Mada nađoh jednu manu sad u ovom videu. Koliko vidjeh nema na instrument tabli indikatora temperature motora nego samo digitalni indikator količine goriva u rezervoaru. Ne znam jel se to može promjeniti u setupu board compa? Meni je nekako golo bez tog indikatora
Dacia Logan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- O'zone
- Globalni moderator
#76 Re: Dacia Logan
Još uvijek moj prvi izbor kad je riječ o novom automobilu.
Mada nađoh jednu manu sad u ovom videu. Koliko vidjeh nema na instrument tabli indikatora temperature motora nego samo digitalni indikator količine goriva u rezervoaru. Ne znam jel se to može promjeniti u setupu board compa? Meni je nekako golo bez tog indikatora
- mayab
#77 Re: Dacia Logan
Jedna OPEL Astra to nema vec 2 generacije, ako ne i duze
-
citro
#78 Re: Dacia Logan
Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
-
goran16v
#79 Re: Dacia Logan
Naravno, ali ne treba gubiti vezu sa realnoscu i pisati o Daciji Loganu kao nekom hi-tech savremenom automobilu koji se ramen uz rame sa skupljom konkurencijom, samo sto je malo manje opremljen sa malo manje kvalitetnijim materijalima i jeftiniji. Logan je za svoju cijenu definitivno jedan od best buy automobila i ima puno kvaliteta ali ne svodi se sva razlika samo na to.citro wrote:Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.goran16v wrote:Meni je Logan odlican i kvalitetan auto pogotovo kad se uzme u obzir cijena. Ima, sve osnovno, ali osnovno sto danasnjem vozacu treba, tipa 2-4 airbaga, ABS, eventualno ASR, manuelna klima, solidna tehnicka rjesenja, mehanika, motor ali tehnoloski i kao koncept taj auto je 10-15 god star, dizajn je samo ambalaza i ne treba gajiti iluzije. Ko hoce savremeniji motor i platformu, bolju zvucnu izolaciju, bolje vozne karakteristike, kvalitetniju unutrasnjost i materijale, bolu ergonomiju, primjenu novih tehnologija, vecu pasivnu i aktivnu sigurnost, vise gadgeta nek plati 2 x vise. Treba postovati i one kojima taj automobil zadovoljava sve potrebe, ali i one za koje je, recimo, prevazidjen i ne treba nametati svoje misljenje kao jedino ispravno.
-
citro
#80 Re: Dacia Logan
Gorane, to nije niko rekao. Sam sam napisao da je dobar za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere. Naravno da nije high tech. Ali kome to u ovoj zemlji i realno treba ? Ostavis ga na parkingu i briga te za jutarnje parnice, niko ga nece ukrasti itd. Ko voli high tech, treba ga imati u garazi a ne za svaki dan po ovakvim uslovima.goran16v wrote:Naravno, ali ne treba gubiti vezu sa realnoscu i pisati o Daciji Loganu kao nekom hi-tech savremenom automobilu koji se ramen uz rame sa skupljom konkurencijom, samo sto je malo manje opremljen sa malo manje kvalitetnijim materijalima i jeftiniji. Logan je za svoju cijenu definitivno jedan od best buy automobila i ima puno kvaliteta ali ne svodi se sva razlika samo na to.citro wrote:Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.goran16v wrote:Meni je Logan odlican i kvalitetan auto pogotovo kad se uzme u obzir cijena. Ima, sve osnovno, ali osnovno sto danasnjem vozacu treba, tipa 2-4 airbaga, ABS, eventualno ASR, manuelna klima, solidna tehnicka rjesenja, mehanika, motor ali tehnoloski i kao koncept taj auto je 10-15 god star, dizajn je samo ambalaza i ne treba gajiti iluzije. Ko hoce savremeniji motor i platformu, bolju zvucnu izolaciju, bolje vozne karakteristike, kvalitetniju unutrasnjost i materijale, bolu ergonomiju, primjenu novih tehnologija, vecu pasivnu i aktivnu sigurnost, vise gadgeta nek plati 2 x vise. Treba postovati i one kojima taj automobil zadovoljava sve potrebe, ali i one za koje je, recimo, prevazidjen i ne treba nametati svoje misljenje kao jedino ispravno.
- O'zone
- Globalni moderator
#81 Re: Dacia Logan
A dobro nemaju mnogi
Ali eto meni simpa kad ima a kad nema bez njega se može dok se ne upali crvena lampica
Ali eto meni simpa kad ima a kad nema bez njega se može dok se ne upali crvena lampica
-
goran16v
#82 Re: Dacia Logan
Nema to Astra vec 10 godina, Fabia ga nema u drugoj generaciji (na FL je dobila indikator kad je motor hladan), Accent takodjer samo indikaciju hladnog motora...citro wrote:Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
-
citro
#83 Re: Dacia Logan
Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.O'zone wrote:A dobro nemaju mnogi![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#84 Re: Dacia Logan
A ne znam ja sam old schoolcitro wrote:Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.O'zone wrote:A dobro nemaju mnogi![]()
Traumu mi nabio jedan stari Uno sa pokvarenim ventilatorom hladnjaka i nikad nisi znao hoće li se upalit ventilator ili crvena lampica da je prokuhao pa onda stani sa strane i čekaj
-
citro
#85 Re: Dacia Logan
Eh, davna su to vremena bila....O'zone wrote:A ne znam ja sam old schoolcitro wrote:Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.O'zone wrote:A dobro nemaju mnogi![]()
Ali eto meni simpa kad ima a kad nema bez njega se može dok se ne upali crvena lampicaSvaki auto do sada je imao pa sad kad treba promjeniti da nema bezze mi.
Traumu mi nabio jedan stari Uno sa pokvarenim ventilatorom hladnjaka i nikad nisi znao hoće li se upalit ventilator ili crvena lampica da je prokuhao pa onda stani sa strane i čekaj
-
goran16v
#86 Re: Dacia Logan
Pa vidi i to sto si napisao jeste neka vrsta nametanja. Dobar je za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere cije potrebe zadovoljava auto koji ne na tehnoloskom stadiju od prije 10-ak god, odnosno koje bi prakticno zadovoljio i nov Golf III ili Astra F karavan da se proizvode, ali dozvoli mogucnost da postoje i oni koji i za svakodnenvicu, i za deranje s malim biznisom, a bogami i penzoineri koji zele savremen auto i da ne mozes generalizovati da u ovoj zemlji treba ili ne savremen auto za svakodnevnicu. Ne moras cak imati savremen automobil koji je automatski podlozan kradji, kupi Fiestu ili Corsu i drzi ih otljucane...citro wrote:Gorane, to nije niko rekao. Sam sam napisao da je dobar za svakodnevnicu, deranje sa malim business-om, mladu porodicu i penzionere. Naravno da nije high tech. Ali kome to u ovoj zemlji i realno treba ? Ostavis ga na parkingu i briga te za jutarnje parnice, niko ga nece ukrasti itd. Ko voli high tech, treba ga imati u garazi a ne za svaki dan po ovakvim uslovima.goran16v wrote:Naravno, ali ne treba gubiti vezu sa realnoscu i pisati o Daciji Loganu kao nekom hi-tech savremenom automobilu koji se ramen uz rame sa skupljom konkurencijom, samo sto je malo manje opremljen sa malo manje kvalitetnijim materijalima i jeftiniji. Logan je za svoju cijenu definitivno jedan od best buy automobila i ima puno kvaliteta ali ne svodi se sva razlika samo na to.citro wrote: Nema nametanja, svi pisemo ono sto mislimo.
-
goran16v
#88 Re: Dacia Logan
Za Skodu ne znam, buduci da postoje znacajne razlike u brzini dostizanja radne temp po kazaljci u zavisnosti od vanjske temp, ali je u Focusu definitivno kontrolisan pokazivac koji u roku od 2-3 min voznje pokrene kazalju s pocetne pozicije, a onda u naredna 2 min u 2 poteza skoci na radnu temp.citro wrote:Varas se prijatelju, velika vecina modernih automobila imaju software-ski kontrolisan pokazivac temperature motora koji stalno stoji kao na istom mjestu, da ne bi kazaljka stalno "ljuljala". U stvarnosti nije tako kao sto izgleda, pa je veliko pitanje koliko je takva informacija relevantna i da li takav insrunent zaista treba.O'zone wrote:A dobro nemaju mnogi![]()
-
goran16v
#89 Re: Dacia Logan
Ne znam, a i ne interesuje me previse sta znaci ovaj tvoj komentar i da li je trebao biti sarkastican, ali da si upravo svoje misljenje pokusao nametnuti kao ispravno. Ne mora svakog zadovoljiti ista stvar.citro wrote:Gorane, laku noc.
-
citro
#90 Re: Dacia Logan
Da te prosvijetlim - slab ti je cetanski broj i olako detoniras. Moj komentar je samo trebao malo pokasniti paljenje pa da bi sve bilo ok. Ne zamjeras ?goran16v wrote:Ne znam, a i ne interesuje me previse sta znaci ovaj tvoj komentar i da li je trebao biti sarkastican, ali da si upravo svoje misljenje pokusao nametnuti kao ispravno. Ne mora svakog zadovoljiti ista stvar.citro wrote:Gorane, laku noc.
-
goran16v
#91 Re: Dacia Logan
Nisam siguran da mi treba prosvljetljene o olakoj detonaciji od nekog ko apriori zanemari da neko mozda ima drugacije potrebe i da drugacije razmislja. Ne zamjeras?
-
romeomoraprezivjeti
#92 Re: Dacia Logan
Moj C4 ima!!!!!;-)citro wrote:Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
-
citro
#93 Re: Dacia Logan
Naravno da ne zamjeram.goran16v wrote:Nisam siguran da mi treba prosvljetljene o olakoj detonaciji od nekog ko apriori zanemari da neko mozda ima drugacije potrebe i da drugacije razmislja. Ne zamjeras?
-
citro
#94 Re: Dacia Logan
Star ti je modelromeomoraprezivjeti wrote:Moj C4 ima!!!!!;-)citro wrote:Nema to Astra vec 6 godina, a nema ni Citroen C4
- O'zone
- Globalni moderator
#95 Re: Dacia Logan
Elem za nas koji volimo zastarjelu tehnologiju, atmosferske motore i maximalnu upotrebljivost po uber povoljnoj cijeni a pritom i novo iz salona Logan MCV RULES!
Za sve ostalo tu je

Za sve ostalo tu je
-
goran16v
#96 Re: Dacia Logan
To je otprilike sva sustina...
-
citro
#97 Re: Dacia Logan
Sta ce biti sa nama bijednicima koji koristimo AMEX ?
- O'zone
- Globalni moderator
#98 Re: Dacia Logan
Vi uzimajte na 12 ratacitro wrote:Sta ce biti sa nama bijednicima koji koristimo AMEX ?
-
citroen xm
#99 Re: Dacia Logan
Ja samo znam da je odlično to što se na tržištu pojavila marka kakva je Dačija u sadašnjem obliku. Pored toga što je na tržište uvela automobile kakvi su nestali prije xx godina, natjerala je druge proizvođače da se bore za svakog kupca i na tržište plasiraju proizvode koji joj mogu konkurisati po cijeni i tako nastaje stalno takmičenje ko će za malo novca ponuditi više.
Dačija je što bi se reklo: auto za radničku klasu.
Dačija je što bi se reklo: auto za radničku klasu.
- ElRe