Međunarodne prijateljske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kame
Onda je SCG cetvrti razred. Sjeti se prije cetiri godine kako ih je Spanija razvalila golovima u 90-tom i 95-tom minutu konacnim rezultatom 4 : 3. A Holandija u cetvrtfinalu 6 : 1.banjaluka wrote:hahaha
kakvi naivci, pa ovako ne gube trecerazredne reprezentacije, a ne neko ko u timu ima ovena, heskija, lamparda, kola, runija...
nevjerovatno.
Last edited by kame on 13/06/2004 23:04, edited 1 time in total.
-
JukaN
Iako su imali puno srece na kraju, Francuzi su zasluzeno pobijedili.
Nisam neki strucnjak za fudbal, i nikako ne kontam zasto su Francuzi cijelo vrijeme ubacivali lopte u 16 sa desne (ili lijeve strane), a iz sredine pokusavali izdaleka nesto da urade.. ?!?
Kad su prvi put uradili ono sto su trebali raditi od pocetka - provocirati slobodne udarce oko engl. gola - postigli su prvi pogodak !
Pored Zidane-a (ako ne najboljeg - jednog od najboljih izvodjaca slob. udaraca na svijetu) tu mogucnost ne uzeti u obzir po meni je mahnito i nepromisljeno.
Lizarazu sa citavih 170cm se ubio skakajuci da uradi nesto glavom ?!?
Englezi su pustili Roony-a da trci k'o magare od pocetka do izmjene (pretrcao je 1000 km), jedan put je prosao i to je bio jedanaesterac (doduse neiskoristen). Roony je zasluzio da ga on izvede. Pa kako god bude.
Isto tako uz mahnitog Barteza, Englezima su falila 2-3 slobodna udarca sa 20-25m i mogli su preko Beckhama postici makar jos jedan pogodak.
Sve u svemu - po zalaganju na terenu - posten rezultat uz puno srece.
Nisam neki strucnjak za fudbal, i nikako ne kontam zasto su Francuzi cijelo vrijeme ubacivali lopte u 16 sa desne (ili lijeve strane), a iz sredine pokusavali izdaleka nesto da urade.. ?!?
Kad su prvi put uradili ono sto su trebali raditi od pocetka - provocirati slobodne udarce oko engl. gola - postigli su prvi pogodak !
Pored Zidane-a (ako ne najboljeg - jednog od najboljih izvodjaca slob. udaraca na svijetu) tu mogucnost ne uzeti u obzir po meni je mahnito i nepromisljeno.
Lizarazu sa citavih 170cm se ubio skakajuci da uradi nesto glavom ?!?
Englezi su pustili Roony-a da trci k'o magare od pocetka do izmjene (pretrcao je 1000 km), jedan put je prosao i to je bio jedanaesterac (doduse neiskoristen). Roony je zasluzio da ga on izvede. Pa kako god bude.
Isto tako uz mahnitog Barteza, Englezima su falila 2-3 slobodna udarca sa 20-25m i mogli su preko Beckhama postici makar jos jedan pogodak.
Sve u svemu - po zalaganju na terenu - posten rezultat uz puno srece.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
a po nadimku bi mogao skontati koje je moje političko opredjeljenjekamen wrote:gospon komi - po rijeci "milijun" mogu skuziti otkuda vjetrovi dolaze i zasto "neces politiku na sportu".. hop schweiz, hop schweiz
da da i meni je smetala ta abeceda na čelu jednog navijača
ali ovo je podforum sport
-
winetou
BiH druskane i nije ekipa sa vrhunskim igracima tako da je i ne treba pravdati. SCG je bila ekipa sa igracima u vrhunskim klubovima tako da sebi nije smjela dopustiti kiksove poput Spanije i Holandijebanjaluka wrote:kakve veze ima sicg sa utakmicom francuska - engleska.
jadni kame.
smiri se malo. spanija je tada morala proci dalje, a norveska kuci. a holandjani su objektivno puno jaci od sicg.
a, kako je tada igrala bih.
-
kame
Ti si debil. Nije mi cilj nasladjivati se tudjom mukom ali SCG se tada vise obrukala od Engleske. Izgubiti 6 : 1 u cetvrtifinalu na EP je nazabiljezeno odkad pratim fudbal. Izgubiti u sudijskom vremenu je tragedija ali nije sramota. I ne cini porazenu selekciju trecera<zrednom.banjaluka wrote:kakve veze ima sicg sa utakmicom francuska - engleska.
jadni kame.
smiri se malo. spanija je tada morala proci dalje, a norveska kuci. a holandjani su objektivno puno jaci od sicg.
a, kako je tada igrala bih.
Holandija je prije cetiri godine dozivjela jednu od najvecih blamaza u historiji fudbala nakon sto je unistila SCG rezultatom 6 : 1.
Da te podsjetim, u polufinalu protiv Italije profulili su dva penala u regularnom dijelu i jos tri prilikom izvodjenja penala. Pogodili su samo jedan.
Kad smo kod BiH, u proteklim kvalifikacijama smo sigurno igrali bolje od SCG koja je osigurala prvu pobjedu Azerbejdzanu u historiji.
Ako slijedece jeseni budemo igrali kao prosle godine nemaju sanse jer objektivno kao kolektiv nisu jaci od nas i u velikom su rasulu iako imaju veci broj kvalitetnih pojedinaca.
-
JukaN
4 napadaca u spicu, protivnik sa igracem manje citavo poluvrijeme - i ja ne vidjeh ni jedan imalo "opasniji napad" ?!?
Cini mi se da je Baric previse prebacio na spicu, ostavio nesto u odbrani i potpuno zapostavio sredinu koja je u sustini trebala organizovati nesto i uposliti ovu cetvoricu naprijed.
Ne poznajem CRO igrace i sta je koji u stanju da uradi u "najboljem" izdanju... Onaj Mornar se kao nesto "trzao" da pokaze kako zna da dribla ili da predje protivnika - od svega je najvise pokazao da je dobar za laziranje faula bilo u 11-u ili van njega. Najvise se saplitao il' o loptu il' o samog sebe.
Nedostaje znanja, trcati i htjeti nije dovoljno.
Cini mi se da je Baric previse prebacio na spicu, ostavio nesto u odbrani i potpuno zapostavio sredinu koja je u sustini trebala organizovati nesto i uposliti ovu cetvoricu naprijed.
Ne poznajem CRO igrace i sta je koji u stanju da uradi u "najboljem" izdanju... Onaj Mornar se kao nesto "trzao" da pokaze kako zna da dribla ili da predje protivnika - od svega je najvise pokazao da je dobar za laziranje faula bilo u 11-u ili van njega. Najvise se saplitao il' o loptu il' o samog sebe.
Nedostaje znanja, trcati i htjeti nije dovoljno.
-
BECHO
Pa ni na sportu nemozete a da ne spominjete politiku! E ovako, nabijem na mog velikog osunecenog i SERiMO i BiH i Hrvatsku, od sad navijam za Albaniju! Jel moze tako?winetou wrote:Rijec je ipak o francuskoj i engleskoj a kako kod okrenete mi nismo bolji od SCG.Samo da vam dam do znanja
-
banjaluka
naravno da niste.
sicg je i dalje objektivno jaca i to ce i dokazati na terenu, mada ni jedni ni drugi nemaju sansi protiv spanaca.
ljuboja, boskovic, stankovic, kezman, kovacevic, lazovic, vidic, delibasic, krstajic,... su ipak puno jaci od bih ekipe. jos kada stignu ovi srebrni mladi iz njemacke. bice veselo.
ali to nije tema ovog foruma. otvoricemo novi pa cemo pricati.
sicg je i dalje objektivno jaca i to ce i dokazati na terenu, mada ni jedni ni drugi nemaju sansi protiv spanaca.
ljuboja, boskovic, stankovic, kezman, kovacevic, lazovic, vidic, delibasic, krstajic,... su ipak puno jaci od bih ekipe. jos kada stignu ovi srebrni mladi iz njemacke. bice veselo.
ali to nije tema ovog foruma. otvoricemo novi pa cemo pricati.
-
banjaluka
a, stoji moja konstatacija da su englezi trecerazredna ekipa. kada su zadnji put nesto ozbiljno uradili. hajde budimo malo ozbiljni. celavi maneken i pubertetlija runi. pa jel to najbolje sto imaju.
i veceras su dokazali sta znaju. sjetite se samo koliko je puta bekam promasio penal u vaznim situacijama. i trener mu opet daje da puca. nadam se da je neko snimio zidana i da ce celavko to kasnije prouciti.
jedino mi zao franka lamparda.
i veceras su dokazali sta znaju. sjetite se samo koliko je puta bekam promasio penal u vaznim situacijama. i trener mu opet daje da puca. nadam se da je neko snimio zidana i da ce celavko to kasnije prouciti.
jedino mi zao franka lamparda.