Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

O'zone
Globalni moderator

#76 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

Još uvijek moj prvi izbor kad je riječ o novom automobilu.

Mada nađoh jednu manu sad u ovom videu. Koliko vidjeh nema na instrument tabli indikatora temperature motora nego samo digitalni indikator količine goriva u rezervoaru. Ne znam jel se to može promjeniti u setupu board compa? Meni je nekako golo bez tog indikatora :sad:
mayab

#77 Re: Dacia Logan

Post by mayab »

Jedna OPEL Astra to nema vec 2 generacije, ako ne i duze
citro

#78 Re: Dacia Logan

Post by citro »

Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
goran16v

#79 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

citro wrote:
goran16v wrote:Meni je Logan odlican i kvalitetan auto pogotovo kad se uzme u obzir cijena. Ima, sve osnovno, ali osnovno sto danasnjem vozacu treba, tipa 2-4 airbaga, ABS, eventualno ASR, manuelna klima, solidna tehnicka rjesenja, mehanika, motor ali tehnoloski i kao koncept taj auto je 10-15 god star, dizajn je samo ambalaza i ne treba gajiti iluzije. Ko hoce savremeniji motor i platformu, bolju zvucnu izolaciju, bolje vozne karakteristike, kvalitetniju unutrasnjost i materijale, bolu ergonomiju, primjenu novih tehnologija, vecu pasivnu i aktivnu sigurnost, vise gadgeta nek plati 2 x vise. Treba postovati i one kojima taj automobil zadovoljava sve potrebe, ali i one za koje je, recimo, prevazidjen i ne treba nametati svoje misljenje kao jedino ispravno.
Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.
Naravno, ali ne treba gubiti vezu sa realnoscu i pisati o Daciji Loganu kao nekom hi-tech savremenom automobilu koji se ramen uz rame sa skupljom konkurencijom, samo sto je malo manje opremljen sa malo manje kvalitetnijim materijalima i jeftiniji. Logan je za svoju cijenu definitivno jedan od best buy automobila i ima puno kvaliteta ali ne svodi se sva razlika samo na to.
citro

#80 Re: Dacia Logan

Post by citro »

goran16v wrote:
citro wrote:
goran16v wrote:Meni je Logan odlican i kvalitetan auto pogotovo kad se uzme u obzir cijena. Ima, sve osnovno, ali osnovno sto danasnjem vozacu treba, tipa 2-4 airbaga, ABS, eventualno ASR, manuelna klima, solidna tehnicka rjesenja, mehanika, motor ali tehnoloski i kao koncept taj auto je 10-15 god star, dizajn je samo ambalaza i ne treba gajiti iluzije. Ko hoce savremeniji motor i platformu, bolju zvucnu izolaciju, bolje vozne karakteristike, kvalitetniju unutrasnjost i materijale, bolu ergonomiju, primjenu novih tehnologija, vecu pasivnu i aktivnu sigurnost, vise gadgeta nek plati 2 x vise. Treba postovati i one kojima taj automobil zadovoljava sve potrebe, ali i one za koje je, recimo, prevazidjen i ne treba nametati svoje misljenje kao jedino ispravno.
Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.
Naravno, ali ne treba gubiti vezu sa realnoscu i pisati o Daciji Loganu kao nekom hi-tech savremenom automobilu koji se ramen uz rame sa skupljom konkurencijom, samo sto je malo manje opremljen sa malo manje kvalitetnijim materijalima i jeftiniji. Logan je za svoju cijenu definitivno jedan od best buy automobila i ima puno kvaliteta ali ne svodi se sva razlika samo na to.
Gorane, to nije niko rekao. Sam sam napisao da je dobar za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere. Naravno da nije high tech. Ali kome to u ovoj zemlji i realno treba ? Ostavis ga na parkingu i briga te za jutarnje parnice, niko ga nece ukrasti itd. Ko voli high tech, treba ga imati u garazi a ne za svaki dan po ovakvim uslovima.
O'zone
Globalni moderator

#81 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

A dobro nemaju mnogi :mrgreen:

Ali eto meni simpa kad ima a kad nema bez njega se može dok se ne upali crvena lampica :mrgreen:
goran16v

#82 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

citro wrote:Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
Nema to Astra vec 10 godina, Fabia ga nema u drugoj generaciji (na FL je dobila indikator kad je motor hladan), Accent takodjer samo indikaciju hladnog motora...
citro

#83 Re: Dacia Logan

Post by citro »

O'zone wrote:A dobro nemaju mnogi :mrgreen:

Ali eto meni simpa kad ima a kad nema bez njega se može dok se ne upali crvena lampica :mrgreen:
Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.
O'zone
Globalni moderator

#84 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

citro wrote:

Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.
A ne znam ja sam old school :mrgreen: Svaki auto do sada je imao pa sad kad treba promjeniti da nema bezze mi.

Traumu mi nabio jedan stari Uno sa pokvarenim ventilatorom hladnjaka i nikad nisi znao hoće li se upalit ventilator ili crvena lampica da je prokuhao pa onda stani sa strane i čekaj :mrgreen:
citro

#85 Re: Dacia Logan

Post by citro »

O'zone wrote:
citro wrote:

A ne znam ja sam old school :mrgreen: Svaki auto do sada je imao pa sad kad treba promjeniti da nema bezze mi.

Traumu mi nabio jedan stari Uno sa pokvarenim ventilatorom hladnjaka i nikad nisi znao hoće li se upalit ventilator ili crvena lampica da je prokuhao pa onda stani sa strane i čekaj :mrgreen:
Eh, davna su to vremena bila....
goran16v

#86 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

citro wrote:
goran16v wrote:
citro wrote: Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.
Gorane, to nije niko rekao. Sam sam napisao da je dobar za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere. Naravno da nije high tech. Ali kome to u ovoj zemlji i realno treba ? Ostavis ga na parkingu i briga te za jutarnje parnice, niko ga nece ukrasti itd. Ko voli high tech, treba ga imati u garazi a ne za svaki dan po ovakvim uslovima.
Pa vidi i to sto si napisao jeste neka vrsta nametanja. Dobar je za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere cije potrebe zadovoljava auto koji ne na tehnoloskom stadiju od prije 10-ak god, odnosno koje bi prakticno zadovoljio i nov Golf III ili Astra F karavan da se proizvode, ali dozvoli mogucnost da postoje i oni koji i za svakodnenvicu, i za deranje s malim biznisom, a bogami i penzoineri koji zele savremen auto i da ne mozes generalizovati da u ovoj zemlji treba ili ne savremen auto za svakodnevnicu. Ne moras cak imati savremen automobil koji je automatski podlozan kradji, kupi Fiestu ili Corsu i drzi ih otljucane...
citro

#87 Re: Dacia Logan

Post by citro »

Gorane, laku noc.
goran16v

#88 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

citro wrote:

Za Skodu ne znam, buduci da postoje znacajne razlike u brzini dostizanja radne temp po kazaljci u zavisnosti od vanjske temp, ali je u Focusu definitivno kontrolisan pokazivac koji u roku od 2-3 min voznje pokrene kazalju s pocetne pozicije, a onda u naredna 2 min u 2 poteza skoci na radnu temp.
goran16v

#89 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

citro wrote:Gorane, laku noc.
Ne znam, a i ne interesuje me previse sta znaci ovaj tvoj komentar i da li je trebao biti sarkastican, ali da si upravo svoje misljenje pokusao nametnuti kao ispravno. Ne mora svakog zadovoljiti ista stvar.
citro

#90 Re: Dacia Logan

Post by citro »

goran16v wrote:
citro wrote:Gorane, laku noc.
Ne znam, a i ne interesuje me previse sta znaci ovaj tvoj komentar i da li je trebao biti sarkastican, ali da si upravo svoje misljenje pokusao nametnuti kao ispravno. Ne mora svakog zadovoljiti ista stvar.
Da te prosvijetlim - slab ti je cetanski broj i olako detoniras. Moj komentar je samo trebao malo pokasniti paljenje pa da bi sve bilo ok. Ne zamjeras ?
goran16v

#91 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

Nisam siguran da mi treba prosvljetljene o olakoj detonaciji od nekog ko apriori zanemari da neko mozda ima drugacije potrebe i da drugacije razmislja. Ne zamjeras?
romeomoraprezivjeti

#92 Re: Dacia Logan

Post by romeomoraprezivjeti »

Moj C4 ima!!!!!;-)
citro

#93 Re: Dacia Logan

Post by citro »

goran16v wrote:Nisam siguran da mi treba prosvljetljene o olakoj detonaciji od nekog ko apriori zanemari da neko mozda ima drugacije potrebe i da drugacije razmislja. Ne zamjeras?
Naravno da ne zamjeram.
citro

#94 Re: Dacia Logan

Post by citro »

romeomoraprezivjeti wrote:
Moj C4 ima!!!!!;-)
Star ti je model ;-)
O'zone
Globalni moderator

#95 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

Elem za nas koji volimo zastarjelu tehnologiju, atmosferske motore i maximalnu upotrebljivost po uber povoljnoj cijeni a pritom i novo iz salona Logan MCV RULES! :mrgreen:

Za sve ostalo tu je

Image
goran16v

#96 Re: Dacia Logan

Post by goran16v »

To je otprilike sva sustina...
citro

#97 Re: Dacia Logan

Post by citro »

Sta ce biti sa nama bijednicima koji koristimo AMEX ?
O'zone
Globalni moderator

#98 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

citro wrote:Sta ce biti sa nama bijednicima koji koristimo AMEX ?
Vi uzimajte na 12 rata :mrgreen:
citroen xm

#99 Re: Dacia Logan

Post by citroen xm »

Ja samo znam da je odlično to što se na tržištu pojavila marka kakva je Dačija u sadašnjem obliku. Pored toga što je na tržište uvela automobile kakvi su nestali prije xx godina, natjerala je druge proizvođače da se bore za svakog kupca i na tržište plasiraju proizvode koji joj mogu konkurisati po cijeni i tako nastaje stalno takmičenje ko će za malo novca ponuditi više.

Dačija je što bi se reklo: auto za radničku klasu. ;-)
ElRe

#100 Re: Dacia Logan

Post by ElRe »

Post Reply