Međunarodne prijateljske utakmice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
banjaluka

Post by banjaluka »

hahaha

kakvi naivci, pa ovako ne gube trecerazredne reprezentacije, a ne neko ko u timu ima ovena, heskija, lamparda, kola, runija...

nevjerovatno.
kame

Post by kame »

banjaluka wrote:hahaha

kakvi naivci, pa ovako ne gube trecerazredne reprezentacije, a ne neko ko u timu ima ovena, heskija, lamparda, kola, runija...

nevjerovatno.
Onda je SCG cetvrti razred. Sjeti se prije cetiri godine kako ih je Spanija razvalila golovima u 90-tom i 95-tom minutu konacnim rezultatom 4 : 3. A Holandija u cetvrtfinalu 6 : 1.
Last edited by kame on 13/06/2004 23:04, edited 1 time in total.
JukaN

Post by JukaN »

Iako su imali puno srece na kraju, Francuzi su zasluzeno pobijedili.
Nisam neki strucnjak za fudbal, i nikako ne kontam zasto su Francuzi cijelo vrijeme ubacivali lopte u 16 sa desne (ili lijeve strane), a iz sredine pokusavali izdaleka nesto da urade.. ?!?

Kad su prvi put uradili ono sto su trebali raditi od pocetka - provocirati slobodne udarce oko engl. gola - postigli su prvi pogodak !
Pored Zidane-a (ako ne najboljeg - jednog od najboljih izvodjaca slob. udaraca na svijetu) tu mogucnost ne uzeti u obzir po meni je mahnito i nepromisljeno.
Lizarazu sa citavih 170cm se ubio skakajuci da uradi nesto glavom ?!?

Englezi su pustili Roony-a da trci k'o magare od pocetka do izmjene (pretrcao je 1000 km), jedan put je prosao i to je bio jedanaesterac (doduse neiskoristen). Roony je zasluzio da ga on izvede. Pa kako god bude.
Isto tako uz mahnitog Barteza, Englezima su falila 2-3 slobodna udarca sa 20-25m i mogli su preko Beckhama postici makar jos jedan pogodak.
Sve u svemu - po zalaganju na terenu - posten rezultat uz puno srece.
banjaluka

Post by banjaluka »

hehehe

cenzura radi. no, nema veze.

manijace, kada se plasirate na neko evropsko ili svjetsko prvenstvo, onda nesto mozes komentarisati. u medjuvremenu, vidimo se na kosevu. uskoro. znate kako ste tamo jednom prosli. :D
winetou

Post by winetou »

Molicu lijepo, pa Engleska je vjeciti favorit :-)
Pokazite malo postovanja :D

Beckham 98 protiv Argentine, 04 protiv Francuske. Kako li ce ga Victoria sada opravdati. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kamen wrote:gospon komi - po rijeci "milijun" mogu skuziti otkuda vjetrovi dolaze i zasto "neces politiku na sportu".. hop schweiz, hop schweiz
a po nadimku bi mogao skontati koje je moje političko opredjeljenje
da da i meni je smetala ta abeceda na čelu jednog navijača
ali ovo je podforum sport
winetou

Post by winetou »

Hm da, bila je ovo zasluzena pobjeda Francuza. Jednostavno ljepse igraju. Englezi su nakon postignutog gola igrali bunker koji je na kraju naravno probijen. Danas je pobjedio fudbal.
scott

Post by scott »

fudbal se igra do zadnje minute :roll: od prilike tako-nekako :lol:
nesto me podsjeti na poraz bayerna :oops: :(
banjaluka

Post by banjaluka »

kakve veze ima sicg sa utakmicom francuska - engleska.

jadni kame.

smiri se malo. spanija je tada morala proci dalje, a norveska kuci. a holandjani su objektivno puno jaci od sicg.

a, kako je tada igrala bih. :D
scott

Post by scott »

mi se sad zahhhhhhhhuktavamo :D
winetou

Post by winetou »

banjaluka wrote:kakve veze ima sicg sa utakmicom francuska - engleska.

jadni kame.

smiri se malo. spanija je tada morala proci dalje, a norveska kuci. a holandjani su objektivno puno jaci od sicg.

BiH druskane i nije ekipa sa vrhunskim igracima tako da je i ne treba pravdati. SCG je bila ekipa sa igracima u vrhunskim klubovima tako da sebi nije smjela dopustiti kiksove poput Spanije i Holandije :lol: :-)
Truba

Post by Truba »

ama baš svaka diskusija mora završiti s time ko je bolji

prava dječja logika :(
banjaluka

Post by banjaluka »

vinetu,

tesko da su to bili vrhunski igraci. bio je to samo skup penzionera koji su otisli na izlet i brzo se vratili kuci.
kame

Post by kame »

banjaluka wrote:kakve veze ima sicg sa utakmicom francuska - engleska.

jadni kame.

Ti si debil. Nije mi cilj nasladjivati se tudjom mukom ali SCG se tada vise obrukala od Engleske. Izgubiti 6 : 1 u cetvrtifinalu na EP je nazabiljezeno odkad pratim fudbal. Izgubiti u sudijskom vremenu je tragedija ali nije sramota. I ne cini porazenu selekciju trecera<zrednom.

Holandija je prije cetiri godine dozivjela jednu od najvecih blamaza u historiji fudbala nakon sto je unistila SCG rezultatom 6 : 1.

Da te podsjetim, u polufinalu protiv Italije profulili su dva penala u regularnom dijelu i jos tri prilikom izvodjenja penala. Pogodili su samo jedan.

Kad smo kod BiH, u proteklim kvalifikacijama smo sigurno igrali bolje od SCG koja je osigurala prvu pobjedu Azerbejdzanu u historiji.

Ako slijedece jeseni budemo igrali kao prosle godine nemaju sanse jer objektivno kao kolektiv nisu jaci od nas i u velikom su rasulu iako imaju veci broj kvalitetnih pojedinaca.
JukaN

Post by JukaN »

4 napadaca u spicu, protivnik sa igracem manje citavo poluvrijeme - i ja ne vidjeh ni jedan imalo "opasniji napad" ?!?
Cini mi se da je Baric previse prebacio na spicu, ostavio nesto u odbrani i potpuno zapostavio sredinu koja je u sustini trebala organizovati nesto i uposliti ovu cetvoricu naprijed.

Ne poznajem CRO igrace i sta je koji u stanju da uradi u "najboljem" izdanju... Onaj Mornar se kao nesto "trzao" da pokaze kako zna da dribla ili da predje protivnika - od svega je najvise pokazao da je dobar za laziranje faula bilo u 11-u ili van njega. Najvise se saplitao il' o loptu il' o samog sebe.

Nedostaje znanja, trcati i htjeti nije dovoljno.
scott

Post by scott »

banjaluko kazi iskreno :( za koga ces navijati :oops:bih-sicg
Last edited by scott on 13/06/2004 23:24, edited 1 time in total.
Truba

Post by Truba »

zašto ne pokrenete temu
Tko je bolji BiH ili SCG?
BECHO

Post by BECHO »

ZIZOUUUUUUUUU LEGENDAAAAAAAA!!! TO CAREEEEEEEE, NI PELE TI NIJE RAVAN, NI EUZEBIO PA NI MARADONA! VIVE LE FRANCE, OLE, OLE, OLE...

P.S. Sad ce glupi Englezi porazbijat sve sto se razbit moze, jebem im mater huligansku!
winetou

Post by winetou »

Rijec je ipak o francuskoj i engleskoj a kako kod okrenete mi nismo bolji od SCG. :( Samo da vam dam do znanja :D
BECHO

Post by BECHO »

winetou wrote:Rijec je ipak o francuskoj i engleskoj a kako kod okrenete mi nismo bolji od SCG. :( Samo da vam dam do znanja :D
Pa ni na sportu nemozete a da ne spominjete politiku! E ovako, nabijem na mog velikog osunecenog i SERiMO i BiH i Hrvatsku, od sad navijam za Albaniju! Jel moze tako? 8)
banjaluka

Post by banjaluka »

naravno da niste.

sicg je i dalje objektivno jaca i to ce i dokazati na terenu, mada ni jedni ni drugi nemaju sansi protiv spanaca.

ljuboja, boskovic, stankovic, kezman, kovacevic, lazovic, vidic, delibasic, krstajic,... su ipak puno jaci od bih ekipe. jos kada stignu ovi srebrni mladi iz njemacke. bice veselo.

ali to nije tema ovog foruma. otvoricemo novi pa cemo pricati.
Truba

Post by Truba »

banjaluka wrote:
ali to nije tema ovog foruma. otvoricemo novi pa cemo pricati.
FALA KURCU :D
banjaluka

Post by banjaluka »

a, stoji moja konstatacija da su englezi trecerazredna ekipa. kada su zadnji put nesto ozbiljno uradili. hajde budimo malo ozbiljni. celavi maneken i pubertetlija runi. pa jel to najbolje sto imaju.

i veceras su dokazali sta znaju. sjetite se samo koliko je puta bekam promasio penal u vaznim situacijama. i trener mu opet daje da puca. nadam se da je neko snimio zidana i da ce celavko to kasnije prouciti.

jedino mi zao franka lamparda.
winetou

Post by winetou »

A jos su smjesniji engleski mediji. Ma niko ko Englezi :-)
banjaluka

Post by banjaluka »

bas tako. mornar je pravo komedija. balerina.
Post Reply