Nismo, već na forumu pokazano i dokazano milion puta...nino90 wrote: taj kruzni tok je katastrofa, na kraju su vratili semafore, pare otisle samo nekome u dzep za tu izgradnju i nista. Mislim da smo jedini u svijetu sto imaju kruzni tok kroz koji prolaI tramvaj i jos semafore na njemu
Sent from my iPad using Tapatalk
Gužva u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#76 Re: Gužva u Sarajevu
- LaLuna
#77 Re: Gužva u Sarajevu
Ja sam vidjala raskrsnice sa kruznim tokom gdje tramvaj prati tok ostalog saobracaja u raskrsnici, ali nisam nikad vidjela da presijeca kruzni tok po sredini uz semafore. Ako neko ima primjer gdje postoji takva raskrsnica bilo bi dobro da postavi sliku ili link, pa da probamo vidjeti sta je onda konkretno greska u kruznom toku na Ilidzi. Ocigledno je da, ovakav kakav je, ne sluzi da ubrza i olaksa tok saobracajajohntra wrote:Nismo, već na forumu pokazano i dokazano milion puta...nino90 wrote: taj kruzni tok je katastrofa, na kraju su vratili semafore, pare otisle samo nekome u dzep za tu izgradnju i nista. Mislim da smo jedini u svijetu sto imaju kruzni tok kroz koji prolaI tramvaj i jos semafore na njemu
Sent from my iPad using Tapatalk
-
mirzet87sa
#78 Re: Gužva u Sarajevu
LaLuna wrote:
Ja sam vidjala raskrsnice sa kruznim tokom gdje tramvaj prati tok ostalog saobracaja u raskrsnici, ali nisam nikad vidjela da presijeca kruzni tok po sredini uz semafore. Ako neko ima primjer gdje postoji takva raskrsnica bilo bi dobro da postavi sliku ili link, pa da probamo vidjeti sta je onda konkretno greska u kruznom toku na Ilidzi. Ocigledno je da, ovakav kakav je, ne sluzi da ubrza i olaksa tok saobracaja

presjeca cak 4kruzna toka kroz sredinu
- insomnia78
#79 Re: Gužva u Sarajevu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- LaLuna
#80 Re: Gužva u Sarajevu
Hvala ljudi. Ali imam dojam da takva rjesenja dobro funckionisu tamo gdje je promet automobila relativno mali. Neko je ipak trebao uzeti u obzir ogroman protok auta preko raskrsnice na Ilidzi prije nego sto se odlucio na takvo rjesenje.
- insomnia78
#81 Re: Gužva u Sarajevu
Jel stvarno mislis da je ovaj kruzni tok sa moje slike projektovan o napravljen za mali promet auta?
-
mirzet87sa
#82 Re: Gužva u Sarajevu
Nije kriv kruzni tok, kriv je narod koji vozi. Jednostavno, ne zna.LaLuna wrote:Hvala ljudi. Ali imam dojam da takva rjesenja dobro funckionisu tamo gdje je promet automobila relativno mali. Neko je ipak trebao uzeti u obzir ogroman protok auta preko raskrsnice na Ilidzi prije nego sto se odlucio na takvo rjesenje.
- kloniran
#83 Re: Gužva u Sarajevu
mirzet87sa wrote:Nije kriv kruzni tok, kriv je narod koji vozi. Jednostavno, ne zna.LaLuna wrote:Hvala ljudi. Ali imam dojam da takva rjesenja dobro funckionisu tamo gdje je promet automobila relativno mali. Neko je ipak trebao uzeti u obzir ogroman protok auta preko raskrsnice na Ilidzi prije nego sto se odlucio na takvo rjesenje.
a očito se ovdje niko ne sjeća stare raskrsnice za butmir
- mayab
#84 Re: Gužva u Sarajevu
Upravo tako, dok nije bilo tog kruznog toka, tek je tada to bio rahatlukkloniran wrote:mirzet87sa wrote:Nije kriv kruzni tok, kriv je narod koji vozi. Jednostavno, ne zna.LaLuna wrote:Hvala ljudi. Ali imam dojam da takva rjesenja dobro funckionisu tamo gdje je promet automobila relativno mali. Neko je ipak trebao uzeti u obzir ogroman protok auta preko raskrsnice na Ilidzi prije nego sto se odlucio na takvo rjesenje.![]()
a očito se ovdje niko ne sjeća stare raskrsnice za butmir
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: Gužva u Sarajevu
šefe može li sporije
-
mirzet87sa
#86 Re: Gužva u Sarajevu
Pa na ovoj dionici je uvijek guzva, od kino radnika do pofalica..Black swan wrote:
šefe može li sporije
- kloniran
#87 Re: Gužva u Sarajevu
ti si na ovoj dionici bio zreo za prekrsajnu za prekoracenje brzineBlack swan wrote:
šefe može li sporije
vozis li se ti ikad tom rutom od 4 do 5 popodne
- Truba
#88 Re: Gužva u Sarajevu
kratko i malo vozim
ali sam skontao da većina
ili brzaju ili sporo voze
nikako po propisima
ali sam skontao da većina
ili brzaju ili sporo voze
-
neki
#89 Re: Gužva u Sarajevu
Nikako...ovaj kombi sa tvoje slike govori da je u njemu promet ogroman...insomnia78 wrote:Jel stvarno mislis da je ovaj kruzni tok sa moje slike projektovan o napravljen za mali promet auta?
- insomnia78
#90 Gužva u Sarajevu
Jah
Samo na ilidzi ima saobracaja i samo na ilidzi su guzve u kruznom toku
Samo na ilidzi ima saobracaja i samo na ilidzi su guzve u kruznom toku
- mayab
#91 Re: Gužva u Sarajevu
Gradnja Stupske petlje neće biti završena u predviđenom roku, a kada će ne zna se. Ministar saobraćaja Jusuf Bubica (BPS) čak najavljuje pokretanje krivičnog postupka zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa za gradnju četvrtog kraka, odnosno uzlazno-silazne saobraćajnice Rajlovac-Ilidža.
Jedini krivac
Tvrdi da će projekt biti prolongiran, a jedini krivac je kantonalna birokratija.
- Nije ljudima isplaćena naknada za objekte koji se trebaju porušiti. Zbog toga je situacija zakovana. Tražit ću na sjednici Vlade da se nađe krivac imenom i prezimenom i neka se protiv njega pokrene krivični postupak. Svi hoće da primaju plaću, a niko neće da preduzme odgovornost - podcrtava Bubica.
Ako se to ne riješi, radovi se na tom dijelu mogu produžiti u nedogled. Samim tim i problemi stanovnika ovog naselja koji se moraju kretati po gradilištu.
Neće se moći graditi ni podzemni pothodnik za pješake, kojim će pasarela do koje ne mogu doći biti jedina mogućnost da pređu na drugu stranu.
Tri kraka
Ostala tri kraka i veliki natputnjak bit će završeni vrlo brzo i pušteni u saobraćaj. Treći krak bit će urađen kad, kako kaže Bubica, kantonalna birokratija odluči da uradi svoj dio posla.
- ElRe
#92 Re: Gužva u Sarajevu
Pariz ograničava brzinu kretanja automobila na 30 km/h
http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/21 ... a-kmh.html
Ovo nema nikakvog smisla. Onda svi treba da idemo trotinetom.
http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/21 ... a-kmh.html
Ovo nema nikakvog smisla. Onda svi treba da idemo trotinetom.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#93 Re: Gužva u Sarajevu
kod nas se vec uveliko vozi 30 tako da ne trebaju uvoditi nista...
btw sad su ''nastimali'' semafor u kasindolskoj,nije vise guzva sa ilidze u pravcu grada ,ali zato do pola kasindolske kolona ...4 auta prodju na zeleno

btw sad su ''nastimali'' semafor u kasindolskoj,nije vise guzva sa ilidze u pravcu grada ,ali zato do pola kasindolske kolona ...4 auta prodju na zeleno
- Truba
#94 Re: Gužva u Sarajevu
dobro je da znam... odoh ja onda preko butmira...
mada tamo ima ležećih
i policije na entitetskoj
tu me i na bajku zaustavljaju
mada tamo ima ležećih
-
shandrprcSA
#95 Re: Gužva u Sarajevu
ovo je snimano oko 11hkloniran wrote:ti si na ovoj dionici bio zreo za prekrsajnu za prekoracenje brzineBlack swan wrote:
šefe može li sporije![]()
vozis li se ti ikad tom rutom od 4 do 5 popodne
- kloniran
#96 Re: Gužva u Sarajevu
ima jos jedna ruta, da se zaobiđe stup, cak brze prođem nego prije na kruznom tokuBlack swan wrote:dobro je da znam... odoh ja onda preko butmira...
mada tamo ima ležećihi policije na entitetskoj
- bitanga_sa_otesa
#97 Re: Gužva u Sarajevu
nije bilo nikoga ,danas sam isao tom rutomBlack swan wrote:dobro je da znam... odoh ja onda preko butmira...
-
Forumerrer
#98 Re: Gužva u Sarajevu
Jebo ih otac ko stavi semafor u Kasindolsku. Prije si cekao 2-3 auta, sada je kolona 200 metara kad nije spica.
- Truba
#99 Re: Gužva u Sarajevu
i jabitanga_sa_otesa wrote:nije bilo nikoga ,danas sam isao tom rutomBlack swan wrote:dobro je da znam... odoh ja onda preko butmira...
jesi li ti bio onaj s Q7 crnim što me preteče
- bitanga_sa_otesa
#100 Re: Gužva u Sarajevu
odakle mi Q7 hahahha ja vozim ragu staru 25 godina