zateznistub wrote:
A zivota ti, na cemu to danasnja BiH i ostale zemlje u okruzenju zive? Cime danas mazu oci?
Meni su mazali oci besplatnm stanovima, zdravstvenim osiguranjem, sigurnijim zaposljenjem, dobijenim stanovima....
Čime danas mažu oči?
Citirao si gore mene kada sam pisao o našem političkom uređenju koje nema veze s normalnom državom, logično da će živjeti na kreditima a rat i Dejtonski sporazum su glavna dva uzroka blokade progresa ove države. BiH ima dosta preduvijeta da postane sasvim normalna država. Imamo šume, prirodne ljepote, kulturno - historijske građevine, olimpijske planine, džunglu, zbog Neuma smo članica raznih grupacija, gastronomska ponuda sasvim solidna, vjerski turizam, seoski turizam bi se mogao razviti bolje nego igdje drugo, rijeka imamo koliko hoćemo dakle i energije, iskopavaju pomalo i naftu, geografski smo na dobro poziciji jer smo između nekih '' istoka i zapada '', solidni festivali, firme koje izvoze u EU i ostatku svijeta, '' piramide '' itd ... Sve se kod na gleda previše crno zbog politike ali realno imamo šta za ponuditi samo da je normalnija situacija i iskorijenjena korupcija i Bosna bi mogla biti u koliko - toliko vjeri samoodrziva zemlja.
Besplatnim stanovima za članove partije ? Zdravstvo je bilo solidno, dobro i tu se nema šta prigovarati. Sigurnijim zaposlenjem kad su posao za jednog čovjeka radila trojica pa su se dizali krediti da se može sve poplaćati ? Sve je to produkt zajmova koji su na kraju i došli glave Jugoslaviji. Da se nisu dizali Jugoslavija bi se raspala puno prije u krvavom ratu.