Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glupi)
-
The BEN10
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#77 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» Bodkin, šatirana_ljubičica
14 dana
» Bodkin, šatirana_ljubičica
14 dana
- Država
#78 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ja dobro znam zašto sam postavio ovu temu. Mrzitelji svega bošnjačkog su istog momenta počeli ismijavati mene, temu, Bošnjake... Drago mi je da ima dosta forumaša koji znaju o čemu pričam.
Evo samo jedan primjer:
Da li neko zna neki režimski partizanski film u kojem je kao pripadnik partizana herojski poginuo Bošnjak Elvedin (ili nešto slično)?
Koliko ja znam, toga nije bilo. Bilo je samo Boško, Marko, Dragan, Zoran, Vaso...
Dobro se sjećam filma 'Partizanska Eskadrila'. I ja vljaju levatu (dok lafo partizani aviJonima bombarduju most) da mu je žena rodila sina. Eh, počeše piloti preko veze javljati imena:
'Neka se zove Zvezdan',
'Neka se zove Slobodan'... (i slično).
Kako se niko nije našalio pa da kaže neko međunarodno (ili ne daj Bože muslimansko) ime u tom silnom bratstvu i jedinstvu. Mislim da je kupovina 'La Vite' direktno uzrokovana SANU propagandom koja je i dan-danas prisutna, a vi mislite šta god hoćete...

Evo samo jedan primjer:
Da li neko zna neki režimski partizanski film u kojem je kao pripadnik partizana herojski poginuo Bošnjak Elvedin (ili nešto slično)?
Koliko ja znam, toga nije bilo. Bilo je samo Boško, Marko, Dragan, Zoran, Vaso...
Dobro se sjećam filma 'Partizanska Eskadrila'. I ja vljaju levatu (dok lafo partizani aviJonima bombarduju most) da mu je žena rodila sina. Eh, počeše piloti preko veze javljati imena:
'Neka se zove Zvezdan',
Kako se niko nije našalio pa da kaže neko međunarodno (ili ne daj Bože muslimansko) ime u tom silnom bratstvu i jedinstvu. Mislim da je kupovina 'La Vite' direktno uzrokovana SANU propagandom koja je i dan-danas prisutna, a vi mislite šta god hoćete...
- insomnia78
#79 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Jesi ti primjetio da se ta predlozena imena odnose na partizane i njihovu borbu?Država wrote:Ja dobro znam zašto sam postavio ovu temu. Mrzitelji svega bošnjačkog su istog momenta počeli ismijavati mene, temu, Bošnjake... Drago mi je da ima dosta forumaša koji znaju o čemu pričam.
Evo samo jedan primjer:
'Neka se zove Zvezdan',
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zvjezdan, Slobodan, Mirko?
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- insomnia78
#80 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
I nigdje nije receno da se djeci daju Arapska, posto je kod nas Arapsko sinonin za muslimansko vec lijepa imena, imena koja imaju lijepo znacenje
-
Paramilitar
#81 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Država wrote:Ovu temu želim odavno da započMem. Rastao sam u sistemu gdje je percepcija o bosancima uvijek bila vezana za rudnik i slične stvari, a Srbi su (na hinjaka) predstavljani kao junaci, ratnici, radnici, profesori, akademici i slično...
Mišljenja sam da nam je namjerno uvaljivan kompleks niže vrijednosti (kroz obrazovni sistem, kroz lobiranje, kroz humoristične emisije...) i da možda u tome možemo pronaći odgovor za današnje ponašanje nekih Bošnjaka. Recimo, uzmimo za primjer sok 'La Vita'. Realno, obično smeće. Ipak, Bošnjo iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga kupi to smeće, a na istoj polici mu stoji sok proizveden u BiH koji je boljeg kvaliteta. Ili recimo, zašto prosječan Bošnjak umire od dragosti kad vidi Seku Aleksić, Daru Bubamaru, Cecu, Anu Nikolić, Karleušu. Da li smo zapravo učeni da volimo ono što dolazi iz Srbije i kako to promijeniti...
Arif Heralic

Alija Sirotanovic

Bosnjacima je bila namjenjena Jama.
Za to vrijeme su naseljavali crnogorske cetnike po Bosni. Od Batka, preko "profesora" kao radovan karadzic.
Samo u Foci su dovukli preko 200 "nastavnika" sa Zabljaka, Mojkovca, Kolasina i slicnih cetnickih legla.
Prosvjetni radnici iz Crne Gore u opštini Foča
plemenita misija
Jedan od prvih učitelja koji su tih godina iz Crne Gore došli u Foču bio je Blagoje Ćurčić. Rođen je u selu Žeično na Pivskoj planini 1912. godine. Osnovnu školu je završio u Crkvičkom Polju a gimnaziju u Pljevljima. Kao svršeni gimnazijalac, zaposlio se u prosvjeti i bio prvi učitelj u svom selu. Početkom 1948. godine premješten je u Žabljak, gdje je postavljen za načelnika za prosvjetu Durmitorskog sreza. Osam godina kasnije, 1956. odlazi u Foču na isto radno mjesto - načelnika za prosvjetu. Zadatak mu je bio da organizuje škole, obezbijedi nastavni kadar, udžbenike i materijalna sredstva. U tadašnjim uslovima bio je to veoma težak i složen zadatak. Zahvaljujući njemu, u Foču će tih godina stići veći broj učitelja. ....
Među prosvjetnim radnicima iz Crne Gore je i nastavnik matematike Svetislav - Sveto Vojvodić....Sveto je, nakon osnovne škole, koju je završio u Plužinama, 1956. godine upisao fočansku gimnaziju u kojoj mu je razredni starješina bio Crnogorac Bajo Krivokapić, profesor geografije, a direktor Jovan Jovanović, takođe Crnogorac. Jovanović je rođen 1906. godine u Brčenima, opština Bar. Po obrazovanju je bio teolog a u Foči je obavljao funkciju prvog direktora Niže realne gimnazije
Moji prvi nastavnički koraci započeli su u školi u kojoj je bilo dosta mojih zemljaka Crnogoraca... Direktor škole bio je Đorđije Krunić, sa Unča u Pivi, a sa mnom su radile kolege Lazar Božanović, nastavnik srpskog jezika, Miljan Mrdak, nastavnik istorije, Miroje Lončar, koji je predavao likovno vaspitanje, Dragoje Lončar, nastavnik geografije, i još neki iz Crne Gore. U OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Foči prešao sam 1970. i tu ostao do penzionisanja. I u toj školi bilo nas je dosta iz Crne Gore. Sjećam se, dobri učitelji, koje su učenici voljeli, bili su Momo Knežević, Gojko Vojvodić, Milenka Subotić i drugi, kao i nastavnici iza kojih je u obrazovnom sistemu Foče ostao vidan trag - kaže Sveto Vojvodić.
Pokretači društvenog života
Najviše prosvjetnih radnika je bilo iz Pive, iz opštine Plužine: Radenka i Dragica Bulajić (Vojvodić), Vladimir Dubljević, Mara i Vukašin Žulović, Đorđije i Đukan Jovović, Milenka Jokanović, Nevenka Kalajdžić, Gavrilo Knežević, Danilo, Rajko, Josif, Njegosava i Budimir Miličić, Ivan Ušćumlić, Novica Koprivica, Božidar Muminović, Jovan, Jelenka, Tomo i Dragoje Popović, Savo Tadić, Momir Trifković, Milovan Šarac, Desanka Vojvodić, Ljeposava Vojinović, Milenka Pantović, Jela Smrekić, Ljubica Radović, Neško Ušćumlić, Slobodan Likić, Šćepan Adžić, Milomir Lješević. Milutin i Đorđije Jokanović. Pored ovih koje smo pomenuli iz Pive, bilo je mnogo drugih iz ostalih djelova Crne Gore: Milorad Bošković iz opštine Podgorica, Zagorka Baltić, rođena u Okladima, Vidosava Vukajlović, Desanka Novaković, Milo Zeković, Desanka Zeković, Milijana ćulafić Milan - Mišo Petrović, Radovan Mojašević iz Berana, Despina Velimirović iz Danilovgrada, Nikola Đurđević, Ratko Pajović, Krstinja Bojović, Tomo Ostojić sa Žabljaka, Radomirka Đurđić, Boro Radović, Đorđije Krušić, Đoko Mrdak iz Bijelog Polja, Gojko Žižić iz Šavnika, Jovan Jokanović iz Šavnika, Danica Kaljača, Blagota Koprivica, Vidosava Simović iz Nikšića, Draginja Mališ iz Kolašina, Zorka Ostojić iz Kruševa, Vladimir Tanjević, Vasilije Krstonijević, Drago Mumin, Safet Dizdar, Čedo Danilović, opština Pljevlja, Petar Vukićević sa Cetinja, profesor matematike Ljubo Antović iz Bara. Primjer izuzetnog profesora u fočanskoj gimnaziji bila je i Desanka Raičević iz Podgorice.
U oskudnoj arhivi i rijetkim godišnjacima škola, kao i u pamćenju bivših učenika, ostala su upamćena imena i onih učitelja, nastavnika i profesora o kojima drugih podataka nema. Za njih se zna da su bili učitelji, a to su: Marko Zeković, Milovan Kujović, Zorica Cupara, Tomislav Šutović... Možda će i ovaj tekst pomoći da se o njima, kao i o drugim prosvjetnim radnicima iz Crne Gore koji su radili u opštini Foča, sazna nešto više.
I jos
http://www.zuns.me/prosvjetnirad/broj5-6_09g/23.htm
i jos
http://zuns.me/prosvjetnirad/broj7-8_09g/18.htm
- Danguba
#82 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kako se Vojvodina naseljavala a bilo bratstvo-jedinstvo?
- Ajatolah_
#83 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
@Država
O prikazu Bošnjaka kao... manje inteligentnih i o uzrocima toga bi se možda i dalo raspravljati, ali mi je uplitanje priče kako Bošnjaci još i favoriziraju srpske proizvode naspram svojih nekako smiješan. Mislim ono, ide prosječni Dževad, želi kupiti sok i kaže: "Ma uzet ću ovu La Vitu, ipak je srpski sok - mora valjati, a nije ni skup...".
Jašta. Kupit će najjeftiniji koji mu nije loš, pa bio on srpski, bosanski ili švedski.
O prikazu Bošnjaka kao... manje inteligentnih i o uzrocima toga bi se možda i dalo raspravljati, ali mi je uplitanje priče kako Bošnjaci još i favoriziraju srpske proizvode naspram svojih nekako smiješan. Mislim ono, ide prosječni Dževad, želi kupiti sok i kaže: "Ma uzet ću ovu La Vitu, ipak je srpski sok - mora valjati, a nije ni skup...".
-
Paramilitar
#84 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
U Vojvodinu su isto planski naseljavali cetnike. Srboslavija je je bila alat cetnicke ideologije. Ovako su i po Bosni provodili "agrarne reforme". Otimacina bosnjacke zemlje i dodijeljivanje crnogorskim cetnicima
http://monstat.org/cg/publikacije_page.php?id=210
Iz Crne Gore je prvi značajniji emigracioni talas pokrenut odmah po završetku Drugog svjetskog
rata. Prije svega se radilo o masovnim, organizovanim preseljavanjima u okviru sprovođenja
jugoslovenske agrarne reforme i kolonizacije plodnih područja, prije svega u Vojvodini i
Slavoniji. Agrarna reforma i kolonizacija sjeveroistočnih i sjevernih krajeva tadašnje Jugoslavije
su bili uslovljeni velikim viškovima obradivog zemljišta koje je nakon egzodusa nekoliko stotina
hiljada Njemaca postalo slobodno za doseljavanje stanovništva iz drugih krajeva Jugoslavije. Za
manje od tri godine, od kraja 1945. do jula 1947. godine, u Vojvodinu je doseljeno 238 hiljada
stanovnika iz svih tadašnjih jugoslovenskih republika, ali je zbog odustajanja (manje od 10%
ukupnog broja doseljenih) popisani broj kolonista koji su bili porijeklom van teritorije Pokrajine
iznosio 216 hiljada lica. Kolonizacijom je u najvećoj mjeri bilo obuhvaćeno stanovništvo pasivnih
krajeva (Đurđev, 1995). Iz Crne Gore je doseljeno 5.500 domaćinstava sa ukupno 31 hiljada
kolonista (14% svih "spoljnih" kolonista), što je bio najveći kontingent kolonista, poslije onih iz
Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Centralne Srbije. Međutim, kolonisti iz Crne Gore su, sa oko
8,5% ukupnog stanovništva Republike iz vremena s početka procesa kolonizacije, predstavljali
ubjedljivo najveći udio u ukupnom stanovništvu područja porijekla, tj. bilo koje tadašnje
jugoslovenske republike ili pokrajine.
http://monstat.org/cg/publikacije_page.php?id=210
Iz Crne Gore je prvi značajniji emigracioni talas pokrenut odmah po završetku Drugog svjetskog
rata. Prije svega se radilo o masovnim, organizovanim preseljavanjima u okviru sprovođenja
jugoslovenske agrarne reforme i kolonizacije plodnih područja, prije svega u Vojvodini i
Slavoniji. Agrarna reforma i kolonizacija sjeveroistočnih i sjevernih krajeva tadašnje Jugoslavije
su bili uslovljeni velikim viškovima obradivog zemljišta koje je nakon egzodusa nekoliko stotina
hiljada Njemaca postalo slobodno za doseljavanje stanovništva iz drugih krajeva Jugoslavije. Za
manje od tri godine, od kraja 1945. do jula 1947. godine, u Vojvodinu je doseljeno 238 hiljada
stanovnika iz svih tadašnjih jugoslovenskih republika, ali je zbog odustajanja (manje od 10%
ukupnog broja doseljenih) popisani broj kolonista koji su bili porijeklom van teritorije Pokrajine
iznosio 216 hiljada lica. Kolonizacijom je u najvećoj mjeri bilo obuhvaćeno stanovništvo pasivnih
krajeva (Đurđev, 1995). Iz Crne Gore je doseljeno 5.500 domaćinstava sa ukupno 31 hiljada
kolonista (14% svih "spoljnih" kolonista), što je bio najveći kontingent kolonista, poslije onih iz
Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Centralne Srbije. Međutim, kolonisti iz Crne Gore su, sa oko
8,5% ukupnog stanovništva Republike iz vremena s početka procesa kolonizacije, predstavljali
ubjedljivo najveći udio u ukupnom stanovništvu područja porijekla, tj. bilo koje tadašnje
jugoslovenske republike ili pokrajine.
- Kikibombona
#85 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Najgore je proslo. Mracni period je iza nas. Sada smo progledali i zivimo punim plucima.
Cuo sam i od Srba ovu pacenicku pricu. Kao, Bosnjaci su dobijali zemlju u dolinama, a Srbi na planinama. Nema sanse da Srbin dobije dobru zemlju.
Zavjera caruje ovdje.
Znam ja nas, jebo ti nas!
Cuo sam i od Srba ovu pacenicku pricu. Kao, Bosnjaci su dobijali zemlju u dolinama, a Srbi na planinama. Nema sanse da Srbin dobije dobru zemlju.
Zavjera caruje ovdje.
- Hajvan
#86 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Relativizacija je čudo.Kikibombona wrote:Najgore je proslo. Mracni period je iza nas. Sada smo progledali i zivimo punim plucima.![]()
Cuo sam i od Srba ovu pacenicku pricu. Kao, Bosnjaci su dobijali zemlju u dolinama, a Srbi na planinama. Nema sanse da Srbin dobije dobru zemlju.![]()
Zavjera caruje ovdje.
jedno su priče, no sasvim nešto drugo činjenice…
a činjenice su nedvosmislene, i rezlutali tih činjenica su vidjivi golim okom svakom ko nije maliciozan… ili samo obični mali kontraš ...
- Kikibombona
#87 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Hoces Broza i njegov rezim predstaviti kao prosrpski?Hajvan wrote:
Relativizacija je čudo.
a činjenice su nedvosmislene, i rezlutali tih činjenica su vidjivi golim okom svakom ko nije maliciozan… ili samo obični mali kontraš ...
Ne postoji narod koji vise mrzi Broza od Srba. I oni imaju svoje teorije zavjere vezane za Vojvodinu i Kosovo, za razgradnju Srbije itd.
Zajednicko za nacionaliste je da osudjuju i kunu Jugoslaviju. Nebitno da li se radi o Srbima, Bosnjacima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Albancima.
- Danguba
#88 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Rankovic nije jednako Broz.Kikibombona wrote:Hoces Broza i njegov rezim predstaviti kao prosrpski?Hajvan wrote:
Relativizacija je čudo.
Ne postoji narod koji vise mrzi Broza od Srba. I oni imaju svoje teorije zavjere vezane za Vojvodinu i Kosovo, za razgradnju Srbije itd.
Zajednicko za nacionaliste je da osudjuju i kunu Jugoslaviju. Nebitno da li se radi o Srbima, Bosnjacima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Albancima.
-
neki
#89 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Cinjenica je, izmedju ostalog, da se broj muslimana u BiH u vrijeme komunisticke SFRJ barem ucetverostrucio, da su postali najbrojniji narod, da su napokon dobili priliku da se obrazuju u vlastitom dvoristu,...Hajvan wrote:Relativizacija je čudo.Kikibombona wrote:Najgore je proslo. Mracni period je iza nas. Sada smo progledali i zivimo punim plucima.![]()
Cuo sam i od Srba ovu pacenicku pricu. Kao, Bosnjaci su dobijali zemlju u dolinama, a Srbi na planinama. Nema sanse da Srbin dobije dobru zemlju.![]()
Zavjera caruje ovdje.
Ocigledno u toj drzavi niko nije bio zadovoljan, zato nam je sad svima dobro
- Kikibombona
#90 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Cuveni mit o Rankovicu.Danguba wrote:
Rankovic nije jednako Broz.
Uvjeren sam da Srbima spocitavas mitologiju, kao da si i sam sklon mitovima i zajverama.
Idite na cetnicki forum pa otvorite temu o Jugoslaviji. Uvjeravam te da ce pljuvati po Jugi i famoznom Rankovicu vise nego ti i ostatak ekipe. Goli otok - srpski logor, razgradnja Srbije, neadekvatna reakcija i satisfakcija za ustaske zlocine, ubijanje nacionalnog ponosa i sta sve ne. Naslusao sam se more slicnih jadikovki od Srba i Hrvata, a sada evo i Bosnjaci poceli.
Tito i komunistu su spasili Bosnu. Da se nisu pojavili, do kraja rata bi cetnici imali podrsku zapada. Ko zna sta bi onda bilo.
Jugoslavija nije bila idealna, ali je za Bosnu i Bosnjake ucinala vise nego iko ranije.
-
Paramilitar
#91 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Iznad sam postavio dva upisa ko i kako je dolazio da nas "skoluje"....to jeste da nam gusla o NJegosu i osveti turcima.neki wrote:Cinjenica je, izmedju ostalog, da se broj muslimana u BiH u vrijeme komunisticke SFRJ barem ucetverostrucio, da su postali najbrojniji narod, da su napokon dobili priliku da se obrazuju u vlastitom dvoristu,...Hajvan wrote:Relativizacija je čudo.Kikibombona wrote:Najgore je proslo. Mracni period je iza nas. Sada smo progledali i zivimo punim plucima.![]()
Zavjera caruje ovdje.
I broj Afrikanaca je uvjek rastao za doba kolonizacije. Potpuno irelevantan podatak. Nebuloza.
-
neki
#92 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Potpuno irelevantni upisi...nebulozeParamilitar wrote:Iznad sam postavio dva upisa ko i kako je dolazio da nas "skoluje"....to jeste da nam gusla o NJegosu i osveti turcima..neki wrote:Cinjenica je, izmedju ostalog, da se broj muslimana u BiH u vrijeme komunisticke SFRJ barem ucetverostrucio, da su postali najbrojniji narod, da su napokon dobili priliku da se obrazuju u vlastitom dvoristu,...Hajvan wrote: Relativizacija je čudo.
broj afrikanaca je rastao i prije i poslije kolonizacije, sto se ne bi moglo reci za broj muslimana u BiH prije, a pogotovo poslije SFRJParamilitar wrote:I broj Afrikanaca je uvjek rastao za doba kolonizacije. Potpuno irelevantan podatak. Nebuloza.
- Hajvan
#93 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kikibombona wrote:Hoces Broza i njegov rezim predstaviti kao prosrpski?Hajvan wrote:
Relativizacija je čudo.
Moje ime je : ……. ……….., a ovo oko mene je crno-bijeli svijet
-
Paramilitar
#94 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kikibombona wrote:
Zavjera caruje ovdje.
Jedno je srpsko guslanje a drugo su cinjenice. Iznad imas cijeli rad o demografiji u CG i kolonizaciji tih crnogorskih cetnika od Vojvodine do Bosne.
Primjerak prvih tih crnogorskih doseljenika.

U knjizi Balija, autora Bože Debelonogića, koji je bio u srpskoj vojsci na Grbavici, o Batku piše: „Batko Crnogorac je najviše volio voziti auta i ubijati Muslimane. Volio je on, doduše, i da ih bije, ali samo pred drugim. Batko je Muslimane mučio i ubijao uvijek na drugi način, vršeći fizičke i psihičke eksperimente. Dileme je rješavao brzo i efikasno, recimo - koliko ljudi postrojenih jedan iza drugog može ubiti jednim metkom iz puške papovke, riješio je tako što je pokupio u stanovima deset nesretnih Muslimana, stao korak ispred njih, repetirao naciljavši u prelomu stomaka, i opalio. Zadnju dvojicu koja pokušaše pobjeći, pobi pucajući im u leđa. Gledajući radoznalo u ljude koji su se grčili na zemlji stade prebrojavati. 'Samo osam!'“
http://radiosarajevo.ba/novost/107792/v ... j-kukavica
Радован Караџић (Петњица код Шавника, 19. јун 1945)

I tako redom i tako dalje. Tome se stalo u kraj. Kad tad ce se pomesti o ovo sto je ostalo i onda mirna Bosna.
A Jugosloveni (nedovrseni srbi) nek i dalje placu za "komsijama".
-
Paramilitar
#95 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Nemanja....Neki,neki wrote:....[
Upisi koje sam postavio u vezi crnogorsko cetnicke kolonizacije su itekako relevantni. Sluzbeni dokumenti.
To sto pises su djecije nebuloze. Neupucen si. Niti su ti poznati pojmovi kao demografska tranzicija niti bilo sto drugo. Izgubljen si decko. Kriza identiteta je jedan od najgorih poremecaja.
-
neki
#96 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ocito ti je frustracija tolika da jedini izlaz vidis u vrijedjanju sagovornika, argumenti su ti nula, nista, ne postoje...Paramilitar wrote:Nemanja....Neki,neki wrote:....[
Upisi koje sam postavio u vezi crnogorsko cetnicke kolonizacije su itekako relevantni. Sluzbeni dokumenti.
To sto pises su djecije nebuloze. Neupucen si. Niti su ti poznati pojmovi kao demografska tranzicija niti bilo sto drugo. Izgubljen si decko. Kriza identiteta je jedan od najgorih poremecaja.
To sto ti pricas o naseljavanju crnogoraca u Bosnu radi promjene nacionalne strukture, s druge strane u CG mogu vidjeti kao iseljavanje crnogoraca iz istog razloga, u njihovom slucaju povecanja broja Albanaca u demografskoj strukturi.
U toj nesretnoj drzavi svi su bili paranoicni i svi su se osjecali ugrozeni.
- Šveđanin
#97 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kikibombona wrote:Najgore je proslo. Mracni period je iza nas. Sada smo progledali i zivimo punim plucima.![]()
Zavjera caruje ovdje.
-
svi u napad
#98 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Insomnia svaka cast za ovo "I nigdje nije receno da se djeci daju Arapska, posto je kod nas Arapsko sinonin za muslimansko vec lijepa imena, imena koja imaju lijepo znacenje" Iskreno mi jos ne ide u glavu da te bar 10 "obrazovanih" Bosnjaka nije napalo i proglasilo neprijateljom i cafirom. Da bi covjek kritikovao nesto mora imati i kontra argumente ili dokaze. Ovdje se izmjesalo svasta pa se cak diskutuje o imenima. Necu ulaziti u diskusiju o Milanu i citanju knjige, jer evo sad kad nam je upaljeno svijetlo moze i Bosnjo citati a da li cita je vec drugi par rukavica i kako neko rece sve ti to neko moze prepricati. Kad vec diskutujete o imenima i napadate pravo roditelja da izaberu ime svom djetetu koje ono moze kasnije samovoljno promijeniti, podsjetio bih samo na kratko izuzev Muhameda i Fatime ne postoje druga muslimanska imena vec mi kako je vec gore citirano koristimo arapska imena koja su sa sobom donjela kao i Islam braca Turci. U arapskom svijetu npr. imena kao Reuf i Jasmin su zenska imena i imaju ga pripadnici islamske, katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti. Necu vise ulaziti u diskusiju o ovome jer mozete o ovome naci vise na internetu tj. ako googlate potrazite clanak akademika Filipovica u vezi ovoga pa onda opalite sa "argumentima". Hvala Insomnia jos jednom na ovom finom objasnjenju. Nadam se da sam i ja bar malo "prosvijetlio" u vezi toga a sad hoce li Bosnjo procitati clanak akademika ili nekog drugog naucnika na istu temu je njegova privatna stvar (svi puno rade pa nemaju vremena za citanje). Naprijed BiH.
- Grean
#99 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ja sam partizanske filmove prestao gledati kad sam vidio pravoslavnog popa sa krstom na sajkaci u filmu Sutjeska, a nije bio na cetnickoj strani
Prilicno normalno, vladali su i dominirali drzavom, normalno je da su gurali svoje a svoje se imalo i drzalo bez obzira na partijsku pripadnost. To sto je neko bio komunista nije znacilo da je prestajao biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak.
Prilicno normalno, vladali su i dominirali drzavom, normalno je da su gurali svoje a svoje se imalo i drzalo bez obzira na partijsku pripadnost. To sto je neko bio komunista nije znacilo da je prestajao biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak.
- insomnia78
#100 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Jebem li ga, gledano procentualno najvise partizana i jesu bili srbi