoF
#80 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Brazil je takodje po meni prvi favorit , igraju I lijepo I efikasno I na svom terenu , dakle prvi favorit.
-
Cybernetic
#81 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:54, edited 1 time in total.
- Šveđanin
#82 Re: Odg: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo
Samo da potvrdim svoj odgovor.Šveđanin wrote:Holandija.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
-
Darkstorm
#83 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Juniorska...Cybernetic wrote:Pobijedila je Jugoslavija na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Cileu 1987 godine.Darkstorm wrote:Ako cemo se voditi historijom, onda treba imati na umu da NIJEDNO svjetsko prvenstvo koje je odrzano na tlu dva americka kontinenta nije nikad osvojila nijedna europska drzava.
- motorna_pila
#84 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Slazem se.pink floydd wrote:Ja evo zadnjih 5 prvenstava, evropskih i svjetskih, uvijek švabama dajem najveće šanse. Mislim da ove godine mogu do kraja
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- zecko_kupuz
#85 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Kolumbija?
Ali imaju ljudi napadački potencijal, haman veći od Urugvaja, blizu Argentine. Plus, iskusan trener, nisu pod rezultatskim pritiskom, a i znaju iznenaditi druge jake J.Američke reprezentacije.
I ja nešto kontam da će se Evropljani izgubiti dole, nešto kao 2002. To je bio potop Evropskih velikana.
I ja nešto kontam da će se Evropljani izgubiti dole, nešto kao 2002. To je bio potop Evropskih velikana.
- cyprus
#86 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Al što ste svi tako negativni u vezi Engleske 
- MyTao
#87 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Ovo Italija lagano uzima 
- Logovan
#88 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Njima je polufinale plafon i dalje ne mogu.MyTao wrote:Ovo Italija lagano uzima
- Edin H.
#89 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Ako prestanu budalesati i vrate se korijenima - cuveni Catenaccio, na vrh glave mi je ovih spanskih cirkusanata i zonglera.MyTao wrote:Ovo Italija lagano uzima
-
benjamin1992
#90 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Pa dobro, zadnja 3 prvenstva su ispadali dva puta u polufinau i jednom izgubili u finalu. Nije to bas "prerano", barem nasim ocima gledamo. Iz njihove perspektive i jeste prerano.MOSALJOZE wrote:Švabe su nekako vazda favoriti,a uvijek ispadnu preranopink floydd wrote:Ja evo zadnjih 5 prvenstava, evropskih i svjetskih, uvijek švabama dajem najveće šanse. Mislim da ove godine mogu do kraja
Dok im je onog sminkera na klupi, sumnjam da ce osvojiti ista. A da ne spominjemo njemacke novinare i nevidjeni optimizam, koji cesto granici sa arogancijom. Sjecam se proslog eura, prije utakmice sa italijom kada je Bild najavio sastav Italije tako sto su im imena napisali u nekom avionu, aludirauci na to da idu kuci. A znamo sta im Balonja uradi...
Evo slike

-
mistek
#91 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Vjerujem da je Brazil prvi favorit za naslov. Iako ne volim njihovu reprezentaciju, elegantno su uzeli KK, kad igraju djeluju kao prava mašinerija, a prilično nesvojstveno za njih, odbrana im je najjači dio tima. Do polufinala im je put prilično otvoren, sumnjam da će imati probleme do te faze.
Nakon njih, vjerovatno je po ekipi najveći favorit Njemačka. Međutim, Njemci opet imaju tešku grupu, prolaskom idu vjerujem na neugodne Ruse, ali nakon toga opet ne bi trebali imati neki aman zaman težak zadatak. Problem bi mogao nastati ako u grupi ne izvuku prvo mjesto.
Za Španiju ne vjerujem da može dotaći vrh opet. Selektor im pametno mijenja i svjestan je da ono što je prolazilo prije 4 godine sad neće moći. Međutim, sumnjam da mogu do samog kraja. Iako, i oni će vjerovatno veoma lahko do polufinala.
Ko posljednjeg polufinalistu, s obzirom na raspored, a i snagu, ja vidim Belgiju. Iako bi taj put bio baš preko trnja (Portugal, Argentina u nekoj realnoj varijanti), ali vjerujem da imaju kvalitet za to. Otići do kraja? To i ne baš.
Od ostalih reprezentacija, smatram da će Holanđani ispasti već u grupi (Španija i Čile su bolje reprezentacije), baš kao i Engleska (Italija i Urugvaj). Čile nažalost ide na Brazil i tu im je kraj, a Talijani sumnjam da mogu opet da se saberu i idu do finala. Smatram da im je četvrtfinale maksimum ovaj put. Argentina bi mogla razočarati već u osmini finala, a u četvrtfinalu najdalje. Francuzima se nikad ne zna. Međutim, i ako budu na nekom realnom nivou, četvrtfinale je maksimum. Portugal bi ovaj put trebao biti dosta bezopasan, jer se sve previše svelo na onog vanzemaljca. Mislim da će četvrtfinale dohvatiti i neko između Kolumbije i Grčke, ko bude išao na Urugvaj u osmini finala.
Nakon njih, vjerovatno je po ekipi najveći favorit Njemačka. Međutim, Njemci opet imaju tešku grupu, prolaskom idu vjerujem na neugodne Ruse, ali nakon toga opet ne bi trebali imati neki aman zaman težak zadatak. Problem bi mogao nastati ako u grupi ne izvuku prvo mjesto.
Za Španiju ne vjerujem da može dotaći vrh opet. Selektor im pametno mijenja i svjestan je da ono što je prolazilo prije 4 godine sad neće moći. Međutim, sumnjam da mogu do samog kraja. Iako, i oni će vjerovatno veoma lahko do polufinala.
Ko posljednjeg polufinalistu, s obzirom na raspored, a i snagu, ja vidim Belgiju. Iako bi taj put bio baš preko trnja (Portugal, Argentina u nekoj realnoj varijanti), ali vjerujem da imaju kvalitet za to. Otići do kraja? To i ne baš.
Od ostalih reprezentacija, smatram da će Holanđani ispasti već u grupi (Španija i Čile su bolje reprezentacije), baš kao i Engleska (Italija i Urugvaj). Čile nažalost ide na Brazil i tu im je kraj, a Talijani sumnjam da mogu opet da se saberu i idu do finala. Smatram da im je četvrtfinale maksimum ovaj put. Argentina bi mogla razočarati već u osmini finala, a u četvrtfinalu najdalje. Francuzima se nikad ne zna. Međutim, i ako budu na nekom realnom nivou, četvrtfinale je maksimum. Portugal bi ovaj put trebao biti dosta bezopasan, jer se sve previše svelo na onog vanzemaljca. Mislim da će četvrtfinale dohvatiti i neko između Kolumbije i Grčke, ko bude išao na Urugvaj u osmini finala.
- House
- Edin H.
#93 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Ma jok, zveknuce ih Hrvati, ne spremaju se ko nasi po kafanama, odose ljudi u Austriju na planinu, jos uveli fintu s ledom da se prije oporaveHouse wrote:Brazil 100%
- Kemal Malovčić
#94 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Jedna od ovih nadam se: Argentina, Kolumbija, Brazil.
Ako ne oni, onda Njemačka. Španija i Italija će isto vrebati.
Također se nadam da će u grupama odmah ispasti: Francuska i Engleska.
Ako ne oni, onda Njemačka. Španija i Italija će isto vrebati.
Također se nadam da će u grupama odmah ispasti: Francuska i Engleska.
- House
#95 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Edin H. wrote:Ma jok, zveknuce ih Hrvati, ne spremaju se ko nasi po kafanama, odose ljudi u Austriju na planinu, jos uveli fintu s ledom da se prije oporaveHouse wrote:Brazil 100%
- cyprus
#96 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
DaBogda i KostarikuMyTao wrote:Ovo Italija lagano uzima
-
PeppermintSA
#97 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Nadam se da će Španija uzeti kako bi zaokružila 4 velika takmičenja zaredom i potvrdila da je najbolja reprezentativna generacija u istoriji ovog sporta

- Amir_sabanovic
#98 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Jedva su prošli Island, kako da zveknu Brazil...Edin H. wrote:Ma jok, zveknuce ih Hrvati, ne spremaju se ko nasi po kafanama, odose ljudi u Austriju na planinu, jos uveli fintu s ledom da se prije oporaveHouse wrote:Brazil 100%
- pirmin
#99 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Od susjeda ocekujem najmanje cetvrtfinale. Totalno lose su odigrali kvalifikacije, mislim da ce biti tempirani
na prvenstvu. Imaju ekipu koja je kvalitetom sigurno medju prvih 16 na svijetu.
Svabe su mi zagonetka. Na jednoj strani povrede i slaba forma, neustimana masinerija pancera ali opet kad skontam-pojam
su turnirske ekipe. Ili ispadaju u grupi ili gube u finalu. Ne vidim trecu opciju.
Spanija, Brazil i Argentina...ovdje je ekipa koja dize trofej. Volio bih da to bude neko egzotican, mi
ili Urugvaj recimo
al bilo bi to ravno najvecem mogucem cudu. Moze da se desi da neko od njih zakaze ali sve 3 nece sigurno.
Krajnji tip...
Finale Brazil-Argentina
Prvak: Argentina
.
na prvenstvu. Imaju ekipu koja je kvalitetom sigurno medju prvih 16 na svijetu.
Svabe su mi zagonetka. Na jednoj strani povrede i slaba forma, neustimana masinerija pancera ali opet kad skontam-pojam
su turnirske ekipe. Ili ispadaju u grupi ili gube u finalu. Ne vidim trecu opciju.
Spanija, Brazil i Argentina...ovdje je ekipa koja dize trofej. Volio bih da to bude neko egzotican, mi
al bilo bi to ravno najvecem mogucem cudu. Moze da se desi da neko od njih zakaze ali sve 3 nece sigurno.
Krajnji tip...
Finale Brazil-Argentina
Prvak: Argentina
.
Last edited by pirmin on 11/07/2014 19:17, edited 2 times in total.
-
Darkstorm
#100 Re: Koja ce reprezentacija osvojiti Svjetsko prvenstvo Brazi
Argentina nece osvojiti sigurno.Ne znam zasto bi sanse Urugvaja bile ravne cudu ? Prosli put su pokazali kakva su ekipa.