Sto ne nadju sami sebi?Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
On živi sa roditeljima? Preskoci njega
-
jefferson
#76 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
-
kakavdanakneiskustvu
#77 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
ko je reko da sam brižan?
- Ljakan
#78 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
u kojoj drzavi ti zivis?jefferson wrote:Sto ne nadju sami sebi?Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
- JohnnyS
#79 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ko je vidio sebi posao naći, to je posao državejefferson wrote:Sto ne nadju sami sebi?Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
- Ljakan
#80 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa ucini mi se da se brines za njih....cim ih spominjes...il samo mahalas?kakavdanakneiskustvu wrote:Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
-
kakavdanakneiskustvu
#81 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
jefferson wrote:Sto ne nadju sami sebi?Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
tačno,šta bi ja trebao tražiti posao komšijama
- Capajebo
#82 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Evo ja prvi se necu aBd odseliti iz porodicne kuce, a imam hvala Bogu fin pos'o, finu platu, i 23 godine. Ali kad mi neko od vas objasni sto bih se to ja odselio, eto tako, mozda i razmislim o tome. 
-
kakavdanakneiskustvu
#83 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa ucini mi se da se brines za njih....cim ih spominjes...il samo mahalas?[/quote]Ljakan wrote:Ljakan wrote:Sto joj-im ne nađes poso kad si toliko brizan?kakavdanakneiskustvu wrote:imam komšije,ženina ko neka prijateljica,34 joj godine,bratu 30 godina ,dana radnog staža nemaju,žive sa roditeljima u 28 kvadrata,otac u penziji,mati prodaje robu po firmama,ta cura ustaje u deset ujutro,ružno je reći ali parazit,u istoj zgradi ona i momak s kojim je 14 godina u vezi imaju stan koji čuvaju,žive tu ali ona ne spava u tom stanu nego ide u garsonjeru mami i tati i bratu,on bi dijete,brak ali ona ne može od mame se odvojiti jer joj je mama rekla ako se uda da je će se odreći,bolesno
ne brinem se,spominjem ih,to se ne smije?
- Kikibombona
#84 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Stanovi su dramaticno poskupili, troskovi zivota konstantno rastu. Plate su male i cesto neredovne.jefferson wrote: Jaro moj ja sam iz BiH otisao prije par godina, ne moras se postavljati kao da nemam pojma sta se desava.
Isto tako ja znam X ljudi koji rade za neku prosjecnu platu pa rentaju stanove. Koliko ljudi je doslo u Sarajevo da rade, oni svi rentaju.
Koliko ljudi u BiH je spremno da se preseli u drugi grad zbog posla? Znas li ikog u SA ko je spreman da se preseli u TZ, ZE ili MO radi posla? Nema sanse (cast izuzecima).
Ovo sad nije problem, kakav ce biti problem za 20g.
I slazem se sa Mufljuzom, osamostaljenje od roditelja ne bi trebalo da bude zbog neke cice, nego da od sebe nesto napravis.
Sto se mene tice, ovo isto vazi i za djevojke.
Da mi je plata 600 KM (a mnogi izvan Sarajeva rade i za manje), nema sanse da bih rentao stan. Pola plate bi otislo na kiriju i rezije. To je cisto robovanje i patnja. Apsolutno demotivirajuce za mladu osobu.
Stednja je puno bolja opcija. A kada muskarac nadje djevojku sa kojom planira zivjeti, neka onda zajedno kupuju stan. Takvo vrijeme doslo.
Opisao si dramaticno veliki broj djevojaka u BiH. Doduse, ima i muskaraca pun qrac koji su demotivisani uhljupi. Takva nam drzava.ja sam vec davno rek'o da je pizda precijenjena... te ne valja jer zivi sa roditeljima, te ne valja ovo, te ne valja ono... a ona samo sa pizdom je savrsenstvo bez mane - jebo to sto nema nista u glavi uglavnom, jebo to sto ona zivi kod roditelja, jebo to sto nema posla, sto nema obrazovanja - al ona ima pizdu i ona je kompetentna da trazi sve - da je on situiran da je pametan da je fin, da je posten, iskren, da je gradjen k'o Adnan Ćatić, pametan k'o Teslin sin i situiran najmanje kao Nedzad Brankovic a porijeklo imovine je nece plaho zanimat je l posteno il neposteno stek'o, a po mogucnosti konsekventno bogat....
ona mora da ima pizdu - nebitno je l siroka k'o Remus, izjebana k'o Golf JGL 2 Diesel, i postena k'o Bicakcic....
- BadCopy
#85 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Onda si ti malo lud drug ako imas sve to a nije ti draze bit u svom stanu.
Od zla oca od gore matere
- Ljakan
#86 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Smijes jarane sto se mene tice sa mosta skocit necu se bunitkakavdanakneiskustvu wrote:
ne brinem se,spominjem ih,to se ne smije?
al mi nije ukusno na sirotinji davat neke primjere,nemas pojma sto ne rade jesu li pokusavali nisu li,dajes ih ko neki primjer.....niđe veze.
-
kakavdanakneiskustvu
#87 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ljakan wrote:Smijes jarane sto se mene tice sa mosta skocit necu se bunitkakavdanakneiskustvu wrote:
ne brinem se,spominjem ih,to se ne smije?![]()
al mi nije ukusno na sirotinji davat neke primjere,nemas pojma sto ne rade jesu li pokusavali nisu li,dajes ih ko neki primjer.....niđe veze.
eto ti znaš,znam da ni ne traže posao,ni ona ni brat,ta cura se izvlači na ovo ili ono,nisu oni sirotinja,tata svako jutro u kafani i u kladionici,spominjem to zbog toga što ima momka sa dobrom platom i stanom u kojem bi mogli živjeti ali ona ne želi
- Ljakan
#88 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
a jesi kad prico sa njom o tome il nako ti to na pamet ili po viđenju konstatujes?kakavdanakneiskustvu wrote:Ljakan wrote:Smijes jarane sto se mene tice sa mosta skocit necu se bunitkakavdanakneiskustvu wrote:
eto ti znaš,znam da ni ne traže posao,ni ona ni brat,ta cura se izvlači na ovo ili ono,nisu oni sirotinja,tata svako jutro u kafani i u kladionici,spominjem to zbog toga što ima momka sa dobrom platom i stanom u kojem bi mogli živjeti ali ona ne želi
- Kikibombona
#89 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
I meni je bezveze.Ljakan wrote:Smijes jarane sto se mene tice sa mosta skocit necu se bunitkakavdanakneiskustvu wrote:
Ne znam koliki ignorant trebas biti da ne shvatis da ne mogu svi ljudi imati iste intelektualne kapacitete, da ne mogu biti jednako sposobni, imat iste preduslove za uspjeh i tako dalje.
Ova drzava jede takve ljude. Valjda je jasno da 'pametni dio stanovnistva' nije dovoljno pametan da stvori radna mjesta za sve koji zele raditi.
- Capajebo
#90 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa ja vec jesam u svom stanu/svojoj kuci. Renoviram sebi sprat kuce, sto ce me izaci cirka 15k KM da sve bude cakum pakum, i sta je tu problem? Ja bi se sad treb'o uvaliti u kredit do kraja zivota samo zato sto je nekoj curi to cejf?BadCopy wrote:Onda si ti malo lud drug ako imas sve to a nije ti draze bit u svom stanu.
-
kakavdanakneiskustvu
#91 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
a jesi kad prico sa njom o tome il nako ti to na pamet ili po viđenju konstatujes?[/quote]Ljakan wrote:Ljakan wrote:Smijes jarane sto se mene tice sa mosta skocit necu se bunitkakavdanakneiskustvu wrote:
prije dvadesetak noći smo o tome pričali
- gustaVege
#92 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Capajebo wrote: Pa ja vec jesam u svom stanu/svojoj kuci. Renoviram sebi sprat kuce, sto ce me izaci cirka 15k KM da sve bude cakum pakum, i sta je tu problem? Ja bi se sad treb'o uvaliti u kredit do kraja zivota samo zato sto je nekoj curi to cejf?
- Ljakan
#93 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
i sta veli sto nece da radi?ako je dala neke razloge sto ne mislis da je tako kako kaze?kazes imaju para pa ko bi lud da ima para zivio sa jos tri clana u 28 kvadrata?kakavdanakneiskustvu wrote:
- BadCopy
#94 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ne,mojne se uvaljivat u kredit.zivi na spratu kuce jarane to je bolje.ne cinis to zbog cure,cinis to radi sebe.
Jebes bolan cure u citavoj prici skroz nebitan faktor.
Jednostavno za sebe,svoj cejf i rahatluk.
Nema veceg gusta nego kad dupetom zatvoris vrata svog stana.cim meni mater zna koje gace kojeg dana perem nema tu nafake.
Jebes bolan cure u citavoj prici skroz nebitan faktor.
Jednostavno za sebe,svoj cejf i rahatluk.
Nema veceg gusta nego kad dupetom zatvoris vrata svog stana.cim meni mater zna koje gace kojeg dana perem nema tu nafake.
- satira
#95 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
ako mi mozete objasniti zasto bi neko ko se zaposli u istom gradu u kojem zivi sa roditeljima isao u podstanare bila bih jako zahvalna.
zar je tako strasno biti pod istim krovom?!
zar nije pametnije od tih para koje bi davao za kiriju platiti roditeljima poneki racun, kupiti vrecu brasna, par litara ulja, obradovati ih sa nekim poklonom
ako mi mozete objasniti zasto bi neko ko se zaposli u istom gradu u kojem zivi sa roditeljima isao u podstanare bila bih jako zahvalna.
zar je tako strasno biti pod istim krovom?!
zar nije pametnije od tih para koje bi davao za kiriju platiti roditeljima poneki racun, kupiti vrecu brasna, par litara ulja, obradovati ih sa nekim poklonom
- sve na kvadrat
#96 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Iako još uvijek studiram i živim s roditeljima,u doglednoj budućnosti ne vidim sebe daleko od porodične kuće. Ko je lud pored pogače da traži drugi hljeb. Malo mi je glupo da ako već imaš krov nad glavom,uvaljivati sebe u kredit da bih se ko fol osamostalio/razrahatio. I ovi što pričaju i pranju gača i ostalog veša,fala Bogu pa znam mašinu ukljućiti i sam sebi oprati to da niko ne gleda moj ˝prljav˝veš. Nekad ako dođe i do ženidbe ima sprat kuće za mene i mladu,a ako se njoj to ne sviđa, može samo rikverc ka roditeljima. 
- McMoy
#97 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ne postoji nikakvo pravilo.
Evo npr ja, imam neki stan od 86 kvadrata, živim sam, a stalno me preskaču?!

Evo npr ja, imam neki stan od 86 kvadrata, živim sam, a stalno me preskaču?!
-
kakavdanakneiskustvu
#98 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ljakan wrote:i sta veli sto nece da radi?ako je dala neke razloge sto ne mislis da je tako kako kaze?kazes imaju para pa ko bi lud da ima para zivio sa jos tri clana u 28 kvadrata?kakavdanakneiskustvu wrote:
bole je leđa,ovo,ono,šuplja priča,za mene je to parazit,34 godine imaš i puštaš da te mati hrani prodavajući robu po firmama i odlazeći u brčko po tu robu,ne trzaš se da bilo šta radiš,bilo šta,ako je baš toliko bole leđa ima poslova io od kojih ne bole leđa,ja i žena joj nudili da probamo joj srediti posao u zenici u firmi,u call-centru,kaže ne može ona to,e jbg,ne kažem da imaju para na bacanje ali znam da joj ćaću svako jutro vidim kako ide u kafanu i u kladionocu,a u penziji je,i sve to na stranu,neshvatljivo mi je da ona može imati neki razlog da se ne uda i odvoji od roditelja,koliko god da je vezana,samo će je dva sprata razdvajati kad bi se udala
-
todd_smith
#99 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Da imas svoj vlastiti zivot/porodicu?Capajebo wrote:Evo ja prvi se necu aBd odseliti iz porodicne kuce, a imam hvala Bogu fin pos'o, finu platu, i 23 godine. Ali kad mi neko od vas objasni sto bih se to ja odselio, eto tako, mozda i razmislim o tome.
-
kakavdanakneiskustvu
#100 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
satira wrote:mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
ako mi mozete objasniti zasto bi neko ko se zaposli u istom gradu u kojem zivi sa roditeljima isao u podstanare bila bih jako zahvalna.![]()
zar je tako strasno biti pod istim krovom?!![]()