Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
zateznistub

#76 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

VCorp wrote: Jest gradio dok je bilo komunističkih zemalja i Zapada da daju kredite koje jugoslavensko tržište nije moglo pokriti. Šta je bilo kad su rekli da više nema živjeti na tuđim parama ? Onda su neki pokazali svoja prava lica i zaboravili na bratstvo i jedinstvo. Jugoslaviju su na okupu samo pare drzale, cim je nestalo para nastupilo klanje.
Da, drug moj, gradio je od para komunistickih zemalja i zapada. GRADIO

Ovi danasnji su itekako para dobili kroz kojekakve donacije. mozda procentualno i vise nego juga. I gdje te pare zavrsise?

Po kojekakvim poljinama, i raznim lokacijama gdje danasnji gadovi grade svoje vile a isti do jucer nu tupave stale nisu imali...
webby-x

#77 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by webby-x »

zateznistub wrote:Po kojekakvim poljinama, i raznim lokacijama gdje danasnji gadovi grade svoje vile a isti do jucer nu tupave stale nisu imali...
Nemoj tako, imao je Lagumdžija i prije i poslije rata.
Ipak je on član crvene buržoazije.
zateznistub

#78 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

webby-x wrote:
zateznistub wrote:Po kojekakvim poljinama, i raznim lokacijama gdje danasnji gadovi grade svoje vile a isti do jucer nu tupave stale nisu imali...
Nemoj tako, imao je Lagumdžija i prije i poslije rata.
Ipak je on član crvene buržoazije.
Koliko ja znam, a znam podosta, nije Lagumdžija jedini tamo. I da jeste imao, i jeste bio dio "crvene buržoazije". Problem su i one ostale komsije koje to nisu bili prije... :wink: Da ne pominjem oslale lokalitete po susjednim domovinama i drzavama. Pa zrakni samo imanje peCjednika im lijepe njiove ( i on bješe dio burzoazije, general čak JNA), pa preCjednika ADz-a-a i slicne...
webby-x

#79 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by webby-x »

zateznistub wrote:Problem su i one ostale komsije koje to nisu bili prije... :wink:
A nisu ti prije rata bili problem komunisti koji su sagradili
vile po moru? Pa i danas imaš čitava naselja od Neuma do
Rabe gdje obitavaju bivši partijski dužnosnici.

Dakle, kralo se i prije i danas.
Samo danas ne krade jedan Partija nego njih više.
homega

#80 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

webby-x wrote:
zateznistub wrote:Problem su i one ostale komsije koje to nisu bili prije... :wink:

Nekad, kad se kralo, krali su svi. Danas kradu samo povlašteni.
Nekad, kad se kralo, i gradilo se za sve. Danas se gradi samo za sebe i za povlaštene.
Leons

#81 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Nikad više Tito u zemlju bosansku, jebo on svoju majku i lozu masonsku...

VCorp

#82 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

zateznistub wrote:
VCorp wrote: Jest gradio dok je bilo komunističkih zemalja i Zapada da daju kredite koje jugoslavensko tržište nije moglo pokriti. Šta je bilo kad su rekli da više nema živjeti na tuđim parama ? Onda su neki pokazali svoja prava lica i zaboravili na bratstvo i jedinstvo. Jugoslaviju su na okupu samo pare drzale, cim je nestalo para nastupilo klanje.

Ovi danasnji su itekako para dobili kroz kojekakve donacije. mozda procentualno i vise nego juga. I gdje te pare zavrsise?

Po kojekakvim poljinama, i raznim lokacijama gdje danasnji gadovi grade svoje vile a isti do jucer nu tupave stale nisu imali...
Gradio je i vas kupovao s tim, niste vidjeli da je neodrziva Jugoslavija koja zivi na kreditima i zajmovima. Zato se i raspala, a ti to ne vidiš jer su ti oci zamagljene njegovom propagandom a da te neko obmanuo to se ne priznaje.
Uređenje BiH i uređenje Jugoslavije te politicka moc nemaju veze jedno s drugim. Trebas nesto praviti, Tito kaze moze i ko god se protivi ide u zatvor i neprijatelj je drzave a danas te blokiraju Srbi ili Hrvati jer im je to demokratsko pravo dato od Amerikanaca u Dejtonu. Da je normalno uredjenje BiH bile bi neke druge priče, ovo je unikatan sistem koji podsjeca na ludjacku kosulju.

Mogli su dobiti više para ali danas je sve i skuplje. Daleko od toga da zelim braniti ove lopove, samo vi previše idealizirate Jugoslaviju i mislite da vam je vise dala nego uzela a u realnosti je obrnuto.
homega

#83 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Izmilili džamijski i crkveni miševi i cvile...
zateznistub

#84 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

VCorp wrote:
zateznistub wrote:

Gradio je i vas kupovao s tim, niste vidjeli da je neodrziva Jugoslavija koja zivi na kreditima i zajmovima. Zato se i raspala, a ti to ne vidiš jer su ti oci zamagljene njegovom propagandom a da te neko obmanuo to se ne priznaje.
Uređenje BiH i uređenje Jugoslavije te politicka moc nemaju veze jedno s drugim. Trebas nesto praviti, Tito kaze moze i ko god se protivi ide u zatvor i neprijatelj je drzave a danas te blokiraju Srbi ili Hrvati jer im je to demokratsko pravo dato od Amerikanaca u Dejtonu. Da je normalno uredjenje BiH bile bi neke druge priče, ovo je unikatan sistem koji podsjeca na ludjacku kosulju.

Mogli su dobiti više para ali danas je sve i skuplje. Daleko od toga da zelim braniti ove lopove, samo vi previše idealizirate Jugoslaviju i mislite da vam je vise dala nego uzela a u realnosti je obrnuto.
A zivota ti, na cemu to danasnja BiH i ostale zemlje u okruzenju zive? Cime danas mazu oci?
Meni su mazali oci besplatnm stanovima, zdravstvenim osiguranjem, sigurnijim zaposljenjem, dobijenim stanovima....

Čime danas mažu oči?
VCorp

#85 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

zateznistub wrote: A zivota ti, na cemu to danasnja BiH i ostale zemlje u okruzenju zive? Cime danas mazu oci?
Meni su mazali oci besplatnm stanovima, zdravstvenim osiguranjem, sigurnijim zaposljenjem, dobijenim stanovima....

Čime danas mažu oči?
Citirao si gore mene kada sam pisao o našem političkom uređenju koje nema veze s normalnom državom, logično da će živjeti na kreditima a rat i Dejtonski sporazum su glavna dva uzroka blokade progresa ove države. BiH ima dosta preduvijeta da postane sasvim normalna država. Imamo šume, prirodne ljepote, kulturno - historijske građevine, olimpijske planine, džunglu, zbog Neuma smo članica raznih grupacija, gastronomska ponuda sasvim solidna, vjerski turizam, seoski turizam bi se mogao razviti bolje nego igdje drugo, rijeka imamo koliko hoćemo dakle i energije, iskopavaju pomalo i naftu, geografski smo na dobro poziciji jer smo između nekih '' istoka i zapada '', solidni festivali, firme koje izvoze u EU i ostatku svijeta, '' piramide '' itd ... Sve se kod na gleda previše crno zbog politike ali realno imamo šta za ponuditi samo da je normalnija situacija i iskorijenjena korupcija i Bosna bi mogla biti u koliko - toliko vjeri samoodrziva zemlja.

Besplatnim stanovima za članove partije ? Zdravstvo je bilo solidno, dobro i tu se nema šta prigovarati. Sigurnijim zaposlenjem kad su posao za jednog čovjeka radila trojica pa su se dizali krediti da se može sve poplaćati ? Sve je to produkt zajmova koji su na kraju i došli glave Jugoslaviji. Da se nisu dizali Jugoslavija bi se raspala puno prije u krvavom ratu.
zateznistub

#86 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

VCorp wrote:
zateznistub wrote: A zivota ti, na cemu to danasnja BiH i ostale zemlje u okruzenju zive? Cime danas mazu oci?

Čime danas mažu oči?
Citirao si gore mene kada sam pisao o našem političkom uređenju koje nema veze s normalnom državom, logično da će živjeti na kreditima a rat i Dejtonski sporazum su glavna dva uzroka blokade progresa ove države. BiH ima dosta preduvijeta da postane sasvim normalna država. Imamo šume, prirodne ljepote, kulturno - historijske građevine, olimpijske planine, džunglu, zbog Neuma smo članica raznih grupacija, gastronomska ponuda sasvim solidna, vjerski turizam, seoski turizam bi se mogao razviti bolje nego igdje drugo, rijeka imamo koliko hoćemo dakle i energije, iskopavaju pomalo i naftu, geografski smo na dobro poziciji jer smo između nekih '' istoka i zapada '', solidni festivali, firme koje izvoze u EU i ostatku svijeta, '' piramide '' itd ... Sve se kod na gleda previše crno zbog politike ali realno imamo šta za ponuditi samo da je normalnija situacija i iskorijenjena korupcija i Bosna bi mogla biti u koliko - toliko vjeri samoodrziva zemlja.

Besplatnim stanovima za članove partije ? Zdravstvo je bilo solidno, dobro i tu se nema šta prigovarati. Sigurnijim zaposlenjem kad su posao za jednog čovjeka radila trojica pa su se dizali krediti da se može sve poplaćati ? Sve je to produkt zajmova koji su na kraju i došli glave Jugoslaviji. Da se nisu dizali Jugoslavija bi se raspala puno prije u krvavom ratu.
Mozes ti i bolje.

So se ostalog tice, radim u firmi koju je upravo onaj sistem osnovao i napravio, Ta firma je radila u broju zemalja koji ni napisati ne znam, Do jucer smo plate primali od dugova koje su te zemlje bile duzne isplatiti. Danas, zahvaljujuci prvenstveno SDA-u ta firma je na koljenima. Ta firma je tada zaposljavala oko 50.000 hiljda dusa. Sracunaj koliko je to porodica. Samo na lokalitetu gdje ja radim, radilo je oko 15.000 ljudi. Tih firmi danas ni nema jer je oligarhija svela na nulu, prodala zeljiste danas prave zgade sa stanovim koje malte ne nema ko ni da kupi...
and

#87 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by and »

webby-x wrote:

te vile u komunizmu su se na prste ruke mogle nabrojati.
sad vilu ima i portir u centrali stranke.a šta imaju višerengirani možeš samo zamisliti
webby-x

#88 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by webby-x »

and wrote:te vile u komunizmu su se na prste ruke mogle nabrojati. sad vilu ima i portir u centrali stranke.a šta imaju višerengirani možeš samo zamisliti
Ma koje vile ima portir?
Malo smanjite doživljaje.
Vile imaju ljudi koje ste vi birali.
Komuniste koji su gradili vile nismo ni birali.
and

#89 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by and »

webby-x wrote:
and wrote:te vile u komunizmu su se na prste ruke mogle nabrojati. sad vilu ima i portir u centrali stranke.a šta imaju višerengirani možeš samo zamisliti
Ma koje vile ima portir?
Malo smanjite doživljaje.
Vile imaju ljudi koje ste vi birali.
Komuniste koji su gradili vile nismo ni birali.
uglavnom,komunisti su imali mjeru.
portir+fakultet sokolac+fond...
webby-x

#90 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by webby-x »

and wrote:uglavnom,komunisti su imali mjeru.
Ma nisu, nego nisu morali dijeliti.
Sada ima više stranaka pa treba više da se zadovolje potrebe.
Prije si morao zadovoljiti Partiju i to je to.
and

#91 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by and »

webby-x wrote:
and wrote:uglavnom,komunisti su imali mjeru.
Ma nisu, nego nisu morali dijeliti.
Sada ima više stranaka pa treba više da se zadovolje potrebe.
Prije si morao zadovoljiti Partiju i to je to.
ne bih se složio.imali su komunisti više aktivista,nego svi zajedno.ponešto su i zarađivali,a ovi se samo zadužuju i troše.
uglavnom nije komunizam zlatan,kao ni ovaj model"kapitalizma"sada.
radi ko šta hoće,prava anarhija
Joe McCarthy

#92 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Joe McCarthy »

Leons wrote:Ti upravo potvrđuješ ono o čemu se ovdje priča. Bez imalo trunke kritičkog razmišljanja donosiš neke sudove i glupe zaključke.

Kako neko može biti za BiH a zabraniti jednom njenom narodu nacionalno ime? I to Bošnjacima koji su stub i temelj te iste Bosne. Ako te interesuje kakvo je djelovanje tvoje Partije bilo slobodno se informiši o Cazinskoj buni, o Deutschvolksima, o masovnom naseljavanju Srba po Bosanskoj Krajini, o tome da su Srbi sa preko 70% bili zastupljeni u državnim ( SRBIH) institucijama a udio u ukupnoj populaciji im je bio skoro duplo manji. Informiši se i o tome kako se pratila fiskalna politika koja je cijedila sav novac iz BiH i slala ga u Beograd. Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)

Neki bošnjački gradovi i krajevi su planski i sistematski bili zapostavljeni kao krajiški ili sandžački , pa tako i krajišnika i sandžaklija danas imaš više u dijaspori nego u u BiH ili u Sandžaku.

Boli nekog kurac što su tvoji u partizanima bili i "krv za Bosnu prolijevali", tvoje uspomene i tvoje porodično stablo je potpuno irelevantno u ovoj raspravi.

I da, isti ovaj sistem je stvorio Tuđmana, Šuška, Karadžića i Izetbegovića. Da je ta Jugoslavija bila normalna i demokratska država sa slobodom govora i mišljenja ovi šupci bi negdje konobarisali ili suđe prali.

Image
Mili Tvrtko koji jesi na nebesi, ovo je najljepsa stvar koju sam procitao na ovom forumu :thumbup:
Trti do smrti

#93 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Trti do smrti »

Kad ti neko napise "nametaju" znas ko ti je sagovornik :-)

Sve ti je jasno koliko zna o Titu, odakle je i sta citao :lol:
Nomo

#94 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Trti do smrti wrote:Kad ti neko napise "nametaju" znas ko ti je sagovornik :-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: to su oni brdjani koji seru po proplancima jer nisu imali cak ni poljski wc . radjali se u stalama i po cijeli dan se druzili i pricali i dovikivali sa kravama . od biblioteke imali illmihal i znali subhaneke citave napamet . dvije recenice na arapskom . dolazili u grad u opancima i gumenim cizmima .varali i lagali jer im baObo rekao da ce ih veliki grad progutati i gradski mangupi zajebati ako ne budu ,, mudri ,, ! oni su pohlepini , gladni , gramzivi , odvratni . svaki rat gledali sa distance ili bili kolaboracionisti . u drugom svjetskom ratu drzali do bosne i hercegovine kao do lanjskog snijega .jedni su bili hrvtsko a drugi njemacko a treci talijansko cvijece . bili kukavice i bijednici . partizani ih uvijek pobijedjivali .
izmigoljili ispod skuta i sinjela ofarbanih u iskljucivost i netoleranciju . crkveni i dzamijski pacovi i stakori . vjecite sluge okupatora . uvijek na strani jaceg . podkupljivi . jeftini . neobrazovani . glupi . primitivni . arogantni . ne znaju reci nepoznotoj osobi Vi . Mrze jedni druge iz dna duse ali se srdacno druze . pogledati sliku i zagrljaj dodika i tihica .oni su nam glave dosli . jednostavno receno . PAPCI !!!!!
homega

#95 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Nomo wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: to su oni brdjani koji seru po proplancima jer nisu imali cak ni poljski wc . radjali se u stalama i po cijeli dan se druzili i pricali i dovikivali sa kravama . od biblioteke imali illmihal i znali subhaneke citave napamet . dvije recenice na arapskom . dolazili u grad u opancima i gumenim cizmima .varali i lagali jer im baObo rekao da ce ih veliki grad progutati i gradski mangupi zajebati ako ne budu ,, mudri ,, ! oni su pohlepini , gladni , gramzivi , odvratni . svaki rat gledali sa distance ili bili kolaboracionisti . u drugom svjetskom ratu drzali do bosne i hercegovine kao do lanjskog snijega .jedni su bili hrvtsko a drugi njemacko a treci talijansko cvijece . bili kukavice i bijednici . partizani ih uvijek pobijedjivali .
izmigoljili ispod skuta i sinjela ofarbanih u iskljucivost i netoleranciju . crkveni i dzamijski pacovi i stakori . vjecite sluge okupatora . uvijek na strani jaceg . podkupljivi . jeftini . neobrazovani . glupi . primitivni . arogantni . ne znaju reci nepoznotoj osobi Vi . Mrze jedni druge iz dna duse ali se srdacno druze . pogledati sliku i zagrljaj dodika i tihica .oni su nam glave dosli . jednostavno receno . PAPCI !!!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
VCorp

#96 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Nomo wrote:

Rođen u centru grada, u uglednoj familiji. Nismo imali krave niti smo zivjeli na selu. Nevjernik. Protiv komunista, ustaša, četnika i balija. Fakultetski obrazovan.

Nije mi otac ginuo za Bosnu da slušam sanjarije o Titu.

Žetonirajte se u šupak i dalje, neka vas kolju kad ne znate imati samopoštovanja.
Leons

#97 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

VCorp wrote:
Nomo wrote:

Rođen u centru grada, u uglednoj familiji. Nismo imali krave niti smo zivjeli na selu. Nevjernik. Protiv komunista, ustaša, četnika i balija. Fakultetski obrazovan.

Nije mi otac ginuo za Bosnu da slušam sanjarije o Titu.

Žetonirajte se u šupak i dalje, neka vas kolju kad ne znate imati samopoštovanja.
Interesantna psihoanaliza koja obiluje argumentima . Isto kao i forumaš gore i ja sam rođeni Sarajlija, ateista i veliki protivnik komunizma i drugih totalitarnih režima.
...
Pokajnik

#98 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Pokajnik »

Iskreno,začuđen sam kritikama lika i djela maršala Tita. Zaboravlja se da je maršal tvorac bosanskohercegovačke republike čiji kontinuitet na određeni način nastavlja i današnja Bosna i Hercegovina.
FIDELCA

#99 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by FIDELCA »

homega

#100 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Pokajnik wrote:Iskreno,začuđen sam kritikama lika i djela maršala Tita. Zaboravlja se da je maršal tvorac bosanskohercegovačke republike čiji kontinuitet na određeni način nastavlja i današnja Bosna i Hercegovina.
Kritike dolaze iz redova kleronacionalista, najviše onih koji kritikom Tita personificiraju raniji državni sistem, obezvrjeđujući sve njegove karakteristike, plašeći se razvoja svijesti mladih ljudi i njihovog shvatanja razlika življenja stanovništva u dvije politički različite države.

Kritiziranje Tita, pljuvanje po njegovom liku i djelu, kritika ranije države, sistemski se provlači kroz zapadni Balkan već skoro dvije decenije. Na svu sreću, bezuspješno :izet:
Locked